.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Απάντηση στην καπηλεία της μνήμης και των αγώνων του Νίκου Τεμπονέρα


Γ.Μ.

Ο Νίκος Τεμπονέρας ζει στους αγώνες του σήμερα ενάντια στα μνημόνια, την διάλυση του παραγωγικού ιστού και των κοινωνικών δομών-υποδομών, της παιδείας, της υγείας, της περίθαλψης, της ασφάλισης, ενάντια στο ξεπούλημα του κοινωνικού πλούτου και τις ιδιωτικοποιήσεις όλων των αεροδρομίων, των λιμανιών, των τρένων, του ηλεκτρικού ρεύματος, ενάντια στην «αξιοποίηση» των τελευταίων χώρων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν χώρους πρασίνου και στοιχειώδους αναψυχής για το λεκανοπέδιο, όπως το Ελληνικό και πρόσφατα το Γουδή, που παραβαίνοντας τους περιβαλλοντολογικούς νόμους δίνουν τώρα για την κατασκευή γηπέδου. Στον αγώνα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο στην ευρύτερη περιοχή, μέσα στην πάλη να βρουν οι πρόσφυγες ένα απάγκιο και να έχουν δικαιώματα.

Ο Τεμπονέρας δεν ζει στους διαδρόμους της μνημονιακής διαχείρισης και στα Υπουργεία των συνεργατών του Γερμανικού ιμπεριαλισμού, των τραπεζών και των πολυεθνικών, δεν ζει στα παζάρια της νέας κρατικής ιντελιγκέντσιας με τους πλασιέ της διεθνούς αγυρτείας και του νεοφιλελεύθερου παραλογισμού, εκεί που επιμένουν στην μείωση μισθών και συντάξεων για να παίξουν την παραμονή τους στην εξουσία, εκεί που αυξάνουν την ένταση της εκμετάλλευσης και της εξαθλίωσης των εργαζόμενων και της εργατικής τάξης και βαθαίνουν την πολυεξάρτηση από την Ε.Ε. και τα γεράκια του ΔΝΤ.

Ο Τεμπονέρας ζει, γιατί ζούσε από τα πρώτα δευτερόλεπτα που οι δολοφόνοι της ΝΔ επιτέθηκαν στο σχολικό συγκρότημα Βουδ στην Πάτρα για να σκοτώσουν, γιατί χιλιάδες λαού σε όλη την Ελλάδα αντέδρασαν και διεκδίκησαν το αυτονόητο ότι μπορείς να αγωνίζεσαι και να παλεύεις για Παιδεία και Ελευθερία, χωρίς να σε καταστέλλουν και να σε δολοφονούν, σε μια από τις μεγαλύτερες εξεγέρσεις λαού και νεολαίας που έζησε αυτή η χώρα.

Ο Τεμπονέρας ζει, γιατί αντιδρούσε κι ο ίδιος ως εκπαιδευτικός στις βίαιες αναδιαρθρώσεις και το πλαίσιο του δήθεν εκσυγχρονισμού στην εκπαίδευση, των κατσαπλιάδων του Μητσοτάκη, που μέσα σε 3 χρόνια επιχείρησαν την πρώτη μεγάλη φάση των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος, χωρίς την συναίνεση της κοινωνίας και των εργαζόμενων, αλλά με την πολιτική συναίνεση της επίσημης αριστεράς των Κύρκων και των Φλωράκηδων, που οι σημερινοί διαχειριστές της εξουσίας και οι «γνήσιοι αριστερά αντιπολιτευόμενοι», αποτελούν άξιους συνεχιστές.

Άλλωστε ο ίδιος το έκφρασε πολύ νωρίτερα από το 1985, όταν αποχώρησε από τον επίσημη αριστερά και το ΚΚΕ και εναντιώθηκε στην ήπια γραμμή απέναντι στις τότε πολιτικές λιτότητας και περικοπών που ξεκινούσε το ΠΑΣΟΚ.

Ο Τεμπονέρας δεν ζει εκεί που υπαινίσσονται οι κρατούντες, στις ταμπέλες των έργων και των σηράγγων που έχει χρυσοπληρώσει ο λαός, που ρίχνουν σκόνη στα μάτια για τα μέτρα του 4ου μνημονίου, που για να διανύσεις 200 χιλιόμετρα από Αθήνα-Πάτρα θα πληρώνεις πανάκριβα διόδια κι εκεί που εκατοντάδες σκοτώθηκαν στην άσφαλτο της κρατικής ανυπαρξίας.

Και κυρίως δεν ζει, γιατί δεν θέλησε ποτέ να ζήσει, εκεί που οι σφογγοκωλάριοι, οι τσανακογλείφτες κι οι παρατρεχάμενοι της κάθε εξουσίας ομονοούν με «σύνεση και νηφαλιότητα» ότι οι κοινωνικοί ανατρεπτικοί αγώνες είναι αδύνατοι, δεν ζει εκεί που η γραφειοκρατία κι ο υποταγμένος συνδικαλισμός ποιούν την νήσσα και παράγουν νεοφιλελεύθερη συναίνεση. Δεν ζει εκεί που δίνουν το παρών οι γιεσμέν της ντόπιας και της διεθνούς εξουσίας.

Ο Τεμπονέρας ζει κι ανήκει στην πρώτη γραμμή των αγώνων για λευτεριά και προκοπή, μαζί με τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς, τον αγωνιζόμενο λαό και κοινωνία.

Ο Τεμπονέρας ΖΕΙ, γιατί είναι σύμβολο του αγώνα για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των καταπιεσμένων και θα έρχεται πάντα στο προσκήνιο όταν οι ταξικές συγκρούσεις οξύνονται και στους δρόμους σπάει ο τρόμος των δυνάμεων καταστολής και των παρακρατικών συμμοριών.

Γ.Μ., φοιτητής του Μαθηματικού Πατρών τον Γενάρη του ΄91.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 70.00% ( 7
Συμμετοχές )



18 σχόλια στο “Απάντηση στην καπηλεία της μνήμης και των αγώνων του Νίκου Τεμπονέρα

  1. Γιάννης

    Απλά σωστός…
    Γ. Σ. Μαθητής Α’ Λυκείου (μή καταληψίας…) το Γενάρη ’91

    Reply
  2. ηλίας τζ.

    Αν πρόσεχε το 1985 ο Τεμπονέρας, και ήρωας θα είχε γίνει, και την προσβολή της “σηραγγοποίησής” του από τους δοσίλογους θα είχε αποφύγει. Δείτε όμως, τον βίο και πολιτεία της συναγωνίστριάς του Ουρανίας Μπίρμπα, που ….επέζησε! Από αυτό ο Τεμπονέρας γλύτωσε.
    Η αστική τάξη τον εκτέλεσε σαν αγωνιστή και κουκουέ* και τον τιμά σαν αντικουκουέ!
    Εδώ προσπαθούν να …”στρατολογήσουν” μετά θάνατον, γκοτζάμ Ζαχαριάδη(!), Βελουχιώτη(!), Μπελογιάννη(!!), στον Τεμπονέρα θα κωλώνανε;
    ———————————————————————-
    * Οι εσωκομματικές η ενδοαριστερές “λεπτομέρειες” δεν ενδιαφέρουν συνήθως τους αστούς εκτός αν προσφέρονται για άμεση αξιοποίηση.

    Reply
    1. Ένας καταληψίας ΤΕΙτζής Πάτρα του 1991

      Ηλία Τζ. είσαι τουλάχιστον απαράδεκτος. Και ανιστόρητος. 1. Δεν έχει ανάγκη ο Τεμπονέρας τις δικές σας περγαμηνές και κομματικά βιβλιάρια για να είναι ήρωας. Ο Τεμπονέρας είναι ήρωας γιατί ως εργαζόμενος και κομμουνιστής μπήκε μπροστά στον αγώνα και έδωσε ακόμα και τη ζωή του. Αγώνα από τον οποίο επιδεικτικά απουσίασε το κόμμα σου. 2. Το 1985 πολύ καλά έκανε ο Τεμπονέρας και “δεν πρόσεξε” (δηλαδή έφυγε από το ΚΚΕ, μίλα καθαρά και χωρίς υποννοούμενα). Ήταν τότε που το ΚΚΕ άρχισε τη “γραμμή Λαφαζάνη” όπως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σήμερα, δηλαδή τη γραμμή για “ανάπτυξη νέου τύπου”, “παραγωγική ανασυγκρότηση και εθνικούς φορείς ανά κλάδο οικονομίας” και για “συνασπισμούς των προοδευτικών και αριστερών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων”. Ακόμα και εσύ θα είχες φύγει (λέμε τώρα, γιατί εσύ, ότι και να πει το ΚΚΕ θα είσαι εκεί, σαν τον μοναχό στο Άγιο όρος). 3. Το τι λένε και που πήγαν οι φίλοι και παλιοί σύντροφοι του Τεμπονέρα ΔΕΝ αφορά τη στάση, τη δράση και τη θυσία του Νίκου Τεμπονέρα! Είναι σπέκουλα του χειρίστου είδους από μεριάς σου! 4. Αν οι νενέκοι και ξεδιάντροποι του ΣΥΡΙΖΑ ονοματοδοτούν για επικοινωνιακούς λόγους, δεν ευθύνεται ο Τεμπονέρας, όπως πολύ καλά καταλαβαίνεις. “Συρραγγοποίησαν” και μια ντουζίνα καπεταναίους του ΕΛΑΣ και αύριο θα ονοματοδοτήσουν με το όνομα του Άρη και του Τσε το 4ο μνημόνιο. Αλοίμονο αν φταίνε οι αγωνιστπές γι΄ αυτό. Κοίτα καλύτερα να μην πηγαίνει ο γραμματέας σου στα εγκαίνια των μουσείων που εγκαινιάζει ο Τσίπρας και άσε το τιμημένο Τεμπονέρα! Όταν δολοφονήθηκε ήσασταν απόντες, και αυτό δεν θα το ξεχάσουν γενιές και γενιές αγωνιστών!

      Reply
      1. ηλίας τζ.

        Το κομμουνιστικό κίνημα είναι εκ γενετής συντεταγμένο κίνημα. Δεν κάνει καθένας ό,τι του καπνίσει, και κυρίως δεν χύνει νερό στον μύλο της αντίδρασης. Ούτε και άθελά του, ακόμη κι αν αυτό εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή του.
        Λάθος του που αποχώρησε (διαγράφτηκε τυπικά, αλλά το διαδικαστικό μικρη σημασία έχει), αλλά το δολοφονικό χέρι δεν γνώριζε αυτές τις λεπτομέρειες, ούτε και ενδιαφερόταν, γιατί δεν ήταν και κανένα ηγετικό στέλεχος. Για την αντίδραση εδώ και 100 χρόνια, ο εχθρός έχει ονοματεπώνυμο και το γνωρίζει όπως κι εσύ. Και φροντίζει να εκμηδενίζει όχι μόνο αυτούς, που έχουν κομματικό βιβλιάριο, αλλά ακόμη και όποιον δίνει την εικόνα του οργανωμένου κομουνιστή-συνοδοιπόρου-συναγωνιστή, είναι δεν είναι, για παραδειγματισμό. Εδώ ακόμη και τον ….Τσίπρα(!) τον έχουν βγάλει ….”μπολσεβίκο”! Εσύ τι νομίζεις ότι φοβούνται; Τον μπολσεβίκο η τον ….Τσίπρα;!;!
        Ο “αναρχοκομμουνισμός” είναι ένας αστικός μύθος, που η αστική τάξη και τα φερέφωνά της έχουν κάθε λόγο να καλλιεργούν, αλλά ….μην νομίζεις πως οι ίδιοι οι αστοί τον πιστεύουν!. Για τα κορόϊδα τα λένε αυτά.
        Η αποσκίρτηση ενός αγωνιστή από το Κόμμα είναι πάντα μια νίκη της Αντίδρασης.
        Βέβαια, δε μου διαφεύγει πως είναι και δική σας…. των αριστεροχωρικών.
        Αυτό σκεφτείτε το οι ίδιοι.

        Reply
        1. Ανώνυμος-923

          Δε βρίσκεις κανέναν άλλο να χύσεις το δηλητήριό σου λέω εγώ; Είναι ανάγκη στον Τεμπονέρα; Ντροπή σας πια

    2. εργάτης

      Ασχετε Ηλία, ο Νίκος Τεμπονέρας είχε αποχωρήσει/διαγραφεί από το ΚΚΕ το 1985 και ήταν μέλος του ΕΑΜ (Εργατικό Αντιϊμπεριαλιστικό Μέτωπο). αϊ σιχτίρ πια με τους ταλιμπάν του ΚΚΕ που είναι και άσχετοι και απο πάνω!

      Reply
      1. θεοδωρος Σαμιωτακης

        Εντελώς λούμπεν τύποι που κάνουν ζημιά στο κκε με την μισαλλοδοξία τους είναι ορισμένοι που δεν σέβονται τημ μνήμη αγωνιστών.Όλα έχουν κ ενα όριο.Λίγη ηθική έστω με την αστική έννοια δεν βλάπτει…

        Reply
      2. ηλίας τζ.

        “Σχετικέ” μου, δες τι είναι το …”ΕΑΜ” σήμερα και πόσο …τιμάει την μνήμη του Τεμπονέρα!

        Reply
  3. Κώστας

    Βασικά το ΚΚΕ δεν έφυγε ποτέ, με κάποια διαλείμματα πχ μαθητικά, αντιιμπεριαλιστικά, πριν από καμιά 20αριά χρόνια, μισό εκατοστό από αυτό που έκανε το 89-91 γι αυτό και εξακολουθεί να μην αναφέρετε στον Νίκο Τεμπονέρα, και τους αγώνες της νεολαίας και των εκπαιδευτικών. Το ότι αυτό δεν ντύνεται πια με την προκοπή, την ανάπτυξη και όλα αυτά αλλά με την επαναστατική φλυαρία έχει μικρή αξία, παραπάνω έχει να κάνει με τα τερτίπια πολιτικής και φυσικής επιβίωσης επαγγελματιών της πολιτικής.Μάτι βγάζει και πως στις 2 παραλλαγές, και στην αναπτυξιολαγνική του φλωρακικού ΚΚΕ και στην σημερινή υπάρχει κοινός τόπος, το ιερό της ΕΟΚ-ΟΝΕ-ΕΕ. Άλλωστε πως να αναφερθείς σε αγώνες της νεολαίας και των εκπαιδευτικών του παρελθόντος όταν είσαι έξω και απέναντι από τους σημερινούς ?

    Η παγερή σιωπή από ένα και μόνο μπλοκ όταν οι μαθητές οι φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί λένε συνθήματα για τον Τεμπονέρα είναι όσο εύγλωτη όσο και αυτό που ξεστόμισε ο Ηλίας. Δεν σκότωσε τον Τεμπονέρα σαν ΚΚΕ η αστική τάξη Ηλία αλλά επειδή συμμετείχε σε έναν αγώνα της νεολαίας και των εκπαιδευτικών που πήγαινε κόντρα στο ρεύμα της ήττας και της συναίνεσης. Άλλωστε γιατί μέχρι σήμερα αρνήστε να τον αναγνωρίσετε αν είναι δικός σας νεκρός ? Που δεν έχω θέμα δηλ να τον αναγνωρίσετε και να αναφερθείτε σε αυτόν, κρατάει ένας κόσμος δικός σας μια σχέση με τον λαό και τον αγώνα, το θέμα τι σε κάνει εσένα, ενώ έχετε γραμμή άρνησης του σπασίματος της συναίνεσης, όπως και τότε έτσι και τώρα, να διεκδικείς τον Τεμπονέρα ? Μακάρι πάντως η πίεση αυτή που εξωτερικεύεις εδώ να αποδώσει καρπούς και σε αλλαγή πολιτικής, όπως ήταν τα σκιρτήματα προ 20ετίας που ανέφερα, ή η συμμετοχή από ένα σημείο και μετά στο 06-07. Και να αναφέρεστε και κεντρικά τότε στον Τεμπονέρα, και όχι μόνο εσύ σε ένα blog, και κανείς δεν θα σας κατηγορήσει και για καπηλεία.

    Κώστας

    Reply
    1. ανώνυμος

      τώρα να μιλανε οι κότες του “ΟΧΙ” και της τουλάχιστον εξάμηνης αβάντας* στον κυβερνητικό σύριζα για …”γραμμή άρνησης του σπασίματος της συναίνεσης” είναι και λίγο κωμικό.
      (* Τα προκυβερνητικά, από το 2012 και νωρίτερα, ας τα αφήσουμε, ….BONUS!)

      είναι έκδηλη η αγωνία των αριστεροχωρικών για συμβολοποίηση της αντίθεσης προς το Κόμμα των ελάχιστων αγωνιστών, που προέρχονται από αυτό, σε διάκριση και αντίθεση με το ατελείωτο μαρτυρολόγιο των χιλιάδων “ανωνύμων και επωνύμων αγίων”, που κατέθεσαν σεμνά την ζωή τους .
      Δεν τιμάτε έναν αγωνιστή, κυρ Κώστα, στο πρόσωπο του Τεμπονέρα. Εκείνο που δονεί την ψυχούλα σας είναι η ….αποστασία του Τεμπονέρα από το ΚΚΕ!
      Το βλέπετε σαν δικαίωση του αντι-κουκουεδισμού σας.
      Δεν θα τώλεγα και …εξαιρετική τιμή στην μνήμη του.

      Reply
      1. Κώστας

        μου αρέσει που επαναφέρετε συνέχεια, φίλοι του ΚΚΕ, το δημοψήφισμα και μας κατηγορείτε ότι είπαμε ΟΧΙ στην ΕΕ. Μας κατηγορείτε που δεν έπιασε η μύτη μας χώμα όπως η δική σας

        ο Τεμπονέρας δολοφονήθηκε σαν “αποστάτης του ΚΚΕ” ή σαν αγωνιστής ? Άλλωστε τι λόγο έχει η ΟΝΝΕΔ και το κράτος να σκοτώνει “αποστάτες του ΚΚΕ” ? Δεν είναι μια στάση που συμφέρει το κράτος η αποστασία από το ΚΚΕ ?

        αν απαντήσουμε στο γιατί δολοφονήθηκε θα απαντήσουμε και στο ποιοι τον τιμούν, ποιοι όχι και ποιοι επιλέγουν να βγαίνουν επιθετικά και να τον βρίζουν.

        γιατί αυτό το τελευταιο είναι και μια επιθετική κλιμάκωση της στάσης σας, μόνο η ΟΝΝΕΔ, και αυτή μισο off the record, βρίζει τον Τεμπονέρα, και έχουμε τώρα και κάποιους του ΚΚΕ ? Ή το ΚΚΕ κεντρικά ?

        Κώστας

        Reply
        1. εργάτης

          φιλε Κώστα, την εποχή που ο Τεμπονέρας δολοφονήθηκε (Ιανουάριος ’91) μόλις είχε περάσει η περίοδος που το ΚΚΕ είχε συγκυβερνήσει με ΝΔ για τρεις μήνες και μετά με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για άλλο ένα εξάμηνο. Και είχε συμβάλλει τα μέγιστα στην σταθερότητα του ελληνικού καπιταλισμού και την αναδιάρθρωσή του (ιδιωτική τηλεόραση, προμήθειες ΟΤΕ, καταστολή απεργιών κλπ)! Ενα είναι το σίγουρο: Πως η αστική τάξη δολοφόνησε τον Τεμπονέρα σαν κομμουνιστή, και όχι φυσικά σαν κκε, όπως λένε οι φουκαράδες ΚΚΕδες ανύπαρκτοι σαν τον Ηλία Τζ, πχ!

        2. lathranagnostis

          Ε, πως να το κάνουμε… Το δημοψήφισμα είναι σημείο σταθμός. Είναι χαρακτηριστικό του πως εγκλωβίζεστε στα διάφορα διλήμματα που σας βάζει η αστική τάξη.
          “Ανήφορο ή κατήφορο?” ρωτάνε την καμήλα.
          Και η σοφή καμήλα, απαντάει “προτιμώ τον ίσιο δρόμο!”.
          Το αριστεροχώρι, ψάχνεται τι από τα δύο πρέπει να διαλέξει και ο “βεδουίνος” τρίβει τα χέρια του από χαρά!

        3. Αλέξης

          Το δημοψήφισμα ήταν μια ταξικότατη μάχη, μια περήφανη απάντηση του λαού μας και κυρίως της εργατικής τάξης μας από την οποία ΑΠΟΥΣΙΑΣΑΤΕ εκκωφαντικά. Φυσικά και η αστική διαχειριστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα έκανε κωλοτούμπα, μήπως νομίζεις ότι δεν το ξέραμε; Μήπως το σύνθημά μας “μόνο ο λαός με ξεσηκωμό μπορεί να πάει το ΟΧΙ μέχρι τέλος” δεν ήταν ξεκάθαρο; Η φυγομαχία, ο καθωσπρεπισμός και η νομιμοφροσύνη σας δεν έχουν τελειωμό. Από Βάρκιζα σε Βάρκιζα μια ζωή η ηγεσία του ΚΚΕ. Δηλαδή αν ψήφιζε ναι στα μέτρα και στο μνημόνιο θα ήταν καλύτερα ρε τζιμάνια; Ή αν απείχε από μια-έστω εκλογική-μάχη ο λαός και πανηγύριζαν οι φιλελέδες θα είσασταν πιο ευχαριστημένοι;

      2. Γιώργος Θαλάσσης

        Κότες του “υπερήφανου ΟΧΙ του Ελληνικού λαού” κατά τα άλλα . Λούμπεν εκφράσεις οπορτουνιστών, άλλα λέτε σήμερα, τα ανάποδα λέτε αύριο, όπου φυσάει ο άνεμος, αρκεί να αμολάτε θολούρα της σουπιάς μπας και τσιμπίσει κανένα κοτσίφι ψηφοφόρος. Μόνο σε ένα μένετε πιστοί , στα αφεντικά σας που σας συντηρούν και σας κανακεύουν.Τα εύσημα του Μπουμπούκου ακόμα ηχούν στα αυτιά μας.
        Εδώ συνεχίζει να υπάρχει το “Κομμουνιστικό” Κόμμα του Ιράκ, αυτό που υπερθεμάτισε την αμερικάνικη εισβολή, το ΚΚΕ δεν θα συντηρηθεί; Ντροπή προδότες, λοιδορείτε τον ελληνικό λαό.

        Reply
      3. Μάλι Μάδι

        Αβάντα στο ΣΥΡΙΖΑ κάνει η απαράδεκτη γραμμή σας δυστυχώς. Νομιμοφροσύνη, αγώνες διαμαρτυρίας χωρίς να “ανοίξει μύτη”, απαράδεκτες θέσεις για ΕΕ και ΝΑΤΟ, επίθεση στην αντικαπιταλιστική αριστερά, συναντήσεις με Μητσοτάκη, και άλλα πολλά. Άστο μεγάλε, για ξεκάρφωμα τα γράφετε για να καλύψετε την αβάντα σας, ΟΚ καταλαβαίνουμε.
        Τώρα για τους νεκρούς μας, είναι ντροπή να λέτε τέτοιες χαζομάρες. Μας δονεί η ανυπότακτη στάση τους, οι αγώνες τους και η προσφορά τους, σε αγώνες που εσείς λείπατε δυστυχώς. Δεν συμβολίζει καμιά “αποστασία” από το κόμμα ο Τεμπονέρας, σταματήστε να είσαστε τόσο αυτοαναφορικοί, δεν γυρνάει όλος ο κόσμος και οι αγώνες γύρο από το κόμμα σας, πόσο μάλλον σε κορυφαίους αγώνες της νεολαίας όπως το 90-91 από τους οποίους απουσιάζατε (και καταγγέλλατε). Είχατε βλέπεις άλλες ασχολίες, κάνατε συναντήσεις με τον πατέρα Μητσοτάκη στα πλαίσια των κυβερνήσεων συνεργασίας που πρώτοι λανσάρατε…
        Λίγη σεμνότητα παίδες!

        Reply
  4. lathranagnostis

    Να θυμίσω τώρα, ποιό κάθαρμα ωφελήθηκε και δικαιώθηκε από εκείνα τα γεγονότα ΚΑΙ από τον θάνατο του Ν. Τεμπονέρα, ή θα θεωρηθώ “λούμπεν” και ασεβής προς τη μνήμη του νεκρού.
    Αν είναι, το εργατικό κίνημα να “σπαταλάει” με αυτόν τον τρόπο τις ζωές των αγωνιστών……τι να πω βρε παιδιά, χαλάλι σας, αλλά εγώ, τις ζωές των δικών μου ανθρώπων θα τις περιφρουρώ για κάτι πιο ουσιαστικό.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.