.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αφίσα-κάλεσμα σε σλαβική γλώσσα, για το συλλαλητήριο στις 3/02


Ειρήνη στα Βαλκάνια
πόλεμο σε φασίστες – κυβέρνηση – ΝΑΤΟ!

Με τη νιότη του κόσμου
τσακίζουμε το φασισμό!

Αντιφασιστική διεθνιστική συγκέντρωση
3/2 Πλατεία Ρηγίλλης 18:00.

Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 5
Συμμετοχές )



10 σχόλια στο “Αφίσα-κάλεσμα σε σλαβική γλώσσα, για το συλλαλητήριο στις 3/02

  1. Left G700

    Σλαβικές γλώσσες
    Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

    Οι Σλαβικές γλώσσες είναι μια ομάδα στενά σχετιζόμενων γλωσσών των Σλαβικών λαών που ανήκουν στη γλωσσική οικογένεια των Ινδοευρωπαϊκών γλωσσών. Οι φυσικοί ομιλητές τους ανέρχονται 290.000.000 και κατοικούν στο μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Ευρώπης, στο μεγαλύτερο μέρος των Βαλκανίων, σε μέρη της Κεντρικής Ευρώπης και στο βόρειο μέρος της Ασίας.

    Σλάβοι
    Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

    Οι Σλάβοι είναι η μεγαλύτερη Ινδοευρωπαϊκή εθνογλωσσική ομάδα της Ευρώπης. Είναι γηγενείς στην Κεντρική, την Ανατολική τη Νοτιοανατολική και τη Βορειοανατολική Ευρώπη και τη Βόρεια και την Κεντρική Ασία. Οι Σλάβοι μιλούν Σλαβικές γλώσσες της ομάδας των Βαλτοσλαβικών γλωσσών. Από τις αρχές του 6ου αιώνα εξαπλώθηκαν για να κατοικήσουν το μεγαλύτερο μέρος της Κεντρικής, της Ανατολικής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

    Κράτη με Σλαβικές γλώσσες αποτελούν πάνω από το 50% του εδάφους της Ευρώπης, έτσι είναι η μεγαλύτερη εθνογλωσσική ομάδα της Ευρώπης ως προς την έκταση. Οι σημερινοί Σλαβικοί λαοί κατηγοριοποιούνται σε Δυτικούς Σλάβους (κυρίως Τσέχους, Πολωνούς και Σλοβάκους), Ανατολικούς Σλάβους (κυρίως Λευκορώσους, Ρώσους και Ουκρανούς) και Νότιους Σλάβους (κυρίως Βόσνιους, Κροάτες, Σλαβομακεδόνες, Μαυροβούνιους, Σέρβους, Σλοβένους και Βούλγαρους), αν και μερικές φορές οι Δυτικοί και οι Ανατολικοί Σλάβοι συνενώνονται σε μια μόνο ομάδα ως Βόρειοι Σλάβοι.

    Παρακαλούνται τα μέλη τής νΚΑ να πάρουν τις αποφάσεις τους. Συγκεκριμένα:

    Είτε:
    Να διαφωνήσουν με την απόφαση του κόμματός τους (ΝΑΡ) σύμφωνα με την οποία οι πολίτες τής πΓΔΜ έχουν το απόλυτο δικαίωμα να αυτο-ονοματοδοθηθούν όπως γουστάρουν και αγαπούν (ακόμα και πέρα από κάθε ιστορική, εθνολογική και γλωσσολογική πραγματικότητα και εις βάρος τών συνθηκών καλής γειτονίας) και να διακηρύξουν ότι η συμμόρφωση με αυτήν την πραγματικότητα και η ανάγκη επικράτησης ειρηνικού κλίματος μεταξύ τού ελληνικού και του σλαβομακεδονικού λαού επιβάλλουν το οριστικό όνομα της πΓΔΜ να είναι «Δημοκρατία τής Σλαβομακεδονίας».

    Είτε:
    Να προβούν στις σχετικές διορθώσεις/συμπληρώσεις τών ανωτέρω λημμάτων τής Wikipedia και να εξαιρέσουν από τις μεν σλαβικές γλώσσες τη μακεδονική, από δε τους σλαβικούς λαούς τούς μακεδόνες στη βάση τού επιχειρήματος ότι οι πολίτες τής πΓΔΜ αποτελούν ένα εντελώς τελείως ιδιαίτερο και ξεχωριστό έθνος, μια κατηγορία μόνοι τους δηλαδή, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους πολίτες τής χώρας τών Ελοχίμ, των Ελ και των Νεφελίμ.

    Reply
    1. Ανώνυμα

      Άρχισε καλύτερα να διορθώνεις εσύ:

      Slavs are the largest ethno-linguistic group in Europe.[2][3] Present-day Slavic peoples are classified into East Slavs (chiefly Belarusians, Russians, Rusyns, and Ukrainians), West Slavs (chiefly Czechs, Kashubs, Poles, Silesians, Slovaks and Sorbs), and South Slavs (chiefly Bosniaks, Bulgarians, Croats, Macedonians, Montenegrins, Serbs and Slovenes)

      (Απο την “μητρική” Wikipedia)

      Reply
    2. διεθνιστής γνήσιος

      ρε εξυπνάκια λέφτη πολλες φορές αναρωτιέμαι καταλαβαίνεις οτι γράφεις χαζομάρες, ή δεν εχεις γνώθι σ’ αυτόν;εγω πιστεύω ότι παριστάνεις τον ξερόλα αλλα εισαι ντιπ για ντιπ στούρνος.Σε αυτους τους χαλαιπούς καιρούς ίσως να βρίσκεις και κανα δυο χεροκροτητές για το μπλογκ σου. Αυτό μαλλον σε ευχαριστεί και ικανοποιεί, οπότε συνεχίζεις ανένδοτος…και εμπος προς τη δόξα…τραβάς..τραβάς…τραβας

      ως άλλος εθνικισταράς παύλος μελλάς

      ακου σλαβοκαμεδονία!!!

      Ολοι μακεδονια την λένε εξω. Αργά ή γρήγορα θα την λένε και εδώ, αρκει να μην μονιμοποιηθεί ο εθνικιστικός εσμός σε κατι πιο φασιστικο και τερατώδες απο άποψη επιθέσεων, καταστολής, τρομοκρατίας, λέγε με τάγματα εφόδου.

      Reply
      1. Ανώνυμα

        Macedonia or macédoine is a salad composed of small pieces of fruit or vegetables.
        Fruit Macedonia is a fresh fruit salad and is a common dessert in Greece, Romania, Spain,[1] France, Italy and Latin America.
        Vegetable Macedonia or Macédoine de légumes nowadays is usually a cold salad or hors d’oeuvre of diced vegetables, in France often including red beans. Macédoine de légumes is also a hot vegetable dish consisting of the same vegetables served with butter.[2]
        Prepared macédoine, a mixture of diced vegetables and often peas, is often sold canned or frozen.[3]
        It is sometimes mixed with mayonnaise combined with aspic stock, making it similar to Russian salad.
        Etymology
        The word macedonia was popularised at the end of the 18th century to refer to mixed fruit salad, alluding to the diverse origin of the people of Alexander’s Macedonian Empire.[4][5] It is sometimes said that it refers to the ethnic mixture in 19th century Ottoman Macedonia. Macedoine can refer to any medley of unrelated things, not necessarily edible.[6]

        Η ταύτηση με το εθνικισμό της άλλης μεριάς των συνόρων δεν είναι διεθνισμός.

        Το κράτος δεν μπορεί να λέγεται σλαβομακεδονία γιατί το 25% που πληθισμού του είναι Αλβανοί. Όμως αλλά το ότι το άλλο 75% είναι Σλαβομακεδόνες είναι ανδιαφισβήτητο, όπως και ότι η σλαβομακεδονική γλώσσα είναι πολύ κοντινή στην Βουλγαρική (λογικό αν αναλογιστεί κανείς το πότε και που έλαβε χώρα ο εκσλαβισμός των Βουλγάρων). Επίσης είναι ανδιαφισβήτητο ότι ο Μ. Αλέξανδρος αυτοπροδιοριζόταν ως Έλληνας (οι αρχαίοι Μακεδόνες είχαν εξελληνιστεί αρκετούς αιώνες νωρίτερα). Επομένως ναι υπάρχουν και Σλαβομακεδόνες και Έλληνες Μακεδόνες και Βούλγαροι Μακεδόνες και λίγοι Αλβανοί Μακεδόνες (στις Πρέσπες) και Τούρκοι Μακεδόνες (που ζουν στην Τουρκία λόγω ανταλλαγήςε πληθισμών) και Μακεδόνες άλλων διαφορετικών εθνοτήτων που δεν έχουν συγκρωτηθεί ως σύγχρονα έθνη π.χ Ρομά Μακεδόνες. Ας δεχθούμε το δικαίωμα του συλλογικού αυτοπροσδιορισμού και ας παλέψουμε ώστε “το δικαίωμα του ενός”… να μην “σταματάει εκεί που αρχίζει το δικαίωμα του άλλου”, αλλά “να ολοκληρώνεται και να σχηματοποιείται όταν συναντάει το δικαίωμα του άλλου”.

        Το ζήτημα όμως σήμερα είναι:

        ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ – ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠ΄ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

        (ο ίδιος ανώνυμος από πάνω)

        Reply
        1. Left G700

          Φίλε ανώνυμε,

          Πρώτα γράφεις:

          Η ταύτηση με το εθνικισμό της άλλης μεριάς των συνόρων δεν είναι διεθνισμός.

          Και μετά κοτσάρεις:

          Ας δεχθούμε το δικαίωμα του συλλογικού αυτοπροσδιορισμού […].

          Αδερφέ, αποφάσισε. Όπως είναι τώρα η σκέψη σου, της ταιριάζει φούστα-μπλούζα ο χαρακτηρισμός macedonia or macédoine…

          Τα λέμε

      2. Left G700

        Δεν σου απαντώ για την ώρα, γιατί είμαι απασχολημένος να διορθώνω τα μαργαριτάρια που έγραψες στο πρόχειρο διαγώνισμα (περιττό να σου πω ότι η κόλλα σου έχει ήδη κατακοκκινίσει).Από αύριο. Απλώς, κοίτα να πάρεις τα ηρεμιστικά σου εγκαίρως απόψε, ώστε να μπορέσεις να κοιμηθείς σαν άνθρωπος. Αύριο σε θέλω ήρεμο.

        Reply
      3. Left G700

        Διεθνιστή γνήσιε και αυθεντικέ κουφιοκεφαλάκη, δεν σου απαντώ για την ώρα, γιατί είμαι απασχολημένος να διορθώνω τα μαργαριτάρια που έγραψες στο πρόχειρο διαγώνισμα (περιττό να σου πω ότι η κόλλα σου έχει ήδη κατακοκκινίσει).Από αύριο. Απλώς, κοίτα να πάρεις τα ηρεμιστικά σου εγκαίρως απόψε, ώστε να μπορέσεις να κοιμηθείς σαν άνθρωπος. Αύριο σε θέλω ήρεμο.

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.