.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Για το “30ο” συνέδριο του ΕΚΑ: να μην περάσει ο εκφυλισμός και οι δικαστικές παρεμβάσεις


Ανακοίνωση Αγωνιστική Ταξική Ενότητα στο ΕΚΑ

Να μην περάσει ο εκφυλισμός, οι δικαστικές παρεμβάσεις, τα σχέδια εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού στο ΕΚΑ.

• Πρωτοβουλίες για οργάνωση-συσπείρωση-αντεπίθεση των εργαζομένων.

• Συνδικάτα και Αγώνες στα χέρια των εργαζομένων!

Η διορισμένη από τα δικαστήρια δοτή διοίκηση του ΕΚΑ αποφάσισε την διεξαγωγή μονοήμερου(!) συνεδρίου την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου και εκλογές το Σαββατοκύριακο στις 11 και 12 του ίδιου μήνα. Ουσιαστικά δηλαδή ο υποταγμένος εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-Νέα Πορεία και ΕΑΚ (ΜΕΤΑ ΕΚΑ: συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ + τμήμα ΕΜΕΙΣ-Φωτόπουλου) επιβεβαίωσαν όλα όσα η ΑΤΕ –ΕΚΑ είχε επισημάνει και καταγγείλει από την πρώτη στιγμή: ότι η εμπλοκή τους και η αποδοχή της δικαστικής παρέμβασης και του διορισμού τους δεν ήταν καθόλου τυχαία. Πως εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τις επιδιώξεις για χειραγώγηση των συνδικάτων και του ΕΚΑ τόσο από την αστική δικαιοσύνη, όσο και από τους εργοδότες και από την κάθε κυβέρνηση και τους πρόθυμους υπηρέτες της.

Ήδη από τις συνεδριάσεις της οργανωτικής επιτροπής -για την προετοιμασία των σωματείων για το έκτακτο συνέδριο που αποφάσισαν με τη βοήθεια του δικαστηρίου- αναπαράγονται τα ίδια ακριβώς προβλήματα τα οποία επεδίωξαν να λύσουν οι αποφάσεις των εργαζομένων στο 29ο Συνέδριο και που ακυρώθηκαν από την αστική δικαιοσύνη. Ενδεικτικά, εξακολουθεί να υπάρχει κλαδικό σωματείο το οποίο δεν γνωρίζουν την ύπαρξη του… ούτε αρκετοί εργαζόμενοι που φέρονται σαν ψηφίσαντα μέλη στην κατάσταση ψηφισάντων (μάλιστα έχουν καταθέσει υπεύθυνες δηλώσεις ότι δεν υπήρξαν ποτέ μέλη αυτού του σωματείου). Τα γνωστά προβλήματα με διπλοψηφίες και παρατυπίες στις καταστάσεις στα γνωστά τραπεζικά σωματεία επίσης εξακολουθούν να υπάρχουν. Αυτό σημαίνει πως επιμένουν στον εκβιασμό: η θα δεχθείτε την παρανομία η θα ξαναχρησιμοποιήσουμε τα αστικά δικαστήρια. Αυτά από μόνα τους αποδεικνύουν και την καθαρά εκλογική στόχευση του υποταγμένου συνδικαλισμού.

Η ΑΤΕ ΕΚΑ ευθύς εξαρχής στήριξε τόσο τις αποφάσεις των εργαζομένων που πάρθηκαν στο 29ο συνέδριο όσο και την εφαρμογή τους από την νόμιμα εκλεγμένη Διοίκηση, κάτι που το συμβιβασμένο προεδρείο -και το αρχικό και το διορισμένο- των ΕΑΚ-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-Νέα Πορεία προσπάθησαν με κάθε τρόπο να ακυρώσουν. Οι εκλεγμένοι συνάδελφοί μας και συνολικά η ΑΤΕ ΕΚΑ δεν συμμετείχε και δεν αποδέχθηκε το διορισμό στη δοτή διοίκηση, δεν συμμετέχει στην Οργανωτική Επιτροπή που «ετοιμάζει» το νέο συνέδριο.

Σήμερα είναι όσο ποτέ καθαρό, ότι το συνδικαλιστικό κίνημα του «κοινωνικού εταιρισμού», των «εθνικών μετώπων» με την κυβέρνηση και τους εργοδοτικούς φορείς, ο «συνδικαλισμός» των εργοδοτικών σωματείων και των δυνάμεων του ταξικού συμβιβασμού και της υποταγής βρίσκεται σε βαθιά κρίση και εκφυλισμό. Αυτό που χρειάζεται δεν είναι ένα ακόμα συνέδριο εκφυλισμού, που θα νομιμοποιεί τις νοθείες, τις διπλοψηφίες και σωματεία μαϊμού και σφραγίδες για να κατανεμηθούν οι καρέκλες των μηχανισμών στις παρατάξεις των κυβερνητικών και εργοδοτικών παρατάξεων. Αντίθετα, χρειάζονται επείγουσες πρωτοβουλίες για την ανασύνταξη των συνδικάτων, για την μαζικοποίηση και λειτουργία τους, για τον μάχιμο ταξικό προσανατολισμό τους. Οι συνδικαλιστές, οι αγωνιστές και οι εργαζόμενοι από όλους τους χώρους εργασίας που συσπειρώνονται στην ΑΤΕ-ΕΚΑ δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις για ένα ανεξάρτητο, ακηδεμόνευτο εργατικό κίνημα, με πλήρη ανεξαρτησία στα αιτήματα και τις πολιτικές πρακτικές, με αντικαπιταλιστικό πρόσημο και με ασυμβίβαστο ταξικό προσανατολισμό.

Απευθυνόμαστε σε όλα τα ταξικά και αγωνιστικά συνδικάτα, σε κάθε εργαζόμενο της Αθήνας που βλέπει την κατάσταση αυτή και αγανακτεί, αλλά και σε κάθε αγωνιστική ταξική δύναμη: Ανεξάρτητα από πολιτικές διαφορές, διαφορετικές τακτικές ή απόψεις για τα αιτήματα και συνολικά το εργατικό κίνημα και την προοπτική των αγώνων, χρειάζεται άμεσα να δημιουργηθούν προϋποθέσεις και να γίνουν βήματα για μια νέα ταξική αγωνιστική ενότητα στη βάση των εργαζομένων. Να δοθεί χτύπημα στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και τους μηχανισμούς τύπου ΓΣΕΕ και Παναγόπουλων. Να διαμορφωθούν όροι και σχέδια ανασύνταξης και αντεπίθεσης του κόσμου της δουλειάς, δρόμοι οργάνωσης και συσπείρωσης των εργαζομένων κόντρα στους μηχανισμούς που επιβάλλουν στα συνδικάτα δοτές διοικήσεις, νόθες διαδικασίες, δικαστικές-κρατικές και εργοδοτικές παρεμβάσεις.

Απευθυνόμαστε στις δυνάμεις του ΕΚΑ που κατήγγειλαν την δικαστική παρέμβαση και το διορισμό νόθας διοίκησης: Τώρα πρέπει να δοθεί ένα δυνατό και αποφασιστικό μήνυμα και μια ξεκάθαρη απάντηση. Συνέδριο του ΕΚΑ έγινε το Μάη και πήρε αποφάσεις. Αυτές τις αποφάσεις αναγνωρίζουμε, αυτές θα υπερασπιστούμε.

Ιδιαίτερη ευθύνη έχει η πρώτη δύναμη στο ΕΚΑ, η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ). Η στάση της για τη συνέχεια, κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη νομιμοποίηση της πορείας εκφυλισμού του ΕΚΑ. Δεν συμμετείχε στη δοτή διοίκηση, κατήγγειλε και προσέφυγε εναντίον της δικαστικής παρέμβασης. Συμμετέχει όμως στην οργανωτική επιτροπή για το έκτακτο συνέδριο και φαίνεται ότι εκτός από ανακοινώσεις και την δικαστική προσφυγή δεν θέλει να πάρει αγωνιστικές και μαζικές (όχι οργανωτικές, εσωτερικές και νομικές) πρωτοβουλίες για να μην περάσει το σχέδιο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Ευθύνες έχει και η παράταξη του ΕΜΕΙΣ ΕΚΑ, που αν και κατήγγειλε το διορισμό διοίκησης και την δικαστική παρέμβαση με ένταση, συμμετείχε στη δοτή διοίκηση και συμμετέχει στην οργανωτική επιτροπή για το συνέδριο. Προβληματική είναι και η στάση του «Ρεσάλτο στη γαλέρα» (δεν είχε έδρα στο ΔΣ) που στην ανακοίνωσή του παίρνει περίπου ίσες αποστάσεις, καταγγέλλοντας μεν την δικαστική παρέμβαση, αλλά και τις δυνάμεις που «απέκλεισαν» τα σωματεία που έκαναν την προσφυγή, λες και το συνέδριο έπρεπε να τα νομιμοποιήσει με όλες τις παρατυπίες τους για να μην υπάρξει δικαστική προσφυγή τους…

Οι ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος έχουμε τώρα μεγάλη ευθύνη να τερματίσουμε την ομηρία του ΕΚΑ από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό της υποταγής των ΣΕΒ-Τραπεζών-Παναγόπουλου.

Η στάση κάθε δύναμης και κάθε σωματείου θα κριθεί από τους εργαζόμενους. Πέρα από κριτική και διαφορετικές προσεγγίσεις, αν η καταγγελία της δικαστικής παρέμβασης και της δοτής διοίκησης είναι ουσιαστική και ειλικρινής από αυτές τις δυνάμεις, τότε έχουν, έχουμε όλοι, το καθήκον να μην μείνουμε θεατές ή και συμμέτοχοι στην πορεία εκφυλισμού και στην επανάληψη της ίδιας ιστορίας. Θα πάρουμε πρωτοβουλίες σε όλα τα σωματεία ώστε να εμποδίσουμε τον εργοδοτικό και κυβερνητικό μηχανισμό να φέρει στα μέτρα του με δικαστικές αποφάσεις και έκτακτα συνέδρια το ΕΚΑ και τα συνδικάτα;

Δεν είχαμε και δεν έχουμε καμία αυταπάτη για το μέχρι σήμερα ρόλο του ΕΚΑ: Στοίχιση πίσω από τη ΓΣΕΕ, παραταξιοποίηση, μάχη συσχετισμών και καρεκλών, άρνηση αγωνιστικού σχεδιασμού, εκφυλισμός. Δεν υπερασπιζόμαστε την προηγούμενη κατάσταση, ούτε κανέναν θεσμό της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Αρνούμαστε όμως τη δυνατότητα και το δικαίωμα των δικαστηρίων, της κυβέρνησης και των εργοδοτών να διορίζουν ακόμα και τις διοικήσεις των συνδικάτων. Ξεσκεπάζουμε το ρόλο των δυνάμεων που κυριαρχούν και στο ΕΚΑ, ώστε να κριθούν από τους εργαζόμενους, να χάσει δύναμη και βάρος ο συνδικαλισμός της ήττας, των μηχανισμών των εργοδοτικών και κυβερνητικών υπαλλήλων. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στον αγώνα, τον συνδικαλισμό, στην απεργία, πέρα από κράτος-εργοδότες-μηχανισμούς τους. Παλεύουμε για ένα άλλο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα, τόσο στο περιεχόμενο, όσο και στις μορφές οργάνωσης και συσπείρωσής/συντονισμού του.

Γενικότερα, αυτό που απαιτείται στην περίοδο είναι η δημιουργία μαζικών προϋποθέσεων για την ανασυγκρότηση και ταξική αντεπίθεση του κινήματος ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-εργοδοσίας. Να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στα μέτρα της 2ης αξιολόγησης που συζητιούνται και κλείνουν έναν-ένα με τελικό αποδέκτη την τσέπη, τη δουλειά και τη ζωή της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Να οργανώσουμε την κόντρα μας στους διακαής πόθους του κεφαλαίου, του ΣΕΒ και όλων των αφεντικών να βάλουν στο χέρι το δικαίωμα στην απεργία, τη διαδήλωση, το συνδικαλισμό. Χρειάζεται λοιπόν μια πλατιά, μαζική και αποφασιστική πρωτοβουλία και κινήσεις για μαζικά ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία στα χέρια των εργαζομένων, που θα είναι συλλογικότητες πάλης και σύγκρουσης με εργοδοσία-κυβέρνηση-ΕΕ και ΔΝΤ, όχι μηχανισμοί υποταγής και εκφυλισμού.

Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να μην νομιμοποιηθεί η νοθεία και οι παρατυπίες, ο εκφυλισμό και οι συμφωνίες των παρατάξεων για συσχετισμούς και καρέκλες. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να ηττηθεί ο εργοδοτικός συνδικαλισμός τύπου τραπεζών με τους τραπεζίτες και τους μάνατζερ απευθείας εμπλεκόμενους στα σωματεία.

Η ΑΤΕ ΕΚΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας, τα σωματεία μέλη του ΕΚΑ και κάθε αγωνιστική ταξική δύναμη, σχήμα και κίνηση, όχι μόνο να μην νομιμοποιήσουν την άθλια κατάπτυστη παρέμβαση της αστικής δικαιοσύνης αλλά να την αντιπαλέψουν, ώστε να τσακίσουμε τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Να οργανώσουμε τους επόμενους αγώνες μας αποφασιστικά, μαζικά, ταξικά!

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 5
Συμμετοχές )



36 σχόλια στο “Για το “30ο” συνέδριο του ΕΚΑ: να μην περάσει ο εκφυλισμός και οι δικαστικές παρεμβάσεις

  1. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    Iδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

    Οποιος θέλει κεντρικό μέτωπο, ή/και όποιος θέλει να μιλά στο όνομα της ταξικής και κοινωνικής χειραφέτησης, να βάλει κώλο για να συγκροτήσουμε κοινή δράση σε ριζοσπαστική χειραφετητική κατεύθυνση, μέσα στην βάση της κοινωνίας μας.

    Αλλιώς, θα έχουμε μια απο τα ίδια, μία από την ίδια απάτη: είτε ΣΥΡΙΖΑ νο2, είτε σεχταρισμό.

    Reply
    1. Κώστας

      Θα συμφωνούσες βέβαια ΑΝΤΑΡΣΥΕ πως αν κάποιος καλούσε την ΑΤΕ λέγοντας πως η ΑΤΕ συμμετέχει στην διορισμένη διοίκηση και διάφορα τέτοια, ε, δεν θα ήταν ούτε σοβαρός ιδιαίτερα, ούτε και έντιμος, εφόσον η ΑΤΕ δεν συμμετέχει, όπως και το ΜΕΤΑ βέβαια. Οι συντάκτες της ανακοίνωσης όμως (και όχι βέβαια η ΑΤΕ που είναι αγωνιστικό σχήμα και δεν χρεώνεται συκοφαντικές μεθόδους) δεν χάνουν ευκαιρία να το συκοφαντούν νhttp://ergasianet.gr/2016/11/17/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1/ Η θέση των συκοφαντών βέβαια σε οποιαδήποτε διαδικασία κοινής δράσης, κανονικά και η αναγνώριση τους σαν αγωνιστές και αριστεροί, κανονικά, θα εξεταζόταν ανάλογα με το αν θα ανασκεύαζαν τις συκοφαντίες, αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια.

      Μακάρι λοιπόν να ξεπεραστούν και οι προβοκατόρικες συκοφαντίες ή η άρνηση κάθε κοινής δράσης από την πολιτική αντίληψη που έχει παραλύσει τελευταία κάθε πολιτική λειτουργία του ευρύτερου πολιτικοσυνδικαλιστικού χώρου των Παρεμβάσεων, με τα τραγικά αποτελέσματα που αυτές οι επιλογές έχουν για τον κόσμο της εργασίας. Τα αποτελέσματα αυτά τα είδαμε με την εμφάνιση Συντονισμών -φάντασμα σε συνθήκες πλήρους άγνοιας όχι απλά του κόσμου της δουλειάς και του αγώνα, αλλά πολλές φορές με άγνοια μέχρι και των ΔΣ των σωματείων, την κατάσταση στο ΤΕΕ και την προσπάθεια τμήματος της παλιάς ΑΕΠ-ΕΜ να διαλυθούν τα κεκτημένα κοινής δράσης τόσων ετών στο ΤΕΕ το ΣΜΤ και την ΑΣΜ, την τραγική κατάληξη της σεχταριστικής καταγραφής των Παρεμβάσεων στα Συμβούλια Εκπαίδευσης και τις έδρες που χάθηκαν, την άρνηση κοινής παρέμβασης στην ΑΔΕΔΥ από δυνάμεις με συμφωνία στο σύνολο των αναλύσεων και των πρακτικών εδώ και χρόνια, την άρνηση να ανοίξει η ΠΟΕ ΟΤΑ τις πόρτες σε τεράστιο τμήμα συμβασιούχων για να κατασκευαστεί ένα παραμύθι ότι το ΜΕΤΑ είναι κατά του να γίνουν δεκτοί όλοι οι συμβασιούχοι (λες και μια ομοσπονδία που αντιπροσωπεύει το 60% των εργαζομένων είναι καλύτερη από το να αντιπροσώπευε το 80%, δικά μου νούμερα αλλά καταλαβαίνετε), και άλλα παραδείγματα που μπορεί να ξεχνάω.

      Βλέπεις ΑΝΤΑΡΣΥΕ η κουβέντα καφενείου για το ποιο μπούλετ είναι αντιΕΕ και ποιο όχι είναι εύκολη, το θέμα είναι τι κάνουν ακριβώς τα πολιτικά σχέδια στην πραγματική ζωή.

      Φιλάκια ΑΝΤΑΡΣΥΕ μου

      Κώστας

      Reply
      1. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

        Πάλι τα ίδια βαρετέ Κώστα; Εχουμε δώσει και ΟΝΟΜΑΤΑ της συνδικαλιστικής παράταξης ΕΑΚ (ΜΕΤΑ ΕΚΑ: συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ + τμήμα ΕΜΕΙΣ-Φωτόπουλου) τα οποία συμμετέχουν στην διορισμένη από το κράτος διοίκηση του ΕΚΑ.

        Αλλαξε ή βούλιαξε Κώστα μου

        Reply
        1. Κώστας

          ΑΝΤΑΡΣΥΕ περιμένω να φέρεις κάτι πιο πειστικό απο την ανακοίνωση του ΜΕΤΑ που έφερα εγώ που να λέει πως κάποιοι που έχετε δώσει (ποιοι είστε εσείς που δίνετε και ονόματα ?) τα ονόματα τους είναι στο ΜΕΤΑ. Ούτε κείμενο των ίδιων δεν έχεις να φέρεις καημένε γιατί δεν επικαλούνται καν πια ότι είναι στο ΜΕΤΑ, είναι το τελευταίο που τους νοιάζει. Έχουμε λοιπόν μια συλλογικότητα που λέει πως οι τάδε δεν είναι μέλη μου, τους τάδε που δεν λένε καν ότι είναι μέλη της συλλογικότητας και τον ΑΝΤΑΡΣΥΟ και κάποιους προβοκάτορες που υπογράφουν ως ΑΤΕ να λένε πως όλα αυτά δεν ισχύουν

          Κώστας

        2. Αλέξης

          Κώστα, χαρακτηρισμοί όπως “προβοκάτορες” να τους χρησιμοποιείς στον πολιτικό σου χώρο τη ΛΑΕ. Εδώ δεν έχουμε τέτοια κουλτούρα. Το αν δεν έχετε λύσει το θέμα του ποιός κρατά το όνομα ΜΕΤΑ δεν είναι πρόβλημα του κόσμου, ξεμπερδέψτε τα. Στις αφίσες, τις ανακοινώσεις και τα υλικά της παράταξης ΕΑΚ στον υπότιτλο υπάρχει το “συμμετέχει το ΜΕΤΑ, κλπ και το λογότυπό του. Και σε αυτή την παράταξη συμμετέχουν κάποια (όχι όλα) συνδικαλιστικά στελέχη της ΛΑΕ. Καπίτο; Πιο απλά δεν γίνεται. Για αυτό η ανακοίνωση του ΕΚΑ προφανώς βάζει σε παρένθεση την σημείωση συνδικαλιστές ΛΑΕ και όχι σκέτο ΛΑΕ, διότι συνδικαλιστές της ΛΑΕ υπάρχουν και στο ¨Ρεσάλτο στη γαλέρα”, αλλά και στην ΑΤΕ (μέλη της ΑΡΑΝ). όπως γράφει και συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, διότι κάποιοι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ είναι στην ΕΑΚ και κάποιοι κατέβηκαν με ξεχωριστό τρόπο στο προηγούμενο συνέδριο του ΕΚΑ και δεν είναι στην ΕΑΚ.
          Λέγε εσύ τα δικά σου, ΟΚ, ο κόσμος γνωρίζει ή κατάλαβε…

        3. Κωστας

          Ο χωρος του ανεξαρτητου αριστερου συνδικαλισμου Αλεξη εννοειται οτι δεν λερωνεται απο προβοκατσιες στο ονομα του.Αυτα να τα κανεις αλλου, οχι στην ΑΤΕ, δεν ειναι αυτο το χναρι μας τοσα χρονια, ο αυριανισμος ειναι αλλων χωρων οχι δικος μας

          Κωστας

        4. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

          Τι λές βρε Κώστα; ΕΣΥ μιλάς για ποιότητα στην συζήτηση, όταν δεκάδες φορές έχεις βρίσει, έχεις λασπολογήσει, έχεις πει ΨΕΜΜΑΤΑ; Μόνο και μόνο για να υπερασπίσεις ως γνήσιος χουλιγκάνος το κόμμα σου την ΛΑΕ;

          Για ποιόν ανεξάρτητο συνδικαλισμό μιλάς Κώστα ως μέλος της ΛΑΕ; Για τον “ανεξάρτητο συνδικαλισμό” του κεντρικού συνδικαλιστικού στελέχους της ΛΑΕ Θάνου Βασιλόπουλου που χρόνια τώρα στηρίζει και στηρίζεται (ως παράταξη στο εμπόριο) από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό σωματείων στυλ “Σκλαβενίτη”; Για τον “ανεξάρτητο” συνδικαλισμό τύπου στελεχών της ΛΑΕ στην ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων που στηρίζονται στις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίες σε νόθους αντιπροσώπους σωματείων-φαντάσματα;

          Για το ΕΚΑ που όσο και να γράφεις τερατωδίες και ψέμματα/λάσπες, η αληθεια είναι εντελώς διαφορετική; Δεν σου έχουμε πει δεκάδες φορές πως στις αφίσες, τις ανακοινώσεις και τα υλικά της παράταξης ΕΑΚ στον υπότιτλο της παράταξης αυτής υπάρχει το “συμμετέχει το ΜΕΤΑ, κλπ” και το λογότυπό του; Και που σε αυτή την παράταξη συμμετέχουν κάποια (όχι όλα) συνδικαλιστικά στελέχη της ΛΑΕ;

          Κοίτα στον καθρέφτη Κώστα όταν μιλάς για “προβοκάτσιες”, ξεκαθαρίστε με τον εργοδοτικό/κυβερνητικό συνδικαλισμό που έχετε στο εσωτερικό της ΛΑΕ (και κεντρικά τέτια στελέχη αλλά και μέλη) και μετά μίλα για μέτωπο. Χαϊβάνι ε χαϊβάνι.

        5. Κώστας

          Το ΜΕΤΑ δεν είναι στην ΕΑΚ, το επιχείρημα πως υπάρχουν αφίσσες που λένε πως το ΜΕΤΑ είναι στην ΕΑΚ είναι φοβερό. Αν βγάλω μια αφίσσα που να λέει πως η ΑΤΕ είναι στην ΕΑΚ θα είναι αλήθεια ? Προφανώς η ΑΤΕ θα πει πως δεν ισχύει, και το θέμα θα τελειώσει. Και το ΜΕΤΑ το είπε αλλά το θέμα δεν τελείωσε γιατί κάποιοι θέλετε να λέτε ψέματα ότι πχ η ΑΡΕΝ είναι στο Bloco. Αφού δεν είναι, πως να γίνει τώρα, δεν πρέπει να είσαι στην ΑΡΕΝ για να αντιδράσεις σε τέτοιο ψέμα, αρκεί να είσαι έντιμος άνθρωπος, έντιμος αγωνιστής, να έχεις μάθει σε αξίες αντίστασης, συλλογικότητας και αλληλεγγύης και όχι χαμεαιλεοντισμού και συρσίματος χαμηλά.

          Ο ανεξάρτητος συνδικαλισμός ΑΝΤΑΡΣΥΕ είναι ΤΩΝ ΕΑΑΚ, των Παρεμβάσεων κλπ, το νήμα που ξεκινάει από το 79 και λέει πως η αριστερά δεν φτιάχνει κομματικές παρατάξεις αλλά συσπειρώσεις ριζωμένους στους χώρους που εξειδικεύουν την αυθόρμητη άρνηση του καπιταλισμού και δεν την εκφυλίζουν στον κοινοβουλευτικό κρετινισμό του μοντέλου παράταξης-πτέρυγας

          Κώστας

        6. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

          Κώστα άλλα ντ’ άλλων. Υπάρχει η ΕΑΚ που λέει στα υλικά της (δεν είναι μόνο οι αφίσες, είναι οι προκηρύξεις, οι ανακοινώσεις ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ) πως είναι στο ΜΕΤΑ, υπάρχουν συνδικαλιστές που είναι την ΛΑΕ και στην ΕΑΚ αλλά δεν είναι στο ΜΕΤΑ (στο οποίο συμμετέχουν άλλοι συνδικαλιστές της ΛΑΕ)….

          Η ΕΑΚ (στην οποία συμμετέχουν συνδικαλιστές της ΛΑΕ) στηρίζει/συμμετέχει στην διορισμένη από το κράτος διοίκηση του ΕΚΑ, συμμετέχει στην οργανωτική επιτροπή του νέου νόθου/ξεφτιλισμένου Συνεδρίου του ΕΚΑ. Εσείς οι υπόλοιποι της ΛΑΕ θα διώξετε τους εργοδοτικούς συντρόφους σας; Θα συμμετάσχετε μαζί με την ΑΤΕ-ΕΚΑ στην ΕΜΠΡΑΚΤΗ καταγγελία του 30ου Συνεδρίου του ΕΚΑ;

          Αυτό το κομφούζιο θέλεις να κάνεις μέτωπο; Οχι φιλάρα. Αν θες μέτωπο, πάρτο αλλιώς.

        7. Κώστας

          ναι αλλά, ΑΝΤΑΡΣΥΕ, κάνεις το κορόιδο πως το ΜΕΤΑ δεν είναι στην ΕΑΚ και το στριψες στο ότι “κάποιοι της ΛΑΕ” είναι στην ΕΑΚ.

          άρα είχα δίκιο στο ότι η ΑΤΕ, ή κάποιοι από την ΑΤΕ, δεν μπορούν να λένε ανακρίβειες για το ΜΕΤΑ.

          για το θέμα “κάποιοι της ΛΑΕ”, πάλι δεν ισχύει, δεν είμαστε στον Σεπτέμβρη 2015 να θεωρούμε ΛΑΕ όποιον κάποτε είχε κάποια σχέση με το αριστερό ρεύμα. Η ΛΑΕ έχει ΠΕ, εκλεγμένα όργανα και ψηφισμένες θέσεις, οι Βασιλόπουλοι ή οι άλλοι στην Περιφέρεια δεν έχουν καμία σχέση με την ΛΑΕ

          Κώστας

        8. ανταρσυος

          τις λές μωρέ Κώστα;;; Συνδικαλιστικά στελέχη σαν τον Θάνο Βασιλόπουλο, και αυτούς που συμμετέχουν στη διορισμένη διοίκηση του ΕΚΑ δεν είναι στην ΛΑΕ; Από πότε; Πότε ανακοίνωσαν αυτοί ή η ΛΑΕ την αποχώρησή τους και δεν το ξέρουμε; Πάλι λές σαχλαμάρες για να παρουσιάσεις το άσπρο-μαύρο;

          Το ΜΕΤΑ λοιπόν, θα καλέσει στο να ανατραπεί η διορισμένη διοίκηση του ΕΚΑ; Αναγνωρίζει το νόθο 30 ο συνέδριο του ΕΚΑ; Ναι ή όχι;

        9. Κώστας

          Δεν είναι στην ΛΑΕ γιατί δεν ήταν ποτέ στην ΛΑΕ για να ανακοινώσουν αποχώρηση αυτοί ή η ΛΑΕ. Επίσης που το είδες γραμμένο ότι μια συλλογικότητα βγάζει ανακοίνωση αν ένα μέλος της αποχωρήσει ? Δεν ήταν όμως στην ΛΑΕ ποτέ, “στήριζαν” την ΛΑΕ την εποχή που δεν είχε μέλη, όργανα, θέσεις. Κάποιοι στο αριστερό ρεύμα καλοδέχονταν αυτή την στήριξη, οι περισότεροι για λόγους τακτικής, του πως διαχειρίζεσαι μια ρήξη, πως πετάς το πολιτικό κόστος στην άλλη μεριά. Ήταν λάθος, το πλήρωσε η ΛΑΕ και η αριστερά και το κίνημα γιατί αυτό το πράγμα, μαζί με τον σεχταρισμό, πήγε πίσω τα βήματα για την συγκρότηση σχημάτων από όλο το ταξικό ρέυμα τώρα που έχουν εκλείψει τα εμπόδια της κεντρικής πολιτικής ένταξης στον ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάς πάντως συνέχεια για τον ιδιωτικό τομέα, για κάποια πρώην μέλη του ΜΕΤΑ. Στο δημόσιο ? Εκεί τι παραμύθια λέτε ? Στο ΤΕΕ ? Που λέτε ότι σύντροφοι της ΛΑΕ ψήφισαν το ασφαλιστικό για ψήφο καθυστέρησης εισφορών στην … συνδιοίκηση που την άλλαξαν και μάλιστα τώρα παραιτήθηκαν, δεν είναι καν στα ταμεία ? Με ποιο δικαίωμα λέτε ψέματα ? Στην ΠΟΕ ΟΤΑ ? Γιατί είπατε πως καλύτερα να έχει το 60% των εργαζομένων σαν μέλη και όχι το 80 % ? Στην εκπαίδευση ? Με ποιο δικαίωμα βάλατε, και επιβάλατε, στις Παρεμβάσεις την γραμμή πως θα έχουν χειρότερες σχέσεις με το ΜΕΤΑ εκπαιδευτικών απ ότι είχαν με τις ενιαίες ΣΥΝΕΚ ? Χάθηκε έτσι έδρα στο ΚΥΣΔΕ ή όχι ?

          Κινέζικα ολα αυτά έ και βαρετά ?

          ΑΝΤΑΡΣΥΕ θα έκανες μεγάλη καριέρα σαν Βισίνσκυ. Ζητάς με εισαγγελικό ύφος … κείμενα, αμφισβητείς την γνησιότητα τους όταν στα φέρνω και γενικά έχεις αυτό το υφάκι ότι βάζεις όρους. Βασικά λες ότι “ο Βασιλόπουλος είναι στο ΜΕΤΑ και την ΛΑΕ γιατί το ΜΕΤΑ και η ΛΑΕ δεν απέδειξαν το αντίθετο. Τα κείμενα των μελών της ΛΑΕ όμως που έφυγαν από την Δούρου λέτε ότι δεν είναι … γνήσια. Η διάσπαση του ΜΕΤΑ, με κείμενα επί κειμένων, όργανα, διαδικασίες κλπ λέτε πως δεν έγινε και το ΜΕΤΑ είναι … στην ΕΑΚ. Και μετά ζητάτε… κείμενα!!

          Αν κάποιος της ΛΑΕ, μετά από ώρες προσπάθειας να σας πει το αυταπόδεικτο, σου πει “με πρήξατε, παρατήστε με με τον Βασιλόπουλο” θα πειτε, ως Βισίνσκυ, “δεν χρειάζεται άλλη απόδειξη, ο κατηγορούμενος αποδέχτηκε την ενοχή του μπροστά στον λαό”

          Θα βάλω λοιπόν και γω πρόταση να βγάλει η ΛΑΕ κείμενα για κάθε έναν ονομαστικά από τα 9.995.000 που δεν είναι μέλη της. Θα σε ενημερώσω για την πορεία της.

          Κώστας

        10. Κ.Σ.

          Ούτε στην ΠΟΕ-ΟΤΑ έγιναν ποτέ αυτά που λες, είναι απλές συκοφαντίες που με ονοματεπώνυμο κανείς δεν τολμά να απευθύνει στις Παρεμβάσεις.

          Στην εκπαίδευση οι Παρεμβάσεις παίρνουν τις αποφάσεις με τις διαδικασίες των μελών τους. Και φυσικά δεν έχουν εχθρό το ΜΕΤΑ και άλλες μαλακίες. Η έδρα στο ΚΥΣΔΕ δε “χάθηκε”, εξάλλου και το άθροισμα ψήφων δεν έβγαζε έδρα. Αλλά έτσι και αλλιώς δεν ταυτίζονται οι δυο χώροι.

          Αλήθεια όμως, αν στις Παρεμβάσεις αποφασίζουν τα μέλη τους, στο ΜΕΤΑ, την κομματική παράταξη της ΛΑΕ ποιος αποφασίζει; Αυτονόητο…

          Τα περί Βισίνσκι είναι τουλάχιστον γελοία από ένα nickname που διαρκώς ψευδολογεί και κατασυκοφαντεί αυτούς που υποτίθεται θεωρεί αναντικατάστατους σε ένα μέτωπο το κόμμα του, τη ΛΑΕ.

          Δηλαδή “Κώστας” γράφεις καθημερινά στην Παντιέρα διάφορα ψεύδη για να πείσεις πόσο ανήθικοι είναι στο ΝΑΡ και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ λόγω της ειλικρινούς αγωνίας σου να συμμαχήσεις μαζί τους; Μάλλον καμιά ψήφο στα θολά νερά ψάχνεις.

          Αντίθετα για την Κωνσταντοπούλου που σας καλεί να ξεκαθαρίσετε τη ΛΑΕ από τα λαμόγια κουβέντα, δε λέτε και μιλάτε γι αυτή με το γάντι….

        11. Κώστας

          αρχικά χρωστάω να πω πως αποσύρω τους χαρακτηρισμούς που δεν έπρεπε να απευθύνω, αν και ήμουν αμυνόμενος και η υπομονή έχει τα όρια της. Οι χαρακτηρισμοί αποσύρονται χωρίς να θέλω να αποσυρθούν και οι εναντίον μου χαρακτηρισμοί.

          το δεύτερο που έχω να πω για την εκπαίδευση. Σε σειρά τοπικών συμβουλίων κατεβήκαμε μαζί με το ΜΕΤΑ εκπαιδευτικών και, βέβαια, πήγαμε πολύ καλύτερα. ¨Αρα η αθροιστική λογική, αν μια στο εκατομμύριο λες αλήθεια ότι έπιασες υπολόγισες τα εκλογικά μέτρα, τα υπόλοιπα κλπ και έκανες κατανομή και όντως το κοινό κατέβασμα δεν έβγαζε έδρα, δεν έχει πολιτική ουσία. Οι αγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί όπως και όλος ο αγωνιζόμενος κόσμος του δημοσίου τομέα ταυτίζουν τις Παρεμβάσεις και το ΜΕΤΑ γιατί αυτό είναι το χνάρι των 2 χώρων τόσα χρόνια. Το δε ΜΕΤΑ δεν είναι παράταξη της ΛΑΕ και οι Παρεμβάσεις δεν είναι του ΝΑΡ, βέβαια. Γιατί όμως το ΜΕΤΑ εκπαιδευτικών είναι καλό στα τοπικά συμβούλια αλλά όχι στο κεντρικό ? Ποια ανάγκη μονοκομματικής καταγραφής επιβάλλει τέτοιες εκτρωματικές επιλογές ? Γιατί οι … ΣΥΝΕΚ ήταν καλύτερες από το ΜΕΤΑ εκπαιδευτικών ? Μήπως γιατί με τα μεγάλα μαγαζιά υπάρχουν λόγοι να τα έχουμε καλά ?

          το τρίτο που έχω να πω για την ΠΟΕ ΟΤΑ επώνυμα είναι αυτό http://ergasianet.gr/2016/12/18/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%B5%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%AF%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5/
          Εσύ στον κόσμο που αποκλείσατε απο την ΠΟΕ-ΟΤΑ τι έχεις να πεις ? Γιατί θέλετε καρεκλίτσα σε μια ομοσπονδία που αποκλείει δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους ? Τι λέτε στους σχεδόν 20.000 που αποκλείσατε μαζί με την ΔΑΚΕ και το ΠΑΜΕ ενώ εσείς είστε μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ ? Ότι πρέπει να είναι όλοι, να μην αποκλειστεί ούτε ένας συμβασιούχος ? Σωστό. Εσείς γιατί είστε μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ τότε ??

          Κώστας

        12. Κ.Σ.

          Τους αποσύρεις δήθεν τους χαρακτηρισμούς για να επανέλθεις για ψεύτες, εχθρούς των εργαζόμενων που θέλουν μόνο την καρέκλα, φιλοσυριζαίους…

          Ανακυκλώνεις διάφορα πότε ότι οι Παρεμβάσεις δεν είναι παράταξη του ΝΑΡ (χαίρω πολύ) πότε ότι οι Παρεμβάσεις επιλέγουν “μονοκομματική καταγραφή”

          Για την ιστορία, αν δεν έχει απομείνει κανείς που σε πιστεύει, το άθροισμα Παρεμβάσεων και ΛΑΕ/ΜΕΤΑ στους καθηγητές θα ήταν 3η δύναμη ενώ στο ΚΥΣΔΕ εκλέγουν οι δύο πρώτοι.

          Φυσικά και δεν ισχύει ότι στο δημόσιο “ταυτίζουν τις Παρεμβάσεις και το ΜΕΤΑ γιατί αυτό είναι το χνάρι των 2 χώρων τόσα χρόνια” όταν “τόσα χρόνια” το ΜΕΤΑ ήταν συριζαίοι. Στους καθηγητές ακόμα και μέχρι φέτος σε κάποια πρωτοβάθμια σωματεία υπήρχαν κοινές παρατάξεις.

          Για την ΠΟΕ-ΟΤΑ οι Παρεμβάσεις έχουν δώσει αγώνες για τους συμβασιούχους, την ελαστική εργασία και τα οχτάμηνα εδώ και δεκαετίες. Για ρίξε μια ματιά στους δήμους που η ΛΑΕ στηρίζει τη δημοτική αρχή τι γίνεται με την ελαστική εργασία…

          Φαντάζομαι ότι θα απαντήσεις με ύβρεις, χαρακτηρισμούς και ψέμματα για κάποιον άλλο χώρο, κάποιο άλλο θέμα. Και όχι φυσικά για το άρθρο κάτω από το οποίο σχολιάζεις και το θέμα του: τη σύμπραξη δηλαδή των συνδικαλιστών της ΛΑΕ, χέρι χέρι με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό στο πραξικόπημα στο ΕΚΑ.

          Σαν φτηνός δικηγόρος θα λες διάφορα και τίποτα για το προφανές: ότι η ΛΑΕ δίνει κάλυψη σε αυτά τα αίσχη, αλλιώς με ανακοίνωση θα τα αποκήρυσε, όπως και τους ενόχους.

          Όσα ψεύδη γράφεις δεν είναι λόγια του ίντερνετ, ενώ η στάση της ΛΑΕ και των συνδικαλιστών της στο ΕΚΑ είναι μια πραγματικότητα.

        13. Κώστας

          To META στο δημόσιο ήταν αυτό που είναι και σήμερα, από κει και ο ρόλος του το 2010-2011 στα πρωτοβάθμια (και στην δημιουργία του Συντονισμού και στην διάλυση του χεράκι – χεράκι μαζί σας) και την πολύ μεγάλη, και άγνωστη, νίκη της ακύρωσης της αξιολόγησης Μητσοτάκη. Οι ΣΥΝΕΚ μπορεί να αποδείχτηκε πως είχαν προβληματική ηγεσία, μετά τον Καλομοίρη, αλλά είχαν μέσα κόσμο που είχαν επαφή με τους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας από το 90 και μετά. Από κει και τα κοινά σχήματα και η σχεδόν μόνιμη κοινή στάση σε όργανα και συνελεύσεις με τις Παρεμβάσεις. Μέχρι και στις κακές στιγμές των ΣΥΝΕΚ πάλι … τις Παρεμβάσεις, και συγκεκριμένους προέδρους ΕΛΜΕ, είχαν δίπλα τους, πχ το 2013.Όλα αυτά λοιπόν εννοείται δημιούργησαν στην συνείδηση του ΔΥ (και όχι του συνδικαλιστή, του οργανωμένου κλπ) πολύ υψηλό βαθμό ταύτισης.

          Για το άλλο που λες, αν υπάρχει ανακοίνωση ΛΑΕ, αν και κακώς ασχολούμαι μαζί σου μετά την ξεφτίλα σου με την Χαραλαμπιδου, ούτε ανακοινώσεις ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπάρχουν για οοοοολα τα σωματεία, τις ομοσπονδίες τα ΝΤ ΑΔΕΔΥ και τα ΕΚ σε ολη την Ελλάδα. Ενδεχομένως να μην υπάρχει ανακοίνωση ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το ΕΚΑ, τι πάει να πει αυτό ? Τα περί συνδικαλιστών της ΛΑΕ δεν μπορεί να τα λες με λόγια, πρέπει να φέρεις ανακοίνωση του Ρεσάλτο ή της ΑΤΕ αλλιώς είναι ψέματα.

          Κώστας

        14. Κ.Σ.

          Μπορείς να πεις έναν πρόεδρο των Παρεμβάσεων που στάθηκε δίπλα στα ΣΥΝΕΚ στις “κακές στιγμές του 2013″; Φυσικά όχι, γιατί λες ψέμματα.

          Τι εννοείς ” μετά την ξεφτίλα σου με την Χαραλαμπιδου”; Η Χαραλαμπίδου είναι επικεφαλής της παράταξης που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014 και παραμένει ενιαία με ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, ΚΟΕ. Ούτε αποχώρησε ούτε διαγράφηκε κανείς. Η ξεφτίλα ήταν μάλλον δική σου όταν εμφάνισες τους 2 περιφερειακούς συμβούλους της Χαραλαμπίδου στη Θεσσαλονίκη ως ξεχωριστή παράταξη, λες και απευθύνεσαι σε αγράμματους. Εντυπωσιακό ψέμμα που δείχνει και την ποιότητα του ήθους σου.

          Κατά τα λοιπά κανείς δε ζητάει ανακοινώσεις για “οοοοολα τα σωματεία, τις ομοσπονδίες τα ΝΤ ΑΔΕΔΥ και τα ΕΚ σε ολη την Ελλάδα”. Για το ΕΚΑ ζητάει. Μια δήλώση, ανακοίνωση, κάτι που η ΛΑΕ θα διαχωρίζει τη θέση της από αυτούς που… ισχυρίζονται ότι είναι μέλη της και εκπροσωπούν το ΜΕΤΑ και πρωταγωνιστούν στο πραξικόπημα στο ΕΚΑ, το μεγαλύτερο εργατικό κέντρο της χώρας. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν γίνεται πολύ απλά γιατί η ΛΑΕ συμφωνεί. Συνεχίζεις τα ψέμματα, αλλά πλέον έχεις γίνει σεσημασμένος

        15. Αλέξης

          Δεν ήταν ο Θάνος Βασιλόπουλος στη ΛΑΕ, απλά έκανε τις εισηγήσεις στις συνδικαλιστικές μαζόξεις της και την πανελλαδική της συνδιάσκεψη. Πέρναγε απέξω και είπε να πει μια γνώμη… εισηγητικά. Ούτε ο Μυλωνάς και ο Θέμης Γρηγοριάδης ήταν στη ΛΑΕ, πάνε στις πορείες στα μπλοκ της και είναι μπροστά με τον Λαφαζάνη, επειδή ήταν μαζί φαντάροι… Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις Κώστα, ή να στο πω;

        16. Κώστας

          πιστεύω πως εισήγηση στην συνδιάσκεψη έκανε ο … Λαφαζάνης αλλά ο Αλέξης μπορεί να ξέρει καλύτερα γιατί πηγαίνει σε διαδικασίες της ΛΑΕ για κουτσομπολιό, να πιει κανέναν καφέ και τέτοια. Οι συνδικαλιστικές μαζώξεις τι είναι ? προφανώς μιλάς για δημόσια διαδικασία, για να το ξέρεις εσύ που δεν είσαι ΛΑΕ. Μπορείς να μου δείξεις το κάλεσμα, την αφίσα που να λένε “συνδικαλιστική μάζωξη ΛΑΕ, εισηγητής Παναγιώτης Λαφαζάνης”, ή κάποιο άρθρο στο laiki-enotita.gr, ή το iskra.gr. ή το ektosgrammis.gr,ή το rproject.gr, ή το aras.gr που να λέει πως έγινε συνδικαλιστική μάζωξη της ΛΑΕ με εισηγητή τον Βασιλόπουλο ? Επίσης θα ήθελα να μου φέρεις φωτό του Λαφαζάνη από τις πορείες και αναλυτική περιγραφεί με ποιον μιλάει, αν μιλάει, τι λέει, αν του μιλάει συνοφρυωμένος ή χαρούμενος κλπ

          Κώστας

        17. Μηχανικός Προβοκάτορας

          Κώστα μιας και είπες για τους Μηχανικούς. Κάποιοι προβοκάτορες λένε πως έγινε συνεργασία της ΑΜΑΚ με το ΠΑΣΟΚ για το προεδρείο του ΤΕΕ Ανατολικής Κρήτης; Ξέρεις τίποτα;

        18. Ανώνυμα

          Καλά την ΑΜΑΚ δεν την ξέρεις. Είναι κάτι παλιόπαιδα από την Κρήτη που στο ΤΕΕ κεντρικά παίζει να κατεβούν μαζί με το ΑΡΑΓΕΣ για να πάρουν μια έδρα στο ΔΣ. τώρα αν οι ίδιοι τα βρίσκουν στην Κρήτη με το ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα με το ΑΡΑΓΕΣ είπαμε είναι παλιόπαιδα.
          Μήπως ξέρεις αν ο Συριζα στην ΕΜΔΥΔΑΣ εξαφανίστηκε μαγικά ή στήριξε – συμμετείχε στο ίδιο σχήμα Αριστερή Αγωνιστική Συσπείρωση (κάτι σαν το ΑΡΑΓΕΣ στο ΤΕΕ).

        19. Κώστας

          Αυτό που καταλαβαίνω από τα λεγόμενα σου είναι ότι θα κοπει από την μεριά του Block ΤΕΕ το διαχρονικό κεκτημένο της κοινής στάσης στα όργανα του ΤΕΕ με την ΣΑΜ στην εφαρμογή της γραμμής για καμία κοινή δράση με δυνάμεις έξω από το Κόμμα της Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης (πσσσσσσ)

          Την ΑΜΑΚ, αν κατάλαβα, την έχω ακούσει, ξέρω ότι διαχρονικά με την ΑΕΠ-ΕΜ και την ΣΑΜ συνεργάζεται, αυτά τα ανατολική Κρήτη δεν τα ξέρω και δεν υπάρχει και τρόπος να τα ψάξω, τι εννοείς τα βρίσκουν ή τι εννοείς ΠΑΣΟΚ, Της Φώφης ? Κάποιοι πρώην με τι χαρακτηριστικά ? Κάτι που έβγαλες από το μυαλό σου ? ο καθένας λέει ότι θέλει, εγώ τι να κάνω να πάω Ιεράπετρα να ψάξω ??

          Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε ΑΑΣ στην ΕΜΔΥΔΑΣ γελάει ο κόσμος, προς το παρόν γελάω εγώ, γιατί άλλος άνθρωπος δεν παίζει να διαβάζει αυτές τις βλακείες που θέλετε να συζητάμε, Από που προκύπτει αυτή η χαζομάρα ? Επειδή η αγωνιστική συνεργασία, όπως και η ΑΡΕΝ και το ΜΕΤΑ, διασπάστηκαν πλειοψηφικά κρατώντας και όνομα (προφανώς) πάει να πει είναι … ΣΥΡΙΖΑ ?

          Κώστας

        20. Κώστας

          http://www.amak.gr/index.php/drasi-amak/1435-anakoinosi-gia-ti-sygkrotisi-ton-organon-sto-tee-tak

          http://portal.tee.gr/portal/page/portal/ELECTIONS_2016/e_results/111.pdf

          όποιος έχει την υπομονή να ψάξει το θέμα ας το κάνει, εγώ βλέπω πως 1) ΑΡΑΓΕΣ και Block TEE δεν κατέβηκαν καν, άρα υπάρχει ένα ιδιάζον φαινόμενο με ένα τοπικού χαρακτήρα αγωνιστικό σχήμα με έναν ευρύτερο χαρακτήρα και 2ον δεν βλέπω και τόσο πολύ ΠΑΣΟΚ τελικά βλέπω πρόεδρο της Διοικούσας και οχι της Αντιπροσωπείας και μια κλασικά προσπάθεια για αντιπροσωπευτικά όργανα που απέτυχε. Θέση βέβαια, τα αντιπροσωπευτικά όργανα, λάθος, αλλά αυτό λέει η ΑΜΑΚ.

          κατά τα άλλα δεν είμαι ούτε μηχανικός, ούτε κρητικός ούτε από την Ανατολική Κρήτη αλλά θέλω να τα ψάχνουμε τα πράγματα και όχι να πετάμε ένα linκ από τοπικο site και να νομίζουμε πως κάτι κάναμε. Δεν ξέρω καν αν οι ΑΜΑΚ είναι σταθεροί στον ρόλο που είχαν και που τους είχε κάνει συνεργάτη των ανεξάρτητων αριστερών σχημάτων αλλά προς το παρόν βλέπω πως στην Ανατολική Κρήτη διεκδίκησαν και πήραν κάποιες θέσεις που τους αναλογούσαν από το αποτέλεσμα. Τα υπόλοιπα θα τα κρίνει η ΑΡΑΓΕΣ και το Block TEE

          Κώστας

        21. Μηχανικός από την Κρήτη

          Το block-tee κατέβασε ψηφοδέλτιο για την Ανατολική Κρήτη. Από δω και πέρα ο λόγος είναι στα σχήματα και δεν θα πρόκειται να συζητήσουμε εδώ πέρα και προκαταβολικά την στάση κανενός.

        22. Ανώνυμα

          Συνήθως όταν κάτι διασπάται πρέπει να γίνει τουλάχιστον δυο κομμάτια.
          Ποιο είναι λοιπόν το τμήμα που είναι στο Συριζα και ποιο αυτό που δεν είναι. Έχουν βγάλει καμία ανακοίνωση που διαφοροποιούνται;
          Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι η μεγάλη θεσμολαγνεία και για να παρθούν κάποιες θέσεις γίνονται εκπτώσεις συνεχώς. Και που παίρνεται μια θέση τι έγινε. Όταν ψηφιστεί καμιά λάθος απόφαση στην αρχή λέμε ήταν η λιγότερο κακή, μετά ζητάμε συγγνώμη και στο τέλος παραιτούμαστε από το ΤΣΜΕΔΕ. Και ακόμη πιο τελικά φταίει το σταλινικό ΝΑΡ

        23. Κώστας

          για την ΕΜΔΥΔΑΣ να δώσουμε, για να τελειώνουμε, τον λόγο στην μισή ΑΝΤΑΡΣΥΑ και να μας πει η άλλη μισή μέχρι πότε θα έχει κεντρική εκλογική (και μόνο εκεί) συνεργασία με όσους λέει πως συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ

          https://ergatiki.gr/article.php?issue=1256&id=14928

          Κώστας

        24. Καραγκιοζάκος από το ΝΑΡ

          Κώστα, με το ΣΕΚ ξεκινήσατε την ενασχόλησή σας με την πολιτική σκηνή, με το ΣΕΚ καταλήγετε πάλι. Δεν σας παρεξηγώ. Είναι και αυτό μια πρόοδος. Σκέψου πως κινδυνεύατε να καταντήσετε οι τελευταίοι βαστάζοι της Ζωής Κ. Εύχομαι ειλικρινά -και εσείς ως ΑΡΑΝ αλλά και η ΛΑΕ- να έχετε ξεπεράσει τον κίνδυνο και να παραμείνετε στην οικογένεια της αριστεράς.

        25. Κώστας

          Κρατάμε την αναγγελία και της επίσημης διάλυσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σύντροφε από το ΝΑΡ και περιμένουμε να δούμε αν θα δικαιωθείς.

          Κώστας

        26. Ανώνυμα

          Κώστα πολύ καλά πράγματα πίνεις! Και τα βλέπεις όλα ΑΝΤΙΘΕΤΑ από ότι είναι!

        27. Ανώνυμα

          Αυτή η μισή ΑΝΤΑΡΣΥΑ που λες είναι στο ΑΡΑΓΕΣ, ήταν στη συσπείρωση όταν εσείς ήσασταν στην ΑΕΠ. Και μην ξεχνάς είναι το άλλοθι σας για να πηγαίνετε στη ΓΣΕΕ. Να πω την μαύρη αλήθεια εγώ έχασα στοίχημα παλιά. Στοιχημάτιζα ότι αυτή η μισή ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα έφευγε νωρίτερα από εσάς για τη ΛΑΕ αλλά τούς προλάβατε και τώρα δεν μπορούν να το χειριστούν.

        28. Κ.Σ.

          Μην το κουράζουμε, το ΜΕΤΑ και η ΛΑΕ δεν έχουν διαψεύσει ή καταγγείλει τη στάση της ΕΑΚ ή του Βασιλόπουλου και τη σχέση μαζί τους.

          Είναι προφανές ότι μια διάψευση που κάνει ένας “Κώστας” στο ίντερνετ δεν είναι η τοποθέτηση της ΛΑΕ και ΜΕΤΑ.

          Είναι γραφικός αυτός που υπογράφει σαν “Κώστας” να πείσει ότι ισχύει μια φανταστική γραμμή της ΛΑΕ για την ΕΕ, το συνδικαλισμό κλπ, την οποία γραμμή η ΛΑΕ δεν αισθάνθηκε ποτέ την ανάγκη να υπερασπιστεί.

        29. Κώστας

          στην ίδια συζήτηση που κάνουμε, καραγκιοζάκο ΚΣ που θα με πεις και γραφικό, έχει μπει η θέση του ΜΕΤΑ για αυτά τα θέματα ενώ η ΛΑΕ καλά κάνει και δεν βγάζει ανακοινώσεις για φερόμενους ως ψηφοφόρους της επειδή το ζητάει ο κάθε πρακτοράκος

          φιλάκια

          Κώστας

        30. Κ.Σ.

          Καλά τώρα, μη γίνεσαι Βισίνσκυ…

          Δηλαδή κάποιοι κακοήθεις ισχυρίζονται μόνοι τους, αυθαίρετα, ότι ανήκουν στη ΛΑΕ και η ΛΑΕ είναι λαρτζ και δεν το διαψεύδει κλπ

          Κατά τα λοιπά, σε κάθε ανάρτηση της Παντιέρας προσπαθείς να απαξιώσεις το θέμα και να αποπροσανατολίσεις πότε ψέμματα πότε με κλάψες και τώρα με ακραίους χαρακτηρισμούς.

          Όλα αυτά δείχνουν και το χαμηλό επίπεδο σου και τις προθέσεις σου.

          Περιμένουμε το νέο κάλεσμα μετωπικής ενότητας σε “καραγκιοζάκους” και “πρακτοράκους”. Για το καλό του λαού και του τόπου πάντα…

        31. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

          Ανεξάρτητος ταξικός συνδικαλισμός ΔΕΝ είναι σίγουρα, αυτός που προωθεί η ΛΑΕ. Και φυσικά πρέπει να υπερβούμε και τον κομματικοκεντρικό συνδικαλισμό που μια χαρά ενισχύει ΚΑΙ η ΛΑΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.