.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Απαλλάσσουν τους βιομήχανους από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για το φυσικό αέριο!


 

efk

Ρύθμιση για την απαλλαγή των βιομηχανιών από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για το φυσικό αέριο περιλαμβάνει το «μίνι» φορολογικό νομοσχέδιο που θα συζητηθεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη απέσυρε χθες τη συγκεκριμένη διάταξη για να την… επαναφέρει βελτιωμένη!

Η «βελτίωση» έγκειται στην… πρόβλεψη τα οικονομικά οφέλη για τις βιομηχανίες από την απαλλαγή από τον ΕΦΚ να δοθούν κατά προτεραιότητα για την κάλυψη οφειλών των δικαιούχων επιχειρήσεων σε εργαζόμενους και στη ΔΕΠΑ.

Μάλιστα η Βαλαβάνη προανήγγειλε ότι με νέα διάταξη θα απαλλάσσεται και το γυαλί που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη στις βιομηχανίες.

Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατη κοινή απόφαση των Σταθάκη, Δρίτσα και Βαλαβάνη, επιβεβαιώθηκε η συνέχιση της προκλητικής φοροασυλίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου καθώς απαλλάχθηκαν από κάθε είδους φόρο νέα πλοία που ναυπηγούνται στην Κορέα και πρόκειται να ενταχθούν στο ελληνικό νηολόγιο.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα φοροεπιδρομή στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, καθώς, σύμφωνα με τη δική της πρόταση προς τους δανειστές, ακόμα και τα μακαρόνια εντάσσονται στον συντελεστή ΦΠΑ 23%.

Κινήσεις συνεπείς, είναι η αλήθεια, για μια κυβέρνηση που ορκίζεται στην ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, την περίφημη «ανάπτυξη», την οποία αντιδιαστέλλουν με τη «λιτότητα», κρύβοντας ότι πρόκειται για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Γ.Μ.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.