.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Βασίλης Δημητρίου: «Όλα τέλειωσαν πια», μα «δεν πήγαν χαμένα»… (Βίντεο)


Dimitriou-vasilis725Γράφει ο kokkiniotis

Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο σημαντικός συνθέτης Βασίλης Δημητρίου. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη 29 Απριλίου στις 14.00 από το Α’ Νεκροταφείο.

Ακούραστος και παραγωγικός, αν και όχι ‘’θορυβώδης’’ αλλά διακριτικός, ο Βασίλης Δημητρίου έχει γράψει μουσική και τραγούδια για θέατρο, κινηματογράφο, τηλεόραση, ραδιόφωνο και πολλά άλλα.

Συνεργάστηκε με σπουδαίους ποιητές για να συνθέσει εκατοντάδες όμορφα τραγούδια, πολλά από τα οποία είναι πολύ γνωστά –άλλα, αν και πολύ σημαντικά, έχουν μείνει στην αφάνεια.

Τραγούδια του, σε στίχους δικούς του ή ποιητών όπως ο Νίκος Γκάτσος, ο Μάνος Ελευθερίου, ο Άκος Δασκαλόπουλος, ο Βαγγέλης Γκούφας και πολλοί άλλοι, ερμήνευσαν τραγουδιστές όπως ο Γιάννης Καλαντζής, ο Μανώλης Μητσιάς, η Δήμητρα Γαλάνη, η Πόπη Αστεριάδη, η Σωτηρία Μπέλλου, η Ελένη Βιτάλη, ο Στράτος Διονυσίου, ο Γ. Νταλάρας, η Καίτη Χωματά κ.ά.

Ακούστε σε δύο εκτελέσεις ένα πολύ όμορφο τραγούδι του, σε στίχους Κώστα Μουρσελά.

Η πρώτη, η «αυθεντική» με τον Γιάννη Καλαντζή, είναι από το δίσκο «Ω! Τι κόσμος μπαμπά!» που κυκλοφόρησε το 1974. Προέρχεται από την παράσταση με τον ίδιο τίτλο που ανέβασαν επί δικτατορίας, το 1973, οι Βασίλης Διαμαντόπουλος και Γιώργος Μιχαλακόπουλος.

………………………………………………………

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 7
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.