.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Επιτυχία της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων στο Χίλτον


Σημαντική επιτυχία είχε το ταξικό ψηφοδέλτιο της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων Χίλτον στις εκλογές που έγιναν στο επιχειρησιακό σωματείο στις 23/5. Με τη συμμετοχή να κινείται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, αγγίζοντας το 90% των εγγεγραμμένων, τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: Ψήφισαν 267. Έλαβαν: Ενιαίο Ανοικτό Ψηφοδέλτιο (εργοδοτικοί) 139 ψήφοι και 5 έδρες, Πρωτοβουλία Εργαζομένων 72 ψήφοι και 3 έδρες και ΔΑΣ-ΠΑΜΕ 44 ψήφοι και 1 έδρα.

Να σημειωθεί ότι στις προηγούμενες αρχαιρεσίες του σωματείου πριν από δύο χρόνια, οι εργοδοτικοί είχαν την απόλυτη αυτοδυναμία με 7 έδρες, ενώ η ΔΑΣ είχε 2 έδρες. Όσον αφορά στα αποτελέσματα για την εκλογή αντιπροσώπων στα δευτεροβάθμια όργανα, για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το εργοδοτικό ψηφοδέλτιο εξέλεξε 2 αντιπροσώπους και από 1 αντιπρόσωπο η Πρωτοβουλία Εργαζομένων και η ΔΑΣ, ενώ για την κλαδική ομοσπονδία ΠΟΕΕ-ΥΤΕ, το Ενιαίο Ανοικτό Ψηφοδέλτιο εξέλεξε 2 αντιπροσώπους και η Πρωτοβουλία Εργαζομένων 1 αντιπρόσωπο.

Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων Χίλτον συγκροτήθηκε πριν από δύο χρόνια και συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά στις εκλογές. Πρόκειται για ένα νέο αγωνιστικό ταξικό μετωπικό σχήμα, με διεκδικήσεις όπως αυξήσεις σε μισθούς σε μια περίοδο που το ξενοδοχείο σημειώνει σημαντικά κέρδη και πολύ υψηλές πληρότητες, αλλά και αιτήματα όπως διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 95.00% ( 4
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.