.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Επενδυτική φρενίτιδα: Μ. Ρίζος – Δ. Κουτσούμπα στην ERTopen


«Επενδύσεις σε φόντο… μαύρο για εργατικά δικαιώματα και περιβάλλον» ήταν το θέμα της εκπομπής «Ράδιο Παντιέρα» που μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο της ERTopen το απόγευμα της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο Μιχάλης Ρίζος, γιατρός, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Αττικό, έκανε λόγο για επενδυτική φρενίτιδα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τον αστικό πολιτικό κόσμο και το κεφάλαιο, για καλλιέργεια κλίματος συναίνεσης και για εκβιασμό όσων αντιστέκονται ώστε να εμφανίζονται ως «εχθροί του έθνους» απέναντι στη δήθεν νέα εθνική προσπάθεια.

Χαρακτήρισε το κλίμα αναπτυξιολαγνείας και υποταγής στους «επενδυτές» τύπου Ελντοράντο ή Λάμδα Ντιβέλοπμεντ στο Ελληνικό, ως επενδυτικό μεσαίωνα που ταιριάζει με τον εργασιακό μεσαίωνα που έχει επιβληθεί όλα τα χρόνια της μνημονιακής επέλασης.

Τόνισε δε πως πρόκειται για ανάγκη του σύγχρονου καπιταλισμού που ισοπεδώνει δικαιώματα και κάθε αντιστεκόμενο στα σχέδια που θέλουν να επιβάλουν.

Η Δέσποινα Κουτσούμπα, αρχαιολόγος και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, παρενέβη τηλεφωνικά παρουσιάζοντας τη θέση του συλλόγου απέναντι σε ένα έργο που θέλει να θάψει μια για πάντα αρχαιολογικούς χώρους ανεξερεύνητους κάτω από τόνους μπετόν.

Στην παρουσίαση της εκπομπής, ήταν ο Δημήτρης Σταμούλης και στον ήχο ο Μανώλης Σάλλας.

H εκπομπή «Ράδιο Παντιέρα» μεταδίδεται από το ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTopen κάθε Τετάρτη απόγευμα, από τις 18.00 μέχρι τις 19.00 στους 106,7 στα fm στην Αττική, καθώς και μέσω του διαδικτυακού ραδιοφώνου της ertopen.com.

Το πρόγραμμα αναμεταδίδεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Εργατικού Κέντρου της Εύβοιας στους 96,5. Από τον ραδιοφωνικό σταθμό του σωματείου Εργαζομένων Αλουμινίου στους 97,3, στη Βοιωτία, τη Φωκίδα, και την Βόρεια Πελοπόννησο. Στα Χανιά, μας ακούτε στους 1134 χιλιόκυκλους στα μεσαία.

Ακούστε στα βίντεο που ακολουθούν την ενδιαφέρουσα εκπομπή:

 

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.