.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αρνείται να επαναπροσλάβει τις καθαρίστριες το ΥΠΟΙΚ


katharistries

Αρνείται, για άλλη μια φορά, να επαναπροσλάβει της απολυμένες καθαρίστριες το υπουργείο Οικονομικών, εφαρμόζοντας σχετική δικαστική απόφαση.

Συγκεκριμένα, από πλευράς υπουργείο αναφέρουν ότι μέχρι τις 10 Ιουνίου, οπότε και θα εκδικαστεί στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης της δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία διέτασσε την προσωρινή επαναπρόσληψη των καθαριστριών, για το ΥΠΟΙΚ «δεν υπάρχει υποχρέωση συμμόρφωσης προς την απόφαση αυτή».

«Τούτο δεν διαφοροποιείται από το γεγονός της μη χορήγησης προσωρινής διαταγής στο αίτημα αναστολής εκτέλεσης, κάτι, εξ άλλου που δεν προβλέπεται ρητά από τις υπάρχουσες διατάξεις. Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο είχε συμβεί στην υπόθεση του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. Επιπλέον, σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν. 1715/1951,η άσκηση της αναίρεσης επιφέρει αναστολή της εκτελεστότητας της απόφασης», προσθέτουν.

katharistrΟ αγώνας των ηρωικών καθαριστριών, που επί 8 μήνες διαδηλώνουν καθημερινά και αντιμετωπίζονται με άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ και εμπαιγμό από το υπουργείο και τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, μπαίνει στην πιο κρίσιμη φάση του και χρειάζεται τη στήριξη όλου του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς για να νικήσει.

kath

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.