.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Επιβολή πειθαρχικής ποινής για συμμετοχή σε απεργία της ΓΣΕΕ!


 Επιβολή πειθαρχικής ποινής για συμμετοχή σε απεργία της ΓΣΕΕ! Ενάμιση χρόνο σε επίταξη βρίσκονται οι εργαζόμενοι του μετρό: από 25 Ιανουαρίου 2013 μέχρι σήμερα! Η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να υποτάξει τους εργαζόμενους και να τους εμποδίσει να αγωνιστούν για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους, τους έχει επιβάλλει επ’ αόριστο, το καθεστώς επίταξης. Πρόκειται για μια απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και προφανέστατα αντισυνταγματική απόφαση. Καταργεί ουσιαστικά το δικαίωμα στην απεργία.
Ο Νίκος Κωστόπουλος, μέλος του ΔΣ του σωματείου Ηλεκτροδηγών-εργαζομένων κίνησης (ΣΗΕΚ-ΣΤΑΣΥ), όπως και άλλοι εργαζόμενοι, θεώρησε χρέος του να απεργήσει σε όλες τις απεργίες της ΓΣΕΕ. Η διοίκηση της εταιρίας εκδικητικά και για παραδειγματισμό των εργαζομένων του επέβαλε πειθαρχική ποινή μιας ημέρας αργίας. Αυτό μάλιστα παρά το γεγονός ότι είχε γνωστοποιήσει από την προηγούμενη την πρόθεση, αλλά και το δικαίωμα του να απεργήσει (στις 9 Απριλίου 2014). Πειθαρχική ποινή του είχε επιβληθεί, μαζί και σε άλλους συναδέλφους του και για συμμετοχή σε προηγούμενη απεργία της ΓΣΕΕ.

Είναι προφανώς απαράδεκτο να τιμωρούνται εργαζόμενοι για την συνδικαλιστική τους δράση, όταν μάλιστα πρόκειται για συμμετοχή τους στις απεργίες που κηρύσσει το τριτοβάθμιο όργανο.

Η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, πιστή στο ρόλο της, δεν έχει πάρει θέση ούτε για την φίμωση της δράσης από την 17μηνη επίταξη και το φόβο που έχει επιβληθεί στους εργαζόμενους του κλάδου ούτε και για την επιβολή πειθαρχικών διώξεων σε βάρος των εργαζομένων και του συνδικαλιστή Νίκου Κωστόπουλου.

Οι διώξεις αυτές αποτελούν κρίκο στην αλυσίδα των γενικότερων αυταρχικών, αντιδημοκρατικών μεθόδων με τις οποίες η κυβέρνηση επιχειρεί να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων και να περάσει, ως οδοστρωτήρας, τα μνημονιακά μέτρα (προηγούμενα και επόμενα).

Όλοι εμείς οι υπόλοιποι, έχουμε χρέος να αντιταχθούμε και να συμπαραστεκόμαστε σε κάθε διωκόμενο εργαζόμενο! Υπερασπίζουμε έτσι τους εαυτούς μας.
του Δ.Κ.

Πηγή:kordatos.org

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Επιβολή πειθαρχικής ποινής για συμμετοχή σε απεργία της ΓΣΕΕ!

Ο Νίκος Κωστόπουλος, μέλος του ΔΣ του σωματείου Ηλεκτροδηγών-εργαζομένων κίνησης (ΣΗΕΚ-ΣΤΑΣΥ), όπως και άλλοι εργαζόμενοι, θεώρησε χρέος του να απεργήσει σε όλες τις απεργίες της ΓΣΕΕ. Η διοίκηση της εταιρίας εκδικητικά και για παραδειγματισμό των εργαζομένων του επέβαλε πειθαρχική ποινή μιας ημέρας αργίας.

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.