.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Απεργία στην υγεία στις 20 Μάη


hospapergia1Πανελλαδική απεργία στις 20 Μάη έχουν προκηρύξει πρωτοβάθμια σωματεία στα δημόσια νοσοκομεία, ΠΟΕΔΗΝ και ΕΙΝΑΠ. Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30μμ στο υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 21).

Για εκείνη την μέρα η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας (12πμ ως λήξη ωραρίου) και καλεί ομοσπονδίες και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία να πλαισιώσουν τη στάση εργασίας και τα συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν.

Είναι κρίσιμο αυτό το κινηματικό ραντεβού να αποτελέσει μια πρώτη μαζική αγωνιστική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική που κινείται στο ίδιο πλαίσιο διαχείρισης της μιζέριας στη δημόσια υγεία. Αλλά και να διεκδικηθούν και πάλι αιτήματα όπως δωρεάν δημόσια υγεία και πρόνοια για όλους, προσλήψεις και χρηματοδότηση του ΕΣΥ, εξόφληση δεδουλευμένων νυχτερινών – αργιών και ανάκτηση μισθολογικών απωλειών.

Στην απεργία συμμετέχουν ακόμα το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.