.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αναιρέσεις Θεσ/νίκης: Κουτσούμπα – Σκαμνέλος – Χάγιος (Βίντεο)


Anaireseis-2016-ThesΕπιμέλεια: Χρήστος Αβραμίδης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του φεστιβάλ Αναιρέσεις στη Θεσσαλονίκη, παρά την σποραδική βροχόπτωση. Δεκάδες άτομα συμμετείχαν στην πολιτική εκδήλωση με τίτλο, οι προκλήσεις της εποχής μας και η αντικαπιταλιστική αριστερά. Κεντρικοί ομιλητές ήταν η Δέσποινα Κουτσούμπα, μέλος του ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, o Σπύρος Σκαμνέλος αρθρογράφος-ανένταχτος αριστερός και ο Άγγελος Χάγιος μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Η Δέσποινα Κουτσούμπα σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η είσπραξη των φόρων και τα έσοδα δν είναι πια στην δικαιοδοσία του Ελληνικού κράτους, πωε έχουμε μια χούντα χωρίς τάνκς αλλά με banks. Μια χούντα που δεν είναι τόσο ορατός ο εχθρός και ανέφερε ότι στόχος είναι ο Λαός να διεκδικήσει να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του χωρίς ΕΕ, Χρέος κτλ.

Ο Σπύρος Σκαμνέλος πήρε τον λόγο και ανέλυσε παραδείγματα από επιχειρηματική αυθαιρεσία, όπου “αυτοί που θα ονομάζονταν ρεφορμιστές μπόρεσαν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο αναφοράς” και άρχισαν να γίνονται πρόσκομμα στα σχέδια για την κατασκευή φράγματος σε αντίθεση με το ΚΚΕ και τον Συνασπισμό που απέφυγαν την συγκεκριμένη δράση. Επιχειρηματολόγησε έτσι υπέρ της δράσης ενάντια στο σύστημα με μικρούς και μεγάλους αγώνες.

Τέλος, ο Άγγελος Χάγιος επέμεινε στον ρόλο της Ε.Ε. ενώ ανέφερε ότι “υπάρχει η απειλή να σου φέρουν ακόμα και τον στρατό αν διαπιστώσουν ότι κινδυνεύουν οι δημόσιες υποδομές από κινητοποιήσεις, όπως αποφάσισε το υποτίθεται δημοκρατικό Ευρωκοινοβούλιο”. Επίσης, σημείωσε πως κάθε αίτημα που μπαίνει σε εργατικό νεολαιίστικο κίνημα συνδέεται με την Ευρωπαική Ένωση, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι χρειάζεται ένα μέτωπο αντι-ΕΕ και ανατρεπτικό, και κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει την πρωτοβουλία όταν προχωρήσει..

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο βίντεο που ακολουθεί:

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 70.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.