.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΕΚΘ και …σωματείο διώκουν εργάτες της ΕΛΒΟ


ELVO copy

Επίδειξη θράσους έκαναν οι πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και του σωματείου εργαζομένων της ΕΛΒΟ, που πάνω στο γραφειοκρατικό κρεσέντο τους κατέθεσαν μήνυση εναντίων των εργαζόμενων στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων, Στ. Ναθαναήλ και Κ. Σιτέλα, επειδή «τόλμησαν» να μοιράζουν ανακοίνωση της παράταξής τους «Πρωτοβουλία για την ενότητα εργαζομένων ΕΛΒΟ» στο εργοστάσιο, με την οποία καλούσαν τους συναδέλφους τους στη γενική απεργία της 27/11/2014 αλλά και ασκούσαν κριτική στην ηγεσία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Ένδειξη του εκφυλισμού του κυρίαρχου συνδικαλισμού είναι ότι ενώ η ΕΛΒΟ διαλύεται και το εργοστάσιο κινδυνεύει με λουκέτο από τις πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων, η πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου και ο πρόεδρος του ΕΚΘ επιλέγουν να στραφούν ενάντια στην στοιχειώδη συνδικαλιστική ελευθερία έκφρασης πολιτικής γνώμης, μηνύοντας και απειλώντας με οικονομική εξόντωση εργαζόμενους που παλεύουν ενάντια στο κλείσιμο ενός ακόμα εργοστασίου στην Θεσσαλονίκη.
Ήδη σε πολλά σωματεία αποφασίζονται ψηφίσματα αλληλεγγύης υπέρ των διωκόμενων και τονίζεται ότι ο χώρος επίλυσης των διαφορών στο συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι τα δικαστήρια αλλά οι συνελεύσεις και το κίνημα. Παράλληλα τα σωματεία απαιτούν να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος των εργατών της ΕΛΒΟ και καλούν σε συγκέντρωση συμπαράστασης στις 17/12, 9πμ στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.