.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στους ΟΤΑ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στους ΟΤΑ

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση και πορεία της Τρίτης 23 Μάη στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας της ομοσπονδίας, έδειξε ότι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ έχουν τη διάθεση, μπορούν και θέλουν να αγωνιστούν και να επιβάλουν λύσεις κόντρα στα σχέδια της Κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ και ΔΝΤ ενάντια στις απολύσεις, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για ίση αμοιβή και αξιοπρεπείς μισθούς και ζωή, ενάντια στον εμπαιγμό και στην ομηρεία. Η δυναμική αυτή πρέπει να συνεχιστεί, να κλιμακωθεί και να γενικευτεί ανυποχώρητα μέχρι το τέλος.

Η κυβέρνηση διαμέσου του υπουργού της Σκουρλέτη, μας είπε μια από τα ίδια: «δεσμευόμαστε να κάνουμε ότι μπορούμε». Εμείς λέμε ότι δεν μας καλύπτει καμία δέσμευση και αόριστη υπόσχεση. Τους μάθαμε, τους ζήσαμε. Είναι αυτοί που θα έσκιζαν τα μνημόνια αλλά τελικά τα διπλασίασαν! Είναι μια κυβέρνηση που έχει αποδεχτεί ολοκληρωτικά το μνημονιακό καθεστώς, υπογραφεί και νέο. Έχει υποταχτεί και εφαρμόζει πλήρως την αντεργατική και αντιλαϊκή πολική συνειδητά σε βάρος του εργαζομένου λαού. Φτάνει πια, τέρμα η κοροϊδία.

Οι χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων σε συνδυασμό με το πάγωμα προσλήψεων που φέρνει το νέο Μνημόνιο στους ΟΤΑ (προβλέπει μηδενικές προσλήψεις τη διετία 2018-2019) αλλά και τη συνέχιση της υποχρηματοδότησης στους Δήμους, μας δείχνουν τι θα επακολουθήσει: εντατικοποίηση της δουλειάς μας, επέκταση της ελαστικής εργασίας και μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων σε κρίσιμους τομείς όπως η καθαριότητα  και αλλού.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση και κόντρα στη λογική «πήραμε δέσμευση από τον Σκουρλέτη», δεν καταθέτουμε τα όπλα. Δεν πρέπει να τους δώσουμε άλλο χρόνο, οργανωνόμαστε καλυτέρα σε κάθε δήμο, συντονιζόμαστε, παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και συνεχίζουμε ανυποχώρητα μέχρι την τελική νίκη.

ΔΟΥΛΕΙΑ & ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ

•         Να μην περάσει καμία απόλυση ούτε τώρα ούτε μετά, μετατροπή τώρα όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος.

•         Ίση αμοιβή για ίση εργασία για όλους και κατάργηση κάθε μορφής προσωρινής και ελαστικής εργασίας.

•         Διατήρηση και επέκταση των βαρέων και ανθυγιεινών (ΒΑΕ)

•         Διασφάλιση του δημοσίου και κοινωνικού χαρακτήρα των Παιδικών Σταθμών και όλων των κοινωνικών δομών, απόλυτη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, μονιμοποίηση όλων των ελαστικά εργαζόμενων (ΕΣΠΑ κλπ), απεξάρτηση από Ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ) με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση και μέριμνα, χωρίς τροφεία για τους γονείς, μείωση του αριθμού παιδιών ανά τμήμα και βελτίωση υλικοτεχνικών υποδομών, καμία επέκταση ωραρίου ή λειτουργίας χρονικής περιόδου. Για δημόσια και δωρεάν δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, με κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού.

•         Μαζικές μόνιμες προσλήψεις σε όλες τις υπηρεσίες για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών των ΟΤΑ και της κοινωνίας

•         Καμία ιδιωτικοποίηση έμμεση ή άμεση, για δήμους στην υπηρεσία του λαού και όχι στην εκχώρηση, στην κερδοσκοπία του ιδιωτικού κεφαλαίου και των εργολάβων.

•         Αυξήσεις στους μισθούς μας, μείωση του χρόνου εργασίας.

Τώρα είναι η ώρα που πρέπει οι συμβασιούχοι, ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, να μπουν μπροστά και να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Με κοινή ενωτική δράση και συντονισμό και  πέρα από κάθε σκοπιμότητα.

•   Να προχωρήσουμε σε συνελεύσεις / συσκέψεις άμεσα σε κάθε χώρο δουλειάς.

•   Να χτίσουμε Επιτροπές αγώνα παντού σε κάθε δήμο από αύριο.

•   Κεντρικό συντονιστικό αγώνα σε κάθε νομό και πανελλαδικά

•   Συντονισμός με όλους τους εργαζομένους συμβασιούχους ελαστικά εργαζομένους σε κάθε κλάδο και χώρο.

Καλούμε όλους που πραγματικά πιστεύουν στο δίκαιο αγώνα, για να μπει τέλος στην ομηρεία των συμβασιούχων και όλων μας, στην ανασφάλεια της δουλειάς, για την κατάργηση κάθε μορφής  προσωρινής και ελαστικής εργασίας, στο μεγάλο αίτημα για ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ να συστρατετούμε και από κοινού να συμβάλουμε σε αυτό.

Τώρα είναι η ώρα των Γενικών Συνελεύσεων, των Επιτροπών Αγώνα, της από τα κάτω πραγματικής οργάνωσης και ανυποχώρητης κοινής και ενωτικής  δράσης.

Οι νίκες έρχονται  στους δρόμους.. τίποτα δεν χαρίζεται  και όλα… καταχτιούνται!

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στους ΟΤΑ

  1. Ανώνυμα

    Βαλε αλλη εικονα αυτο που δειχνεις ειναι 18 μαη μιλας για 23

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.