.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Δύο μέτρα και σταθμά του Περισσού για τη Γαλλία


Το ΚΚΕ είναι ιδιαίτερα σκληρό στην κριτική του για τις επιλογές του Γαλλικού ΚΚ στις προεδρικές εκλογές, που συμμετείχε στο μπλοκ του Μελανσόν, ενώ στο β’ γύρο έσπευσε να στηρίξει Μακρόν σαν το «λιγότερο κακό» απέναντι στην ακροδεξιά Λεπέν.

Καθώς το ΓΚΚ έχει μια πολιτική ουράς σε διαχειριστικές λογικές και εξαρτήσεις από τους σοσιαλιστές, το ΚΚΕ το θεωρεί δικαιολογημένα «μεταλλαγμένο», αν και συνυπάρχουν στις Διεθνείς Συναντήσεις Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων.

Την ίδια στιγμή όμως σιωπά για την επιλογή του «συνεπούς» Πόλου για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία, ο οποίος χαιρέτισε με μήνυμα το πρόσφατο 20ο συνέδριο του ΚΚΕ, ενώ συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων μαζί με ευρωπαϊκά κόμματα κοντά στις θέσεις του.

Ο Πόλος ψήφισε Μελανσόν στον α’ γύρο για να φέρει κοντά το «FREXIT», όπως αναφέρει στα υλικά του, ενώ κάλεσε σε καταψήφιση των Πουτού και Αρτό της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, σαν χαμένης ψήφου που ανοίγει το δρόμο σε Μακρόν και Φιγιόν να μπουν στο β’ γύρο. Για αυτά ο Ριζοσπάστης «ουδέν σχόλιον»…

Γ.Κ.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 48.57% ( 14
Συμμετοχές )



38 σχόλια στο “Δύο μέτρα και σταθμά του Περισσού για τη Γαλλία

  1. lathranagnostis

    Ανισόροπη, παραληρηματική απόπειρα, να συντάξετε έναν αντιΚΚΕ λίβελο, που τελικά καταλήγει σ ένα ασυνάρτητο κείμενο άναρθρων κραυγών!
    Που το είδατε ότι το ΚΚΕ “στο β’ γύρο έσπευσε να στηρίξει Μακρόν σαν το «λιγότερο κακό» απέναντι στην ακροδεξιά Λεπέν.”?

    Reply
    1. Ανώνυμα

      Μια φιλική παρατήρηση. Οταν κάνεις κριτική διάβαζε καλύτερα τι κρίνεις. Δε μιλάει για το ΚΚΕ αλλά για το Γαλλικό ΚΚ.

      Reply
    2. Κ.Σ.

      εμείς πουθενά. Εσύ πού το είδες;
      Στα αλήθεια μπερδεύσαι ακόμα και σε κείμενα 100 λέξεων ή ποτέ δε διαβάζεις αυτά που σχολιάζεις;

      Reply
    3. lathranagnostis

      Σωστά, έχετε δίκιο, λάθος μου!
      ……..αλλά παρ όλα αυτά, η προσπάθεια να ενοχοποιήσει το ΚΚΕ, είναι εντελώς τραβηγμένη απ τα μαλλιά!

      Reply
      1. Κ.Σ.

        δεν υπάρχει καμιά προσπάθεια, απλά μια διαπίστωση: ότι όταν το αδελφό κόμμα του ΚΚΕ έχει την ίδια στάση με το Γαλλικό ΚΚ που το καταγγέλει σαν μεταλλαγμένο, δεν κάνει καμιά κριτική. Απλά το αποσιωπά.

        Reply
  2. Ανώνυμα

    Και ποιος σας ειπε ρε εξυπνοι οτι το ΚΚΕ ταυτιζεται με ο,τι επιλογη κανει το καθενα απο τα δεκαδες κομματα-οργανωσεις με τα οποια εχει επαφες-σχεσεις-συνεργασια; (σε διαφορετικα επιπεδα κατα περιπτωση εννοειται…)
    Και μιας και μιλατε για 2 μετρα και σταθμα (κρινοντας απο την εξ ιδιων πρακτικη προφανως…) γιατι δε λετε για την αλλη κομμουνιστικη οργανωση που εχει σχεσεις με το ΚΚΕ, την PCRF; εκει ομως δε συμφερει, ε;
    http://www.pcrf-ic.fr/Presidentielles-Pas-une-voix-aux-11-candidats

    Reply
    1. Κ.Σ.

      Τελικά ποιο είναι το νόημα του σχολίου;
      Ότι δεν πειράζει που το αδελφό κόμμα ψήφισε Μελανσόν;
      Ή ότι υπάρχει και ένα άλλο “συνεπές” αδελφό κόμμα;

      Reply
      1. Ανώνυμα

        Το νόημα μπορεί να είναι μόνο ένα. Το κείμενο που αναρτήθηκε είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά και κατά βάση πέρα για πέρα α-νόητο.

        Reply
        1. Κ.Σ.

          το μόνο που είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά είναι η άποψη ότι οποιαδήποτε κριτική στο ΚΚΕ είναι αντικομμουνισμός, αντιΚΚΕ μένος κλπ. Ακόμα και όταν το ΚΚΕ αποσιωπά ότι το αδελφό κόμμα είχε κάνει την επιλογή να στηρίξει Μελανσόν.

  3. Ηλίας Τζ.

    Τι μέλλον έχει ένας πολιτικός(;) χώρος, που προσδιορίζεται υπαρξιακά από την αντίθεσή του σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα;
    Ο κρίνων πρέπει να είναι σοβαρός, κυρίως για την προστασία της δικής του αξιοπιστίας.
    Το αρθρίδιο στάζει χολή, ζήλεια, σύμπλεγμα κατωτερότητας και παραπληροφόρηση!
    Αν είσασταν και με τον εαυτό σας τόσο αυστηροί, για τις επιλογές των συντρόφων, “αδελφών”, η δεν ξέρω γω τι άλλο, και μόνο κοιτώντας τριγύρω σας σήμερα, τους μόνιμους συνοδοιπόρους σας και στη σημερινή πορεία, θα έπρεπε να …αυτοκτονήσετε!
    Και δεν εννοώ βέβαια τις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που για άλλη μια φορά ξελασπώσατε.

    Reply
    1. Κ.Σ.

      αντί να αραδιάζεις ψέμματα και να προβοκάρεις έτσι το κόμμα που στηρίζεις, μπορείς να γράψεις τι είναι ψέμματα από αυτά που γράφει το σχόλιο. Φυσικά είναι όλα αλήθεια και τσούζει όπως φαίνεται.

      Reply
    2. εργάτης

      άλλος ένας φίλος του ΚΚΕ με απορίες νηπιαγωγείου. Φίλε Ηλία, τα μπλοκ των σωματείων του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ μαζί με τα μπλοκ των ταξικών/λαϊκών πολιτικών συλλογικοτήτων, είχαμε γύρω στους 3-4.000 αγωνιστές. Η ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ μαζί με ΛΑΕ και το μονίμως προσκολληθέν ΣΕΚ είχαν γύρω στα 1.000 με 1500 άτομα. Και το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ γύρω στους 6-7.000.

      Reply
      1. Ανώνυμα

        καλα εργατη εχεις ενα θεμα με τα νουμερα στις πορειες,και τα αραδιαζεις συχνα πυκνα…..εχεις καμια πρεμουρα να αποδειξεις κατι????δεν πειθεις “ρε συντροφε” αστο να παει αστο …..εκτιθεσαι!!!

        Reply
      2. Ανώνυμα

        βάλε λίγη φαντασία παραπάνω ρε εργατη (του πληκτρολογίου), μη τσιγκουνεύεσαι:
        Μπλοκ ΝΑΡ: 28.000 (περίπου)
        Μπλοκ υπόλοιπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 33.500
        “Πρωτοβάθμια” Σωματεία (και λοιπές σφραγίδες): 64.200
        ΓΣΕΕ(σκέτη):22.000
        ΣΕΚ:24.900
        ΑΔΕΔΥ:19.500
        ΠΑΜΕ/ΚΚΕ (sic):300-400
        Ντάξει, σ’ αρέσει; να τ’ αφήσω?

        Reply
        1. εργάτης

          αγαπητέ ανώνυμε ΚΚΕ, μου αρκεί η δική σου οργιαστική φαντασία που βγάζεις το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ να έχει στα μπλοκ του, 15, 20, 30, ίσως και 80.000. Δεν χρειάζεται να μου προσάπτεις μια τόόόσο μεγάλη φαντασία σαν τη δική σου, που ομολογουμένως δεν διαθέτω και δεν θέλω να έχω!

        2. Κ.Σ.

          όσες χιλιάδες και να προσθαφαιρέσεις σε όλες τις συγκεντρώσεις, το αδελφό κόμμα του ΚΚΕ ψήφισε Μελανσόν. Αυτό δεν αλλάζει…

        3. Ο θεράπων ιατρός

          Νομίζω πως έχει αρχίσει να σε χαλάει. Καλύτερα σταμάτα το εδώ- η ψύχωση είναι κοντά.

        4. Κ.Σ.

          Μέγαλο το βάθος της σκέψης σου, αλλά μια πολιτική είδηση όπως αυτή της ανάρτησης δεν αλλάζει

        5. Ο θεράπων ιατρός

          Εντάξει, αυτό ήταν. Πρέπει να περάσουμε πλέον σε αγωγή πριν είναι πολύ αργά

        6. Ανώνυμα

          Ό,τι και να γράφεις όμως το αδελφό κόμμα του ΚΚΕ ψήφισε Μελανσόν. Αυτό δεν αλλάζει. Απορεί κανείς αν πληρώνεται αυτός ή αυτοί που ξημεροβραδιάζονται πάνω από την Παντιέρα για γράφουν τέτοιου είδους σχόλια ή απλά το κάνουν από οπαδιλίκι για το ΚΚΕ.

        7. Ο θεράπων ιατρός

          Ή σας είναι δύσκολο να καταλάβετε ή προσπαθείτε με τραβηγμένες απ’ τα μαλλιά ιστορίες να δημιουργήσετε εντυπώσεις (στον εαυτό σας βασικά, γιατί όποιος δεν ξυπνάει με την αντιΚΚΕ καραμέλα στο στόμα είναι σε θέση να καταλάβει ότι β+α=βα). Πάμε όμως μια τελευταία φορά να βοηθήσουμε την κατάσταση για τυχόν καλοπροαίρετους που διαβάζουν:
          Η κατάσταση στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα είναι κακή. Το ΚΚΕ εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια έχει μπει μπροστά σε μια προσπάθεια ανασύνταξής του, δημιουργίας ενός συγκροτημένου μαρξιστικού-λενινιστικού πόλου παλεύοντας υπό ιδιαίτερα αρνητικούς συσχετισμούς, με τις αρνητικότατες επιδράσεις του οπορτουνισμού, του ΚΕΑ, των συμμάχων σας τροτσκιστών-σοσιαλδημοκρατών-“αντικαπιταλιστών” κοκ.
          Στη Γαλλία το ΚΚ είναι σάπιο ως το κόκκαλο και δεν έχει μείνει κολυμπηθρόξυλο. Μεμονωμένες και εξαιρετικά αδύναμες προσπάθειες σε μια άλλη κατεύθυνση είναι 2-3 οργανώσεις κομμουνιστικής αναφοράς που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων
          (βλ. http://initiative-cwpe.org/en/home/). Τα κόμματα αυτά δεν είναι κλώνοι του ΚΚΕ, πράγμα απόλυτα φυσικό, δεν έχουν κατακτήσει το ίδιο επίπεδο στρατηγικής συμφωνίας, δεν έχουν την ίδια εμπειρία, πολλές φορές έχουν αποκλίνουσες στον ένα ή άλλο βαθμό θέσεις ή πρακτικές. Δεν είναι λοιπόν “αδελφά” κόμματα με την έννοια που θα θέλατε, ούτε το ΚΚΕ θα απολογηθεί για θέσεις ή στάσεις άλλων που δεν το εκφράζουν και με τις οποίες πρόδηλα διαφωνεί. Άλλωστε το ΚΚΕ σε όποιες χώρες έχει κομματικές οργανώσεις παρεμβαίνει μ’ αυτές- και στη Γαλλία απ’ τα λίγα που ξέρω (βλ http://www.902.gr/eidisi/kosmos/95792/dynamiko-paron-tis-ko-gallias-toy-kke-stis-diadiloseis-gia-tin-ergatiki)

          Οπότε αφήστε τα σάπια φιδέμπορες και πουλήστε τρέλα πουθενά αλλού

        8. Γιώργος Θαλάσσης

          Θεράποντα, δεν ξέρω για τις ιατρικές σου γνώσεις, αλλά οι μαθηματικές σου (β+α=βα) είναι τραγικες…

        9. Ανώνυμα

          Η εξίσωση έχει λύσεις. Άπειρες. Το πρόβλημα είναι πως κανένα μέλος του ΚΚΕ δεν μπορεί να δεχθεί ότι υπάρχουν αν όχι άπειρες, πολλές προσεγγίσεις σε διάφορα ζητήματα. Παρόλο που και το ΚΚΕ αλλάζει απόψεις στη διάρκεια της ιστορίας του, κάνει λάθη, κανείς άλλος δεν έχει δίκιο. Μόνο αν πεις ότι υποτάσσεσαι στο ΠΓ της ΚΕ και αποκηρύξεις οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στην πολιτική ζωή ανά τον κόσμο, υπάρχει πιθανότητα να σε ακούσουν. Όχι ότι θα έχεις δίκιο αλλά θα σε ακούσουν.

        10. Ανώνυμα

          Αυτό που είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά είναι όλα τα άρθρα που αναφέρονται στο ΚΚΕ να γεμίζουν άμεσα με άσχετα σχόλια, υβρεολόγιο, τρολάρισμα κλπ.Απέναντι σε ένα γεγονός που δεν σηκώνει αμφισβήτηση, μια 30αρα σχόλια όπου οι οπαδοί (ή οπαδός) του ΚΚΕ μας λένε τι; Ότι τα γεγονότα μπορεί και να μην ισχύουν ή δεν έχουν σημασία, αν αυτός που τα μεταφέρει δεν είναι ΚΚΕ. Και η Παντιέρα δεν είναι όργανο του ΚΚΕ, οπότε…

          Τα πολιτικά που επιχειρείς να πεις εδώ, αφού πρώτα έχεις αραδιάσει διάφορα, μας λένε ότι υπάρχει κρίση προσανατολισμού στα ΚΚ και το ΚΚΕ προσπαθεί να παρέμβει κλπ. Δε διαφωνεί κανείς.
          Η ανάρτηση επισημαίνει ότι σε αυτό το πλαίσιο το ΚΚΕ δεν αντέδρασε στο γεγονός ότι το αδελφό κόμμα, το ένα από τα δύο, στην Γαλλία ψήφισε Μελανσόν.

          Η διάσπαση του ΚΚΛ Ισπανίας και η ενεργός εμπλοκή του ΚΚΕ σε αυτή δείχνει ότι ΚΚΕ δεν μένει απέξω από τις εσωτερικές διεργασίες, αλλά παρεμβαίνει.

          Όσα γράφεις για σάπια, φιδέμπορες και τρέλες θα μείνουν ασχολίαστα. Απλά δείχνουν ότι πόσο ανάγκη έχεις να στηρίξεις τη γραμμή όχι με επιχειρήματα και γεγονότα, αλλά με μπινελίκια.

        11. μεταβατικός σοσιαλιστής

          Δηλαδή τι περιμένατε; Να βγει το ΚΚΕ και να πει δεν είναι αδερφό μου κόμμα πια; Δεν καταλαβαίνω βασικά πώς βάλλεται το ΚΚΕ από αυτό; Ίσα ίσα εσάς εκθέτει που λέτε πως το ΚΚΕ δε θέλει να έχει σχέσεις με κανέναν που δεν έχει την ίδια γραμμή με αυτό και λοιπά μαργαριτάρια… Πώς γίνεται από τη μία να κατηγορείται για δυσκαμψία και αρτηριοσκλήρωση και από την άλλη ότι στη Γαλλία έχει οπορτουνιστική γραμμή; Έτσι κι αλλιώς το ότι συμμετέχει ο Πόλος στην Πρωτοβουλία δε συνεπάγεται ότι είναι «συνεπής» όπως προσπαθεί να πείσουν οι γραφιάδες της παντιέρας. Ούτε φιλοξένησε ο Ριζοσπάστης συνέντευξη υποψηφίου της «Αριστεράς» που είναι πιο δεξιός και από το ΣΕΚ.
          Και βέβαια πάλι όταν σας δείχνουν τις τραγικότητες που επικαλείστε για να χτυπήσετε(;) το ΚΚΕ ακούγονται τα ωραία περί αγράμματων, πληρωμένων γραφιάδων. Εμένα πάντως μου φαίνονται πιο πιθανόν οι πληρωμένοι να είναι αυτοί που τριγυρνάνε με τα μπλοκάκια στις πορείες και κάνουν καταμέτρηση του κόσμου που έχει κάθε μπλοκ.

        12. Ανώνυμα

          Θα περιμέναμε να έχει γνώμη το ΚΚΕ και να την πει για την ψήφο του Πόλου για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία στον Μελανσόν. Τα άλλα είναι λόγια.

        13. lathranagnostis

          Φίλε, αν δεν έμπαιναν οι ΚΚΕδες να γράψουν κανα σχόλιο και ν ανοίξουν τη συζήτηση, τα διάφορα …..εμβρυθή σας άρθρα, όπως το συγκεκριμένο, θα πηγαίναν “αδιάβαστα”, το πολύ, με πέντε αστεράκια από ένα άτομο!
          Δεν φτάνει που ξοδεύουμε και φαιά ουσία για πάρτη σας, έχετε και παράπονα από πάνω!

        14. Ανώνυμα

          Τα λες και τα πιστεύεις. Σχεδόν όλα τα άρθρα δεν έχουν σχόλια της χαμηλού επιπέδου προπαγάνδας υπέρ του ΚΚΕ. Αλλά και τι να πείτε;

          Αν το μόνο “συμπέρασμα” της γραμμής είναι ότι θα τσακίσει το κεφάλαιο με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό δεν είναι τόσο αρνητικό γιατί έχουμε την ευκαιρία να ξεμπερδεύουμε με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (κούνια που σας κούναγε), τι άλλο να περιμένει κανείς;

    3. Κομμουνιστής

      Ηλία Τζ., αυτή τη φορά θα συμφωνήσω μαζί σου…
      “Ο κρίνων πρέπει να είναι σοβαρός, κυρίως για την προστασία της δικής του αξιοπιστίας.”
      Δεν είδες τη συγκέντρωση του Μουσείου!: Μαζί με σένα, δεν την είδαν η ΕφΣυν και οι παπαγάλοι του ΣΥΡΙΖΑ, που μιλάνε μόνο για συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και της ΓΣΕΕ. ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ; Εμείς ξελασπώσαμε τις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ή εσύ; ΝΤΡΟΠΗ! Νομίζεις ότι ο κόσμος δεν ξέρει; Τόσες χιλιάδες ήταν στο Μουσείο.
      Αναρωτιέμαι κι εγώ λοιπόν μαζί σου, “Τι μέλλον έχει ένας πολιτικός χώρος”, που καταφεύγει σε τέτοια λάσπη και ψέματα;
      Μιλάς όμως και για χολή. Εσύ, που βάζεις ερωτηματικό στο αν οι ”αντίπαλοί” σου είναι πολιτικός χώρος. Να σε καμαρώνουν αυτοί που (νομίζεις ότι) υποστηρίζεις…
      Και κάτι ακόμα όμως: Για ”την ταμπακιέρα”, που λένε, για αυτά που γράφει το ”αρθρίδιο”, όπως το ονομάζεις, δεν είδα να έχεις ΕΝΑ έστω πολιτικό επιχείρημα, πέρα από συκοφάντηση…

      Reply
      1. Ανώνυμα

        εργατης ο ενας..κομμουνιστης ο αλλος !!!!και Λενιν να βαλετε σαν προσωνυμιο στο φορουμ δεν αλλαζει σε τπτ η ουσια οτι ειστε ο συνασπισμος της εποχης……ορφανεψε η θεση της οπορτουνιας ,βαλτε τα δυνατα σας γιατι τον ορεγονται και αλλοι “κομμουνιστη”!!!!!!!!

        Reply
        1. Κομμουνιστής

          Να σου πω κάτι; Εκτός από το όνομά μου, δε βλέπω να απαντάς σε τίποτα από αυτά που συζητάμε. Επίσης, κατά τη γνώμη μου, το ΠΑΜΕ χθες είχε πάνω από 10.000, μάλλον 15.000.

        2. εργάτης

          Μακάρι ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ να είχε 15.000 και το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ 30.000. Η αλήθεια είναι όμως, πως 3-4.000 κόσμο είχαν τα πρωτοβάθμια και με πολύ λαρτζ διάθεση 7-8.οοο το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ.

        3. lathranagnostis

          “Γουαναμπήδες” είναι ανώνυμε!

        4. Ανώνυμα

          αστα να πανε ,με μπλοκακι πανε στις πορειες και μετρανε κοσμο……”μπακαλοκομμουνισταδες” !!!αφου δεν ντρεπονται να ειναι ο συριζα old school εγω τι να πω…

  4. Kομμουνιστης 2

    Βρε ΑΝΤΑΡΣΥΑ λύσσα σας έπιασε; Να γιατί δέν έχετε αξιοπρέπεια!

    Reply
    1. Kομμουνιστης 2

      Δεν έχετε αξιοπρέπεια γιατί δεν γνωρίζετε τα γεγονότα 100% παρά μόνο ότι έχετε μάθει, τώρα πως τα μάθετε να μας το πείτε, να τα μάθουμε καί εμείς , ας είναι καλά η ελληνική υπηρεσία πληροφοριών που σας ενημερώνει. Να της πείτε να παρακολουθεί κάθε δευτερόλεπτο γιατί το ΚΚΕ δεν έχει να κρύψει τίποτα.

      Reply
      1. Ανώνυμα

        τόσο χαφιεδολογία και βρίσιμο γιατί γράφτηκε ένα σχόλιο για ένα γεγονός: ότι το αδελφό κόμμα του ΚΚΕ στη Γαλλία ψήφισε Μελανσόν!
        Είναι αβάσταχτη η αλήθεια αν είσαι “κομμουνιστής” από οπαδιλίκι!

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.