.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ανεπιθύμητος ο Τσίπρας στη Λαμία – Συγκέντρωση Πέμπτη 27 Ιουλίου


Ανεπιθύμητος ο πραξικοπηματίας Τσίπρας και οι μνημονιακοί υπουργοί του στη Λαμία

Όλοι στην αντικυβερνητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 27 Ιουλίου στις 6:00μμ στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία

Πάνω στα συντρίμμια της κοινωνίας, ο δωσίλογος πραξικοπηματίας πρωθυπουργός Τσίπρας και η μνημονιακή του κυβέρνηση, διοργανώνουν αναπτυξιακό συνέδριο στη Λαμία, για τις προοπτικές ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Τα Μνημόνια που έχει ψηφίσει και εφαρμόζει με ζήλο ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του αλλά και όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, κλπ, σε στενή συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, έχουν καταστρέψει την κοινωνία, έχουν γονατίσει, έχουν καταστρέψει το λαό, και την ίδια στιγμή έχουν το θράσος να μιλάνε για ανάπτυξη.

Αυτή τη στιγμή τα αποτελέσματα της μνημονιακής καπιταλιστικής τους “ανάπτυξης” στη χώρα είναι:

– Η επίσημη ανεργία βρίσκεται στο 25%, δηλαδή 1.300.000 συνάνθρωποί μας είναι χωρίς δουλειά. – Η επίσημη ανεργία των νέων ανθρώπων μέχρι 35 ετών βρίσκεται στο 60%.
– Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν ανασφάλιστοι ή σε μερική και εποχιακή απασχόληση σε συνθήκες γαλέρας.
– 500.000 νέοι άνθρωποι έχουν μεταναστεύσει εκτός Ελλάδας για να βρουν απελπισμένοι μια δουλειά στα σκλαβοπάζαρα του εξωτερικού.
– Οι συντάξεις έχουν περικοπεί μέχρι και 30% στους περισσότερους συνταξιούχους, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να καλούνται να ζήσουν με 300-400 ευρώ το μήνα.
– 250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο τα τελευταία 7 μνημονιακά χρόνια.
– Οι μισοί ελεύθεροι επαγγελματίες – επιτηδευματίες έχουν σταματήσει να πληρώνουν τα ασφαλιστικά τους ταμεία λόγω έλλειψης δουλειάς.
– Η βαριά φορολογία έχει γονατίσει το λαό που δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις βασικές του ανάγκες.
– Το 35% του λαού, δηλαδή περίπου 4.000.000 συνάνθρωποί μας ζούνε στα όρια ή κάτω από τα όρια της φτώχιας σε μια χώρα 11.000.000 κατοίκων όπως η Ελλάδα.
– Η βαριά φορολογία των μικρομεσαίων αγροτών τους οδηγεί στην έξοδο από το επάγγελμα.
– Δεκάδες κατασχέσεις και πλειστηριασμοί λόγω μη εξυπηρετούμενων δανείων ή άλλων οφειλών πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα σε όλη τη χώρα.
– Η υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας έχει διαλύσει την κοινωνία.
– Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχει σχεδόν μηδενιστεί.
– Η χρηματοδότηση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκεται στο 25% της προ-μνημονίων χρημοτοδότησης.

Όλα αυτά είναι τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής τους ανάπτυξης, είναι τα αποτελέσματα της συνέχισης της αποπληρωμής του παράνομου και επονείδιστου δημόσιου χρέους από την μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι τα αποτελέσματα της συνέχισης της συμμετοχής της Ελλάδας στο σφαγείο της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μόνο η ρήξη και η αποδέσμευση από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση των μνημονίων, του ρατσισμού και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, μόνο η μονομερής διαγραφή του τοκογλυφικού δημόσιου χρέους μπορεί να ανοίξει δρόμους για μια άλλη πολιτική που θα βάζει στο προσκήνιο της ανάγκες του λαού.

Η Περιφερειακή μας Παράταξη Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα, αγωνίζεται για μια κοινωνία όπου το καπιταλιστικό κέρδος, η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν θα υπάρχουν και η κοινωνία θα παράγει τόσα όσα χρειάζεται για να καλύψει τις πραγματικές της ανάγκες.

Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 27 Ιουλίου στις 6:00μμ στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία, ενάντια στην μνημονιακή κυβερνητική πολιτική, ενάντια στον πραξικοπηματία πρωθυπουργό Τσίπρα και τους υπουργούς του, που πριν από 2 χρόνια μετέτρεψαν το μεγαλειώδες ΟΧΙ του λαού ενάντια στα Μνημόνια, σε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.

Για να διεκδικήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια, έξω από Ευρώ και ΕΕ, για να φωνάξουμε ότι ο πραξικοπηματίας πρωθυπουργός Τσίπρας και οι δωσίλογοι μνημονιακοί υπουργοί του είναι ανεπιθύμητοι στη Λαμία.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Περιφερειακή Παράταξη

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.