.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Δικάζονται γιατί διαμαρτυρήθηκαν στο Φούχτελ


image003Στο δικαστήριο οδηγούνται ξανά τρεις αγωνιστές που το Νοέμβριο του 2012 συμμετείχαν σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του εντεταλμένου της τρόικας και της γερμανικής καγκελαρίας Χανς-Γιοακίμ Φούχτελ στη Θεσσαλονίκη.

Ο δάσκαλος Θανάσης Αγαπητός και οι δημοτικοί υπάλληλοι Σαράντης Αρβανίτης και Θωμάς Κυρατζόπουλος, οδηγηγούνται ξανά στο δικαστήριο με την κατηγορία της « επίθεσης» σε βάρος του Γερμανού προξένου κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας. Παρότι οι τρεις συνδικαλιστές είχαν αθωωθεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας άσκησε έφεση στην απόφαση, με αποτέλεσμα να παραπεμφθούν για δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Στις απολογίες τους κατά την πρωτόδική διαδικασία οι τρεις συνδικαλιστές ,αρνήθηκαν τις κατηγορίες τονίζοντας πως : «η παρουσία τους στον χώρο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση, είχε τον χαρακτήρα της διαμαρτυρίας ενάντια στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας που πλήττει τους υπαλλήλους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και για τις προηγούμενες δηλώσεις που έκανε ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας, σχετικά με τη «χαμηλή» αποδοτικότητα των Ελλήνων δημοτικών υπαλλήλων σε σύγκριση με τους Γερμανούς».

Η νέα δίκη έρχεται σε μια στιγμή που η συγκυβέρνηση ξεκίνησε μια άθλια επίθεση τρομοκρατίας ενάντια στους εργαζόμενους, καθώς και στις δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης που αρνούνται να υποταχτούν στην περιβόητη αξιολόγηση που οδηγεί σε απόλυση χιλιάδες υπαλλήλους.

Το Γενικό συμβούλιο της ΕΔΟΘ Ν/Τ ΑΔΕΔΥ αποφάσισε ομόφωνα να κηρύξει στάση εργασίας την ημέρα της δίκης από (12:00 π.μ. έως λήξη του ωραρίου ) και καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση συμπαράστασης στα Δικαστήρια.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Δικάζονται γιατί διαμαρτυρήθηκαν στο Φούχτελ

Στο δικαστήριο οδηγούνται ξανά τρεις αγωνιστές που το Νοέμβριο του 2012 συμμετείχαν σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του εντεταλμένου της τρόικας και της γερμανικής καγκελαρίας Χανς-Γιοαχιμ Φούχτελ στη Θεσσαλονίκη.

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.