.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αγωνιστές του νεολαιίστικου κινήματος: “Διαγράφουμε το ΧΡΕΟΣ τους, Δε θα διαγράψουν το ΜΕΛΛΟΝ μας”


debtΣτο πλαίσιο συμβολής στην ευρύτερη πρωτοβουλία για το χρέος, κατατίθεται κείμενο με υπογραφές από αγωνιστές του νεολαιίστικου κινήματος.

Ολόκληρο το κείμενο των υπογραφών έχει ως εξής:

Διαγράφουμε το ΧΡΕΟΣ τους

Δε θα διαγράψουν το ΜΕΛΛΟΝ μας

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τις ζωές μας να καταστρέφονται και το μέλλον μας να βυθίζεται όλο και περισσότερο στο σκοτάδι. Καλούμαστε να κάνουμε υπομονή για τα χρόνια της ανεργίας, να δουλέψουμε εξαντλητικά ωράρια και να αμειβόμαστε με ψίχουλα ή ακόμα και να φύγουμε από τη χώρα προκειμένου να καταφέρουμε να επιβιώσουμε. Όλα αυτά, αποτελέσματα της καπιταλιστικής κρίσης και της προσπάθειας υπέρβασής της από τη μεριά του κεφαλαίου στις πλάτες των λαών. Μια υπέρβαση που συμπυκνώνεται στη μνημονιακή πολιτική της λιτότητας, στο όνομα του τεράστιου δημόσιου χρέους.

Αυτό το χρέος όμως δεν είναι δικό μας. Δεν το δημιουργήσαμε εμείς. Δε θα το πληρώσουμε εμείς. Θα το διαγράψουμε οριστικά! Η πράξη αυτή, είναι η μόνη εφικτή λύση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία και ο λαός σήμερα. Έτσι ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε την εξυπηρέτηση των αναγκών μας σε πρώτο πλάνο και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

Η διαγραφή του χρέους δε μπορεί να αποτελεί σημείο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, τη συμμορία των Βρυξελλών και την ΕΕ, με τους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους. Αντίθετα, μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την πάλη του λαού. Μονομερώς, μέσα από το εργατικό κίνημα και τους αγώνες του, που θα επιβάλλουν το δίκαιο της μεγάλης πλειοψηφίας κόντρα στο παράλογο και άδικο νόμο της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Σε σύγκρουση και αποδέσμευση από την ευρωζώνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και τις δανειακές συμβάσεις τους.

Το δίλημμα έχει τεθεί και το βιώνουμε καθημερινά στις ζωές μας χιλιάδες νεολαίοι. Γίνεται πλέον ολοένα και πιο καθαρό σε αντιδιαστολή με τις «εθνοενωτικές σούπες» και τις υποκριτικές αφηγήσεις του τύπου «τα φάγαμε όλοι μαζί», ότι το ζήτημα του χρέους είναι ζήτημα ταξικό γιατί φορτώνεται στις πλάτες των λαών και όχι του εθνικού κεφαλαίου. Είτε θα πρέπει να πληρώνουμε κάθε χρόνο δις ευρώ σε τόκους και χρεολύσια αντιμετωπίζοντας την ακραία φτώχεια είτε θα διαγράψουμε το χρέος που στέκει σα βραχνάς πάνω από τα κεφάλια μας και θα μπορέσουμε να ζήσουμε με βάση τις ανάγκες μας.

Πρέπει να ανατρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση και πρέπει να το κάνουμε άμεσα. Βλέπουμε ένα ολόκληρο εκπαιδευτικό σύστημα, από τα σχολεία μέχρι τα πανεπιστήμια, να καταρρέουν από την υποχρηματοδότηση με αποτέλεσμα χιλιάδες νέοι να στερούνται το δικαίωμα στη γνώση. Σχεδόν ανέφικτη είναι και για τους περισσότερους νέους η πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μιας και είτε είναι άνεργοι είτε δουλεύουν υπό καθεστώς μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας. Σχεδόν απίθανη όμως είναι η πρόσβαση των νέων στην εργασία, μιας και αυτό το δικαίωμα στερείται από το 60% της νεολαίας, ενώ οι υπόλοιποι, οι «τυχεροί» προσπαθούν να επιβιώσουν με μισθούς πείνας που προσφέρουν οι διάφορες μορφές ευέλικτης απασχόλησης. Έτσι οδηγούμαστε να εγκαταλείπουμε τον τόπο μας προκειμένου να καταφέρουμε να βρούμε δουλειά για να ζήσουμε. Όλη αυτή η εφιαλτική πραγματικότητα που βιώνουμε ως νεολαία γίνεται στο βωμό της αποπληρωμής του χρέους που συνεχίζει να αυξάνεται.

Πώς προκύπτει και πώς διογκώνεται όμως αυτό το χρέος; Ιδιωτικοποίηση των κερδών, κοινωνικοποίηση των ζημιών από το κεφάλαιο

Χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις δανείζονται για να χρηματοδοτούν την οικονομική ολιγαρχία με επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές, κρατικές προμήθειες, υπερκοστολογημένα δημόσια έργα, ολυμπιακές εγκαταστάσεις, πολεμικούς εξοπλισμούς. Και όχι για να καλύψουν τις δαπάνες για δημόσια παιδεία, υγεία, πρόνοια, μισθούς και συντάξεις όπως μας λένε.

Από το 2008 και το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης, τα κράτη έχουν δώσει εκατομμύρια Ευρώ για τη διάσωση των τραπεζών, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την εκτίναξη των δημοσίων ελλειμμάτων, την ανάγκη εκ νέου δανεισμού με ακόμη υψηλότερα επιτόκια, με συνέπεια ένα φαύλο κύκλο που οδηγεί σήμερα, 5 χρόνια μετά την υπογραφή του Μνημονίου, το χρέος της Ελλάδας να έχει αυξηθεί από 329,5 δις € το 2010 σε 350 δις € το 2014.

Με το περιβόητο PSI “κουρεύτηκαν” τα αποθεματικά δημόσιων οργανισμών, πανεπιστημίων και ασφαλιστικών ταμείων, ενδεικτικό των “λύσεων” που προκύπτουν όταν το πάνω χέρι των ενεργειών το έχουν οι δανειστές και όχι οι λαοί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου που διογκώνεται συνεχώς το χρέος είναι το γεγονός πως το 70% του δημόσιου χρέους σήμερα οφείλεται στους μηχανισμούς της Τρόικας, ενώ μόνο για το 2015 η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει πάνω από 22 δις € για τόκους και χρεολύσια. Ο συνεχής δανεισμός του κράτους, που αυξάνει το δημόσιο χρέος, σήμερα γίνεται προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων δανείων, δηλαδή του χρέους που ήδη έχει μια χώρα και η χρηματοδότηση των τραπεζών, και έτσι σχεδόν τίποτα από τα δάνεια δεν κατευθύνεται για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.

Πάνω από το 90% των δόσεων επιστράφηκε ξανά στους δανειστές και τις τράπεζες, όπως αποδεικνύουν τα ίδια τα στοιχεία του ΔΝΤ! Έτσι, φτάνουμε να «φεύγει» το 53% του προϋπολογισμού στην εξυπηρέτηση του χρέους ενώ την ίδια στιγμή η ανεργία στη νέα γενιά να ξεπερνάει το 60%. Έτσι φτάνουμε να μας τρομοκρατούν τα ΜΜΕ για την έλλειψη ρευστότητας των τραπεζών (που πρέπει να καλυφθεί με νέα δάνεια δισεκατομμυρίων που θα πληρώσουμε εμείς) ενώ η ανεργία να αντιμετωπίζεται με 5μηνα και voucher αισχρής εκμετάλλευσης για ένα κομμάτι ψωμί.

Από τη άλλη δημιουργείται ένα εύλογο ερώτημα στο μεγαλύτερο κομμάτι των λαών του κόσμου που βλέπουν το παγκόσμιο χρέος να ξεπερνάει τα 48 τρις €! Αλήθεια, σε ποιόν χρωστάμε όλα αυτά τα λεφτά; Η ΕΚΤ και το ΔΝΤ που δανείζουν τα κράτη που βρίσκουν τα λεφτά; Ποιος δημιούργησε αυτόν τον παγκόσμιο πλούτο και σε ποιόν ανήκει;

Αφού το χρέος δεν είναι δικό μας, γιατί να το πληρώσει ο λαός;
Ο λαός δεν πήρε τίποτα από τα ληστρικά δάνεια. Από όλα αυτά μόνο οι τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο κέρδιζαν τόσα χρόνια. Δε θα πληρώσουμε εμείς το χρέος τους. Δεν το αναγνωρίζουμε και δε θα δώσουμε ούτε ένα ευρώ στη νόμιμη τοκογλυφία που εξυπηρετεί τα κέρδη των καπιταλιστών.

Γιατί αυτή είναι αναγκαία συνθήκη προκειμένου να μπορέσουμε να ζήσουμε, να έχουμε εκπαίδευση, υγεία, ασφάλιση. Να σταματήσουμε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι στα προγράμματα εκ περιτροπής εργασίας, με τους μισθούς πείνας και τις εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα.

Για να χάσουν από τον πλούτο τους τα αφεντικά και όχι εμείς. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από ένα μαχητικό, ανατρεπτικό λαϊκό κίνημα που θα παλέψει για την άμεση διαγραφή όλου του χρέους. Μονάχα η πάλη του λαού στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη ενάντια στους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους μπορεί να ανατρέψει αυτή την εφιαλτική πραγματικότητα που έχουν δημιουργήσει προκειμένου να μεγιστοποιεί τα κέρδη του το κεφάλαιο.

Για αυτό το λόγο είναι αναγκαία η σύγκρουση με την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους μηχανισμούς της και η έξοδος από αυτή την λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου. Είναι αναγκαία η ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες και οι κυβερνήσεις των κρατών. Είναι αναγκαία η εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και η λειτουργιά τους υπό εργατικό έλεγχο με ταυτόχρονη δέσμευση κεφαλαίων, ώστε να περάσει ο πλούτος που παράγεται στα χέρια των εργαζομένων. Είναι αναγκαία η εργατική και νεολαιίστικη πάλη ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα νέα αντεργατικά μνημόνια που σχεδιάζει από κοινού με την ντόπια και διεθνή άρχουσα τάξη. Είναι αναγκαία η ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες και οι κυβερνήσεις των κρατών καθώς και συνολικά η πάλη ενάντια στην υπεραντιδραστική καπιταλιστική ανασυγκρότηση. Χωρίς καμία περίοδο χάριτος, αναμονής ή εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σε πλήρη σύγκρουση με την πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup που αυτή η κυβέρνηση υπέγραψε στις Βρυξέλλες. Μια συμφωνία η οποία όχι μόνο δεν αφήνει περιθώρια κανενός τύπου φιλολαϊκής πολιτικής, αλλά στην ουσία αναγνωρίζει το χρέος και τις δανειακές υποχρεώσεις προς τους «εταίρους» και δεσμεύει τον λαό σε νέα αντεργατικά μνημόνια.

Ενώνουμε τις φωνές μας με το μαχόμενο εργατικό κίνημα, την ριζοσπαστική διανόηση και τον πληττόμενο λαό! Ούτε ανταλλαγή ούτε επιμήκυνση ή άλλες “έξυπνες λύσεις”! Από τις εκρήξεις του φοιτητικού κινήματος των τελευταίων πολλών χρόνων, μέχρι τον φρέσκο αέρα των μαθητικών καταλήψεων και από τις αδύναμες αλλά ελπιδοφόρες αρκετές φορές μάχες των νέων εργαζόμενων μέχρι την ΕΡΤ και τις καθαρίστριες το νεολαίστικο και εργατικό κίνημα έχει αποδείξει ότι μπορεί να ορθώσει το ανάστημά του. Τώρα είναι η ώρα να ξαναβγεί δυναμικά στο προσκήνιο.

Απαιτούμε άμεση μονομερή διαγραφή όλου του χρέους! Καλούμε σε κοινωνικοπολιτική πρωτοβουλία, η οποία θα θέσει τον στόχο της διαγραφής μέσα απο την πάλη του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος και δεν θα περιμένει με τον Μεσσία διαπραγματευτή να του προσφέρει παυσίπονο για τον καρκίνο στη καλύτερη των περιπτώσεων ούτε θα τρέφει αυταπάτες για «αμοιβαία επωφελή λύση» με τους δανειστές το κεφάλαιο. Παίρνουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και βγαίνουμε στο προσκήνιο του ανατρεπτικού αγώνα, της διεκδίκησης, της σύγκρουσης και της επιβολής για να ορίσουμε την ζωή μας στο μπόι των αναγκών μας.

Υπογραφές
1. Ελευθερία Αγραφιώτη Φοιτήτρια
2. Κώστας Αθανασόπουλος Φοιτητής
3. Παναγιώτης Αλεφαντής Φοιτητής
4. Βασίλης Αμουργιανός Φοιτητής
5. Χριστίνα Ανδριανοπούλου Φοιτήτρια
6. Θάνος Ανδρίτσος Αρχιτέκτονας, υποψήφιος διδάκτορας
7. Παύλος Αντωνιάδης Φοιτητής
8. Κλεοπάτρα Αποστολοπούλου Φοιτήτρια
9. Γεωργία Αραμπατζή Φοιτήτρια
10. Κώστας Αρβανίτης Άνεργος τοπογράφος
11. Ανθή Αρβανίτη Φοιτήτρια
12. Ηλίας Αρκούδης Φοιτητής
13. Αβραάμ Ασπράγκαθος Φοιτητής
14. Αποστόλης Ασπράγκαθος Φοιτητής
15. Σωτήρης Ασπράγκαθος Φοιτητής
16. Σίσσυ Αψεμίδου Φοιτήτρια
17. Κυριάκος Βακάλογλου Φοιτητής
18. Χρύσα Βαλαβανίδου Εργαζόμενη σε πρόγραμμα voucher
19. Νώντας Βαλσαμάκης Φοιτητής
20. Δημήτρης Βαρσάμης Εργαζόμενος στον επισιτισμό
21. Παναγιώτης Βάσης Εργαζόμενος στον επισιτισμό
22. Γιώργος Βασιλόπουλος Φοιτητής
23. Νίκη Βαχαβιώλου Φοιτήτρια
24. Κώστας Βλάχας Φοιτητής
25. Θοδωρής Βλαχογιάννης Φοιτητής
26. Στέφανος Βλάχος Φοιτητής
27. Νεφέλη Βλαχούλη Φοιτήτρια
28. Βάγια Βλαχομήτρου Φοιτήτρια
29. Δημήτρης Βογιατζίδης Ηλεκτροτεχνίτης
30. Γιώργος Βούρας Φοιτητής
31. Δημήτρης Βουρδούκας Φοιτητής
32. Βενήρα Βραζιτούλη Φοιτήτρια
33. Δημήτρης Βραζιώτης Άνεργος γεωπόνος, μέλος Attack στην ανεργία και την επισφάλεια
34. Αναστασία Βυθούλκα Φοιτήτρια
35. Ειρήνη Γαϊτάνου Υποψήφια διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών
36. Βασιλικής Γαλιατσάτου Φοιτήτρια
37. Δήμητρα Γερνά Φοιτήτρια
38. Παναγιώτα Γεώργα Φοιτήτρια
39. Μαρία Γεωργάκη Φοιτήτρια
40. Νίκος Γεωργόπουλος Φοιτητής
41. Νίκος Γιακουμέλος Εργαζόμενος στα ΜΜΕ
42. Νάνσυ Γιακούμπ Φοιτήτρια
43. Γιάννης Γιαλούρης Φοιτητής
44. Γιώργος Γκάλπας Φοιτητής
45. Ελευθερία Γκάρα Φοιτήτρια
46. Πελαγία Γκουζιάνου Φοιτήτρια
47. Αλέξανδρος Γκουρουλιάν Φοιτητής
48. Κώστας Γούσης Νομικός
49. Κατερίνα Γραβάνη Φοιτήτρια
50. Ρέα Γρηγοροπούλου Φοιτήτρια
51. Βασίλης Γριμανέλης Φοιτητής
52. Ευαγγελία Γεωργαλή Φοιτήτρια
53. Χριστίνα Γεωργαντά Φοιτήτρια
54. Δημήτρης Γεωργίου Φαρμακοποιός
55. Ρένια Γκάνια Φοιτήτρια
56. Δημήτρης Γκιούλος Μεταφραστής – συγγραφέας
57. Μάκης Δαβίλας Φαρμακοποιός
58. Γιώργος Δαγαλάκης Φοιτητής
59. Αναστασία Δάγλα Φοιτήτρια
60. Γιώργος Δάγκας Φοιτητής
61. Φάνης Δαγκλής Φοιτητής
62. Κώστας Δαμανάκης Φοιτητής
63. Δημήτρης Δεδικούσης Φοιτητής
64. Νάνσυ Δεκαβάλα Φοιτήτρια
65. Ειρήνη Δερμιτζή Φοιτήτρια
66. Χριστίνη Δέση-Λουκά Φοιτήτρια
67. Νίκος Δηλάρης Μηχανολόγος μηχανικός
68. Γιώργος Δημητρακόπουλος Φοιτητής
69. Μαριάννα Δημητρίου Εργαζόμενη μηχανικός Η/Υ
70. Γιάννης Δημητρόπουλος Φοιτητής
71. Φιλία Διαμαντά Φοιτήτρια
72. Ξένια Διδιμιώτη Φοιτήτρια
73. Γιώργος Διδιμιώτης Φοιτητής
74. Βάλια Δραγώνα Φοιτήτρια
75. Χρήστος Δραγώνας Φοιτητής
76. Λήδα Δώδου Φοιτήτρια
77. Μέτο Εντρι Εργαζόμενος στον επισιτισμό
78. Ευριπίδης Ευθυμίου Φοιτητής
79. Κων/νος Ευθυμίου Φοιτητής
80. Αθανασία Εφεντάκη Φοιτήτρια
81. Μενέλαος Ζαγανίδης Φοιτητής
82. Σαβίνα Ζαρκάδα Φοιτήτρια
83. Μιχάλης Ζαφειρόπουλος Φοιτητής
84. Γιάννης Ζέρβας Φοιτητής
85. Μιχάλης Ζέρβας Εργαζόμενος στον επισιτισμό
86. Ειρήνη Ζερβοπούλου Φιλόλογος – υποψήφια διδάκτωρ
87. Ιφιγένεια Ζήκου Φοιτήτρια
88. Δημήτρης Ζόγκας Φοιτητής
89. Γιώργος Ζουμπουρλής Φοιτητής
90. Ελευθερία Ζωγράφου Φοιτήτρια
91. Γιώργος Ηγουμενάκης Ξενοδοχοϋπάλληλος
92. Φωτεινή Θανασούλα Φοιτήτρια
93. Ειρήνη Θάνου Βιολόγος
94. Αποστόλης Θεοδοσίου Εργαζόμενος στο χώρο του επισιτισμού
95. Δημήτρης Θεοφιλάτος Υποψήφιος Διδάκτωρ Βιολογίας
96. Κων/να Θεοχαροπούλου Φοιτήτρια
97. Δήμητρα Θωμοπούλου Νοσηλεύτρια, εργαζόμενη σε voucher
98. Μαριέττα Καββαδία Φοιτήτρια
99. Κώστας Καζανάς Φοιτητής
100. Αφροδίτη Καζέπη Άνεργη
101. Βάσω Καλαμά Αρχιτέκτονας
102. Γιώργος Καλαράς Φοιτητής
103. Αφροδίτη Καλογιάννη Φοιτήτρια
104. Σοφοκλής Καλοϊδάς Φοιτητής
105. Παναγιώτα Κανέλλου Φοιτήτρια
106. Κων/να Καντά
107. Σοφία Καπακτσή Φοιτήτρια
108. Πάρης Καπής Ειδικευόμενος γιατρός
109. Αύρα Καραγατσλή Φοιτήτρια
110. Μηνάς Καραγιάννης Φοιτητής
111. Αλεξάνδρα Καρακώτια Φοιτήτρια
112. Κωνσταντίνα Καραμπέλη Αρχιτέκτονας
113. Μαρία Καραμπέλη Αγροτικός ιατρός, Χανιά
114. Κατερίνα Καραναστάση Φοιτήτρια
115. Γιώργος Καρβέλας Αγροτικός ιατρός, Χανιά
116. Μαγδαληνή Καρδαμπίκη Φοιτήτρια
117. Ελένη Καρυπίδου Άνεργη
118. Ορέστης Καττής Φοιτητής
119. Γιάννης Κερεστετζής Φοιτητής
120. Γιώργος Κεχαγιάς Φοιτητής
121. Δημήτρης Κεχρής Φυσικός
122. Φώτης Κήπος Φοιτητής
123. Γιώργος Κιούσσης Φοιτητής
124. Μιχάλης Κόγιας Φοιτητής
125. Δημήτρης Κοκκίνης Φοιτητής
126. Μαντώ Κοκκίνη Φοιτήτρια
127. Νίκος Κοκκινάκης Φοιτητής
128. Ανθή Κολοκοτρώνη Μεταπτυχιακή φοιτήτρια
129. Δαμιανός Κοματάς Φοιτητής
130. Κων/νος Κοντοδήμας Μεταπτυχιακός φοιτητής
131. Κωνσταντίνα Κορμπή Φοιτήτρια
132. Άννα Κορρέ Φοιτήτρια
133. Χρήστος Κοσίνας Φοιτητής
134. Ανδρέας Κοσίνας Μαθητής
135. Κων/νος Κοσμόπουλος Φοιτητής
136. Αντώνης Κοτσαμπάσογλου Φοιτητής
137. Άρης Κοτταράς Φοιτητής
138. Σταύρος Κουβαράς Φιλόλογος
139. Γιώργος Κουβακάς Φοιτητής
140. Διονύσης Κουκουβίνος Φοιτητής
141. Ηλίας Κουράκος Φοιτητής
142. Γεωργία Κουτρομάνου Φοιτήτρια
143. Παναγιώτης Κουτρομάνος Φοιτητής
144. Γιάννης Κουτσογιάννης Φοιτητής
145. Μαριλένα Κουκούλη Ιστορικός, εργαζόμενη σε voucher
146. Δημήτρης Κρασάκης Φοιτητής
147. Ελίζα Κριμιτζά Φοιτήτρια
148. Εφη Κτιστάκη Εργαζόμενη στον επισιτισμό
149. Θωμάς Κυριακάκης Φοιτητής
150. Βάλια Κυριάκη Φοιτήτρια
151. Σοφία Κυριακίδη Χημικός – εκπαιδευτικός
152. Μευτέρης Κυρούσης Εργαζόμενος μηχανικός Η/Υ
153. Ηλίας Κωνσταντινίδης Φοιτητής
154. Δημήτρης Κωνσταντίπουλος Φοιτητής
155. Δανάη Κωτίδου Φοιτήτρια
156. Παναγιώτης Κώτσης Γεωπόνος
157. Χρήστος Κώττης Άνεργος
158. Βαγγέλης Λακοβικιώτης Φοιτητής
159. Λεονάρδος Λεονάρδος Φοιτητής
160. Παναγιώτης Λεοντόπουλος Εργαζόμενος μηχανικός Η/Υ
161. Βαγγέλης Λιάκος Φοιτητής
162. Ιωάννα Λιάλιου Φοιτήτρια
163. Βάσια Λιανοπούλου Φοιτήτρια
164. Αλέξανδρος Λιανός Φοιτητής
165. Θέμης Λιανός Φοιτητής
166. Αθηνά Λιανού Φοιτήτρια
167. Φοίβος Λιναρδάτος Φοιτητής
168. Ελεάννα Λίτσιου Φοιτήτρια
169. Δωροθέα Λούκρη Αρχιτέκτονας
170. Αλέξανδρος Λυκεσάς Σπουδαστής ΤΕΙ
171. Παναγιώτης Μαϊστρέλλης Φοιτητής
172. Νίκος Μακρόπουλος Εργαζόμενος μηχανικός Η/Υ
173. Γιάννης Μάλαμας Φοιτητής
174. Μαριάτζελα Μάλαμα Φοιτήτρια
175. Βαγγέλης Μαλές Φοιτητής
176. Κώστας Μαμουνάς Φοιτητής
177. Πέτρος Μανιάτης Λογιστής, μέλος Δ.Σ. του ΕΕΛΠ
178. Δήμος Μανίκας Φοιτητής
179. Γιώργος Μανουράς Φοιτητής
180. Μάνος Μανουράς Μουσικός
181. Ιάσονας Μανωλάκης Φοιτητής
182. Σταύρος Μαραγκουδάκης Εργαζόμενος στη βιομηχανία
183. Αθανασία Μαργαρίτη Φοιτήτρια
184. Μάνος Μαρκάκης Μεταπτυχιακός φοιτητής
185. Μιχάλης Μαρτιμιανάκης Ξυλουργός
186. Βαγγέλης Μαρτίνος Φοιτητής
187. Ειρήνη Μαρτίνη Φοιτήτρια
188. Ιάσονας Μασούρας Φοιτητής
189. Χάρης Μασούρας Φοιτητής
190. Μαρτίνα Μαστρογιαννάκη Φοιτήτρια
191. Ισμήνη Ματζουράνη Φοιτήτρια
192. Νεφέλη Ματσούκα Φοιτήτρια
193. Δήμητρα Μαυροειδή Φοιτήτρια
194. Γιώργος Μαυρομάτης Φοιτητής
195. Μαρίνα Μαυροπούλου Φοιτήτρια
196. Κική Μένου Φιλόλογος – σερβιτόρα
197. Νεφέλη Μηνακάκη Φοιτήτρια
198. Γιάννης Μητσόπουλος Τεχνικός
199. Αλέξανδρος Μινωτάκης Μεταπτυχιακός φοιτητής
200. Καλλιόπη Μιχαηλίδου Φοιτήτρια
201. Στεφάνος Μολόχας Αυτοαπασχολούμενος
202. Γιώργος Μονοτράκης Μαθηματικός
203. Γιάννης Μοριανός Φοιτητής
204. Γιασεμί Μοριανού Μεταπτυχιακός φοιτητής
205. Γιάννης Μοσχονάς Φοιτητής
206. Βαγγέλης Μόσχος Φοιτητής
207. Θοδωρής Μούλος Φοιτητής
208. Βασίλης Μπαζιργιάννης Φοιτητής
209. Ζωή-Χριστίνα Μπακάλη Χημικός – εργαζόμενη σε φροντιστήριο
210. Πάνος Μπαμπίλης Φοιτητής
211. Ανδρέας Μπαρδάκος Φοιτητής
212. Ζώη Μπάρμπα Φοιτήτρια
213. Γιώργος Μπαρμπαρής Φοιτητής
214. Ελένη Μπαρμπαρή Φοιτήτρια
215. Αντώνης Μπεκιάρης Φοιτητής
216. Παύλος Μπέσης Φοιτητής
217. Γιώργος Μπέτης Ξενοδοχοϋπάλληλος
218. Χαρά Μπιτσάκη Τελειόφοιτη χημικού
219. Δημήτρης Μποζίκας Φοιτητής
220. Χριστίνα Μπούγα Φοιτήτρια
221. Μαρία Μπούγου Φοιτήτρια
222. Σοφία Μπούντρη Φοιτητής
223. Μαρία Μπούσαλη Φοιτήτρια
224. Εύη Μπουτούλη Εργαζόμενη στον επισιτισμό
225. Γιάννης Μυκονιάτης Φοιτητής
226. Δημήτρης Μυρίλλος Φοιτητής
227. Ντοριάν Μυρτάι Φοιτητής
228. Χρήστος Νασιουτζίκης Φοιτητής
229. Λίνα Νέζου Φοιτήτρια
230. Κατερίνα Νομικού Φοιτήτρια
231. Βάγια Ντακούλα Φοιτήτρια
232. Κωνσταντίνα Νταλιάνη Φοιτήτρια
233. Μαρία Ντίνου Φοιτήτρια
234. Σεραφείμ Ντόβολος Φοιτητής
235. Στάθης Ντούρος Άνεργος γεωπόνος
236. Αντωνία Ντρενογιάννη Μεταπτυχιακή φοιτήτρια
237. Κων/να Ντρενογιάννη Ιδιωτική υπάλληλος
238. Άγγελος Ντρίζος Φοιτητής
239. Αθηνά Ξανθοπούλου Άνεργη κοινωνική ανθρωπολόγος
240. Ανθή Ξανθοπούλου Φοιτήτρια
241. Μαρία Ξεκαρδάκη Φοιτήτρια
242. Ζαχαρίας Ξυγκάς Φοιτητής
243. Ειρήνη Ξυδιανού Φοιτήτρια
244. Ηλίας Οικονομάκης Φοιτητής
245. Κώστας Οικονομίδης Φοιτητής
246. Αγγελος Παλλακαράκης Υποψήφιος διδάκτορας Γεωπονικής
247. Άρης Πάλλας Χημικός άνεργος
248. Νίκος Παλληκαράκης Υποψήφιος διδάκτορας ΕΜΠ
249. Πάνος Πανάς Φοιτητής
250. Ηλίας Παναγιωτίδης Φοιτητής
251. Θοδωρής Πανταζόπουλος Φοιτητής
252. Σωκράτης Πάντος Φοιτητής
253. Μαριλένα Παπαδάκη Φοιτήτρια
254. Αρχοντούλα Παπαδημητρίου Ιατρός
255. Διονύσης Παπαδόπουλος Φοιτητής
256. Στράτος Παπαδόπουλος Φοιτητής
257. Κίμων Παπαθωμάς Κοινωνικός επιστήμονας, μέλος δικτύου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων
258. Νίκος Παπαευσταθίου Φοιτητής
259. Μυρσίνη Παπακουνάδη Αγροτικός ιατρός, Χανιά
260. Δημήτρης Παπακωνσταντίνου Εργαζόμενος βιομηχανίας
261. Στάθης Παπαλιάκος Φοιτητής
262. Αφροδίτη Παπαναστασίου Φοιτήτρια
263. Γιώργος Παπανικολάου Φοιτητής
264. Δημήτρης Παπαντώνης Φοιτητής
265. Δημήτρης Παπαντώνης Φοιτητής
266. Εφη Παπαπαύλου Υποψήφια διδάκτωρ χημικός
267. Νίκος Παπαργύρης Φοιτητής
268. Δημήτρης Παπατζίκος Εργαζόμενος στον επισιτισμό
269. Μαγδαληνή Παπαφυλάκη Φοιτήτρια
270. Σοφία Παπαφυλάκη Φοιτήτρια
271. Χριστίνα Παρασκευοπούλου Φοιτήτρια
272. Κων/να Παστρωμά Φοιτήτρια
273. Μελίνα Πατσώνη Φοιτήτρια
274. Γιώργος Πενταφράγκας Φοιτητής
275. Θοδωρής Περεντίδης Οικονομολόγος-λογιστής
276. Μάγδα Περιβολάρη Φοιτήτρια
277. Κατερίνα Περλιάνη Εργαζόμενη στον επισιτισμό
278. Αγγελική Πέτα Φοιτήτρια
279. Ιωάννας Πετράκη Μεταπτυχιακή φοιτήτρια
280. Γιάννης Πετράκης Άνεργος μαθηματικός
281. Άρης Πέτρου Φοιτητής
282. Πάνος Πετρόπουλος Εργαζόμενος μηχανικός Η/Υ
283. Κατερίνα Πιλάλα Φοιτήτρια
284. Γιώργος Πισίνας Φοιτητής
285. Στέλα Πορτέση Φοιτήτρια
286. Σήφης Ποτηράκης Φοιτητής γεωπονικής
287. Γιάννα Ποτσή Φοιτήτρια
288. Δήμητρα Πρίτζιου Εργαζόμενη στον επισιτισμό
289. Θεώνη Προυσαλίδη Φοιτήτρια
290. Κώστας Ράπτης Μεταπτυχιακός φοιτητής
291. Νεφέλη Ράπτη Αγροτικός ιατρός, Χανιά
292. Θάνος Ρεκούνας Μαθητής
293. Κωνσταντίνος Ρηγόπουλος Μηχανικός περιβάλλοντος
294. Τάσος Ρίζος Φοιτητής
295. Φένια Ρίζου Φοιτήτρια
296. Αργυρώ Ροζάνα Φοιτήτρια
297. Ιάσονας Ροσσέτος Φοιτητής
298. Σπύρος Ρούμπας Φοιτητής
299. Παύλος Ρούσσης Φοιτητής
300. Ρένος Ρώτας Φοιτητής
301. Νίκος Σακαλής Φοιτητής
302. Μαρία Σακελλαρίδη Φοιτήτρια
303. Μιχάλης Σάμαρης Μεταπτυχιακός φοιτητής, μέλος ΔΣ μεταπτυχιακών Μαθηματικού, ΕΚΠΑ
304. Παναγιώτης Σαμοθρακίτης Φοιτητής
305. Αντιγόνη Σαριπανίδου Φοιτήτρια
306. Ιάσονας Σιαμαντάς Μαθητής
307. Γιάννης Σιαμαντάς Απόφοιτος Οδοντριατρικής
308. Άννα Σιαμπάνη Μεταπτυχιακή φοιτήτρια
309. Ευτυχία Σιμογλάκη Φοιτήτρια
310. Κων/νος Σιόζιος Φοιτητής
311. Αλκής Σιούλας Φοιτητής
312. Παναγιώτης Σιούλας Πολιτικός μηχανικός
313. Νίκος Σοβάρας Ιδιωτικός υπάλληλος
314. Γιώργος Σουβαλιώτης Φοιτητής
315. Στέλλα Σουνδουλουνάκη Ιατρός
316. Κατερίνα Σοφουλάκη Μηχανικός
317. Δημητρής Σουφτάς Κοινωνικός επιστήμονας
318. Νατάσσα Σπαρτινού Ιατρός
319. Γιάννης Σπυρόπουλος Φοιτητής
320. Μαρικαίτη Στασινού Φοιτήτρια
321. Μαριάννα Σταυροπούλου Φοιτήτρια
322. Μιχάλης Σταύρου Απόφοιτος Οδοντιατρικής
323. Παναγιώτης Στέρπης Φοιτητής
324. Ισμήνη Στέλιου Άνεργη
325. Στάθης Στεφανής Φοιτητής
326. Δημήτρης Συνάπαλος Μηχανικός
327. Άγγελος Ταβλαδοράκης Φοιτητής
328. Μάνος Ταβλαδοράκης Φοιτητής
329. Βούλα Τασοπούλου Φοιτήτρια
330. Αρετή Τάσση Φοιτήτρια
331. Λάμπρος Τάσσης Φοιτητής
332. Πέτρος Τάταλας Φοιτητής
333. Ευγενία Τάχου Φοιτήτρια
334. Δημήτρης Τζαμουράνης Εργαζόμενος βιομηχανίας
335. Κωνσταντίνος Τζιάκας Φοιτητής
336. Χρύσα Τζίκα Φοιτήτρια
337. Γιώργος Τζίμας Φοιτητής
338. Δημήτρης Τζίμας Φοιτητής
339. Νίκος Τζιορτζιότης Φοιτητής
340. Ολίβια Τζιουβάρα Βιολόγος
341. Αλέξανδρος Τζούμας Ασκούμενος δικηγόρος
342. Βασίλης Τζώτζης Άνεργος
343. Μαριαλένα Τομπαλίδου Φοιτήτρια
344. Μαρία Τόπη Φοιτήτρια
345. Αναστασία Τόπη Φοιτήτρια
346. Ελένη Τριανταφυλλοπούλου Πολιτικός μηχανικός, μέλος ΣΜΤ
347. Κώστας Τριχιάς Πολιτικός μηχανικός, μέλος ΣΜΤ
348. Αθηνά Τσαγκαράκη Αρχαιολόγος
349. Χρήστος Τσαμπουλατίδης Ψυχολόγος
350. Αντιγόνη Τσαπικούνη Φοιτήτρια
351. Ζωή Τσαπακίδου Φοιτήτρια
352. Σωκράτης Τσέλιος Φοιτητής
353. Ορφέας Τσίλιας Φοιτητής
354. Ιωάννα Τσιαμούρα Φοιτήτρια
355. Μαριλένα Τσιαμούρα Άνεργη
356. Άννα Τσίγγα Φοιτήτρια
357. Μαρία Τσίγκου Τελειόφοιτη ΤΕΙ Πάτρας
358. Παναγιώτης Τσίκαλας Αυτοαπασχολούμενος
359. Σπύρος Τσόγκας Φοιτητής
360. Αθανάσιος Τσολάκης Άνεργος
361. Νίκος Τσολάκης Φοιτητής
362. Χριστίνα Τσόλη Εργαζόμενη στον επισιτισμό
363. Γιώργος Τσολής Άνεργος
364. Σταύρος Τσώνης Φοιτητής
365. Βασίλης Υφαντής Φοιτητής
366. Παναγιώτης Φαμελης Φοιτητής
367. Δέσποινα Φαμελιάρη Φοιτήτρια
368. Περικλής Φανερωμένος Φοιτητής
369. Φίλιππος Φασούλας Φοιτητής
370. Ευθύμης Φλέγγας Φοιτητής
371. Κώστας Φουρίκος Οικονομολόγος
372. Ευφροσύνη Φουσέκη Άνεργη
373. Νίκος Φουστούκος Φοιτητής
374. Σπύρος Χαϊκάλης Άνεργος μηχανικός
375. Χαράλαμπος Χατζηγιαννάκος Τεχνικός ανυψωτικών μηχανημάτων
376. Διονύσης Χατζηδάκης Μεταπτυχιακός φοιτητής
377. Αναστασία Χουλιαρά Φοιτήτρια
378. Ειρήνη Χαιρέτη Φυσικός
379. Σοφία Χανιώτη Φοιτήτρια
380. Χρήστος Χαρατσής Φοιτητής
381. Θωμάς Χαριτάκης Άνεργος μηχανικός
382. Γιώργος Χαρίτος Αρχαιολόγος
383. Βασιλική Χαρχαρίδη Φοιτήτρια
384. Νικολέτα Χατζηιωακειμίδου Φοιτήτρια
385. Κων/νος Χατζηθωμάς Φοιτητής
386. Μαρία Χατζηνικολάου Φιλόλογος
387. Παναγιώτης Χατζόπουλος Φοιτητής
388. Βασίλης Χονδρογιάννης Συμβασιούχος αρχαιολόγος
389. Χρήστος Χονδρογιάννης Μεταπτυχιακός φοιτητής
390. Σπύρος Χρυσομύτης Εργαζόμενος στον επισιτισμό
391. Θεοδώρα Χρυσούλα Μεταπτυχιακή φοιτήτρια
392. Δημήτρης Ψαλλίδας Φοιτητής

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 98.57% ( 7
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.