.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΔΕΘ: Δεν επετράπη ερώτηση του ΠΡΙΝ στον Τσίπρα


deth2016-synentefxi725Δεν επετράπη στην εφημερίδα ΠΡΙΝ να θέσει ερώτηση στον Τσίπρα, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη Θεσσαλονίκη.

Ως φαίνεται, δεν ήταν δύσκολο στο κυβερνητικό επιτελείο να μαντέψει ότι το περιεχόμενο της ερώτησης δεν θα ήταν του τύπου: “Πείτε μας, πόσο μεγάλη επιτυχία ήταν η συνάντηση των ηγετών των χωρών του Νότου της Ε.Ε., πόσο ενόχλησε τη Μέρκελ;”, κλπ.

Το περιεχόμενο της ερώτησης που δεν επετράπη να τεθεί, αποκαλύπτει σε σχόλιό του στο facebook ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης:

Χρήστος Αβραμίδης

Σήμερα, η κυβέρνηση μετά από αρκετά χρόνια, έκοψε την ερώτηση της εφημερίδας Πριν στη Συνέντευξη Τύπου. Αντίθετα, φιλικά και αστικά μέσα είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν επανειλημμένα. Επισυνάπτω το τι είχαμε αποφασίσει να ρωτήσουμε ώστε να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του για τους λόγους αυτού του αποκλεισμού…

“Το κράτος της Τουρκίας, εισβάλλει σε μια άλλη χώρα, καταπατά τα δικαιώματα των Κούρδων, φυλακίζει δημοσιογράφους και διώκει απ’ τον κρατικό μηχανισμό οποιονδήποτε διαφωνεί. Αυτήν την Τουρκία, που διαμορφώνεται κάτω από τις εντολές του Ερντογάν την θεωρείτε “ασφαλή χώρα”, όπως λέει η συμφωνία που έχετε υπογράψει; Και πιστεύετε ότι είναι σωστό να απελαύνονται άνθρωποι;

Τέλος, στο ίδιο θέμα, μιας και μιλήσατε για αλληλεγγύη. Βρίσκεστε σε μία πόλη που πριν έναν μήνα με κυβερνητική εντολή, εκκενώθηκαν 3 καταλήψεις στέγης και πετάχτηκαν στον δρόμο, οικονομικοί και πολιτικοί πρόσφυγες. Ενώ άλλοι, αγωνιστές, καταδικάστηκαν με νόμο του δικτάτορα Μεταξά. Εσείς Στηρίζετε αυτή την καταστολή;”

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “ΔΕΘ: Δεν επετράπη ερώτηση του ΠΡΙΝ στον Τσίπρα

  1. Ηλέκτρα Ε.

    Η αντιμετώπιση του ΠΡΙΝ είναι γραμμή. Στην κυριακάτικη πρωϊνή ζώνη της ΕΡΤ, διαβάζονται αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα και των πιο “κίτρινων” ή και καθαρά αντιδραστικών φύλων, ενώ από το ΠΡΙΝ διαβάζουν στα γρήγορα – σαν αναγκαστικά σου δίνουν την εικόνα, τον κύριο τίτλο. Ξέρουν από ποιον να φυλάγονται.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.