.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Βήμα η Σύσκεψη Εργατικών Σχημάτων ιδιωτικού τομέα


ERGATIKA_SXIMATAΠραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24/2 στο Πολυτεχνείο-Αθήνα η σύσκεψη των εργατικών σχημάτων-κινήσεων-παρεμβάσεων από τον ιδιωτικό τομέα και ΔΕΚΟ.

Με τη συμμετοχή δεκάδων συνδικαλιστών και εργαζομένων πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των εργατικών σχημάτων του ιδιωτικού τομέα και ΔΕΚΟ έπειτα από πρόσκληση των σχημάτων Αγωνιστική Ταξική Ενότητα ΕΚΑ, ΑΣΕ ΟΤΕ, Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών, ΕΑΣ ΕΘΕΛ – ΟΑΣΑ και Πρόταση Προοπτικής ΕΤΕ. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν, εκτός από τα πέντε σχήματα των διοργανωτών, η Πρωτοβουλία Οικοδόμων, η Ταξική Ενότητα Φαρμάκου, συνδικαλιστές από το χώρο του βιβλίου, των μέσων ενημέρωσης, των τηλεπικοινωνιών, την ΗΔΙΚΑ, τo ΣΕΦΚ , τον κλάδο του μετάλλου, την ιδιωτική υγεία και τους λιθογράφους.

Συζητήθηκε η ανάγκη να υπάρξει ένα κοινό σχέδιο παρέμβασης των σχημάτων, ώστε να συμβάλλουν στο ξεδίπλωμα και την πολιτικοποίηση των αγώνων, ενάντια στις λογικές του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού. Για να δοθεί πραγματική μάχη ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στην ανεργία και την εργασία των 450 ευρώ, κόντρα στην φοροληστεία, τις ιδιωτικοποιήσεις, την τρομοκρατία κράτους – τραπεζών. Στη σύσκεψη τονίστηκε η ανάγκη πιο μόνιμου συντονισμού των σχημάτων. Για τον σκοπό αυτό ορίστηκε γραμματεία και η έκδοση κειμένου για την απεύθυνη στα σχήματα και επόμενη συνέλευσή τους.

Αναδημοσίευση από το μπλογκ: ΤΑΞΙΚΑ! για ένα ανατρεπτικό ταξικό ρεύμα στο εργατικό κίνημα

taxiki-anatropi.blogspot.gr

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.