.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ένας ψεύτης, μα τι ψεύτης…(περί εθνικής σύνταξης)


syntax1Άρθρο 6.4: «Το ποσό της κανονισθείσας κατά τα ανωτέρω σύνταξης καταβάλλεται ανά μήνα, ΔΩΔΕΚΑ φορές το χρόνο».

Μετάφραση: η μνημονιακή κατάργηση των δώρων, δηλαδή των 12 από τις 14 καταβολές σύνταξης, διατηρείται και μετατρέπεται σε δομική, μόνιμη πλευρά του νέου ασφαλιστικού καθεστώτος. Οργίζεται ο καναλάτος ΣΥΡΙΖΑίος: «Μα αυτή την μείωση την έκαναν οι προηγούμενοι!» Φοβερή πληροφορία που δεν την ξέραμε… Λες και ο κοσμάκης ψήφισε την κυβέρνηση για να του πει κάτι που δεν ήξερε για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και όχι, ακριβώς επειδή ήξερε για αυτούς και για τη μείωση των συντάξεων, προσμένοντας στην αναίρεση αυτής της ληστείας.

Άρθρο 7.1: «Η Εθνική Σύνταξη καταβάλλεται σε όλους, όσοι διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα για τουλάχιστον δεκαπέντε (15) έτη, μεταξύ του 15ου και του 67ου έτους της ηλικίας τους… Άρθρο 7.6: Για την πρώτη εφαρμογή του νόμου αυτού η εθνική σύνταξη ορίζεται σε τριακόσια ογδόντα τέσσερα (384) Ευρώ κάθε μήνα».

Δηλαδή έχουν όλοι τουλάχιστον σαν αφετηρία τα 384 ευρώ; Όχι φυσικά! Αυτός είναι ένας …στρατηγικός στόχος. Τα 15 χρόνια είναι ΕΛΑΧΙΣΤΗ προϋπόθεση, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΗ για καταβολή ολόκληρου του ποσού.

Για αυτό, υπάρχουν δύο προϋποθέσεις:

Πρώτο: «Το ποσό της μειώνεται για τους συνταξιούχους λόγω γήρατος κατά 1/40 για κάθε χρόνο που υπολείπεται των σαράντα (40) ετών διαμονής στην Ελλάδα, μεταξύ του 15ου και του 67ου έτους της ηλικίας».

Μετάφραση: όποιος ξενιτευτεί πάνω από 12 χρόνια σε αυτό το διάστημα, δεν δικαιούται όλη την εθνική σύνταξη. Τ’ ακούς Αλέκο;

Δεύτερο: «Η μείωση της εθνικής σύνταξης προκειμένου για τους ασφαλισμένους που λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη γήρατος, ανέρχεται σε 1/200 για κάθε μήνα που υπολείπεται για τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας πλήρους συνταξιοδότησης».

Μετάφραση: Ολόκληρη η εθνική σύνταξη, καταβάλλεται μόνο αν βγεις στη σύνταξη στα 67.

Θα μου πεις, με τέτοιο …κολοσσιαίο ποσό σύνταξης, σχεδόν στα όρια προκλητικής σπατάλης, είναι λογικό να υπάρχουν τόσο αυστηρές δικλείδες χορήγησης.

Αυτό τουλάχιστον ισχύει με τη ΣΥΡΙΖΙΚή, δηλαδή την ευρωκρατική και γενικά τη συστημική λογική.

Τώρα, όσον αφορά τους γέροντες και τις γερόντισσες, εδώ ξεχνούν άλλοι και άλλοι, αυτοί θα θυμούνται τα τι και πως έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ο ορισμός της υποκρισίας κατά Κατρούγκαλο

Η σύνταξη ήταν πάντα ένα κλάσμα (αυτό που λέμε ποσοστό αναπλήρωσης πχ 80%) των συντάξιμων αποδοχών. Τι είναι αυτές όμως; Ο ”μέσος μισθός” του εργαζόμενου πριν βγεί στη σύνταξη. Παράδειγμα με συντάξιμες αποδοχές 1000 ευρώ και ποσοστό αναπλήρωσης 80% η σύνταξη βγαίνει 80%χ1000=800 ευρώ.

Ο καυγάς ήταν πάντα γύρω από αυτή την πράξη.

Οι κυβερνήσεις ήθελαν πάντα χαμηλό ποσοστό αναπλήρωσης ή/και χαμηλές συντάξιμες αποδοχές. Όμως όταν λέμε ”μέσο μισθό” (συντάξιμες αποδοχές) για ποιο διάστημα μιλάμε; Εδώ η διαμάχη ήταν πάντα σαφής: οι εργαζόμενοι ήθελαν υπολογισμό με βάση την ΚΑΛΥΤΕΡΗ τριετία ή πενταετία που συνήθως ήταν η τελευταία λόγω διαχρονικών αυξήσεων, ωριμάνσεων κλπ, ενώ οι κυβερνήσεις ήθελαν όλο και μεγαλύτερο διάστημα υπολογισμού καθότι έτσι πέφτει ο μέσος όρος όσο μπαίνουν στον κουβά τα πρώτα χρόνια των χαμηλών αποδοχών.

Η ακρότατη ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ άποψη υποστήριζε τον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών επί όλου του ασφαλιστικού βίου, όπου πλέον ο μέσος όρος κατακρημνίζεται λόγω των αστείων μισθών των πρώτων χρόνων, των κενών ανεργίας ή μαύρης εργασίας κοκ. Αυτή ακριβώς την ακραία νεοφιλελεύθερη πρόταση θέτει το ασφαλιστικό του ΣΥΡΙΖΑ.


Και όμως ο Υπουργός Γ. Κατρούγκαλος, καθόλου δε διστάζει να παρουσιάζει το μαύρο σαν άσπρο. Κοιτάξτε τι λέει:
“Αντιθέτως κάνετε λάθος, στην τελευταία 10ετία, την τελευταία 6ετία ειδικά είναι που έχουν υποστεί οι μισθοί των εργαζομένων τη μεγάλη ζημιά, τα μεγάλα χαστούκια. Αν υπολόγιζα στην τελευταία 5ετία, τότε ήταν που θα έδινα συντάξεις που θα ήταν πολύ κατώτερες από αυτές που θα δώσει το σημερινό σύστημα. Είναι μια αυτονόητη αλήθεια”
Καλά, ως που θα φτάσει η αδίστακτη ψευδολογία; Άμα ήταν αυτός ο κυβερνητικός στόχος, τότε γιατί να μην επιλέγεται η καλύτερη 5ετία του ασφαλιστικού βίου;
Με τέτοια υποκρισία και θεώρηση του κόσμου ως βλάκα, σκεφτείτε ότι μπορεί να μη βρείτε ούτε ελικόπτερο να την κοπανήσετε κάποια στιγμή

Αυτή είναι η τέχνη της αστικής κυβερνητικής διαχείρισης, δηλαδή της χυδαίας εξαπάτησης των εργαζομένων, στην οποία οι ΣΥΡΙΖΑίοι, όχι μόνο δεν είναι …φοβικοί, αλλά είναι και ικανότατοι.

Π.Μ.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.