.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Εκλογές της Π.Ε.Σ.ΕΚ Τετάρτη 22 Μαρτίου


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ): Εκλογές, Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017, 9.30-18.00, Πνευματικό κέντρο Κωνσταντινουπολιτών, 1ος όροφος, Σούτσου 46 και Λ. Αλεξάνδρας

Ανακοίνωση της Ενωτικής Κίνησης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών

«Κανένας δεν μπορεί να διαλύσει το σπίτι τού αφέντη
με τα δικά του εργαλεία (του αφέντη») Οντρ Λόρτντ (εκπαιδευτικός)

• Εδώ και επτά χρόνια, με όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι επιστήμονες, στην πλειοψηφία τους άνεργοι, βιώνουν μια δραματική κατάσταση. Στο ίδιο έργο θεατές, από τη μια μεριά βλέπουν την κυβέρνηση της «αριστεράς» να περικόπτει τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, να εκμηδενίζει τα μερίσματα του ΜΤΠΥ, να διαλύει τη δημόσια υγεία και παιδεία, να καταργεί, χωρίς ντροπή, το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους, να διαπραγματεύεται με την τρόικα την κατάργηση κάθε συλλογικής σύμβασης και την αντικατάσταση του εργατικού δικαίου από το εργοδοτικό «δίκαιο», και από την άλλη τις ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος να είναι ανήμπορες να πείσουν, να εμπνεύσουν και να προχωρούν χωριστά η κάθε μία σε απεργίες, και συγκεντρώσεις για να εξορκίσουν το κακό με ευχέλαιο.

• Αυτή η τραγική κατάσταση, που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, εξοπλίζει με θράσος μια κυβέρνηση της «αριστεράς» να ψηφίζει μέτρα που ακόμα και μια κυβέρνηση της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ δε θα τολμούσε να περάσει « αβρόχοις ποσίν». ΣΕΒ, ΜΜΕ, ΕΕ και ΔΝΤ συνηγορούν για ακόμη σκληρότερα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Αφελείς δεν είμαστε: Την κρίση του συστήματος τη φορτώνουν στις πλάτες μας και τα ελλείμματα και τα δανεικά -που κάθε χρόνο αυξάνονται- πληρώνονται με την εξαΰλωση των συντάξεών μας, με την κατάργηση των επικουρικών, με την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων σε τέτοιο βαθμό, που θα αναγκασθούν οι άνεργοι να εργάζονται για ένα κομμάτι ψωμί, για να γίνει δήθεν ανταγωνιστική η οικονομία. Το ΔΝΤ μάλιστα προτείνει συγχώνευση όλων των επικουρικών ταμείων στην κύρια σύνταξη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

• Για την αδυναμία του συνδικαλιστικού κινήματος να αντιμετωπίσει την επίθεση της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων υπάρχουν πολιτικές και συνδικαλιστικές ευθύνες. Ο προσανατολισμός που κυριάρχησε στο συνδικαλιστικό κίνημα το οδήγησε σε αφοπλισμό και ενσωμάτωση. Για να ανατραπεί αυτή η επίθεση, χρειάζεται ένα εργατικό και συνταξιουχικό κίνημα ενωμένο, που θα έχει στην προμετωπίδα του την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων, την άρνηση της πληρωμής του άδικου και δυσβάστακτου χρέους, την αποδέσμευση από τη μέγγενη του ευρώ και της Ε.Ε, την κατάργηση των μνημονίων που έχουν επιβάλει οι τοκογλύφοι δανειστές και η οικονομική ολιγαρχία. Μόνο ένα τέτοιο κίνημα που έρχεται σε σύγκρουση με τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και το σύνολο της πολιτικής κεφαλαίου, Ε.Ε, ΔΝΤ και Κυβέρνησης, μπορεί να υπερασπιστεί την ικανοποίηση των αναγκών των συνταξιούχων, των εργαζομένων, των άνεργων και όλων των λαϊκών στρωμάτων και να νικήσει.

• Η Παράταξή μας που είχε την πλειοψηφία 4-3 στο Δ.Σ αντιτάχθηκε σθεναρά στην προσπάθεια να υιοθετηθεί μια στάση ανοχής και αναμονής απέναντι στην κυβέρνηση. Αποκαλύψαμε έγκαιρα τις αλχημείες-παλαιών και νέων- των διοικήσεων των ταμείων με σκοπό να αφαιρέσουν μια επικουρική σύνταξη και ένα μέρισμα τον προηγούμενο χρόνο. Και το πέτυχαν παρά τα ψέματα που συνεχίζουν να λένε. Προειδοποιήσαμε ότι έρχονταν μεγάλες περικοπές στο μέρισμα του ΜΤΠΥ- με όσα είχαν υπογράψει στα μνημόνια- και δικαιωθήκαμε, παρά τις αντιδράσεις των κυβερνητικών συνδικαλιστών μέσα στο Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ, που ταυτίζονταν πλήρως με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι οι συντάξεις δε θα…..μειωθούν. Καταγγείλαμε και συνεχώς καταγγέλλουμε ότι με το νόμο Κατρούγκαλου οι νέες συντάξεις θα έχουν μεγάλες περικοπές και ότι ο επανυπολογισμός θα μειώσει τις συντάξεις μας άνω του 20%. Δεν κάναμε ποτέ εκπτώσεις στην καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής και κανένα συμβιβασμό με την κυβερνητική παράταξη μέσα στο ΔΣ και με όσους ακολουθούν τη λογική των εποικοδομητικών προτάσεων μέσα στα προδιαγεγραμμένα όρια της πολιτικής του αφανισμού μας.

• Με κάθε ειλικρίνεια δηλώνουμε ότι δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε την οριστική διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης που πέτυχε η κυβέρνηση με τους δύο νέους ασφαλιστικούς νόμους. Γιατί αυτό προϋποθέτει συσπείρωση όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων και σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, πολιτική που είναι κυρίαρχη και παίζει στην ουσία χωρίς αντίπαλο. Είμαστε σταθεροί στην ενότητα όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων, ανέργων και νεολαίας σ’ ένα ενιαίο Μέτωπο αντίστασης, χωρίς όμως εκπτώσεις απέναντι σε μια πολιτική που έχει βάθος και έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση Σύριζα ΑΝΕΛ να εφαρμόσει απαρέγκλιτα. Δεν το βάζουμε κάτω. Πήραμε και θα πάρουμε πάλι πρωτοβουλίες μέσω της Π.Ε.Σ.ΕΚ για την ενότητα των συνταξιούχων: Είμαστε βέβαιοι ότι η πολιτική που έχει βάλει στο στόχαστρο τους εργαζόμενους και συνταξιούχους στο τέλος θα ηττηθεί και ότι τα θύματα αυτής της πολιτικής δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουν υποστηρίζουν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό και μια πολιτική βαθιά εξόντωσης του κόσμου της εργασίας.

• Χωρίς καμιά προσωπική φιλοδοξία επιδιώκουμε να μπορέσει η Π.Ε.Σ.ΕΚ να συσπειρώσει και να εκφράσει όλους τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς. Καλούμε όλους τους συναδέλφους που συμμερίζονται τις απόψεις μας και δεν προτάσσουν το κομματικό ή κυβερνητικό συμφέρον σε βάρος των εργαζομένων να πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιό μας. Αλλά δεν είναι δυνατόν να είμαστε μαζί με τα δεκανίκια του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Σ’ αυτό δεν κάνουμε εκπτώσεις. Υποσχόμαστε ότι μέσα από τις γραμμές της Π.Ε.Σ.ΕΚ θα αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τον υποταγμένο συνδικαλισμό και θα επιδιώξουμε:

• Δημόσιο, καθολικό, υποχρεωτικό αναδιανεμητικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

• Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων και των περικοπών και εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους. Επιστροφή όλων των κλεμμένων.

• Άμεση επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

• Αποκατάσταση του ΕΦΑΠΑΞ στα επίπεδα του 2010 και απόδοση των περικοπών.

• Δημόσια παιδεία και υγεία, χωρίς συμμετοχή των εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων στα φάρμακα και περίθαλψη.

• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

• Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Μόνος σου μπορείς να τρέξεις γρήγορα
Μαζί όμως μπορούμε να πάμε πιο μακριά

Υποψήφιοι ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ Μυρσίνη
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Θεόδωρος
ΑΛΕΒΙΖΟΣ Άρης
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ Αλέκος
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Τάκης
ΒΕΜΜΟΣ Παναγιώτης
ΓΑΒΑΛΑΣ Αργύρης
ΓΑΛΑΤΑΣ Θανάσης
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Γιάννης
ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ Δημήτρης
ΔΗΜΑΚΟΥ Μάρω
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΥ Ιωάννα
ΔΟΥΜΑΝΗΣ Νίκος
ΖΗΛΑΚΑΚΗ Μαρία
ΚΑΚΑΓΙΑΝΝΗΣ Νίκος
ΚΑΝΔΙΑΣ Γιάννης
ΚΟΜΠΟΤΗΣ Νίκος
ΚΟΝΤΟΣΤΑΥΛΟΣ Ανδρέας
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Μαύρα
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Σταύρος
ΛΑΥΚΙΩΤΟΥ Κλεοπάτρα
ΛΑΧΑΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΛΥΣΊΚΑΤΟΣ Νικόλαος
ΜΑΡΙΝΗΣ Στέλιος
ΜΟΥΚΟΥΛΗΣ Θανάσης
ΜΠΟΜΠΑΣ Ανδρέας
ΜΠΡΑΤΗ Ματίνα
ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γιάννης
ΝΙΚΟΛΑΟΥ Σταμάτης
ΠΑΝΤΟΥ Τούλα
ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ Κώστας
ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ Κώστας
ΠΑΡΜΑΞΗ Αναστασία
ΠΟΡΤΕΛΑΝΟΥ Μαρία
ΠΟΥΛΙΔΗΣ Παναγιώτης
ΡΑΠΤΟΤΑΣΙΟΣ Σωκράτης
ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ Πάνος
ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ Χρήστος
ΣΚΟΡΔΟΥ Λίνα
ΣΜΠΩΝΙΑΣ Κώστας
ΣΟΥΡΑΗ Ροζίτα
ΣΠΗΛΙΩΤΑΚΟΣ Κώστας
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Αγγελική
ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Δημήτρης
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Τάσος
ΤΑΚΗ Βούλα
ΤΖΙΟΡΤΖΙΩΤΗΣ Σταύρος
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ Κώστας
ΤΡΙΒΙΖΑΚΗΣ Γιώργος
ΤΣΙΤΚΑΝΟΥ Έφη
ΦΑΡΔΕΛΛΑ Χρύσα
ΦΩΤΙΑΔΗΣ Γιώργος
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Γιάννης
ΨΑΡΡΑΣ Αλέκος

Για Ε.Ε

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ Γιώργος
ΑΡΓΥΡΟΥΔΗ Μαρίνα
ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ Δημήτρης
ΜΠΟΥΓΕΣΗΣ Βασίλης
ΝΤΑΛΛΑΡΗΣ Ανάργυρος
ΠΑΝΤΟΣ Σταύρος
ΠΙΤΤΟΣ Άλκης
ΤΟΜΑΡΑ Γεωργία

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.