.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αντιφασιστικό-αντιεξουσιαστικό στέκι ΔΙΣΤΟΜΟ(Βίντεο)


Steki DistomoΤο αντιφασιστικό-αντιεξουσιαστικό στέκι ΔΙΣΤΟΜΟ, στην οδό Αλκιβιάδους 81, στον Άγιο Παντελεήμονα, είναι ανοιχτό κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 7-9 µµ. Ο χώρος αποτελεί «ένα σημείο συνεύρεσης, επικοινωνίας και ζύμωσης, για την καθεμία και τον καθένα που θέλει να πάρει την τύχη της γειτονιάς και της ζωής του στα χέρια του μακριά και ενάντια σε λογικές ανάθεσης, κόμματα και θεσμούς».

Είναι ένα σημαντικό εγχείρημα αντίστασης στις φασιστικές συμμορίες και τη δράση τους στις γειτονιές, μια τολμηρή πρωτοβουλία μέσα στην καρδιά της πόλης, στη γειτονιά του Αγ. Παντελεήμονα που αποτέλεσε αφετηρία για τη δράση των νεοναζί και δημιούργησε παράδειγμα επικράτησής τους σε φτωχές γειτονιές της Αθήνας.

Φιλοδοξεί, επιπλέον, να αποτελέσει μια συμβολή στην προσπάθεια επέκτασης των δομών αλληλεγγύης και αυτοδιαχείρισης σε κάθε γειτονιά.
Το όνομα του στεκιού αποτελεί εύγλωττη τιμητική αναφορά στη σφαγή του Διστόμου, στις 10 Ιουνίου του 1944, από τους Γερμανούς ναζί, όπου δολοφονήθηκαν φρικτά 296 άνθρωποι, «χωρίς να υπολογιστούν οι πολυάριθμοι πληγωμένοι και οι λίγοι κάτοικοι που έχασαν τα λογικά τους».

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

αντιφασιστικό-αντιεξουσιαστικό στέκι ΔΙΣΤΟΜΟ

Το αντιφασιστικό-αντιεξουσιαστικό στέκι ΔΙΣΤΟΜΟ, στην οδό Αλκιβιάδους 81, στον Άγιο Παντελεήμονα, είναι ανοιχτό κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 7-9 µµ. Ο χώρος αποτελεί «ένα σημείο συνεύρεσης, επικοινωνίας και ζύμωσης, για την καθεμία και τον καθένα που θέλει να πάρει την τύχη της γειτονιάς και της ζωής του στα χέρια του μακριά και ενάντια σε λογικές ανάθεσης, κόμματα και θεσμούς».

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.