.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Δημ. Δεσύλλας: Εργατική – Λαϊκή έξοδος από ευρώ – ΕΕ


Νόρα Ράλλη (Πηγή: efsyn.gr)
Ανοιξαν, ως φαίνεται, τον ασκό του Αιόλου οι δηλώσεις του γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στο 20ό Συνέδριο του κόμματος που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, όσον αφορά τις τελικές θέσεις του σχετικά με τη θέση της χώρας στην ευρωζώνη:

Στην περίπτωση αλλαγής νομίσματος στη χώρα μας, το λαϊκό εισόδημα θα εξανεμιστεί μέσω της υποτίμησης του νέου νομίσματος, της αισχροκέρδειας, της ραγδαίας πτώσης της αγοραστικής δύναμης, καθώς και μέσω της μεγάλης ανατίμησης των εισαγόμενων εμπορευμάτων, στα οποία στηρίζεται όχι μόνο η κατανάλωση αλλά και η βιομηχανία.

Επίσης, θα χτυπηθεί και ένα μεγάλο μέρος αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, δανειοληπτών. Το μεγάλο κεφάλαιο είναι αυτό που θα βγει και σε αυτή την περίπτωση κερδισμένο και ιδιαίτερα ορισμένα τμήματά του, γι’ αυτό και στήριξαν και στηρίζουν, άμεσα ή έμμεσα, την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Αυτά τα λόγια του Δ. Κουτσούμπα επέφεραν σειρά αντιδράσεων από κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Συγκεκριμένα, οι Δημήτρης Δεσύλλας (μέλος ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πρ. ευρωβουλευτής) και Γιάννης Τόλιος (μέλος Π.Γ. της Λαϊκής Ενότητας) συντάσσονται εναντίον των θέσεων αυτών του ΚΚΕ (αλλά και μεταξύ τους) και επιχειρηματολογούν αντιστοίχως και μάλιστα με σκληρή γλώσσα:

………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Δημήτρης Δεσύλλας

Εργατική – Λαϊκή έξοδος από ευρώ – ΕΕ

Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η πολιτική πάλη των εργαζομένων και της νεολαίας για έξοδο από ευρώ και ΕΕ, αποτελεί όρο για την επιβίωση και τη βελτίωση της ζωής τους.

Προϋπόθεση για την απελευθέρωσή τους από τη διαρκή και αιώνια σκλαβιά των μνημονίων, της ανεργίας, της φτώχειας, της αντιασφαλιστικής λεηλασίας, της φορομπηξίας, της αντιαγροτικής ΚΑΠ, της Ευρωκαταστολής, του Ευρωρατσισμού, της υπερχρέωσης στους τοκογλύφους δανειστές και του ξεπουλήματος όλης της δημόσιας περιουσίας.

Η ψήφος του Αγγλικού λαού έσπασε την ευρωτρομοκρατία, ότι δήθεν δεν υπάρχει ζωή έξω από τη φυλακή της ΕΕ.

Την ώρα που οι αντι-ΕΕ λαϊκές διαθέσεις παίρνουν πανευρωπαϊκές διαστάσεις και βαθαίνουν, είναι ανεπίτρεπτο η εγχώρια Αριστερά να στέκεται απέναντι, να τις βαπτίζει αντιδραστικό «Ευρωσκεπτικισμό», να τις χαρίζει στη Λεπέν και στον Τραμπ, να κινδυνολογεί – καταστροφολογεί για ενδεχόμενη αποπομπή της Ελλάδας από την ΕΕ (άρθρο Δ. Κουτσούμπα στην Εφημερίδα των Συντακτών, 24/3/17).

Στις συνθήκες αυτές η πολιτική πάλη για εργατική – λαϊκή έξοδο από ευρώ και ΕΕ γίνεται «λυδία λίθος» για κάθε πολιτική δύναμη της μαχόμενης Αριστεράς.

Αποτελεί συγκεκριμένη μορφή και εθνική συμβολή στο διεθνιστικό καθήκον για τη διάλυση της καπιταλιστικής – ιμπεριαλιστικής ΕΕ και την οικοδόμηση μιας άλλης, εργατικής σοσιαλιστικής διεθνοποίησης στην περιοχή μας, στην Ευρώπη, στον κόσμο.

Η πάλη για έξοδο από ευρώ και ΕΕ δεν μπορεί να ακυρώνεται, δηλαδή να παραπέμπεται στις καλένδες της «λαϊκής εξουσίας» χωρίς επανάσταση, όπως κάνει το ΚΚΕ.

Ούτε, φυσικά, να μένει στη μέση και να ευνουχίζεται (έξοδος μόνο από το ευρώ) με τη λογική των σταδίων ή για λόγους «πλατύτερων» πολιτικών συμμαχιών, όπως κάνει η ΛΑΕ.

Αντίθετα, αποτελεί προωθητικό στοιχείο για την κοινή δράση της μαχόμενης Αριστεράς στο λαϊκό κίνημα.

5/4/2017
Δημήτρης Δεσύλλας
Μέλος Π.Σ.Ο. ΑΝΤΑΡΣΥΑ
(πρώην Ευρωβουλευτής)

Πηγή: efsyn.gr

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 73.00% ( 10
Συμμετοχές )



4 σχόλια στο “Δημ. Δεσύλλας: Εργατική – Λαϊκή έξοδος από ευρώ – ΕΕ

    1. Οδυσσέας

      … και επαναλαμβανόμενες Βάρκιζες. Μην ανησυχείτε, όλα θα διορθωθούν στη Δευτέρα Παρουσία … συγγνώμη με τη Λαϊκή Εξουσία εννοούσα.

      Reply
  1. Κομμουνιστης

    1oν ΣΧΟΛΙΟ. Καλησπέρα ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σε όλους τους γνήσιους έλληνες κομμουνιστές. Καλό πασχα και καλή επ… ανάσταση. Συχνά διαβάζουμε, ότι υπάρχουν χώρες οι οποίες είναι ανεξάρτητες τραπεζικά. Δυστυχώς δεν υπάρχουν. Η παγκόσμια ελίτ ελέγχει σίγουρα όλες τις τράπεζες. Πως; Σε κάποιες χώρες ελέγχει 100% με πλήρη εξαθλίωση της μεσαίας εάν υπάρχει και κατώτερης οικονομικής τάξης. Σε άλλες περιπτώσεις λιγότερο. Υπάρχουν χώρες οι οποίες είναι ανεξάρτητες, όμως το τραπεζικό σύστημα των τραπεζών δεν τους βοηθά. (κανονισμοι του 1913) . Όποιος θέλει μπορεί να δημιουργήσει μια τράπεζα. Είναι εύκολο μα και δύσκολο. Το εύκολο είναι φυσικά να έχει κάποιος μερικά εκατομμύρια και να ανήκει στο κλαμπ των μασόνων και άλλων παρόμοιων κλαμπ. Δεν μιλάω για τα θύματα αυτών των “οργανωσεων” που φθάνουν σε κάποιο σημείο και μετά δέν γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει, υπάρχουν και αυτοί που είναι απλά μέλη και γνωρίζουν. Υπάρχουν και υψηλά στελέχη με άψογη συμπεριφορά, όμως είναι υπό έλεγχο και τα χρησιμοποιούν για εγράφη νέων μελών. Από αυτούς κυβερνάται η ελλαδα πάντοτε. Πως λειτουργεί μία τράπεζα; σίγουρα αρκετοί το γνωρίζετε σημασία έχει να το μάθουν όλοι η ανθρωπότητα και βασικός λόγος δεν είναι η επανάσταση που θα γίνει, το “κυριότερο” στη υπόθεση αυτή είναι ότι δεν γνωρίζουν οι απλοί υπάλληλοι, μέχρι και υψηλά στελέχη καθόλου καί εφόσον μάθουν το θεωρούν φυσιολογικό. ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ.

    Reply
  2. Kομμουνιστης.

    Η κανονισμοί της τράπεζας, έχουν οριστεί στη αμερικη το 1913 με σκοπό το έλεγχος τους από τη παγκόσμια ελίτ. Πως λειτουργεί; Θα σας το κάνουμε όσο γίνεται πιο κατανοητά. Όταν χρειαστω δάνειο από τράπεζα, 10,000 € θα μου δώσει εφόσον έχει αποθεματικό 1,000€. Ποιό κατανοητά, εάν είμαι τραπεζίτης και έχω 1,000€ τότε μπορώ να σου δανεισω 10,000€. Αποτέλεσμα: Η τράπεζα, αμεσα σε κλέβει, γιατί άμεσα πήρε 9,000€ κέρδος μετά τη υπογραφή του δανείου. Στην ουσία με αυτή τη λογιστική πράξη, είναι 10,000€ συν τα επιτόκια. Με λίγα λόγια σου έδωσε ένα χαρτί μόνο, που έγραψε 10,000€.Τελειώνοντας, όταν λένε οι τράπεζες έχουν κέρδος είναι καθαρά εικονικό. (ψεύτικο γιατί είναι αέρας τηγανιτός. Το έγκλημα και η πολιτική των τραπεζών δεν είναι μόνο αυτό, είναι ο οικονομικός πόλεμος, τον οποίο μπορούν να κάνουν σε όποια τράπεζα που δεν τη ελέγχουν 100% γιατί με τον κανονισμό του 1913 δεν τις έλεγχαν άμεσα αλλά στα επόμενα χρόνια. (οικονομική κρίση 1930) Ποιά είναι η λύση; Μια μηχανή να κόβει λεφτά για όλους δωρεάν ως μέσο επιβίωσης, αυτό δεν γίνεται, θα μπορούσε μόνο όταν η κοινωνία μας ήταν κοινωνικά ώριμη καί είχε σε όλα τα επαγγέλματα όλους τους απαραίτητους εργαζόμενους σε κάθε επάγγελμα στη ανάλογη θέση. Αυτό μπορούσε και μπορεί να γίνει μόνο με τη οργάνωση τού χρόνου εργασίας ανάλογα με το κάθε επάγγελμα και οι ανάλογες ώρες ώς επίσης και μείωση ωρών για να εργάζονται όλοι, για να νιώθουν χρήσιμοι και περήφανοι. Το άλλο να είναι όλοι μέτοχοι με τα ίδια ποσοστά μετοχών (κερδών) ή ζημιών, με τα σημερινά δεδομένα λειτουργία των τραπεζών θα είμασταν όλοι πλούσιοι.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.