.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Απεργία στις 14 Δεκέμβρη – 10.30πμ στο Μουσείο


Η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί όλους τους εργαζόμενους και τον λαό στην απεργία. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Όλοι, όλες στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη
10.30πμ στο Μουσείο

Κάτω τα χέρια από την απεργία – Να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της 3ης αξιολόγησης- Να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού, προς όφελος του ΣΕΒ, των δανειστών και της ΕΕ. Την ίδια ώρα που κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν πως δεν θα απαιτηθούν καινούρια μέτρα και ότι δήθεν βγαίνουμε από τα μνημόνια, η κυβέρνηση προσπαθεί με δόλιο τρόπο να ψηφίσει αυτά που ήδη έχει συμφωνήσει.

Η προσπάθεια μέσα από άσχετο νομοσχέδιο να περάσει τροπολογία για το τσεκούρωμα του απεργιακού δικαιώματος των πρωτοβάθμιων σωματείων αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του κανιβαλισμού της κυβέρνησης. Μπορεί βέβαια από την άμεση αντίδραση των εργαζομένων να απέσυραν στο παραπέντε την απεργοσπαστική τροπολογία, όμως σχεδιάζουν να την ξαναφέρουν σε λίγες μέρες για ψήφιση! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο ΣΕΒ και οι δανειστές βάζουν στο στόχαστρο τα πρωτοβάθμια σωματεία γιατί ξέρουν καλά πως μόνο από την βάση των εργαζόμενων μπορούν να ξεσπάσουν μαχητικοί αποφασιστικοί αγώνες. Φοβούνται την οργή και την αγανάκτηση που προκαλεί η εφαρμογή των μέτρων της τρίτης αξιολόγησης πάνω στα συσσωρευμένα αντιλαϊκά μέτρα μιας εφταετίας μνημονίων.

Παράλληλα οι φορομπήχτες κυβερνητικοί απατεώνες σε συμφωνία με τους “θεσμούς”, έχουν συμφωνήσει και προωθούν προς ψήφιση στο όνομα της 3ης μνημονιακής αξιολόγησης νέα αντιδραστικά μέτρα.

Νέες περικοπές στα προνοιακά επιδόματα και στις συντάξεις μέχρι και 40%. Επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με τελευταίο λάφυρο τη ΔΕΗ και την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας για να κερδοσκοπήσει το κεφάλαιο ντόπιο και ξένο από τις λαϊκές ανάγκες.

Ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός προβλέπει μείωση των δαπανών για την κοινωνική πρόνοια, το ΕΚΑΣ, την παιδεία την υγεία και τις συγκοινωνίες. Αύξηση προβλέπει μόνο για τους τραπεζίτες: Το 2018 θα δοθούν 6 δισεκατομμύρια για τόκους για το ΧΡΕΟΣ στους διεθνείς τοκογλύφους!

Το φαγοπότι για τους βιομήχανους συμπληρώνεται με την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, την επέκταση της προσωρινής και επισφαλούς εργασίας, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Όλα αυτά την ίδια ώρα που ο ΣΕΒ προτείνει συμβάσεις “μηδενικών ωρών” και μισθούς σε κουπόνια.

Η θλιβερή κυβέρνηση των ναιναίκων πέρασε από το “κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη” στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Νομίζει πως έτσι θα σταματήσει το κίνημα που σαρώνει τα Ειρηνοδικεία της χώρας παρά την άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ και τις απειλές για διώξεις όπως προαναγγέλθηκε από τον υπουργό της «αστικής Δικαιοσύνης».

Κι ενώ τσακίζουν εργατικά δικαιώματα, οδηγώντας τον λαό σε μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση, ξεδιάντροπα κλείνουν οπλικές συμφωνίες με τους Αμερικάνους αξίας δις ευρώ, μετατρέποντας ταυτόχρονα την χώρα σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών σχεδίων.

Ξέρουμε ότι μόνο οι αποφασιστικοί αγώνες και η σύγκρουση με την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-κεφαλαίου -ΕΕ-ΔΝΤ μπορεί να ανακόψει την επίθεση, να φέρει νίκες. Πρέπει να σπάσουμε τα δεσμά του Χρέους, της ΕΕ και του κεφαλαίου για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των εργαζόμενων. Οι εργαζόμενοι, τα αγωνιστικά – ταξικά σωματεία και συλλογικότητες, η νεολαία και ο λαός μόνο με αγωνιστική ταξική ενότητα μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την σκληρή συνεχιζόμενη επίθεση.

Γυρίζουμε την πλάτη στις ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Επέλεξαν για ακόμα φορά θέση αναμονής και ήττας κι όχι μάχης. Χωρίς καμία προετοιμασία και κήρυξη αγώνα για όλα τα ζητήματα που θέτει η γ’ αξιολόγηση, έδωσαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στην κυβέρνηση, στο κεφάλαιο και στους δανειστές… Είναι μια χιλιοπαιγμένη τακτική που οδηγεί το συνδικαλιστικό κίνημα στην ήττα και στον εκφυλισμό.

Να πάρουμε τους αγώνες στα χέρια μας! Να οργανώσουμε την αποφασιστική απάντηση του εργατικού κινήματος ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφάλαιο με την 3η αξιολόγηση. Να περάσουμε στην αντεπίθεση.

Να μην περάσουν τα μέτρα λαιμητόμος – Δεν τους χαρίζουμε τις ζωές μας

• Κάτω τα ξερά σας από το δικαίωμα στην απεργία! Το αίμα των εργατών που χύθηκε για αυτό το δικαίωμα στοιχειώνει κάθε γωνιά αυτού του τόπου και εμπνέει τους αγώνες μας. Δημοκρατία στους χώρους δουλειάς, ελεύθερος μαζικός συνδικαλισμός, κανένας περιορισμός στα συνδικάτα και τις συνελεύσεις των εργαζομένων.

Όχι στη εργασιακή ζούγκλα, δουλειά με δικαιώματα! Αυξήσεις στις αποδοχές (μισθούς-συντάξεις, κ.α.) τώρα, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια! Υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και πλήρη επαναφορά της Κυριακάτικης αργίας. Να σταματήσει το αίσχος της απληρωσιάς του κόπου και του ιδρώτα μας.

• Ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές στο δημόσιο, που πυρήνας τους είναι το προχώρημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

• Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Τα κοινωνικά αγαθά δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο του κέρδους. Ενέργεια, συγκοινωνίες, νερό, υποδομές στα χέρια της κοινωνίας, προς όφελος των εργαζομένων και του λαού. Έξω οι επιχειρηματικοί όμιλοι από τα κοινωνικά αγαθά-υπηρεσίες.

• Αγώνας για το δικαίωμα στη στέγαση, ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Όχι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, έξω το κράτος, οι τράπεζες και τα funds από τα σπίτια των εργαζόμενων και των ανέργων.

Κατάργηση της επισφαλούς-προσωρινής εργασίας. Όχι στην «μαθητεία», τα voucher και τα προγράμματα τσάμπα και ευέλικτου εργατικού δυναμικού για την εργοδοσία. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Όχι σε πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, επεμβάσεις και εξοπλιστικά προγράμματα. Ούτε δεκάρα για τα αεροπλάνα τους και τα όπλα τους, ούτε σπιθαμή για βάσεις και πυρηνικά στη χώρα μας και τη γειτονιά μας. Έξω το ΝΑΤΟ και οι Βάσεις, καμία εμπλοκή στις επιδιώξεις και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών.

Η γραμματεία της πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων για συντονισμό

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 98.57% ( 7
Συμμετοχές )



5 σχόλια στο “Απεργία στις 14 Δεκέμβρη – 10.30πμ στο Μουσείο

  1. Ανώνυμα

    Το θέμα ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ μόνο τι είπε ο μίστερ Daiselblum ότι το πρώτο Μνημόνιο είτανε για να «Σωθούν» οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες (και εμείς προσθέτουμε μετά το «κανόνι» της Lehman bros) αλλά ότι το δεύτερο τρίτο και τέταρτο είναι να να ισοφαρίσουν τόσο τα πραγματικά όσο και τα εικονικά τους … κέρδοι! Παράλληλα σε Πολιτικοοικονομικοκοινωνικό Επίπεδο να γίνει πισωγυρίσματα στο Εργασιακό Μεσαιωνικό Κοινωνικόοικονομικό Καπιταλιστικό Στάδιο στα Πλαίσια Του Ιμπεριαλισμού (Παγκοσμιοποίηση το λέγουν για να κρύψουν Την Μαρξιστική/Λενινιστική Επιστημονική Πορεία Του Καπιταλισμού)!
    Γιατί όμως η Ελλάδα;;; Έτσι Απλά για ηλίθειους: α) Η Ελλάδα Έκανε την Πρώτη Νίκη κατά Του ΑΗΤΗΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΑΞΩΝΑ (την Δεύτερη και Τελική/Θανατηφόρα την Έκανε η Σοβιετική Ενωση) β) Η Ελλάδα μετά λήξει Του Β’Παγκοσμίου Καπιταλιστικού Πολέμου στην Ευρώπη ΤΗΣ κάναν οι «Σύμμαχοι» Μας Τον Εμφύλιο Πόλεμο μέχρι και μέσα στην Δεκαετία του 50! Και μετά βάλανε και Την Αμερικανοκίνητη Φασιστική Χούντα! ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ … ΕΥΡΩΠΗ – ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!! Επειδή Έχει Τους Πιό Αφοσιωμένους Λακέδες!!!
    …. Μνημόνια ….. Είναι Μνημόσυνα Του Παρόντος και Του Μέλλοντος!
    Θέλετε και Τα Ρέστα;;;

    Reply
    1. Ανώνυμα

      Το θέμα ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ μόνο τι είπε ο μίστερ Daiselblum ότι το πρώτο Μνημόνιο είτανε για να «Σωθούν» οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες (και εμείς προσθέτουμε μετά το «κανόνι» της Lehman bros και τον καταστροφικό οικονομικό εγκλωβισμό της ΟΔΓ από της ΗΠΑ) αλλά ότι το δεύτερο τρίτο και τέταρτο Μνημόνιο είναι να να ισοφαρίσουν τόσο τα πραγματικά όσο και τα εικονικά διαφυγόντα τους … κέρδοι!!! Παράλληλα σε Πολιτικοοικονομικοκοινωνικό Επίπεδο να γίνει πισωγυρίσματα στο Εργασιακό Μεσαιωνικό Κοινωνικόοικονομικό Καπιταλιστικό Στάδιο στα Πλαίσια Του Ιμπεριαλισμού (Παγκοσμιοποίηση το λέγουν για να κρύψουν Την Επιστημονική Μαρξιστική/Λενινιστική Επιστημονική Πορεία Του Καπιταλισμού)!
      Γιατί όμως η Ελλάδα ο Ελληνικός Λαός;;; Έτσι Απλά για ηλίθειους: α) Η Ελλάδα ο Ελληνικός Λαός Έκανε την Πρώτη Νίκη κατά Του ΑΗΤΗΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΑΞΩΝΑ (την Δεύτερη και Τελική/Θανατηφόρα την Έκανε η Σοβιετική Ενωση) β) Η Ελλάδα ο Ελληνικός Λαός μετά λήξει Του Β’Παγκοσμίου Καπιταλιστικού Πολέμου στην Ευρώπη ΤΗΣ κάναν οι «Σύμμαχοι» Μας Τον Εμφύλιο Πόλεμο μέχρι και μέσα στην Δεκαετία του 50! Και μετά βάλανε και Την Αμερικανοκίνητη Φασιστική Χούντα! ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ … ΕΥΡΩΠΗ – ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!! Επειδή Έχει Τους Πιό Διαχρονικούς Κυβερνητικούς και Πολιτειακούς Αποικιοκρατούμενους Αφοσιωμένους Λακέδες!!!

      …. Μνημόνια ….. Είναι Μνημόσυνα Του Παρόντος και Του Μέλλοντος!

      Θέλετε και Τα Ρέστα;;;

      ΥΓ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ Τον Αλέξη Μας που μέσα από την Τετραμερή Σύνοδο (Ελλάδα/Βουλγαρία/Ρουμανία/Σερβία) στο Βελιγράδι (που βομβάριζε το ΝΑΤΟ και η ΕΕ πριν μερικά χρόνια) Έκανε…. Αναφορά στον ….. Αγγλό…. ΥΠΕΞ το ….. 1884!!!! (χίλια οκτακόσια ογδόντα τέσσερα!!!) πριν 134 χρόνια!!!
      Το ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ….. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ!!!

      Η Ελλάδα ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ!!!!

      ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο …. ΑΛΕΞΗΣ ΣΑΣ/ΜΑΣ!!!!!!!!!!

      Reply
  2. ελευθεριακός πάνθηρας *29

    Σχόλιο Για Την Πανεργατική Απεργία Στις 16/12

    Μπροστά στην 3η αξιολόγηση, στα νέα αντεργατικά μέτρα, το πετσόκομα του δικαιώματος στην απεργία, η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ κήρυξαν 24ωρη απεργία στις 16/12. Μια απεργία που η συνδικαλιστική γραφειοκρατία υποταγμένη στις επιλογές του κεφαλαίου και του κράτους, εθιμοτυπικά καλεί σε μια νέα ντουφεκιά….

    Οι εργαζόμενοι και τα πλατία λαικά στρώματα που έδωσαν ηρωικές μάχες στα πρώτα χρόνια των μνημονίων ξέρουν καλά ότι δεν περιμένουν τίποτα από μια απεργία χωρίς νικηφόρα κατάληξη, ανατρεπτικό περιεχόμενο, σχέδιο και προοπτική…

    Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την υποχώρηση των απαιτούμενων αγώνων της τάξης μας, είναι ευκαιρία για να αποτελέσει η απεργία έναυσμα για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και των αγώνων…

    Ως ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ συμμετέχουμε στην συγκέντρωση στο Μουσείο (16/12 – 10.30 π.μ) και καλούμε όλους/ες τους εργαζόμενους να απεργήσουν με στόχο την καταδίκη της κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου, το μέτωπο της εργατικής τάξης απένατι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, για ένα εργατικό κίνημα νικηφόρο και ανατρεπτικό…

    ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΚΑ – ΜΑΧΗΤΙΚΑ.
    ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ – ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ, ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ.
    ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΪΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ.

    ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

    ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

    pgteed.blogspot.gr
    (Π.Ε.Ε.Δ.)

    Reply
    1. Ανώνυμα

      συμμετέχουμε στην συγκέντρωση στο Μουσείο“. δίπλα στην “συνδικαλιστική γραφειοκρατία
      ….να μην χάνουμε και την επαφή!

      Reply
      1. Ανώνυμα

        Καλά εντάξει , η συνδικαλιστική γραφειοκρατία είναι στην Κλαύθμωνος. Πιο κοντά είναι η Ομόνοια παρά το Μουσείο…

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.