.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΑΤΕ: ΕΚΑ, Eldorado και εργοδοτικός συνδικαλισμός


Σε Δελτίο Τύπου της πλειοψηφίας του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας που εκδόθηκε αυτή την εβδομάδα με αφορμή τις εξελίξεις με την Eldorado Gold, οι κυρίαρχες παρατάξεις του συμβιβασμένου συνδικαλισμού δηλώνουν τη συμπαράσταση τους στο εργοδοτικό σωματείο της «Ελληνικός Χρυσός» στον «δίκαιο αγώνα τους» και καλούσαν για συμπαράσταση των εργαζομένων έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Το «δίκαιο αίτημα» δεν είναι φυσικά τίποτε άλλο παρά η πίεση του εργοδοτικού σωματείου προς το υπουργείο, ώστε να εκδώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις τρείς άδειες λειτουργίας της Eldorado για τα ορυχεία, αδιαφορώντας παντελώς για την περιβαλλοντολογική και οικολογική καταστροφή της περιοχής όσο και για την οικονομική καταστροφή των υπολοίπων κατοίκων της Χαλκιδικής.

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα εργοδοτικού συνδικαλισμού: ταύτιση με τα συμφέροντα της εργοδοσίας, «αγώνες» για να διασφαλιστούν τα κέρδη της εταιρείας ώστε να πάρουν και οι εργαζόμενοι κάτι… από τα ψίχουλα. «Κινητοποιήσεις» για το «δικό μας» μαγαζί, το «δικό μας» μόνο κλάδο, τη «δική μας» θέση, ενάντια στα γενικά ταξικά συμφέροντα των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Συνδικαλισμός του κοινωνικού εταιρισμού, της υποταγής και συνδιαλλαγής, των μεμονωμένων συμφερόντων και όχι συνολικός αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για ΌΛΟΥΣ, αυξήσεις αποδοχών για όλη την εργατική τάξη, δουλειά σε όλους τους άνεργους, σε κόντρα και ρήξη με τα συμφέροντα των ομίλων, των εταιρειών, των εργοδοτών και την αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ. Γι΄ αυτό εξάλλου το συγκεκριμένο σωματείο είχε χυδαία επιθετική στάση απέναντι σε όλες τις κινητοποιήσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος τα τελευταία χρόνια και εμφανίζονταν μόνο ως «προεδρική φρουρά» του Παναγόπουλου στις φιέστες της ΓΣΕΕ και ΣΙΑ.

Το συγκεκριμένο δελτίο τύπου, το οποίο υπαγορεύτηκε στο Εργατικό Κέντρο της Αθήνας από την YES-ΕΕ (ΓΣΕΕ), το απέρριψε και το καταψήφισε ορθά κοφτά μόνο η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα, ενώ το ψήφισαν η ΕΑΚ-ΜΕΤΑ, η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ, η Νέα Πορεία και το ΕΜΕΙΣ. Η ΔΑΣ, σύμφωνα με την διοίκηση του ΕΚΑ, δεν πήρε καμία θέση γιατί υπήρξε …δυσκολία και αδυναμία στην τηλεφωνική επικοινωνία. Αναμένουμε ανακοίνωσή της που θα παίρνει θέση για το τόσο σοβαρό θέμα…

Η Eldorado και το υπηρετικό της προσωπικό (τα αστικά κόμματα και η ξεπουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ- ΕΑΚ στην ΓΣΕΕ και στο ΕΚΑ) για τρίτη φορά παίζουν το παιχνίδι της αποχώρησης. Λύσσαξαν οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις για τις «επενδύσεις» και τις πολυεθνικές που θα φύγουν, που δεν έρχονται, κ.ο.κ. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση διαφημίζει το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων, την επιβολή των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και την θεαματική μείωση των μισθών των εργαζομένων της χώρας ως κίνητρα για «επενδύσεις». Όλα και όλοι λοιπόν για τα κέρδη του κεφαλαίου και την αιματηρή αντιλαϊκή «ανάπτυξη» της οικονομίας τους.

Οι απειλές της Eldorado δεν είναι προς την κυβέρνηση. Είναι επίδειξη δύναμης σε συνεργασία με την κυβέρνηση κόντρα σε όποιον θέλει να αντισταθεί απέναντι στην καταστροφή. Άλλωστε μέσα στην εβδομάδα εκδόθηκε κατευθείαν από το υπουργείο η πρώτη άδεια για την εξόρυξη στην Ολυμπιάδα και αναμένεται και η άλλη άδεια…

Δεν είναι τυχαίο βέβαια που επέλεξαν αυτή την χρονική περίοδο: Στις 22 Σεπτέμβρη λήγουν οι άδειες για την Ολυμπιάδα και παρόλο που ο Σταθάκης (αυτός που «ξέχασε» πως είχε κάνα δυό εκατομμύρια ευρώ στην καβάντζα) τους διαβεβαίωσε δηλώνοντας πως θα δοθούν οι άδειες, θέλουν να κάνουν επίδειξη δύναμης και στους αγωνιζόμενους κατοίκους της περιοχής επειδή στις 20 και 21 Σεπτέμβρη ξεκινούν δυο από τα πιο σημαντικά δικαστήρια για τους αγωνιστές του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη, ενάντια στον Μπόμπολα και τους Καναδούς.

Για τις διώξεις εκατοντάδων αγωνιστών, τις συλλήψεις, τα δακρυγόνα και τις καταδίκες των κατοίκων της Χαλκιδικής (εργαζόμενων, αγροτών, νεολαίων) φυσικά ούτε η ΓΣΕΕ, ούτε το ΕΚΑ, ούτε τα συστημικά κόμματα δεν έβγαλαν μια ανακοίνωση, δεν είπαν λέξη! Γι αυτό, επαναλαμβάνουμε, πως οι απειλές της Eldorado δεν είναι προς την κυβέρνηση. Είναι επίδειξη δύναμης σε συνεργασία με την κυβέρνηση, κόντρα σε όποιον θέλει να αντισταθεί απέναντι στις αιματηρές και τοξικές επενδύσεις, την ασυδοσία του κεφαλαίου και τους μηχανισμούς των πολυεθνικών και ντόπιων εργοδοτών.

Σε όλη αυτή την διαδικασία πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η ΓΣΕΕ του Παναγόπουλου και η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας. Με πρόσχημα την υπεράσπιση(!) του δικαιώματος στην εργασία, η ΓΣΕΕ που πρώτη εφάρμοσε εδώ και χρόνια την μερική απασχόληση, που έκανε τρία ολόκληρα χρόνια να καταλάβει πως καταργούσαν την κυριακάτικη αργία για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, που συμφώνησε με όλες τις κυβερνήσεις για τις μειώσεις των μισθών, που στήριξε την επισφαλή εργασία και τον κατάπτυστο υποκατώτατο μισθό για τους νέους εργαζόμενους, το ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών, που μας καλούσε να ψηφίσουμε ΝΑΙ στα νέα μέτρα και μνημόνια… και τόσα άλλα, μιλάει για «δικαίωμα στην εργασία». Αν δεν ήταν τόσο τραγική η κατάσταση για την εργατική τάξη θα ήταν ένα σύντομο και καλό ανέκδοτο. Η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας χρησιμοποιούν προσχηματικά το δικαίωμα στην εργασία με σκοπό την στήριξη του κεφαλαίου και το τσάκισμα του λαού.

Παίζουν καλά το ρόλο τους ως «κοινωνικοί εταίροι» που μαζί με ΣΕΒ και κυβερνήσεις ιδρώνουν… για την ανάπτυξη και την εθνική οικονομία του κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων και των τραπεζών.

Αν θέλουν –που ξέρουμε πως δεν θέλουν- να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην εργασία, ας ξεκινήσουν να οργανώνουν μαχητικούς αγώνες για την πλήρη κατάργηση της μερικής απασχόλησης, την μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, την μείωση των ωρών και του χρόνου εργασίας χωρίς μείωση του μισθού, ώστε να δημιουργηθούν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας για όλους τους άνεργους της χώρας. Οι κοινωνικές υπηρεσίες όπως η υγεία, η παιδεία, η συγκοινωνία έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της διάλυσης και εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Τόσες χιλιάδες θέσεις εργασίας που μπορούν να προσφέρουν στον λαό μένουν κενές ενώ ταυτόχρονα γεμίζουν οι κατάλογοι των ανέργων.

Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να είναι ο dealer ή ο ικέτης «επενδύσεων», ο εγγυητής των κερδών και της λειτουργίας των επιχειρηματικών ομίλων, ούτε ο εκφραστής των συμφερόντων της «εθνικής οικονομίας» των εργοδοτών. Πρέπει να έχει λόγο και για το τι παράγεται και πως παράγεται, να βάζει το συνολικό ταξικό και κοινωνικό συμφέρον πάνω από τα μεμονωμένα.

Ένα μαχητικό, ταξικό και οργανωμένο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να επιβάλλει κατακτήσεις, να συγκρουστεί με την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, να αποκρούσει τα μέτρα και τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, να απαιτήσει δουλειά για όλους με δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Έτσι μπορούν να βρουν δουλειά και οι 800 εργαζόμενοι της Eldorado και οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι και απλήρωτοι εργαζόμενοι.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΑ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 98.89% ( 9
Συμμετοχές )



23 σχόλια στο “ΑΤΕ: ΕΚΑ, Eldorado και εργοδοτικός συνδικαλισμός

  1. μέλος του ΝΑΡ

    Η καταστροφή της φύσης η οποία φτάνει πια σε ένα ιστορικό σημείο του «μη περαιτέρω» που απειλεί τον πλανήτη με εκτεταμένες παγκόσμιες καταστροφές και τον άνθρωπο με εξαφάνιση, έχει δύο αιτίες: α. Τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής ο οποίος έχει ως μοναδικό του σκοπό το οικονομικό κέρδος. β. Την αντίληψη που υπάρχει στις ανθρώπινες κοινωνίες, ότι η φύση είναι ένα άχρηστο πράγμα το οποίο και να του αλλάξουμε τα φώτα, δεν τρέχει τίποτα!

    Απέναντι σε αυτά το κομμουνιστικό κίνημα, το αναρχικό κίνημα και κάθε σκεπτόμενος/προοδευτικός άνθρωπος πρέπει πια να πάρουν σαφή θέση, τόσο γενικά, όσο κα ιμε συγκεκριμένα αιτήματα/στόχους πάλης:

    α. Είναι αδήριτη ανάγκη, να ανατρέψουμε/υπερβούμε τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής μα και κάθε τρόπο παραγωγής ο οποίος δεν έχει τις ανάγκες του ανθρώπου και την ουσιαστική προστασία της φύσης, στο επίκεντρό του.

    β. Η σημερινή τεχνολογία, μπορεί τόσο να καλύψει τις ανθρώπινες ανάγκες, όσο και να προστατέψει ουσιαστικά την φύση. Όμως, όσο υπακούει και υποτάσσεται στις καπιταλιστικές αντιλήψεις και στο αντίστοιχο κοινωνικό/πολιτικό/οικονομικό καπιταλιστικό πλαίσιο, τόσο θα συμβάλλει στην περαιτέρω υποδούλωση/καταστροφή του ανθρώπου και της φύσης!

    γ. Στεκόμαστε στο σήμερα, με ένα πρόγραμμα πάλης που διαπνέεται και καθορίζεται από τα παραπάνω που γράφτηκαν:

    – Αγωνιζόμαστε για να σταματήσει εδώ, η καταστροφή της φύσης και του περιβάλλοντος. Από αυτή την σκοπιά ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ τις επενδύσεις στο Ελληνικό, και σε όλες τις αντίστοιχες περιοχές της χώρας, στις οποίες καταστρέφεται το φυσικό περιβάλλον (Κρήτη, πελοπόννησος, Χαλκιδική κλπ). Στο πλαίσιο αυτό, απαιτούμε να σταματήσει οριστικά η εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της χώρας.

    Οι εργαζόμενοι που θα μείνουν άνεργοι όπως πχ στα μεταλλεία χρυσού στην Χαλκιδική, πρέπει να επανεκπαιδευτούν με έξοδα και ευθύνη του κεντρικού κράτους σε άλλα επαγγέλματα. Για όσο καιρό διαρκεί η επανεκπαίδευση, να λαμβάνουν κανονικά το μισθό και τα ένσημα και να έχουν πλήρη ασφάλιση. Με το πέρας της επανεκπαίδευσης, να απορροφούνται στις αντίστοιχες επαγγελματικές/εργασιακές θέσεις με σταθερή σχέση εργασίας και συμβάσεις αορίστου χρόνου.

    Reply
  2. μέλος του ΝΑΡ

    Μάλιστα… Και καλά ο εργοδοτικος κ κυβερνητικος συνδικαλισμός! Αυτοί είναι υπάλληλοι του καπιταλισμού στο εργατικό κίνημα παρόλο που τους ψηφίζουν εργάτες. Αλλά συνδικαλιστικές δυνάμεις όπως πχ το ΜΕΤΑ γιατί υπερψηφιζει την καπιταλιστική καταστροφή της Χαλκιδικής; συντροφοι του ΜΕΤΑ πρώτα κάνατε κολλεγιά με την πασκε στην Θεσσαλονίκη και μετά στηρίζετε την ελ ντοραντο κ την καταστροφή της Χαλκιδικής στο ΕΚΑ. Συνεργασία εκλογικη των παρεμβασεων σε δημοσιο κ ιδιωτικο τομέα με το ΜΕΤΑ κ το κάθε ΜΕΤΑ υπό αυτή την αστικη λογική που κουβαλά, είναι ή όχι αρνητική κ ζημιογονα για τον εργαζόμενο; αοαντω πως ναι, είναι.

    Reply
    1. Κώστας

      αδύνατον το ΜΕΤΑ με τις 0 έδρες στο ΕΚΑ να τα ψήφισε αυτά αλλά για κάθε κουκουλοφόρο χαφιέ προβοκάτορα που υπογράφει και σαν μέλος οργάνωσης αυτά δεν έχουν σημασία

      Κώστας

      Reply
      1. μέλος του ΝΑΡ

        Μην σε πιάνει πανικός Κώστα και βγάζεις τον χειρότερο εαυτό σου! Η ανακοίνωση της ΑΤΕ-ΕΚΑ είναι σαφής: “…Το συγκεκριμένο δελτίο τύπου, το οποίο υπαγορεύτηκε στο Εργατικό Κέντρο της Αθήνας από την YES-ΕΕ (ΓΣΕΕ), το απέρριψε και το καταψήφισε ορθά κοφτά μόνο η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα, ενώ το ψήφισαν η ΕΑΚ-ΜΕΤΑ, η ΠΑΣΚΕ, η ΔΑΚΕ, η Νέα Πορεία και το ΕΜΕΙΣ. Η ΔΑΣ, σύμφωνα με την διοίκηση του ΕΚΑ, δεν πήρε καμία θέση γιατί υπήρξε …δυσκολία και αδυναμία στην τηλεφωνική επικοινωνία. Αναμένουμε ανακοίνωσή της που θα παίρνει θέση για το τόσο σοβαρό θέμα…”.

        Όπως βλέπεις Κώστα, σε διαψεύδει και σένα και τον οχετό σου η ανακοίνωση της ΑΤΕ/ΕΚΑ. Ούτε και για αυτή την ανακοίνωση έχει πει κάτι το ΜΕΤΑ, παρόλο που έχει βγει εδώ και μέρες! Ούτε και για την ΕΔΟΘ/ΑΔΕΔΥ και το κομπρεμί ΜΕΤΑ/ΠΑΣΚΕ έχει πει κάτι το ΜΕΤΑ. Κρίμα που θέλετε και “ενότητα”. Αυτή την ενότητα να τη βράσω. Ζημιά κάνει. Το είδαμε ως τραγωδία, με τον ΣΥΡΙΖΑ νο1.

        Reply
        1. Κώστας

          το ΜΕΤΑ έχει πει μια φορά οριστικά πως δεν έχει σχέση με την ΕΑΚ, θες κάθε φορά να απαντάει, σε ποιον ? δεν το ξέρουν οι άνθρωποι (γιατί προφανώς δεν είναι σύντροφοι ή συναγωνιστές) πως το ΜΕΤΑ είναι το Ρεσάλτο και δεν έχει έδρες. Εκτός πια αν η παρέμβαση τους στο ΕΚΑ είναι τέτοια που δεν ξέρουν καν τις Παρεμβάσεις, που ικανοί είναι κάτι τύποι να το κάνουν και αυτό, άλλωστε από καφενεία και πολιτικά γραφεία κάνουν συνδικαλισμό και όχι σε χώρους εργασίας και τους δρόμους, αλλά δεν νομίζω τόσο πολύ πια

          http://ergasianet.gr/2016/11/17/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-
          %CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1/

          η απόδειξη όσων λέω είναι πως ενώ ζήτησες ανακοίνωση του ΜΕΤΑ πως δεν έχει σχέση με την ΕΑΚ και σου την έφερα, δεν το βλέπω να ζητάς συγνώμη.

          Για να δούμε …

          Κώστας

        2. μέλος του ΝΑΡ

          Οκ, Κώστα, αντιπαρέρχομαι τον οχετό ύβρεων που εξέμεσες και που προσβάλλουν πρώτα και κύρια εσένα και την ιστοσελίδα που φιλοξενεί και τα σχόλιά σου και όσον αφορά την ανακοίνωση του ΜΕΤΑ που διακόπτει τις σχέσεις του με την ΕΑΚ/ΕΚΑ δεν την γνώριζα, οπότε και έχεις δίκιο σε αυτό, δλδ στο ότι το ΜΕΤΑ την έχει αποκηρύξει.

        3. Κώστας

          Σύντροφε μέλος του ΝΑΡ δεν είναι τόσο απλό γιατί πάμε ένα στοίχημα πως θα ξανακάνουμε την ίδια κουβεντα ? Στο post για την ΕΔΟΘ πχ το έλεγε άλλος, αυτό το ψέμα είναι παντού, δεν είναι το internet το πρωτεύον, δεν έχει να κάνει με σένα που προς τιμήν σου απάντησες.Βέβαια τι δεν γνώριζες ? Κατά τεκμήριο ενημερώνεσαι, παρακολουθείς, από το nickname και μόνο φαίνεται. Τι δεν γνώριζες, την διάσπαση του ΜΕΤΑ ? Έχει ψωμί αυτό, πρέπει να πάμε στον Σεπτέμβριο του 2015 και όλο το θέμα που υπήρχε και σωστά εντός και εκτός ΛΑΕ για το ΜΕΤΑ, για το να γίνει η διάσπαση. Πως γίνεται να μην έχει γίνει κτήμα πως έγινε ? Τι συμπέρασμα βγαίνει για την ποιότητα της πολιτικής σου ενημέρωσης μέσα από τα μορφώματα στα οποία συμμετέχεις ? Τι ρόλο παίζει η έντεχνη παράθεση του ΕΑΚ-ΜΕΤΑ σε μια ανακοίνωση της ΑΤΕ ? Βοηθάει ? Έτσι λέγεται η ΕΑΚ ? Δικαίωμα της είναι ?Αν κάποιος ονομαστεί ΕΑΚ-ΑΤΕ ή ΕΑΚ-Παρεμβάσεις και εμείς το καταγγείλουμε δεν θα έχουμε την συναγωνιστική απαίτηση χώροι με τους οποίους λέμε, δεν το εννοούμε βέβαια εμείς, άλλο αυτό, πως θέλουμε κοινή δράση να μην το αναπαράγουν ? Δεν θα την λέμε ΕΑΚ σκέτο ? Δεν γνωρίζει η ΑΤΕ για την διάσπαση του ΜΕΤΑ ? Η pandiera και ο ευαίσθητος kokkiniotis δεν γνωρίζει για την διάσπαση του META ?Γιατί δεν θίγεται όταν αποδεικνύεται πως η pandiera αναπαράγει ένα ψέμα αλλά θίγεται από χαρακτηρισμούς ? Πολιτικά δεν συμφωνούμε πως το όνομα το παίρνει η πλειοψηφία ? Αναγνωρίζουμε όλο αφέλεια κάποιο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού στην ΕΑΚ ? Και κάποιος που διαβάζει την ανακοίνωση και με καλόπιστη πολιτική διάθεση προς τον χώρο μας πιστεύει πως αυτό είναι το ΜΕΤΑ ? Εδώ εσύ ρε σύντροφε που ασχολείσαι και την πάτησες. Βλέπεις λοιπόν πως δεν είναι απλό.

          Κώστας

        4. μέλος του ΝΑΡ

          Για την εδοθ στην θεσ/νίκη, τα πράγματα είναι σαφή: Και οι 2 αντιπροσωποι του ΜΕΤΑ ψήφισαν ΠΑΣΚΕ στο πλαίσιο συμφωνίας με αυτήν την εργοδοτικη/κρατικη συνδ. Παράταξη.

      2. kokkiniotis Post author

        Αγαπητέ, σε καλώ να συνέλθεις. Συμμαζέψου. Κουκουλοφόρος χαφιές προβοκάτορας δεν ξέρω ποιος είναι, εδώ δε θα ξαναγράψεις παρόμοιες αλητείες.

        Reply
        1. Κώστας

          ναι βέβαια δεν είναι ωραίο αλλά το ψέμα πως το ΜΕΤΑ έχει κάποια σχέση με την ΕΑΚ συνεχίζει να αναπαράγεται, φέρε διάψευση μου λένε, την φέρνω, συνεχίζει όμως το ψέμα να αναπαράγεται οπότε ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΣΩ

          Κώστας

        2. kokkiniotis Post author

          Έχεις προειδοποιηθεί. Χαφιεδολογίες, προβοκατορολογίες και κουκουλοφόρους αλλού.

        3. μέλος του ΝΑΡ

          Κώστα, ακόμα κ όταν έχεις δίκιο σε κάτι, το να βρίζεις χυδαία προσβάλλει εσένα κ την παντιέρα που έχει την ανεκτικότητα να μην διαγραφει τις προσβολές σου. Αν δεν σέβεσαι τον εαυτό σου, σεβασου τουλάχιστον την παντιέρα κ την ποιότητα που κρατά σε ψηλά επίπεδα.

    1. Κώστας

      Είδες σύντροφε μέλος του ΝΑΡ όμως ότι δεν λύνεται το πράγμα, όπως προέβλεψα, βάζει ο άλλος, μετά από τόση κουβέντα, και την διάθεση που έδειξες να συννενοηθούμε, οτι η ΕΑΚ λέει πως το ΜΕΤΑ την στηρίζει, ότι το ΜΕΤΑ λέει πως δεν ισχύει δεν τον ενδιαφέρει. Επίσης η ΕΑΚ μπορεί να πει πως την στηρίζουν οι Παρεμβάσεις, οι ελοχιμ και ο Ιησούς Χριστός, αλήθεια θα ειναι σύμφωνα με τον 09;37

      Και ο kokkiniotis σιωπή, η δουλίτσα μας να γίνεται καημένε

      Κώστας

      Reply
      1. kokkiniotis Post author

        Οι λέξεις “χαφιές κουκουλοφόρος προβοκάτορας”, αν δεν το καταλαβαίνεις, είναι απαράδεκτες για εδώ. Κατά τα άλλα, αν παρενέβαινε κανείς όποτε βλέπει να λέγονται πράγματα που δεν ισχύουν, να είσαι σίγουρος ότι θα είχες κοπεί προ πολλού. Η έκφραση που με εμπλέκει σου επιστρέφεται.

        Reply
        1. Κώστας

          Kokkinioti όσο παρεμβαίνεις μόνο για να με απειλείς με … κόψιμο και δεν λες κουβέντα για την αναπαραγωγή από την ΑΤΕ και την Pandiera του παραμυθιού όπως απέδειξα περί σχέσης ΕΑΚ-ΜΕΤΑ θα νομίσει ο κόσμος πως δεν έχεις τι να πεις.

          Κώστας

        2. kokkiniotis Post author

          Δεν σε απειλώ, σου λέω πως εδώ δεν μπορείς να βρίζεις τους συνομιλητές σου με λέξεις όπως “κουκουλοφόρος χαφιές και προβοκάτορας”.

        3. Κώστας

          εν τω μεταξύ ο ελέφαντας στο δωμάτιο της ανακοίνωσης της ΑΤΕ που λέει ψέματα πως υπάρχει ΕΑΚ-ΜΕΤΑ την περνάει ζάχαρη και μεις εδώ συζητάμε για το αν κρατάω τα νεύρα μου και αν προσβάλλω οργανώσεις και αγωνιστές, που δεν πρέπει, αλλά πάλι ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι στρογγυλοκαθισμένος. Με ποιο δικαίωμα δηλ η ΑΤΕ λέει ψέματα ?

          Κώστας

        4. Κ.Σ.

          Η ΑΤΕ δε λέει ψέματα. Τη σχέση αποδεικνύει η συμμετοχή των στελεχών του ΜΕΤΑ και της ΛΑΕ στο σχήμα ΕΑΚ

        5. Κώστας

          δεν υπάρχει έστω ένα μέλος της ΛΑΕ ή των σχημάτων που υποστηρίζει, (Παρεμβάσεις και ΜΕΤΑ) στην ΕΑΚ, εκτός αν φέρεις ένα όνομα.

          αν δεν φέρεις ένα όνομα εισαι διακινητής σκόπιμων πολιτικών ανακριβείών με σκοπό την δημιουργία ψευδών εντυπώσεων εις βάρος πολιτικών χώρων και συνδικαλιστικών μορφωμάτων, δηλ ΛΑΕ, Παρεμβάσεις και ΜΕΤΑ., προς την αποκόμιση μικροκομματικών κερδών.Το ιδιο είσαι και αν φέρεις ένα όνομα που δεν είναι στις Παρεμβάσεις, το ΜΕΤΑ και την ΛΑΕ.

          αυτό όλο λέγεται αλλιώς στην κλασική πολιτική γλώσσα των κομμουνιστών αλλά ακολουθώ τις εντολές του γραφείου λογοκρισίας=kokkiniotis

          Κώστας

        6. kokkiniotis Post author

          Το γεγονός ότι σου είπα πως δεν είναι αποδεκτό να βρίζεις τους συνομιλητές σου “κουκουλοφόρους χαφιέδες και προβοκάτορες” δεν συνιστά λογοκρισία. Κανονικά, θα έπρεπε μόνος σου να έχεις την αξιοπρέπεια.

        7. Κώστας

          είπα πως δεν είναι σωστό αλλά εξακολουθείς να μην απαντάς για το αν ειναι σωστό να λέει κανείς ψέματα για ένα θέμα που έληξε πάνω από έναν χρόνο πριν (διάσπαση του ΜΕΤΑ). Ο σύντροφος μέλος του ΝΑΡ είχε την ευθιξία να το παραδεχτεί, οι υπόλοιποι ?

          Κώστας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.