.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΛΑΝΤΖΑ: Δε μπαίνουμε σε διαμάχη λασπολογίας -Συνεχίζουμε στο δρόμο της αγωνιστικής ταξικής ενότητας


ΔΗΛΩΣΗ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΝΤΖΑ

Σχετικά με την κλήση σε απολογία και τα ασύστολα ψέματα σε βάρος του εκπροσώπου της στο Δ.Σ. του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί e-mail που στάλθηκε από την πλειοψηφία του Δ.Σ (που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ) στο συνάδελφο μας, εκπρόσωπο της ΛΑΤΖΑ, καλώντας τον στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Διοίκησης σε απολογία κατασκευάζοντας εναντίον του συκοφαντικές κατηγορίες.

Το αξιοπερίεργο είναι πως η ενέργεια αυτή έγινε λίγες μέρες αφού σαν ΛΑΝΤΖΑ, με αφορμή το τελευταίο θανατηφόρο ατύχημα στα Mikel, καλέσαμε το Συνδικάτο να προχωρήσει σε έκτακτο ΔΣ προκειμένου να αναλάβουμε δράσεις και έμπρακτες  πρωτοβουλίες, τόσο γύρω από το συγκεκριμένο περιστατικό, όσο και γενικότερα σε σχέση με τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στον κλάδο.

Δυστυχώς αντί για αυτό επέλεξαν να προχωρήσουν σε μια κλειστή συνεδρίαση στην οποία καλούν σε απολογία το εκλεγμένο μέλος μας στη Διοίκηση με την κατηγορία πως δούλευε στις 8/12/16, ημέρα απεργίας  της ΓΣΕΕ, πως δεν συμμετείχε σε στάση εργασίας που είχε προκηρύξει το συνδικάτο καθώς και για μη συμμετοχή στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ. Είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο «κατηγορητήριο» στήθηκε αρκετά βιαστικά με αποτέλεσμα να ξεφύγουν κάποιες ουσιαστικές λεπτομέρειες που αποκαλύπτουν το μέγεθος του ψέματος, όπως:

  • Για τη μη συμμετοχή στην απεργία, ο συνάδελφος την περίοδο εκείνη απασχολούνταν σε άλλο ξενοδοχείο από αυτό που αναφέρεται και πιο συγκεκριμένα την ημέρα της απεργίας δεν δούλευε.
  • Για τη στάση εργασίας, δεν υπήρχε καμία επίσημη ανακοίνωση που να καλεί σε αυτή ούτε είχαμε ενημερωθεί .
  • Για τη μη συμμετοχή στο τελευταίο Δ.Σ δεν στάλθηκε ποτέ καμία ειδοποίηση κάτι που έχει γίνει και στο παρελθόν σε πολλά άλλα Δ.Σ

Αλήθεια πού το πάνε και τι επιδιώκουν με αυτή την πρωτόγνωρη ενέργεια  για το συνδικάτο απέναντι σε συνάδελφους αγωνιστές;

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που συνολικά η εργατική τάξη αλλά και ο κλάδος του επισιτισμού-τουρισμού δέχεται μια σφοδρή επίθεση από την πλευρά της εργοδοσίας, κυβέρνησης, ΕΕ. Κοντά στη γενικευμένη κατάσταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, της απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας, της πλήρους διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, της εντατικοποίησης, των άθλιων συνθηκών εργασίας-υγιεινής-ασφάλειας, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε τους τελευταίους τρείς μήνες δυο νεκρούς συναδέλφους από εργατικά ατυχήματα (Everest, Mikel).

Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι η πλειοψηφία του Συνδικάτου, αντί να ασχοληθεί, να συζητήσει και να πάρει πρωτοβουλίες γύρω από το πώς το εργατικό κίνημα θα γίνει πιο επικίνδυνο, πιο μάχιμο και πιο αποτελεσματικό, με κοινή δράση όλων των ταξικών δυνάμεων, κόβοντας αποφασιστικά και τελεσίδικα οποιαδήποτε σχέση με τον αστικοποιημένο εργοδοτικό συνδικαλισμό της  ΓΣΕΕ, επιλέγει να αντιπαρατεθεί με τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και το σχήμα την ΛΑΝΤΖΑ που παρεμβαίνουν στο Συνδικάτο, χρησιμοποιώντας ανυπόστατα ψέματα και συκοφαντίες.

Ας απολογηθούν αυτοί για αυτά απέναντι στους εργαζόμενους του κλάδου, αντί να προσπαθούν να ρίχνουν λάσπη και να στήνουν κατηγορητήρια σε συνάδελφους. Εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτές τις πρακτικές που εισάγουν  στο κίνημα και μόνο ζημιά κάνουν. Είναι νωπά τα γεγονότα με την επίθεση της προηγουμένης  βδομάδας απέναντι σε αγωνιστές των ΕΑΑΚ στο πολυτεχνείο και το πανεπιστήμιο

Ως ΛΑΝΤΖΑ, δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι δε σκοπεύουμε να μπούμε σε μια διαμάχη χαρακωμάτων και λασπολογίας. Θα συνεχίσουμε με περισσότερο πείσμα στο δρόμο της αγωνιστικής ταξικής ενότητας την δράση μας κόντρα και ενάντια σε εργοδοσία – κυβέρνηση και όλο το ευρωμνημονιακό κατεστημένο. Θα επιμείνουμε, όπως κάναμε τόσο καιρό, να υπηρετούμε την οικοδόμηση ενός ανεξάρτητου ταξικού εργατικού κινήματος, με βάση τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Μακριά από τις λογικές περιχαράκωσης και τις ακίνδυνες και εκφυλισμένες πρακτικές που η πλειοψηφία του ΔΣ επιλέγει, με μέτωπο και αντιπαράθεση απέναντι στον αστικοποιημένο συνδικαλισμό ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 75.33% ( 15
Συμμετοχές )



7 σχόλια στο “ΛΑΝΤΖΑ: Δε μπαίνουμε σε διαμάχη λασπολογίας -Συνεχίζουμε στο δρόμο της αγωνιστικής ταξικής ενότητας

  1. μέλος της ΝΚΑ

    Προχτές, δεν υπέγραφαν κείμενο συμπαράστασης στο δίκυτο Σπάρτακος και τον σύντροφο Νίκο Αργυρίου. Χτες, μαφιόζικο αντικομμουνιστικό πέσιμο με κλέψιμο πορτοφολιών (χρημάτων, ταυτοτήτων κλπ), στους κομμουνιστές φοιτητές της ΕΑΑΚ. Σήμερα, προβοκατόρικο πέσιμο σε ταξικούς συνδικαλιστές του επισιτισμού. ΠΟΥ το πάει το ΚΚΕ/ΚΝΕ;

    Reply
    1. Πραγματικά Συγκινητικο

      Ποσο γιωτομπαλα ειστε εκει στις γκρουπες σας?

      Reply
    2. Ανώνυμα

      Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει, οπορτουνιστές, ακόμα να το μάθετε;
      Τις βρομιές και τις λάσπες σας εκεί που περνάνε

      Reply
      1. Ανώνυμα

        Ναι τι βρωμιά να πιάσει σε κάποιον που είναι βουτηγμένος μέχρι το κεφάλι;

        Reply
    3. Ανώνυμα

      αυτό με τους “κομμουνιστές φοιτητές της εαακ” ήταν νομίζω το πιο πετυχημένο, κράτα το να το λες στις παρέες

      Reply
      1. μέλος της ΝΚΑ

        Συμφωνώ ανώνυμε! Είναι το ίδιο πετυχημένο και ΑΛΗΘΕΣ με το “η αντικομμουνιστική καφρίλα των ΚΚΕ/ΚΝΕ”.

        Reply
  2. Κομμουνιστής

    Αυτό είναι ένα το παράδειγμα, οτι ΑΝΤΑΡΣΥΑ (μαζί με τις συνεργαζόμενες ομάδες) και το ΚΚΕ (μαζί με τις συνεργαζόμενες ομάδες) δεν μπορούν να είναι ίδια. Έχουν διαφορές και μικρές και μεγάλες και δεν πρόκειται να λυθούν. Τώρα να αρχίζει ο ένας και ο άλλος να λέει τα δικά του είναι ανεύθυνο. Υπεύθυνο είναι να υπάρχει σεβασμός στον διάλογο και συζήτηση από όλους τους φιλους και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ και ΚΚΕ. Μόνο έτσι μία μέρα μπορεί ή ίσως να συνεργαστούν όχι πλήρως (γιατί είναι 2 ξεχωριστες επίσημες κομμουνιστικές προτάσεις) αλλά σε ζητήματα υπέρ όλων των παιδιών, μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων και συνταξιούχων της ελληνικής κοινωνίας.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.