.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αποχαιρετούμε την αγωνίστρια Σούλα Τσακαλογιάννη – Κουτσούνη


Ν. Ξηρ.

Έφυγε από τη ζωή η αγωνίστρια του αντιδικτατορικού αγώνα και του κομμουνιστικού κινήματος σε δύσκολους καιρούς, Σούλα Τσακαλογιάννη – Κουτσούνη.

Την αποχαιρετούμε τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 στις 11.00 στο Νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης.

Η ανυπόταχτη αγωνίστρια που τα έβαζε περήφανα με τον Μπάμπαλη επί δικτατορίας, νικήθηκε τελικά από τον καρκίνο.

Εργάσθηκε στην καθαριότητα του Δήμου Νέας Σμύρνης από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Σύντροφος της ζωής της ήταν ο αγωνιστής του εργατικού κινήματος Δημήτρης Κουτσούνης που έφυγε από τη ζωή το Πάσχα του 2010.

Δύο κατά τη γνώμη μου ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της. Η απαράμιλλη σεμνότητα και η απαράμιλλη αγωνιστικότητα. Και ένα τρίτο: Η αλληλεγγύη στους διωκόμενους. Σ’ αυτούς που αγωνίζονται, σ’ αυτούς που αδικούνται, ανεξάρτητα από πολιτικές συμφωνίες ή διαφωνίες.

Όταν μου έλαχε να της μεταφέρω πρόταση να μιλήσει σε γνωστό ντοκιμαντέρ για τις αγωνίστριες της δικτατορίας, αρνήθηκε λέγοντάς μου ότι άλλες έχουν προτεραιότητα, άλλες αγωνίστηκαν περισσότερο, η ίδια δεν έκανε τίποτα.

Πάντα πρόθυμη σε ό,τι της ζήτησα, παρά τους διαφορετικούς πολιτικούς δρόμους που ακολουθήσαμε στην πορεία. Με μοναδικές εξαιρέσεις, όποτε της ζήτησα να μιλήσει στην κάμερα της Παντιέρας ή του “Βάθους του ουρανού”. Αρνήθηκε πάντοτε σθεναρά.

Κι ας είχε τόσα να πει… Για το Πολυτεχνείο. Για το πώς φυγαδεύτηκε η ταινία στο εξωτερικό. Για τις συναντήσεις της με τον αρχιβασανιστή Μπάμπαλη, που έμενε κοντά στο σπίτι της. Για… Για…

Έτυχε να είμαι επανειλημμένα μάρτυρας της …”αμετροέπειάς της” απέναντι σε φασίστες και αντικομμουνιστές αστυνομικούς τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Το τελευταίο Αντίο, αύριο στις 11.00 στη Νέα Σμύρνη.

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ – ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΙΜΑ!

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 5
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.