.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Δραγασάκης, ο «εξορκιστής» των μνημονίων


dragasakisΟ υπερ-υπουργός και δεξί χέρι του Α. Τσίπρα, Γ. Δραγασάκης, 25 χρόνια μετά την εποχή που «αποδαιμονοποιούσε» τη Δεξιά και το ΠΑΣΟΚ συγκυβερνώντας μαζί τους, διαπίστωσε τώρα ότι το μνημόνιο «δαιμονοποιήθηκε».

Η δήλωσή του αυτή ίσως απογοητεύσει τους οπαδούς της μνημονιακής πολιτικής, από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μέχρι τον Λεβέντη και τους νεοφιλελεύθερους του Ποταμιού, που δεν σκέφτηκαν πρώτοι την ατάκα ώστε να τη χρησιμοποιήσουν προεκλογικά.

Τι φταίει λοιπόν για τον κ. Δραγασάκη; Ότι «δαιμονοποιήθηκε» το μνημόνιο και όχι ότι οι πολιτικές που το διαμορφώνουν είναι εχθρικές απέναντι στην ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη πλέον, γιατί τα απανταχού μνημόνια είναι ο ακροτελεύτιος όρος ύπαρξης και λειτουργίας του καπιταλισμού σήμερα.

Κάπως έτσι, και ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στην κατηγορία εκείνων που προσπαθούν να ενοχοποιήσουν αποκλειστικά και μόνο την εργατική τάξη για την κρίση του καπιταλισμού, με τις κατά καιρούς κενολογίες τύπου «δεν παίρνατε απόδειξη για τις τυρόπιτες, γι’ αυτό τώρα θα χρηματοδοτείτε τις τράπεζες μέχρι συντέλειας του κόσμου».

Απέναντι λοιπόν στους «εξορκιστές» του καπιταλισμού και τους ωραιοποιητές του, τους διαχειριστές που υπόσχονται καλύτερους όρους εξαθλίωσης, να απαντήσουμε με τον πιο ορθολογικό, αναγκαίο και επαναστατικό τρόπο:

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ

ΣΤΙΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΕΚ και ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΥΣ-ΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ-ΣΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ANTARSYA

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 90.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.