.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Για τον ξυλοδαρμό εργαζόμενης από τον εργοδότη της


ginaika-viaΨήφισμα αλληλεγγύης – καταγγελία για τον ξυλοδαρμό εργαζόμενης σε χρηματιστηριακή εταιρεία από τον εργοδότη της στο Ηράκλειο

Ύστερα και από το τελευταίο περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η αγορά εργασίας έχει μετατραπεί σε σύγχρονο σκλαβοπάζαρο. Ο ξυλοδαρμός εργαζόμενης έρχεται, μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες κατά εργοδοτών, οι οποίοι τις περισσότερες φορές είναι ενταγμένοι και σε «πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας,» να μπει κερασάκι στην τούρτα της “ελεύθερης” αγοράς, της “ελεύθερης” οικονομίας, της “ελεύθερης” διαπραγμάτευσης.

Το σωματείο μας καταγγέλλει την απαράδεκτη επίθεση που δέχτηκε η εργαζόμενη και δηλώνει την συμπαράσταση του στον αγώνα της.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία, τους συλλόγους και τις ενώσεις τους ώστε να μπορούμε σαν μια γροθιά να απαντάμε στις προκλήσεις της εργοδοσίας, όπως πετυχημένα κάναμε το προηγούμενο διάστημα.

Απαιτούμε, ΤΩΡΑ, την κατάργηση των αντεργατικών παρεκτροπών της νομοθεσίας, την υπογραφή ΑΜΕΣΑ, δεσμευτικών για όλους, Σ.Σ.Ε. Διεκδικούμε να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές εργασίας και ζητάμε να επανδρωθούν με στελέχη όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί (Ι.Κ.Α., σώμα επ. εργασίας κ.α.) που προστατεύουν τον εργαζόμενο ώστε να μην μπορούν οι εργοδότες να λειτουργούν σαν αυτόκλητοι “αφεντάδες” σε βάρος της ζωής και της αξιοπρέπειας όλων μας.

Επίθεση σε έναν εργαζόμενο είναι επίθεση ενάντια σε όλους και όλοι μαζί θα απαντάμε.

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών – Παράρτημα Ηρακλείου

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.