.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αυτογελοιοποίηση -Το τελευταίο σκαλοπάτι κατάπτωσης του κομματικού συνδικαλισμού


ΠΕΝΕΝ

Όσο αναπτύσσεται, δυναμώνει και διευρύνεται η συνεπής αγωνιστική και ταξική δράση της ΠΕΝΕΝ, όσο η απήχηση των θέσεών της απλώνεται μέσα στους Ναυτεργάτες και ευρύτερα στους εργαζόμενους, όσο κλιμακώνονται οι αγώνες στο Ναυτεργατικό κίνημα με πρωτοπόρα δύναμη την ΠΕΝΕΝ που ήταν και είναι η μοναδική αγωνιστική αναφορά στο Ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, τόσο πιο βρώμικη και λυσσαλέα γίνεται η επίθεση των δυνάμεων του κομματικού συνδικαλισμού στην προσπάθειά τους να προκαλέσουν σύγχυση και αποπροσανατολισμό, να αμαυρώσουν και να συκοφαντήσουν την ΠΕΝΕΝ.

Πρόκειται για απέλπιδα προσπάθεια που δείχνει και αποκαλύπτει την γύμνια και την κατάντια του χρεοκοπημένου και εκφυλισμένου μοντέλου του κομματικού συνδικαλισμού ο οποίος περισσότερο από ποτέ βρίσκεται απομονωμένος από τους Ναυτεργάτες έχοντας διαρρήξει τους όποιους δεσμούς μαζί τους καθώς και κάθε κινηματική και αγωνιστική δράση.

Στην κατεύθυνση αυτή επινοούν και κατασκευάζουν ανύπαρκτα ζητήματα προκειμένου να επιτεθούν στην ΠΕΝΕΝ και στην αυτόνομη ταξική πορεία που αυτή ακολουθεί.

Πρόσφατα παραδείγματα δύο ανακοινώσεις των Προεδρείων των τριών Σωματείων ΠΕΜΕΝ – Στέφενσων – ΠΕΕΜΑΓΕΝ στις οποίες καταλογίζουν ευθύνη στην ΠΕΝΕΝ για την συμμετοχή της σε συνάντηση που έγινε με τους συναρμόδιους Υπουργούς Ναυτιλίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και μάλιστα αγγίζοντας τα όρια της γραφικότητας ταυτίζουν τον Πρόεδρό μας με τον εκλεκτό των εφοπλιστών Γ.Γ της ΠΝΟ….. και από την άλλη επιχειρούν να τσουβαλιάσουν πολιτικά – κομματικά την ΠΕΝΕΝ σε ΛΑΕ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ!!!

Η αποσύνδεση από τους Ναυτεργάτες, η έλλειψη οποιασδήποτε απήχησης και επιρροής, η τραγική ανικανότητα να παράγουν και την παραμικρή αγωνιστική δράση, η απόλυτη περιθωριοποίηση στην οποία έχουν περιέλθει σε συνδυασμό με μία τακτική η οποία διαχρονικά αποδεικνύεται ατελέσφορη, τους οδηγεί όχι μόνο στον πάτο αλλά και στην αναξιοπιστία αφού τα επιχειρήματα που κατασκευάζουν για να επιτεθούν στην ΠΕΝΕΝ είναι σαθρά, φαιδρά και τους οδηγούν στην απόλυτη αυτογελοιοποίησή τους.

Θαυμάστε πού οδηγεί αυτή η σχιζοφρενική πολιτική αντίληψη με βάση την οποία επιτίθενται ενάντια στην ΠΕΝΕΝ στις δύο ανακοινώσεις.

Ισχυρίζονται ότι ήταν λάθος η συνάντηση μεταξύ Σωματείων και των αρμόδιων Υπουργών Ναυτιλίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και ότι δήθεν αυτά συνιστούν «κοινωνικούς διαλόγους».

Από την άλλη οι ίδιοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι καθυστερεί επί δύο χρόνια η καταβολή των κύριων συντάξεων με αποτέλεσμα περίπου 2000 Συνταξιούχοι να επιβιώνουν με τις προσωρινές συντάξεις πείνας….

Ταυτόχρονα το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στον επαναϋπολογισμό των συντάξεων με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι Συνταξιούχοι που ζουν με τις άθλιες και πενιχρές προσωρινές συντάξεις.

Σημειώνουμε ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί από τον Γενάρη του 2017 ότι θα προχωρούσε στον επαναϋπολογισμό, πράγμα που δεν έχει κάνει έως και σήμερα με τις γνωστές συνέπειες στην έκδοση των κύριων συντάξεων.

Κατά συνέπεια η αποσαφήνιση αυτού του καίριου προβλήματος ήταν για την ΠΕΝΕΝ η ουσία της συνάντησης των Σωματείων και των αρμόδιων Υπουργών.

Στην συνάντηση αυτή τέθηκε η τελική πρόταση της κυβέρνησης την οποία ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ αποδοκίμασε (σε αντίθεση με το εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλιστικό κατεστημένο της ΠΝΟ το οποίο το αποδέχτηκε ως μικρότερο κακό ή αλλιώς ότι είναι «η καλύτερη λύση ανάμεσα στις άλλες που ήταν χειρότερες»).

Η ομάδα του κομματικού συνδικαλισμού επέλεξε να μην συγκρουστεί σε αυτή την συνάντηση σε αντίθεση με την ΠΕΝΕΝ που ήταν το μόνο σωματείο που αντιπάλεψε, συγκρούστηκε και βρέθηκε απέναντι από την κυβερνητική αυτή επιλογή. Είναι φανερό ότι η απουσία τους δεν συνιστά άρνηση συμμετοχής σε κάποιου είδους κοινωνικό διάλογο αλλά στην ουσία με την απουσία τους εξυπηρέτησαν και διευκόλυναν απόλυτα το πέρασμα της νέας σφαγής που επιχειρεί η κυβέρνηση στις συντάξεις των Ναυτεργατών και παράλληλα έδωσαν την δυνατότητα και διευκόλυναν την αποδοχή της κυβερνητικής πρότασης από την ΠΝΟ

Τονίζουμε ότι η ΠΕΝΕΝ αμέσως μετά την συνάντηση αυτή έδωσε στην δημοσιότητα με δελτίο τύπου την νέα αντιναυτεργατική κυβερνητική θέση για τις συντάξεις των Ναυτεργατών και παράλληλα κατήγγειλε με σφοδρότητα την συμβιβαστική στάση της ηγεσίας και της πλειοψηφίας της ΠΝΟ.

Ακολούθως στην συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΝΟ που ακολούθησε τόνισε την ανάγκη να απορριφθεί η κυβερνητική θέση για τον επαναϋπολογισμό των συντάξεων και του ποσοστού αναπλήρωσης και υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχισθούν οι αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις για την απόκρουση των κυβερνητικών θέσεων, πράγμα που απέρριψε η πλειοψηφία της ΠΝΟ η οποία στην ουσία αποδέχθηκε τις νέες περικοπές των συντάξεων όπως τις πρότεινε η κυβέρνηση.

Κατά συνέπεια η γελοία απόπειρα των δυνάμεων του κομματικού συνδικαλισμού να παρουσιάσουν την συνάντηση αυτή σε ένα πλαίσιο κοινωνικού διαλόγου είναι ψευδής, αβάσιμη και συνειδητά ψαρεύουν σε θολά νερά για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες.

Κοινωνικός διάλογος ήταν το έγκλημα που συνέπραξαν οι ηγετίσκοι του κομματικού συνδικαλισμού με αφορμή τις αλλαγές στην ναυτική εκπαίδευση στην οποία κατέληξαν αυτοί, οι εφοπλιστές και οι αρμόδιοι παράγοντες του ΥΕΝ να μην ασφαλίζονται οι Δόκιμοι Αξιωματικοί στο ΝΑΤ για την διάρκεια των εκπαιδευτικών τους ταξιδιών. Το έργο της περιβόητης αυτής επιτροπής διήρκεσε πάνω από 1 χρόνο!!! Κοινωνικός διάλογος ήταν η δική τους συμμετοχή σε ανάλογη επιτροπή στην οποία εγκατέλειψαν την συλλογική απόφαση για κατάργηση του νόμου 4150/2013 για τον σφαγιασμό των συνθέσεων στα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία και το παζάρι που έκαναν με τους άλλους συνεταίρους του εργοδοτικού συνδικαλισμού να βάλουν έναν Μάγειρα στην γραμμή της Αδριατικής!!

Θα μπορούσαμε να καταγράψουμε έναν ατελείωτο κατάλογο για τις μέρες και τα έργα του κομματικού συνδικαλισμού που αφορούν την σύμπλευση και την συμπόρευσή του με τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Σημειώνουμε ενδεικτικά ορισμένα κρίσιμα και καθοριστικά ζητήματα που αποδείχνουν πως αυτές οι δυνάμεις έχουν βάλει πλάτες, έχουν στηρίξει το σαθρό αντιδημοκρατικό σύστημα της ΠΝΟ και απετέλεσαν σανίδα σωτηρίας για να κρατηθεί όρθιος ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός και να εξακολουθεί το εφοπλιστικό κεφάλαιο να ασκεί ασφυκτικό έλεγχο στην ΠΝΟ.

Στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΝΟ στις 17/12/2013 όταν απέσυραν τους αντιπροσώπους της ΠΕΕΜΑΓΕΝ και στην ψηφοφορία που ακολούθησε για τον απολογισμό – προγραμματισμό υπήρξε ισοψηφία στο αποτέλεσμα, με τους τρεις Μαγείρους του ΠΑΜΕ να απέχουν, γίνεται φανερό ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της ΠΝΟ ο εκλεκτός των εφοπλιστών Γιάννης Χαλάς θα ετρέπετο σε άτακτη φυγή….

Ήταν οι δυνάμεις του κομματικού συνδικαλισμού και η ηγεσία της ΠΕΜΕΝ αυτοί που έπαιξαν τον ρόλο του προστάτη και σωματοφύλακα του Χαλά στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις των απλήρωτων Ναυτεργατών της ΝΕΛ προκειμένου αυτοί να σταματήσουν.

Ήταν οι ίδιες αυτές δυνάμεις που κάλεσε ο Χαλάς για να αντιμετωπίσει την οργή των ανέργων σε επανειλημμένες παραστάσεις και διαμαρτυρίες που οργάνωσε η ΠΕΝΕΝ προκειμένου η ΠΝΟ να πάρει σχετικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την προστασία των ανέργων…

Είναι αυτοί επίσης, που όλα τα τελευταία χρόνια έχουν απόλυτη συνεργασία με τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού και από κοινού διατυπώνουν την θεωρία ότι οι ναυτεργάτες δεν έχουν αγωνιστική διάθεση για αγώνες και η γραμμή της ΠΕΝΕΝ ρέπει προς τον τυχοδιωκτισμό, δίνοντας με το τρόπο αυτό τη συγκατάθεσή τους να περνάει η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική χωρίς ουσιαστική αντίσταση, παρέχοντας άλλοθι στο εργοδοτικό συνδικαλισμό και διευκολύνοντας την εφοπλιστική επίθεση!

Είναι αυτές οι ίδιες δυνάμεις του κομματικού τόξου που στο ετήσιο Γενικό Συμβούλιο της ΠΝΟ ( Νοέμβρης 2017) απηύθυναν ενωτικό κάλεσμα στις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού για αλλαγή του καταστατικού λέγοντας: «ελάτε να βρεθούμε, να μιλήσουμε και να συμφωνήσουμε»! καλλιεργώντας αυταπάτες και ρίχνοντας γέφυρες για ανοιχτή συνεργασία μαζί τους.

Ήταν οι ηγετίσκοι του κομματικού συνδικαλισμού που σε κάθε συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ εκλιπαρούσαν να εξασφαλίσουν τη συμπόρευση και τη συμμετοχή με το συνδικαλιστικό κατεστημένο της ΠΝΟ….μάλιστα στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΝΟ το Δεκέμβρη του 2016 η έκκληση τους ήταν «να συμμετάσχουν μαζί τους ακόμη και στο κομματικό-στρατηγικό στόχο της λαϊκής συμμαχίας»!!!!

Ήταν και είναι αυτές οι δυνάμεις που έχουν «υπογράψει» συμβόλαιο ταξικής συνεργασίας και υποταγής με το μεγάλο εφοπλιστικό κεφάλαιο της ποντοπόρου ναυτιλίας (εκεί που βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου των μηχανικών) και στους οποίους επί 25 χρόνια έχουν βγάλει το σκασμό, δεν έχουν αναπτύξει την παραμικρή δράση και ξετσίπωτα απορρίπτουν οποιαδήποτε θέση της ΠΕΝΕΝ για αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ απ’ την άλλη απολαμβάνουν τα εύσημα των εφοπλιστών για τη υπεύθυνη στάση τους… αλλά και τις οικονομικές χορηγίες της ΕΕΕ και των εφοπλιστών της ποντοπόρου ναυτιλίας, θέμα για το οποίο θα ασχοληθούμε εκτενώς τις αμέσως επόμενες μέρες…

Αυτές οι δυνάμεις που έχουν δώσει εκατοντάδες δείγματα γραφής για την ξεδιάντροπη συμπόρευσή τους με το εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλιστικό κατεστημένο της ΠΝΟ πάει πολύ να κουνούν το δάκτυλο στην ΠΕΝΕΝ και να ασκούν σε αυτήν κριτική….

Προκειμένου να δείξουμε και να αποδείξουμε το μέγεθος της υποκρισίας και της γελοιότητάς τους για την συμμετοχή της ΠΕΝΕΝ στην σύσκεψη στο ΥΕΝ, να θυμίσουμε στην ομάδα του κομματικού συνδικαλισμού ότι με αφορμή τις περσινές κινητοποιήσεις των αγροτών το αγροτικό – κομματικό τους στέλεχος Βαγγέλης Μπούτας συναντήθηκε με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό προσφέροντας ως δώρο τοπικό τσίπουρο της Καρδίτσας….

Επανειλημμένα το ΠΑΜΕ και οι αντίστοιχες οργανώσεις των Συνταξιούχων του έχουν πραγματοποιήσει συναντήσεις και επαφές με κυβερνητικά στελέχη για θέματα ανεργίας, κοινωνικής ασφάλισης κ.λπ. Αυτό κατά την γνώμη τους συνιστά συμμετοχή σε κοινωνικούς διαλόγους; Εξάλλου οι ίδιοι δεκάδες φορές και επαναλαμβανόμενα έχουν παραστεί σε συναντήσεις με τον νυν και τον πρώην Υπουργό Ναυτιλίας για Ναυτεργατικά προβλήματα.

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι οι ισχυρισμοί τους είναι φαιδροί και δείχνουν ότι στον δημόσιο λόγο τους με αθλιότητες προσπαθούν να κάνουν κριτική στην ΠΕΝΕΝ και προφανώς οδηγούνται στην αυτογελοιοποίησή τους.

Τους παραδίδουμε στην κρίση και τον χλευασμό του Ναυτεργατικού μας κόσμου. Το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι ότι κρύβουν την γύμνια και την απομόνωσή τους προστρέχοντας στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ αφού πλέον δεν τολμούν να σχεδιάσουν, να οργανώσουν την παραμικρή δική τους δράση διότι θα αποκαλύπτονταν και στον πλέον δύσπιστο η ανικανότητά τους να συσπειρώσουν και να κινητοποιήσουν έστω μερικές δεκάδες Ναυτεργάτες!

Αυτή είναι η θλιβερή κατάληξη της πορείας τους, της τακτικής τους και κατά τα λοιπά έχουν το απύθμενο θράσος να οικειοποιούνται και να θεωρούν τους εαυτούς τους ως θεματοφύλακες του ταξικού Ναυτεργατικού κινήματος!!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 


Η συνάντηση και το βιβλίο – δώρο του Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

 


Τσίπουρο το πεσκέσι του αγροτικού – κομματικού στελέχους του ΚΚΕ Βαγγέλη Μπούτα στον Πρωθυπουργό


Προσέλευση των εκπροσώπων των Ομοσπονδιών των Συνταξιουχικών Ενώσεων σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα – Μετά την συνάντηση ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ (και μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ) Δήμος Κουμπούρης ενημερώνει τους δημοσιογράφους για το τι διημείφθη σε αυτή τη συνάντηση.

 


Από παράσταση Σωματείων του ΠΑΜΕ στην Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

Υ.Γ.: Εάν ακολουθήσουμε το «σκεπτικό και την αντίληψη» των ανεγκέφαλων του κομματικού συνδικαλισμού θα μπορούσαμε με την ίδια τυχοδιωκτική τους πρακτική να μιλήσουμε και εμείς ότι το ΠΑΜΕ, οι συνεργαζόμενες με αυτό συνταξιουχικές οργανώσεις και ο Γ.Γ του ΚΚΕ είναι η άλλη όψη του νομίσματος με τα στελέχη της κυβέρνησης!!! Προφανώς και δεν θα προσχωρήσουμε στην άθλια δική τους λογική….

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 61.43% ( 7
Συμμετοχές )



18 σχόλια στο “Αυτογελοιοποίηση -Το τελευταίο σκαλοπάτι κατάπτωσης του κομματικού συνδικαλισμού

  1. Stahlarbeiter

    Καμαρώστε τον “ταξικο ανεξάρτητο” συνδικαλισμός της ΠΕΝΕΝ στην πρόσφατη κοπή πίτας , εχουμε και λεμε:

    1. Το παπαδαριό να σας ευλογει
    2. Ανθρώπους του Λιμενικού με τους οποιους συναγελαζεστε
    3. ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ του υπουργείου
    4. Και εννοείτε την Υπουργαρα της Κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ τον Λαφαζάνη.

    Να τους χαίρεστε τέτοιους συνδικαλιστες που συναγελαζονται με τα κασταλτικα οργανα του κρατους και το παπαδαριό, μπραβο σας.

    https://youtu.be/9wCJ6ftKVt8

    Reply
    1. Αρτέμης

      κι εσύ να χαίρεσαι τους ΓΓ και τα ”κομμουνιστικά κόμματα” που συναγελάζονται, όπως λες, με το παπαδαριό και τα κατασταλτικά όργανα του κράτους. Α, και τις βουλευτίνες με τους Μπαλτάκους… Κι τα στελέχη σας με τους εν ενεργεία υπουργάρες… Άμα απαντήσεις, θα σε γεμίσω φωτογραφίες να μην έχεις πού να κρυφτείς

      Reply
      1. Stahlarbeiter

        Η απαντηση σου ξερεις τι λεει “Εφόσον τα κανετε εσεις δικαιούμαστε να τα κανουμε και εμεις. ”

        Και εκτός αυτου εδω μιλαμε σε επιπεδο σωματείων και οχι κομμάτων το οποιο ειναι λιγο δυσκολο να το καταλάβετε και να μιλήσετε με ορους κινήματος.

        Για φαντάσου να εκοβε πίτα το Συνδικάτο Οικοδόμων και να εμφανίζονταν εκει Διευθυντές αστυνομίας κλπ.
        Μεχρι στην NewYork Times θα το δημοσιευαται λέγοντας για το ΠΑΜΕ που τα κανει κομπρεμι με το κρατος.

        Αλλα εδω ισχυει για εσας η ακριβη μεταφραση του οπορτουνισμου δλδ καιροσκοπισμος.

        Reply
  2. Ι.Α

    ας μας πει η ΠΕΝΕΝ που χρονια στηριζε το Χαλά στην ΠΝΟ τη θεση που πηρε για τις συλλογικες συνταξεις το 2008-2010 τις συνθεσεις πληρωματων το καμποταζ και αλλα ωραια παντα για το συμφερον των εφοπλιστων

    και μετα να κουνα το δακτυλο στα ταξικα σωματεια

    Reply
  3. Left G700

    Σε τι μπορεί να συνοψιστεί η συζήτηση μεταξύ δυο αριστερών που ανήκουν όμως σε διαφορετικές πολιτικές συλλογικότητες; Στον εξής διάλογο έξι (6) λέξεων:

    – Είσαστε προδότες!

    – Όχι! Εσείς είσαστε προδότες!

    Και ούτω καθ’ εξής.

    Μωραίνει Κ[άρολος] ον βούλεται απολέσαι…

    Reply
  4. πολιτικος αναλυτης απο τον ΑΒ Βασιλοπουλο

    και από την άλλη επιχειρούν να τσουβαλιάσουν πολιτικά – κομματικά την ΠΕΝΕΝ σε ΛΑΕ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ!!!

    Το μόνο βιομηχανικό συνδικάτο που “έχει” η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βγάζει ανακοίνωση που διαχωρίζει τη θέση της απο αυτήν. Και ένα φιλοΝΑΡ σάητ τη φιλοξενεί, προκειμένου να την “πει” στο ΠΑΜΕ.

    Θέλω πραγματικά να δω τους ΝΑΡίτες ως αυτόνομες υπάρξεις, με άλλο λόγο ύπαρξης απο το αντιΚΚΕ, αλλά το κάνουν τόσο δύσκολο…

    Reply
    1. μέλος του ΝΑΡ

      Ρε ανεπρόκοπε,πάλι αναρτάς ασχετοσύνες και κομματοσκυλικά σχόλια; Μπορείς να κατανοήσεις ότι ο ταξικός συνδικαλισμός ΔΕΝ έχει σχέση ούτε με τον εργοδοτικό/κρατικό αλλά ούτε και με τον κομματικοκεντρικό συνδικαλισμό; Μάλλον όχι και αυτή είναι η κατάντια σου….

      Η ΠΕΝΕΝ ΔΕΝ είναι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ , ή της ΛΑΕ. Είναι ένα ταξικό σωματείο όπου ΣΥΜΠΛΕΕΙ με την αντίληψη που έχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τον ταξικό συνδικαλισμό. Και το ανάποδο. Ταξικός εργατικός συνδικαλισμός, σημαίνει πάνω απολα, ταξική εργατική αντίληψη για την λειτουργία και το περιεχόμενο των σωματείων:

      α. Υπεράσπιση και ανάδειξη των εργατολαϊκών συμφερόντων σε διαχωρισμό απο την εργοδοσία και το κράτος.

      β. Δημοκρατικές διαδικασίες στην βάση των σωματείων, δηλαδή στις συνελεύσεις τους! Και εντός αυτών δλδ των συνελεύσεων, δρουν ΚΑΙ οι πολιτικές αριστερές αντικαπιταλιστικές δυνάμεις. Μαζί με τους ανένταχτους.

      Αϊντε….

      Reply
      1. ένας

        Oι εργατοπατέρες της ΠΕΝΕΝ, γνωστοί κεκραγμένοι λιβανιστές του Χαλά με την γνωστή ιστορία, που έχουν κάτσει στον σβέρκο ενός σωματείου, που από την φύση των μελών του θα όφειλε να είναι ταξικό αλλά δεν είναι, όταν είδαν τα ζόρικα της κρίσης και τον κίνδυνο να την κοπανήσει ο ναυτεργατόκοσμος κάτω από τα πόδια τους…
        ….αλλάξανε λίγο το βιολί, και σκέφτηκαν να παρατήσουν και τον τΣύριζα, που είχαν βρει αποκούμπι, για να μην έχουν τη ρετσινιά του “κυβερνητικού”, και ….
        ….να σηκώσουν την επόμενη σημαία ευκαιρίας, που πρόθυμα και καιροσκοπικά τους προσέφερε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ!
        Βλέπετε, αυτοί οι εργατοπατέρες δεν υπάγονται στο ….”κριτήριο Τζανεττάκη”!

        Reply
      2. Stahlarbeiter

        Και ποια διαφορα απο το ΠΑΜΕ τοτε που στηρίζετε πάνω στις συνελεύσεις των Συνδικάτων και εκει μπορει οποιοσδήποτε να πει την γνωμη του και να συμπορευθει με το ΠΑΜΕ?
        Τι σας εμποδίζει?

        Να σου πω εγω που διαφωνείτε :

        Θελετε συνδικαλισμό που να μην εχεις ΚΚΕδες μεσα γιαυτο και ιδρυσατε τον Συντονισμό Σωματείων που εχει και 3 σωματεια.

        Reply
        1. μέλος του ΝΑΡ

          Σταλαπαπαραμπάιτερ, οι συνελεύσεις σωματείων όπως τις εννοούμε εμείς, είναι το βασικό κυταρρο των σωματείων. Σε αυτές συναποφασιζουν τόσο οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν, όσο και οι ανένταχτοι εργαζόμενοι. Δεν έχουν προνομιακο λογο μόνο οι παρατάξεις όπως επιδιώκει το παμε/κκε.

          Τα πολιτικά πλαίσια που κατεβαίνουν, επιδιωκουμε να συσπειρωνουν το σύνολο των ταξικών δυνάμεων ενός σωματείου και όχι μόνο του παμε/κκε όπως κμματοκεντρικα πραττει το κκε.

        2. Stahlarbeiter

          θες να μου πεις δηλαδη οτι στα 10δες Εργατικα Κεντρα, τις δεκαδες ομοσπονδιες , τα 100δες σωματεια που συσπειρωνονται στο ΠΑΜΕ και γινονται συνεχεια συνελευσεις μιλουν μονο οι εκπροσωποι του ΚΚΕ?

          Εκει εχεις παει εχεις μιλησει και σου εχει απαγορευσει κανεις να πεις την γνωμη σου? Ή ακομα παραπανω σου εχει απαγορευσει να κατεβασεις το δικο σου πλαισιο και να μπει και σε ψηφοφορια ? Εχει ρωτηθει ποτε εργαζομενος στο κατα ποσο ανηκει στο ΚΚΕ ή αλλου για να πει την γνωμη του ή και να κανει προταση και δεν του δωθηκε το δικαίωμα?

          Εσεις στα σωματεια που εχει ισχυρη δυναμη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν βαζετε τα πλαισια σας και τα ψηφιζει ο κοσμος?

          Δεν καταλαβαινω την διαφωνια σας και εν παση περιπτωση αυτες οι σεξιστικες επιθεσεις του τυπου Σταλαπαπαραμπάιτερ δειχνουν το χαμηλο επιπεδο πολιτικης συγκροτησης και ποσο σοβαρα αντιλαμβανεστε την εννοια της πολιτικης αντιπαραθεσης.

          Και ακριβως γιαυτο λεω οτι απλα εδω το προβλημα σας ειναι οτι στα ταξικα σωματεια του ΠΑΜΕ πρωτοστατουν ΚΚΕδες και αλλοι αγωνιστες και αυτο σας ενοχλει. Εσεις θελετε “ανεξαρτητο συνδικαλισμο” απο το ΚΚΕ ομως.

          Βεβαια στις πορειες κατεβαινετε με τον ΣΥΡΙΖΑ και στα σωματεια συμμετεχετε σε κοινα προεδρεια και σε ψηφοδελτια με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτη είναι η ταξική σας ενότητα, ενότητα με όλους κατα του ΚΚΕ, αυτο σας ενωνει !

        3. μέλος του ΝΑΡ

          Θέλω να σου πω παπααμπάϊτερ, ότι στα σωματεία/εργατικά κέντρα/ομοσπονδίες που ελέγχει το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ, αυτό που προωθεί το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ είναι ο κομματικοκεντρικός συνδικαλισμός. Ούτε προωθεί την εξουσία στις συνελεύσεις των σωματείων, ούτε προωθεί την ταξική κοινή δράση. Αϊντε….

          Αυτό με το “σεξιστικές επιθέσεις”, αλλού. Μην μπερδεύεις την Λωζάνη με την Κοζάνη.

        4. Stahlarbeiter

          Στις ερωτήσεις που σου εβαλα δεν μου απάντησες, μιλα με γεγονότα και οχι με χαρακτηρισμούς και τσιτάτα.

          Εγώ απο την εμπειρια που εχω απο το σωματείο μου το ΣΕΤΥΠ ειναι οτι ερχονται ολοι οι συνάδελφοι και οι παράταξη σας συζητάμε και ο καθε ενας λεει την αποψη του και στο τελος ψηφίζουμε ολοι μαζι. Δεν καταλαβαινω που βρισκεις τον κομματικό συνδικαλισμό ή τι μπορει να σημαινει αυτο.

        5. μέλος του ΝΑΡ

          φιλάρα, η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ μαζί με δεκάδες ανακοινώσεις απο διάφορα σωματεία που έχουν αναρτηθεί κατά καιρούς στην ΠΑΝΤΙΕΡΑ, αποδεικνύουν πως λέω αλήθεια. Διάβασέ τις και θα καταλάβεις! Ο κομματοκεντρισμός στα σμωατεία, είναι ανάλογα επικίνδυνος για την εργατική τάξη, με τον εργοδοτικό/κρατικό συνδικαλισμό.

        6. Stahlarbeiter

          Γαμω τις απαντησεις φιλε μου!!!!

          Χαχαχαχα,

          Ξερεις τι λες?

          Αφου το λεει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το site της αρα ειναι αληθεια και ισχυει…

          Χαχαχα…. Με εκανες και γέλασα , η αυτογελιοποιηση στο μεγαλείο της. Μπραβο σας. Εδω τελειωσε η παράσταση ομως…

          Ακομα γελαω χαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!

  5. πολιτικος αναλυτης απο τον ΑΒ Βασιλοπουλο

    Εγώ κρατάω τα εξής:
    1. Η ΠΕΝΕΝ δεν έχει σχέση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το λένε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του συνδικάτου, κρατάω το κείμενο για την επόμενη συζήτηση επι του θέματος με κάποιο ΝΑΡίτη.
    2. Στις απεργίες θα δεις μπλοκ και σημαίες(και ανακοινώσεις) της ΑΝΤΑΡΣΥΑ(όπως και των μ-λ και κάθε άλλης γκρούπας), στα μπλοκ της πορείας σας, αλλά ποτέ του ΚΚΕ σε αυτές του ΠΑΜΕ. Ο καθένας ας βγάλει συμπεράσματα περι “κομματικότητας”.

    Reply
    1. μέλος του ΝΑΡ

      Πολιτικέ αναλυτή απο τα LIDL, άσε τα ψόφια:

      Ο κομματοκεντρικός συνδικαλισμός, ΔΕΝ κρίνεται και ΔΕΝ αποδεικνύεται, απο το ΑΝ σε απεργιακές συγκεντρώσεις συμμετέχουν ΚΑΙ κομματικά μπλοκ ΠΙΣΩ απο τα σωματειακά μπλοκ. Καλώς κάνουν και συμμετέχουν!

      Ο κομματοκεντρικός συνδικαλισμός κρίνεται και αποδεικνύεται, α: από το ΑΝ η καθημερινή ζωή και δράση των συνδικάτων (οι συνελεύσεις τους, οι δράσεις τους, οι ανακοινώσεις τους κλπ) καθορίζεται, από τις αποφάσεις ενός κόμματος. και β. Από το ΑΝ η δράση μιας συνδικαλιστικής/πολιτικής συλλογικότητας σε ένα σωματείο, προτάσσει τον σεχταρισμό, έναντι της ταξικής κοινής δράσης, και υπονομεύει την συνέλευση του σωματείου, προς όφελος των συσχετισμών στα Δ.Σ.

      Reply
      1. πολιτικος αναλυτης απο τον ΑΒ Βασιλοπουλο

        Σοβιέτ χωρίς μπολσεβίκους, ακομμάτιστα!

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.