.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής -Ξανά στη φυλακή Ηριάννα – Περικλής


Οργή και αγανάκτηση στην αίθουσα και στην κοινωνία

Τα γεράκια της αστικής δικαιοσύνης ποινικοποιούν το φρόνημα, και μάλιστα όχι το δικό σου αλλά όσων συναναστρέφεσαι.

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε αργά το απόγευμα τη δεύτερη αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής για την αποφυλάκιση των δύο νέων, προκαλώντας έκρηξη οργής στους παριστάμενους αλληλέγγυους.

Στη δίκη κατέθεσαν καθηγήτριες του ΕΚΠΑ, επιβλέπουσες τη διδακτορική εργασία της Ηριάννας, καθώς και καθηγητής πνευμονολογίας που εξήγησε τους κινδύνους για την υγεία του Περικλή από το παθητικό κάπνισμα αν παραμείνει κρατούμενος, λόγω ιδιαίτερης πάθησης των πνευμόνων.

Ο εισαγγελέας Γ. Γεράκης, γνωστός και από την πειθαρχική δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον του για το σκάνδαλο της Siemens, προτείνοντας την απόρριψη της αίτησης, μίλησε για αντικοινωνική συμπεριφορά: «υπάρχει η εμπλοκή τους που εμφανίζει αντικοινωνική συμπεριφορά, γεγονός που δεν μπορεί να αναιρεθεί».

«Το Δικαστήριο που εξέδωσε τη σημερινή απόφαση φέρει και το βάρος της ευθύνης της κρίσης του. Καλώ σε αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία τους πάντες αυτές τις ώρες», δήλωσε με περισσή υποκρισία ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Παρέλειψε ωστόσο να αναφέρει ποιοι υπόσχονταν προεκλογικά την κατάργηση του τρομονόμου, ποιος είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης που τον διατηρεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθώντας να αποσείσει τις βαριές κυβερνητικές ευθύνες για την κατάφωρη αδικία, δεν αναφέρει καν τη λέξη ‘‘τρομονόμος’’: «Η σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με την οποία απορρίφθηκαν, για δεύτερη φορά, οι αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας και του Περικλή, βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα και πλήττει κατάφωρα την εμπιστοσύνη των πολιτών στο θεσμό της Δικαιοσύνης.»

«Να δικάζουμε με ασπίδες και κράνη δεν το έχω ξαναδεί», δήλωσε στο δικαστήριο με την έναρξη της διαδικασίας ο συνήγορος της Ηριάννας, Θ. Μαντάς, αναφερόμενος στην ισχυρή αστυνομική παρουσία μέσα στην αίθουσα.

Σίγουρη για την αθώωσή της στο Εφετείο δήλωσε η Ηριάννα, τονίζοντας όμως ότι τότε θα έχει χάσει όσα με κόπο έχτισε.

Σημειώνεται ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, με ομόφωνη απόφασή του είχε δώσει την άδεια στο συνήγορο της Ηριάννας να παραστεί παρά την απεργία στη δίκη.

Ο αγώνας για την άμεση αποφυλάκιση της Ηριάννας και του Περικλή, καθώς και για την κατάργηση του τρομονόμου με βάση τον οποίον άδικα κρατούνται συνεχίζεται.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



10 σχόλια στο “Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής -Ξανά στη φυλακή Ηριάννα – Περικλής

  1. lathranagnostis

    Γιατί σας κάνει εντύπωση? Και τα λευκά κελιά στη Γερμανία, σοσιαλδημοκράτες τα είχαν φτιάξει.

    Reply
  2. lathranagnostis

    Και λίγο υπομονή. Με το χασισάκι, κάτι τέτοια θα τα περνάμε πιο στα μαλακά!
    ……για ιατρικούς λόγους: “Άμβλυνση συναισθημάτων και παρορμήσεων”

    Reply
  3. Νίκος

    Η απόφαση δε μου προκάλεσε καμία έκπληξη.Έκπληξη μου προκάλεσαν κάτι ανακοινώσεις της ΛΑΕ και του ΚΚΕ που κόπτονται ξαφνικά για τον τρομονόμο και τη διαδικασία λήψης DNA.
    Που οι μεν ήταν σε κυβερνητικές θέσεις για 7 μήνες που μέσα σε αυτούς έλαβε χώρα μια πανελλαδική απεργία πείνας εκατοντάδων κρατουμένων με κύρια αιτήματα την κατάργηση τρομονόμου και διαδικασίας λήψης DNA και δεν έκαναν απολύτως τίποτα κοινοβουλευτικά,βρίζοντας μάλιστα και τους αλληλέγγυους που κατέλαβαν τα γραφεία της “Αυγής” και του “Κόκκινου”.Και οι δε,τόσα χρόνια στη Βουλή,τώρα λένε θα πάρουν “πρωτοβουλίες αλλαγής” (όχι κατάργησης!) του τρομονόμου.Που σε μιά απεργιακή πορεία πέρσυ στο Σύνταγμα τους ενοχλούσε μιά ομάδα που μοίραζε φυλλάδια κατά του Τρομονόμου από τη συλλογικότητα “Συγγενείς-φίλοι κρατουμένων” κι έκαναν τις γνωστές αλυσίδες γύρω τους να “προστατευτούν”…

    Reply
    1. lathranagnostis

      Ουτε καν “χεράκι” προς τα κάτω δεν αξίζεις.

      Reply
      1. ΓΚ1

        Ενώ εσύ και η στενή και κολλημένη ιδεοληψία σου αξίζουν. Σεβάσου τουλάχιστον ότι σου δίνεται βήμα εδώ μέσα να πετάς τα δικά σου.Που ξαφνικά σας ένοιαξε ο τρομονόμος, μήπως φοβάστε μη πιάσει κι εσάς;

        Reply
        1. lathranagnostis

          Σχετικά με το βήμα που λες ότι μου δίνεται εδώ μέσα και επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούω κάτι τέτοιο, έχω να πω τα εξής. Πρώτο.Τα σχόλια είναι ανοιχτά. Δεύτερο, τα σχόλια που κάνω, θεωρώ ότι σέβονται τους υπόλοιπους ανεξάρτητα από το έντονο πολλές φορές ύφος. Στις λοιδορίες όμως, απαντάω αντίστοιχα. Τρίτο, στα άρθρα που συμμετέχω, εγώ και οι υπόλοιποι σχολιαστές που προβάλλουμε τις θέσεις του ΚΚΕ, ο αριθμός των σχολίων και πιστεύω και ο προβληματισμός, κορυφώνονται. Αν παρόλα αυτά όμως, θεωρούμαι παρείσακτος ή απρεπής, ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν έχει παρά να μου ζητήσει να αποχωρήσω και θα το κάνω αμέσως.
          Τέλος επί του θέματος, το ΚΚΕ τον πολεμάει τον τρομονόμο από την αρχή και κοινοβουλευτικά κάνει ότι μπορεί ανάλογα με τη δύναμή του.

    2. Κώστας

      ωραίο κόλπο αυτό με την ΛΑΕ, δεν θα επιτρέπεται Νίκο να πει το οτιδήποτε, δημοκρατικό και έντιμο.

      πχ αν πει για το ΝΑΤΟ θα πεις πως κάποιοι της ΛΑΕ δεν έβγαλαν την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, ωραίο.

      φέρε όμως ειδικά κάποιον που μετά πήγε στην ΛΑΕ να βρίζει αλληλέγγυους γιατί όλος ο κόσμος ξέρει γενικά πως από πάντα ο Λαφαζάνης ήταν στην ΓΑΔΑ στην παραμικρή σύλληψη κλπ

      Κώστας

      Reply
      1. Νίκος

        Πολλά μπορούσαν να γίνουν κοινοβουλευτικά αλλά δεν έγινε τίποτα,παρά μόνο εκείνο το περιβόητο και σαθρό νομοσχέδιο Παρασκευόπουλου που στην ουσία δεν άλλαζε και πολλά.
        Ο Λαφά όντως έτρεχε στη ΓΑΔΑ, την προ Υπουργίας εποχή όμως.Όσο για το ποιοί έβριζαν και λοιδορούσαν τους αλληλέγγυους,να σου θυμίσω φάτσες γνωστές στον ΣΥΡΙΖΑ τότε (αρκετοί τώρα στη ΛΑΕ) που έγραφαν διάφορα άρθρα σε Iskra και Αυγή του τύπου “οι κρατούμενοι και οι αλληλέγγυοι πάνε να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση τώρα που διαπραγματεύεται”…Επίσης θα θυμάσαι κάτι παλικάρια που έκαναν χειρονομίες κι έφτυναν αυτούς που είχαν καταλάβει το “Κόκκινο” τότε.Άστο Κώστα,δεν ξεχνιούνται όλα.

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.