.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΕΛΠΕ: “Δεν ξεχνάμε τους εργάτες που έφυγαν”


elpe_050615-1

Συνάδελφος των νεκρών εργατών στα Ελληνικά Πετρέλαια, στον Ασπρόπυργο, έστειλε στην pandiera.gr το ακόλουθο κείμενο, με αφορμή την συμπλήρωση σήμερα ενός έτους από την έκρηξη που στοίχισε τη ζωή τεσσάρων αθώων εργατών.

“Σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛ.ΠΕ στις εγκαταστάσεις του Ασπροπύργου που είχε ως συνέπεια τον άδικο χαμό 4 εργατών. Είναι η  ήμερα που στιγμάτισε το Διυλιστήριο του Ασπροπύργου το οποίο δεν είχε βιώσει ποτέ τέτοιο δυστύχημα, χωρίς να ξεχνάμε βέβαια και το τραγικό περιστατικό του 1992 στην Ελευσίνα (πρώην Πετρόλα).

Το δυστύχημα δεν έτυχε αλλά ήρθε ως θλιβερό αποτέλεσμαµα μιας παράλογης πραγματικότητας με εκπτώσεις στην Ασφάλεια και µε το Προεδρείο του σωματείου να κλείνει τα µάτια και να συναινεί στις επιλογές αυτές. Η εντατικοποίηση της εργασίας µε τις μειώσεις των Οργανογραμμάτων και τα εξαντλητικά 12ωρα, η πρόωρη αντικατάσταση έμπειρων εργαζόμενων και το αποκορύφωμα της μείωσης της χρονικής διάρκειας της Γενικής Συντήρησης των ΒΕΑ ήταν μια σειρά τραγικών αποφάσεων για την Ασφάλεια όλων των εργατών.

Οι συνειδήσεις αφυπνίζονται μετά από τραγωδίες σαν αυτή αλλά ένα χρόνο μετά η εταιρία συνεχίζει την ίδια στάση. Τι ενέργειες έχουν γίνει για να μην ζήσουμε ποτέ ξανά κάτι ανάλογο;  Τίποτα το ουσιαστικό… το μόνο που έγινε ήταν μερικές προσλήψεις για κάλυψη επιτακτικών αναγκών σε κενές θέσεις και τίποτα άλλο… Αν πραγματικά δεν παρθούν ριζικά μέτρα για την Υγιεινή και την Ασφάλεια και ειδικά σε τέτοιους βιομηχανικούς χώρους, με την αρωγή και την στήριξη όλων των εργαζόμενων, η μέρα που θα δούμε ανάλογες εικόνες δεν θα αργήσει να έρθει…

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ”

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.