.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Δίνουν τσάμπα ρεύμα στους βιομήχανους, βυθίζουν στο σκοτάδι τους εργαζόμενους


 

deh_0

Το βαθύτατα ταξικό της πρόσωπο δείχνει, για άλλη μια φορά, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτή τη φορά με τις ρυθμίσεις που προωθεί στη τιμολόγηση του ρεύματος της ΔΕΗ.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, με εισήγηση του Δημοσίου, αποφάσισε επιπλέον εκπτώσεις έως και 15% στα τιμολόγια των μεγάλων καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας για τη διετία 2016-2017.

Οι εκπτώσεις προς το βιομηχανικό κεφάλαιο είναι τόσο προκλητικές που είναι τόσο μεγαλύτερες όσο υψηλότερη είναι η κατανάλωση ρεύματος!

Αναλυτικά ο… εκπτωτικός κατάλογος έχει ως εξής:

  • Έως 10 γιγαβατώρες μηδέν έκπτωση
  • 10-50 GWh έκπτωση 4%
  • 50-200 GWh έκπτωση 6%
  • 200-400 GWh έκπτωση 8%
  • 400-700 GWh έκπτωση 10%
  • 700-1000 GWh έκπτωση 12%
  • 1000-2000 GWh έκπτωση 13%
  • 2000 GWh και πάνω έκπτωση 15%

Είχε προηγηθεί, την προηγούμενη εβδομάδα, η απόφαση της ΔΕΗ να διεξάγει ξεχωριστές διαπραγματεύσεις με την κάθε βιομηχανική επιχείρηση μεμονωμένα, ώστε το τιμολόγιο να διαμορφώνεται αλα καρτ! Σχετικό αίτημα είχε υποβάλει μόλις την προηγούμενη ημέρα ο ΣΕΒ.

Την ίδια στιγμή ο Π. Σκουρλέτης δηλώνει ότι η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους ώστε στα λαϊκά νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο χαράτσωμα μέσω του ηλεκτρικού ρεύματος να μην κόβεται το ρεύμα αλλά… να μειώνεται η παροχή!

Μιλώντας στο «MEGA» ανέφερε πως έδωσε εντολή να εξετασθεί αν μπορεί και πώς να εφαρμοσθεί στην Ελλάδα το μοντέλο της Αγγλίας όπου «όταν κάποιος χρωστάει δεν του κόβουν το ρεύμα αλλά του βάζουν μια άλλη ασφάλεια και έχει ρεύμα μόνο για φως, δεν έχει θερμοσίφωνα κ.τ.λ.».

Τσάμπα ρεύμα για το κεφάλαιο, «ηλεκτροπληξία» για τους εργαζόμενους είναι το δόγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται πιο προκλητική από τις μνημονιακές κυβερνήσεις που προηγήθηκαν.

Γ.Μ.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 10.00% ( 1
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Δίνουν τσάμπα ρεύμα στους βιομήχανους, βυθίζουν στο σκοτάδι τους εργαζόμενους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.