.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Απολύουν συμβασιούχους στο Πανεπιστήμιο Πατρών


panep_patron-725Γράφει ο Δημήτρης Σταμούλης

O Σύλλογος Εργαζομένων Συμβασιούχων Πανεπιστημίου Πατρών (Σ.Ε.Σ.ΠΑ.Π.) «Η Ενότητα» καταγγέλλει ότι τις τελευταίες μέρες στο Πανεπιστήμιο Πατρών βρίσκεται σε εξέλιξη μια σφοδρή επίθεση ενάντια στους εργαζομένους – συμβασιούχους.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του, ήδη από την Παρασκευή 17/7, τέσσερις συμβασιούχοι, εργαζόμενοι στην Επιτροπή Ερευνών (ΕΛΚΕ) πετάχτηκαν στο δρόμο, με πρόσχημα τη λήξη των συμβάσεών τους. Τη θέση τους, καταλαμβάνουν νέοι αιτούντες, βάσει αξιολόγησης μετά από προκήρυξη, που καθόλου δεν πληροί ακόμη και τα – κατά νόμο – αξιοκρατικά κριτήρια! Οι τέσσερις συμβασιούχοι, εργαζόμενοι στην Επιτροπή Ερευνών (ΕΛΚΕ) στη διαγωνιστική διαδικασία ήταν όλοι τους οι καλύτεροι με βάση τα τυπικά τους προσόντα. Η ανατροπή τους από την 1η θέση του πίνακα αξιολόγησης πραγματοποιήθηκε κατόπιν της “αξιοκρατικής” συνέντευξης.

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Εργαζομένων Συμβασιούχων Πανεπιστημίου Πατρών, οι συμβασιούχοι του Πανεπιστημίου Πατρών δεν είναι εργολάβοι. Στελεχώνουν υπεύθυνες θέσεις σε όλες σχεδόν τις διοικητικές και λοιπές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου καλύπτοντας βασικά κενά σε μόνιμο προσωπικό. Είναι εργαζόμενοι με εξειδίκευση και εμπειρία, αντίστοιχη με αυτή των μονίμων υπαλλήλων του Ιδρύματος, υπηρετούν σε ανάλογα αντικείμενα εργασίας, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και συμβάλλουν με την προσφορά και το έργο τους στην ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος. Ταυτόχρονα, όμως, οι Συμβασιούχοι του Πανεπιστημίου Πατρών, είναι εργαζόμενοι χωρίς εργασιακά δικαιώματα.

«Η ανακοίνωση της απόλυσης των τεσσάρων συμβασιούχων καταδεικνύει στο μέγιστο βαθμό το γεγονός ότι οι συμβασιούχοι αντιμετωπίζονται ως είδος αναλώσιμο», τονίζει ο Σύλλογος και καταλήγει: «Η απόφαση της Διοίκησης του Πανεπιστημίου μας βρίσκει απέναντι. Αντιτιθέμεθα σε οποιαδήποτε απόλυση συναδέλφων».

Ο Σύλλογος διεκδικεί σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους τους υπαλλήλους του Ιδρύματος και τους συμβασιούχους και σταθερό και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον μέσα στο οποίο απρόσκοπτα θα μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε ένα δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 96.67% ( 3
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Απολύουν συμβασιούχους στο Πανεπιστήμιο Πατρών

  1. Χρήστος

    Δε ντρέπονται! Λες και είναι οικογενειακή επιχείρηση!…Και εκεί ακόμα, θα πληρούνταν κάποιες προυποθέσεις αξιοκρατικου χαρακτήρα!

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.