.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Απαράδεκτη τοποθέτηση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα. Ιστορικές ευθύνες!


KKE1Π.Μ.
Διαβάζουν και δεν πιστεύουν πολλοί κομμουνιστές, αριστεροί, μαχόμενοι άνθρωποι, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ:
«Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα θα μεταφραστεί από την ελληνική κυβέρνηση ως έγκριση της δικής της αντιλαϊκής πρότασης των 47+8 σελίδων. Το ΝΑΙ θα μεταφραστεί ως συγκατάθεση στα βάρβαρα μέτρα της τρόικας και “παραμονή στην ΕΕ με κάθε θυσία”, όπως λένε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ. Και οι δύο απαντήσεις οδηγούν στο ΝΑΙ στην ΕΕ και την καπιταλιστική βαρβαρότητα.Ο λαός να μην επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Να σηκώσει το ανάστημά του και να εκφράσει, με όλα τα μέσα και τους τρόπους, στο δημοψήφισμα την αντίθεσή του στην ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας της. Να “ακυρώσει” αυτό το δίλημμα, ψηφίζοντας στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ».

Κοντολογίς, το ΚΚΕ δε θα ψηφίσει ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής, δίνοντας μια μεγάλη ανάσα στο αστικό και φιλο-ΕΕ στρατόπεδο! Χωρίς την αποφασιστική στάση του ΚΚΕ, η μάχη των αστικών φιλο-ΕΕ δυνάμεων, απέναντι σε ένα ΣΥΡΙΖΑ, που τρέμει και μόνο στη σκέψη να σηκώσει το γάντι και να μιλήσει για το «μέσα ή έξω από την ΕΕ», γίνεται πιο εύκολη. Άμεσος είναι πλέον ο κίνδυνος, εξ αιτίας και της στάσης του ΚΚΕ, το μήνυμα της Κυριακής να είναι «ΝΑΙ στην ευρωζώνη και την ΕΕ, έστω και με μνημόνια».

Το ΚΚΕ επιχειρεί να δικαιολογήσει την θέση του, με την αντίθεσή του σε ΚΑΘΕ μνημονιακή συμφωνία και με την επίκληση των σκοπιμοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ να γλιστρήσει μια δική του εκδοχή συμφωνίας με την ΕΕ.

Επιστρατεύει σωστά πράγματα για να καταλήξει σε μία άκρως συστημική τελικά τοποθέτηση!

Αν εννοούσε τη βασική του θέση ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ (μιας και αυτή αντικειμενικά θα είναι μνημονιακή και αντεργατική), αυτό θα σήμαινε πως ΟΠΟΙΑ τέτοια συμφωνία και αν έμπαινε σε κρίση του λαού με ευθύνη της κυβέρνησης, το ΚΚΕ θα έπρεπε να συμβάλει σε ένα βαρύ ΟΧΙ, ταυτόχρονα φυσικά με μια ευρύτερη πολιτική τοποθέτηση, που δε χωράει σε ένα ψηφοδέλτιο ή μια κάλπη.

Την ίδια στάση θα έπρεπε να κρατήσει (όπως και η αντικαπιταλιστική κομμουνιστική αριστερά) και στην περίπτωση που θα έμπαινε σε κρίση η ΕΛΛΗΝΙΚΗ κυβερνητική πρόταση.
Το ΚΚΕ επιλέγοντας αυτή την απαράδεκτη στάση, να μη παλέψει δηλαδή ενάντια στην πρόταση των δανειστών, χάνει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να υπερασπίσει πράγματι τη σωστή θέση ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ, ενώ προσφέρει άλλοθι και στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που δε θα χάσει την ευκαιρία να λοιδορήσει την αντι-ΕΕ τοποθέτηση.

Πρόκειται για ακραία εκδήλωση της γνωστής αντίληψης του ΚΚΕ, ότι τελικά «τίποτα δε έχει νόημα, αν δεν υπάρξει πρώτα λαϊκή εξουσία», η οποία μάλλον θα προκύψει από κομματικό φροντιστήριο ή μεταφυσική επιφοίτηση και όχι μέσω πραγματικών μαχών που θα ωριμάζουν την επανάσταση.

Την ίδια στιγμή και ενώ το ΚΚΕ υποτίθεται ότι δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του, ανακοινώθηκε συνάντηση του ΚΚΕ με το ΠΑΣΟΚ για την Δευτέρα, σε ένα πολιτικό συμβολισμό, που σίγουρα προβληματίζει.

Δε χρειάζεται να είναι κανείς αριστερός ή κομμουνιστής για να γνωρίζει πως όλοι και ειδικά όσοι μιλούν για επανάσταση και αλλαγή του κόσμου, κρίνονται στις απότομες στροφές των εξελίξεων όπου μετρά η επαναστατική πράξη και όχι στα «ήρεμα νερά», όπου κανείς βολεύεται με τα λόγια. Το ΚΚΕ για άλλη μια φορά επιβεβαιώνει, τραγικά για τον εαυτό του, αυτό τον κανόνα.

Πρόκειται για μια εξέλιξη σίγουρα αρνητικά, που θέτει προ μεγαλύτερων ευθυνών την αντικαπιταλιστική κομμουνιστική αριστερά και τους αγωνιστές του ΚΚΕ, σε αναζήτηση μιας ενωτικής προωθητικής υπέρβασης αυτού του αδιέξοδου δρόμου προς όφελος των εργατικών λαϊκών συμφερόντων και της κομμουνιστικής πολιτικής. Και υπάρχει λίγος χρόνος ως την Κυριακή…

Διαβάστε και εδώ:

KKE και δημοψήφισμα: ‘’ο κόσμος έχει ψηφίσει για την παραμονή…’’

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 37.50% ( 44
Συμμετοχές )



102 σχόλια στο “Απαράδεκτη τοποθέτηση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα. Ιστορικές ευθύνες!

  1. klmd

    Το ΚΚΕ εχει μια ξεκαθαρη σταση: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ,ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
    Δε θα συμβαλει ωστε να χρησιμοποιηθει το αποτελεσμα απο τη κυβερνηση για να περασει το δικο της μνημονιο. Οσοι δε το βλεπουν αυτο και καταφευγουν στη λασπολογια, μαλλον εχουν λερωμενη τη φωλια τους…

    Reply
    1. ernesto

      exei dikio o filos….den exei o tsipras ksethari kai nwpi opws elege kai o idios laiki entoli na efarmosei to proeklogiko tou programma pou elege katargisi mnimoniwn kai efarmostikwn nomwn????exei….tote ti to thelei to dimopsifisma??? profanestata anazita sinenoxous…an o kosmos pei nai tha dikaiologithei na upograpsei mnimonio 11 dis epipleon metrwn ….an pei o kosmos oxi ai xrewkopisoume tha ftaiei o kosmos….an pei oxi kai parameinoume sto eurw me ti diki tou protasi, tha vrei dikaiologia na efarmosei to diko tou mnimonio twn 8 dis epipleon metrwn….to ”oxi sto mnimonio kai nai stin evrwzwni” profanws apodeixtike stin praxi apati kai twra o limokontoros papatzis psaxnei sinenoxous….an pistevei sto dikio tou na parei yin apofasi monows tou, tirwntas to proeklogiko programma….anamesa se authentikous aristerous de tha vrei sinenoxous…anamesa se sosialdimokrates-revisionistes-neopasokous tha vrei pollous…en tw metaksi enw perinoume na ferei ta lefta apo elvetia, 0ff shores kai lista lagard gia na gemisoun ta atm o sintaxksiouxos kai o idiwtikos upallilos tha prirwthoun se 10 meres ….mexri tote o baroufakis tha tous taisei????

      Reply
  2. Ανώνυμος

    Τελικά ΑΝΤΑΡΣΥΟΙ, το αίμα (με το ΣΥΡΙΖΑ) νερό δε γίνεται έτσι;!
    Συνεχίστε, μπας και ανοίξει κανας καλοπροαίρετος άνθρωπος τα μάτια του και καταλάβει τι ρόλο βαράτε…

    Reply
  3. Τσέχος

    Το ΚΚΕ με μια κίνηση τους ξεμπρόστιασε όλους.Την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έλεγε οτι δεν βάζει σαν άμεσο ζήτημα πάλης την αποδέσμευση απο την Ε.Ε.Εμπρός λοιπόν ψηφίστε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ την Κυριακή για να εκφράσετε την αντίθεσή σας.Τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει να βάλει τη δική του πρόταση προς τους δανειστές στο δημοψήφισμα αλλά θέλει να μεταφράσει το όχι σαν ναι στο δικό του μνημόνιο . Τους ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΠΟΤΑΜΙ που θέλουν να μεταφράσουν το ναι στο δημοψήφισμα σε ναι στην ΕΕ χωρίς το ερώτημα να εμπεριέχεται στο δημοψήφισμα.Οσο για την χρυσή αυγή με το ζόρι προσπαθεί να δείξει τον δήθεν αντισυστημικό της χαρακτήρα.

    Reply
  4. Σ

    Κυριε συντακτη εσεις που ειστε και αριστερος ξεχάσατε το σποτακι αυτης της αντικαπιταλιστικης αριστερας που αναποδογυριζε τα τραπεζια των διαπραγματευσεων και της ΕΕ? Τι ειναι αυτα τωρα?! Σαν πολιτικη ανεμοδουρα έρχεστε ξανα με ενα ψευτοδιπολο να αποκρυψετε την αληθεια. Ειχαμε δεξιους-αριστερους, μνημονιακους-αντιμνημονιακους ,τωρα συμφωνια με τα μετρα της τροικας ή της κυβερνησης.ο ριζοσπαστισμος πηγε περιπατο και ευθυνεστε με αυτα που γραφετε. Η διαπραγματευση συνεχιζεται, και ο ριζοσπαστισμος της ανταρσυα και των αντικκε φιλων της γινεται φυλλο συκης οταν βαζει το λαο στο τραπεζι της διαπραγματευσης. Περιμενα να ειναι πιο πειστικη, ειχα ελπιδες απο καποιους αλλά μαλλον η ιδεα των εκλογικων ποσοδτων και αθροισματων ειναι γλυκια. Ριξτε λασπη, εμεις συνεχιζουμε για το πραγματικο δυναμωμα της ταξικης παλης

    Reply
  5. Αλέξανδρος Κατσαραγάκης

    Δηλαδή να παριστανει το ΚΚΕ πως δεν βλεπει τη φακα αλλα μονο το τυρακι και να μην προειδοποιησει τον ελληνικο λαο και να παλεψει με κάθε διαθεσιμο τροπο να παει το πραγμα στην ουσια..απλα να κυτταζει κάθε φορα τι ερωτημα του βαζουν και αναλογα να τοποθετειται κινδυνεύοντας μαλιστα να χαρακτηριστεί ότι αφου δεν είναι με τους από δω είναι με τους από κει….αυτο δεν ειναι επαναστατικη πολιτικη αλλα συμμετοχη σε γκαλοπ ρε κΑλόπαιδα..οσο για τα μελη του ΚΚΕ που εχουν αντιρρηση πολύ θα ήθελα να αναφερετε εστω ένα ονομα…εγω ως μελος του ΚΚΕ δηλωνω ότι αν το κομμα μου επαιρνε θεση άλλη από αυτή που εχει παρει θα αποχωρουσα παραυτα…και σας απαγορευω να ερμηνευετε την σκεψη μου κατά το δοκουν…ουτε ηλίθιος είμαι ουτε εσεις πιο εξυπνοι από μενα..αντιλαβού;

    Reply
    1. Ελενη

      Εγω παντως κκε δεν ειμαι ουτε γενικα αριστερη , ξερω να διαβαζω ελληνικα ομως και δεν μπορω να καταλαβω τι σκοπιμοτητα εχει το αρθρο το οποιο ειναι αποπροσανατολιστικο τουλαχιστον.Τον αγωνα κατα των μνημονιων απ’οπου και αν προερχονται που λεει το κκε,δλδ να μη μασησουμε και επαναπαυτουμε οτι το οχι του δημοψηφισματος θα μας σωσει γιατι δινει τη σκυταλη στο μνημονιο του τσιπρα…το μεταφραζει οτι μας προτεινει το κκε να πουμε ναι.Μου πεφτουν τα μαλλια απο τους δεξιους μου πεσανε και απο σας ρε παιδια…

      Reply
  6. Ανώνυμος

    Το αστείο είναι το πως ξεκινά το άρθρο!! Δεν το πιστεύουν οι φίλοι και τα μέλη του ΚΚΕ!!! Μια χαρά και το πιστεύουμε και μια χαραυ υποστηρίζουμε τη στάση και τη θέση του ΚΚΕ και μην αγχωνεστε καθόλου!!! Ενα κάρο μ@@@κιες!! Δεν βαρεθηκατε???

    Reply
  7. Τάσος

    Αφήστε τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και ρωτήστε τα δικά σας μέλη πως νιώθουν που τους βάζετε να ψηφίσουν για να επικυρώσουν τη μνημονιάρα των 8 δις και να “ενισχύσουν τη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης”.

    Τόσο καιρό παπαγαλίζετε το ψέμα ότι το ΚΚΕ δε θέλει αποδέσμευση από την ΕΕ. Τώρα που το έθεσε για θέμα του δημοψηφίσματος και καλεί το λαό να το ρίξει στην κάλπη εσείς θα αθροιστείτε με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ “για να επανέλθει η ΕΕ στις ιδρυτικές της αξίες”.

    Τόσο ξεφτίλες…

    Reply
  8. er.

    Σύντροφοι του ΚΚΕ μην σκάτε να αποδείξετε οτι δεν είμαστε ελέφαντες.
    Μια χαρά ξέρουν τα κωλοφούσια του Σύριζα τι λέει το κόμμα,
    επίτηδες διαστρεβλώνουν τα πράγματα για να μπερδέψουν τους απλούς φίλους του κόμματος και να του κλέψουν την ψήφο.

    Reply
  9. Αθανίτης Γιάννης

    Αφήστε τη λάσπη σας προς το ΚΚΕ.Το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρη και ταξική θέση.Εσείς ψαρεύετε σε θολά νερά με την θέση σας ως προς το Δημοψήφισμα και την παρουσία σας σε όλες τις συγκεντρώσεις υπέρ της Κυβέρνησης…!!!

    Reply
  10. Βαγγελης

    Οσοι στην παρουσα φαση δεν παιρνουν ξεκαθαρη σταση υπερ του ΟΧΙ ωθουν τον λαο στην εθελοντικη υποδουλωση στους μηχανισμους της Ε.Ε. Αλλωστε ο αγωνας εναντια στον καπιταλισμο δεν σταματα αλλα διαπερναται μεσα απο το δημοψηφισμα. Αν πεις ακυρο δεν δικαιουσαι να μιλας για αγωνα μετα… ολα τα αλλα ειναι υπερεπαναστατικες κορωνες τυπου αναρχισμου. ..

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Τι λες ρε φίλε! Να χαρώ εγώ “αντικαπιταλιστική”, “εκτός των τειχών” αντίληψη και μπαρμπούτσαλα. Άμα δέχεσαι να σου κρίνουν οι αστικές δυνάμεις και τα εκάστοτε ψευτοδιλήμματά τους αν μπορείς να αγωνίζεσαι… κλάφτα.

      (Ωραία πολιτικοποίηση συγκροτεί τελικά ο κόσμος εκεί στο ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
      Σκέτη χειραφέτηση…)

      Reply
  11. Kostas Pappas

    Δεν ξέρω αν τα μέλη του ΚΚΕ το πιστεύουν αλλά εγώ πολύ καλά το πιστεύω… Καθαρή είναι η θέση του ΚΚΕ. Βγαίνουν όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και λένε ότι το ΟΧΙ είναι: διπραγμάτευση, μέσα στην ΕΕ και συμφωνία – μνημόνιο.. και εσείς τον ύπνο του δικαίου.. Πιο πολύ ΣΥΡΙΖΑ πεθαίνεις..

    Reply
  12. προβοκατερ

    Δεν το φανταζομουν οτι τοσοι κκεδες διαβαζουν τοσο ενεργα παντιερα… Μπα! Τα λασπωσαμε και προσπαθουμε να διακιολογησουμε τα αδικαιολογητα, μαλλον.

    Reply
  13. Κάτια

    Είμαι 18 χρόνια ακόλουθος (πορείες, συλλαλητήρια) και ψηφοφόρος του ΚΚΕ (ακολουθώ τη γραμμή και στους δεύτερους γύρους πάντα) και θα ήθελα να ξέρω τι θα κάνουν τα μέλη, ανεξάρτητα από τη γραμμή, που λέει ουσιαστικά άκυρο. Παρεμπιπτόντως, εγώ θέλω να ψηφίσω όχι στο κανονικό ψηφοδέλτιο και η στάση του κόμματος αυτό τη φορά με στενοχώρησε πάρα πολύ. Γιατί όσο κι αν κατανοώ τους λόγους, δεν παύει να είναι ένα δημοψήφισμα με δύο συγκεκριμένα ερωτήματα και θεωρώ ότι αν ρίξω το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ η ψήφος μου δε θα καταμετρηθεί και θα έχω στηρίξει τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Αμα σε ρωτάνε Μνημόνιο Α ή Μνημόνιο Β γιατί νιώθεις τέτοια ανάγκη να διαλέξεις; Δε σε προβληματίζει να συστρατεύεσαι αντικειμενικά με την (δεδομένα) αντιλαϊκή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και με τους ναζί εγληματίες της ΧΑ; Δε σε εκφράζει πολιτικά η άρνηση ΟΛΩΝ των εκδοχών του 3ου μνημονίου που ετοιμάζεται, η ΜΟΝΗ που δε βάζει το λαό κάτω από ξένες σημαίες, η μόνη που θέτει θέμα ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, και μάλιστα λες ότι η ψήφος στην ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ είναι… στήριξη!;! στην ΕΕ;; Φτάνουμε σε καθαρό παραλογισμό! Όσο για το ότι το ρεύμα του διπλού ΟΧΙ θα καταμετρηθεί αυτό είναι απολύτως σαφές. Και είναι το μόνο που θα τους ταρακουνήσει. Τα σικέ “όχι” του Τσίπρα και των κολαούζων του (όπως βέβαια και τα “ναι” των υπόλοιπων αστικών δυνάμεων του ευρωμονόδρομου) είναι εκ των προτέρων ενσωματωμένα και παίζουν το παιχνίδι που μας θέλει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΜΑΣ. Τα πράγματα είναι εντελώς ξεκάθαρα.
      Δε θα πάρουμε!

      Reply
    2. gian

      Κατια μετά τα τελευταία γεγονότα και μάλιστα έτσι όπως έχουν εξελιχθεί έχεις την ίδια άποψη ότι τελικά το ΚΚΕ είχε άδικο.
      Πως σου φαίνεται ότι το ΟΧΙ του δημοψηφισματος του 61,3 το πήρε ο Τσιπρας και το μετέφρασε σε ΝΑΙ τεράστιο και το επιστρέφει στην χώρα μ ένα μνημόνιο αριστερό, φυσικά με της ευλογίες και των άλλων κομμουνιστικων κομμάτων της αριστεράς.
      Ανεξάρτητα τη έριξες στην κάλπη τώρα μπορείς να δεις πράγματι τη διαφορά!

      Reply
  14. Της έχουν πέσει τα μαλλια.

    Είναι απίστευτο πως με ένα δημοψήφισμα ξεμπροστιάζονται όλοι!Πραγματικά απορώ πως καταφέρνουν και παραθέτουν ακόμα ”επιχειρήματα” οι συριζαιοι.Πόσο καμένα χαρτια είναι όλοι αυτοί που ακόμα θεωρούν τους εαυτούς τους αγωνιστές.Που είναι έτοιμη να πάρουν πίσω το δημοψήφισμα αν μας επιτρέψουν οι ”θεσμοι” να βελτιώσουμε λιγο την θέση μας στην κλίμακα εξαθλίωσης και νομίζουν πως κανουν και επανάσταση.Απλά εν τέλει καταλήγω στο οτι πάντα υπάρχουν συριζαίοι σε όλους τους αγώνες γιαυτο αργει να νικήθει αυτο το σαπιο σύστημα.Δεν μπορεί καποια στιγμή θα γυρίσει!

    Reply
  15. Έλλην_Άγγελος

    διαβάζοντας τα σχόλια όλων σας (πλην των γκρίκλις) δεν κατάφερα να κατανοήσω τελικά τι ζητάτε. Δε θέλετε τα Μνημόνια είτε λέγονται Α ή Β ή Γ ή όπως αλλιώς… δεκτό. Κανείς Έλλην δε τα θέλει δεδομένου ότι το Χρέος μας είναι ήδη ξοφλημένο από τις καταβολές που έχουν γίνει. Ωστόσο και χωρίς να λέτε ξεκάθαρα το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ στο προσεχές δημοψήφισμα, αλληλοκατηγορείστε με το ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ / ΝΔ κλπ. επεκτείνοντας το σχίσμα για το οποίο και βγ’ηκατε στο Βουνό πριν από χρόνια με τον Βαφειάδη τότε ως προθυπουργό της κυβέρνησης του βουνού.
    Τελικά, τι στην ευχή θέλετε… το γνωρίζετε? Ειλικρινά αμφιβάλλω!
    ——————————–
    Άγγελος ο Έλλην

    Reply
  16. Nikos

    Προσέξτε μήπως τελικά την Κυριακή ΑΝ γινει δημοψήφισμα ο μονος που θα ψηφίζει ΟΧΙ θα είναι το ΚΚΕ και όλοι άλλοι θα είστε παρεούλα ….

    Reply
  17. Κώστας Β.

    (Και) για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν πέσει πια οι μάσκες οριστικά:

    Όσο κι αν θέλει να κρυφτεί πίσω από φαινομενικά ριζοσπαστικές διατυπώσεις (γιατί αν μπούμε στην ουσία περί μεταβατικών προγραμμάτων, σταδίων κλπ άστα να πάνε…) δεν είναι τίποτα παραπάνω από συνειδητός νεροκουβαλητής του ΣΥΡΙΖΑ. Το Φεβρουάριο έκανε το κοινό στις κυβερνητικές συγκεντρώσεις, τώρα βάζει πλάτη στο κυβερνητικό ψευτο-όχι. Οι άνθρωποι πλέον είναι αδίστακτοι: Την ίδια στιγμή που ο Τσίπρας του “όχι” υπόσχεται νέο μνημόνιο εντός 48 ωρών από το δημοψήφισμα, οι ανταρσυώτες καλούν σε υπερψήφιση του κυβερνητικού “όχι”, με τον απαραίτητο βέβαια “αντιμνημονιακό” φερετζέ. Γίνονται έτσι ενεργά συνένοχοι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να δέσει χειροπόδαρα το λαό (όπως άλλωστε και η “ναι” πλευρά του κάλπικου νομίσματος με την τρομοκράτηση του κόσμου) και να τον βάλουν να υπογράψει ο ίδιος τη σφαγή του, να διαλέξει μνημόνιο (τροϊκανό ή συριζέικο) και μετά οι δήμιοι του να επικαλούνται την ίδια του τη λαϊκή εντολή ως νομιμοποίηση. Ε, λοιπόν όχι ρε ανταρσυοσυριζαίοι. Όσο κι αν σας χαλάει τη σούπα ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ. Ρίχνουμε ΜΑΖΙΚΑ το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ που είναι και η μόνη επιλογή που δε μπορούν να ενσωματώσουν στα σχέδιά τους και οργανώνουμε την αντίσταση και την αλληλεγγύη

    Reply
  18. Ανώνυμος

    Με τους κρετίνους του κκε δεν βρίσκει κανείς άκρη. Το σίγουρο είναι ότι για μία ακόμη φόρα βάζουν πλάτη ,το καταλαβαίνουν δεν το καταλαβαίνουν, να βγει λάδι το μπλοκ των αντιδραστικών δυνάμεων. Το όχι του συριζα είναι ένα όχι αναιμικό, φοβισμένο, μπορεί και αδιέξοδο. Το χρέος των επαναστατών στην συγκεκριμένη ιστορική στιγμή είναι να διευρύνουν το ρήγμα που άνοιξε και να θέσουν μπροστά σ’ όλη την κοινωνία τα πραγματικά επίδικα.

    Reply
    1. gian

      Συνεχίζεις να πιστεύεις ότι με τους κρετίνους δεν έχεις βρει άκρη?
      Αν επαναστάτες τώρα θεωρείς τους ΑΝΤΑΡΣΕους έχεις πιάσει από σβέρκο, τόση επανάσταση ούτε ο Τσε.
      Καλώς ήρθε το (αριστερό) μνημόνιο!!!!!!!!!!

      Reply
  19. Στέφανος Φωτεινός

    Οι κολοτούμπες και τα παπατζίδικα κόλπα του ΣΥΡΙΖΑ έφερε τελικά στην Ελλάδα μια οικτρή συμφωνία. Διότι όταν από την μια να απορρίπτει την συμφωνία με τους
    δανειστές από την άλλη κάνεις δημοψήφισμα και στηρίζεις το όχι στην «πρόταση
    Γιούνκερ» και όταν κερδίζει στο δημοψήφισμα το όχι με 62% , αμέσως μετά να πηγαίνεις και να κάνει μια πιο επαίσχυντη συμφωνία, χειρότερή από αυτήν που απέρριψε ο λαός, αυτό τι λέγεται παρά λοβοτομή του λαού .
    Μπράβο στο ΚΚΕ που έδειξε ότι διακατέχεται από ΑΡΕΤΗ και παρέμεινε μακράν από τα λαϊκίστικα κόλπα του ΣΥΡΙΖΑ Διότι η πραγματική προοπτική είναι η αποδέσμευσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων σχεδιασμό της οικονομίας και μηδενική ανεργία που δα οδηγήσεις στην πρόοδο την Ελλάδα και σε ευμάρεια και ευτυχία τους πολίτες όπως σταθερά και αταλάντευτα προτείνει το ΚΚΕ, μακριά από τα σημερινά αδιέξοδα

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.