.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Έκκληση του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας για αντιιμπεριαλιστική ενότητα δράσης


Για ενότητα ενάντια στον ιμπεριαλισμό

Προς τον πολίτη Νικολά Μαδούρο, Πρόεδρο της Δημοκρατίας˙

προς την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό στις πόλεις και στην επαρχία˙

προς τους πατριώτες αξιωματικούς, βαθμοφόρους και στρατιώτες των FANB˙

προς τις εθνικές καθοδηγήσεις και τα μέλη των κομμάτων και των λαϊκών οργανώσεων του Μεγάλου Πατριωτικού Πόλου, συμπεριλαμβανομένου του PSUV.

Η Βολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας θεωρεί ότι για μια ακόμη φορά απειλείται από την ανάπτυξη των πολιτικών πράξεων βίας τμημάτων της άκρας Δεξιάς, με την άσκηση ενός σχεδίου αποσταθεροποίησης το οποίο σχεδίασε ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ, για να εξαναγκάσει με τη βία και τον εκφοβισμό μια κυβέρνηση να υπηρετεί την ηγεμονία του πάνω στην ήπειρο και να τερματίσει τις εθνικές διαδικασίες απελευθέρωσης, που ξεκίνησαν στη Λατινική Αμερική στις αρχές του αιώνα. Θέλουν να απωθήσουν τις προοδευτικές αλλαγές, που επέτρεψαν στους εργάτες και σ’ όλο το λαό να αποκτήσει κοινωνικά δικαιώματα και κατακτήσεις, τα οποία τους είχαν αρνηθεί ιστορικά οι κυβερνήσεις που ήταν υποταγμένες στον βορειοαμερικάνικο ιμπεριαλισμό και απόλυτα πειθαρχημένες στα συμφέροντα της μεγαλοαστικής τάξης.

Αυτή τη φορά η επιθετική κλιμάκωση ενάντια στο λαό μας είναι πολύ μεγαλύτερη, εξαιτίας παραγόντων της ολιγαρχίας και της άκρας Δεξιάς. Παράλληλα, με την εχθρική προς το λαό βία και την ανεπαρκή τροφοδοσία, καθώς και το υψηλό κόστος ζωής, τις τελευταίες εβδομάδες τέθηκαν σε διαδικασία εφαρμογής σε διάφορες πόλεις της χώρας τρομοκρατικές ενέργειες, οι οποίες συνοδεύονται από έναν εθνικό και διεθνή επικοινωνιακό πόλεμο. Στόχος είναι να προκαλέσουν σύγχυση και σύγκρουση μεταξύ των συμπατριωτών, για τη δημιουργία γενικού χάους και βίας, που θα εξυπηρετήσουν την τρομακτική έκβαση της πολιτικής σύγκρουσης μέσω ενός πραξικοπήματος και/ή μια άμεση επέμβαση του βορειοαμερικάνικου ιμπεριαλισμού και των διεθνών θεσμών που τον υπηρετούν. Η άκρα Δεξιά της Βενεζουέλας, η οποία ακολουθεί την υπαγόρευση του ιμπεριαλισμού των γιάνκηδων και χρηματοδοτείται απ’ αυτόν, δεν κάνει πίσω από τις παράνομες βίαιες πράξεις και προβοκάτσιες της.

Με τέτοιες προθέσεις, η φιλική προς τους γιάνκηδες Δεξιά, με διάφορες μορφές χειραγώγησης και εκβιασμού, ασκεί πίεση στους αξιωματικούς των FANB (Μπολιβαριανές Εθνικές Ένοπλες Δυνάμεις). Κάνουμε έκκληση στους πατριώτες στρατιωτικούς να μην ενδώσουν στους αντεθνικούς τρομοκράτες και χωρίς κανένα δισταγμό να υποστηρίξουν πλήρως την υπεράσπιση της κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας καθώς και την ασφάλεια του λαού μας.

Για εμάς, τις κομμουνίστριες και τους κομμουνιστές της Βενεζουέλας, είναι καθαρό ότι οξύνεται η πολιτική ταξική πάλη, δηλαδή, η πάλη για την εξουσία κλιμακώνεται. Οι δυνάμεις που υπηρετούν τα συμφέροντα του βορειοαμερικάνικου και ευρωπαϊκού μονοπωλιακού κεφαλαίου, θέλουν να πάρουν την εξουσία στη Βενεζουέλα και σ’ όλη τη Λατινική Αμερική. Για αυτό το σκοπό σχεδιάζουν να υποτάξουν και να νικήσουν όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που προβάλλουν αντίσταση σ’ αυτούς τους στόχους.

Ενόψει της επικίνδυνης τρομοκρατικής κλιμάκωσης, να θέσουν σε κίνδυνο την κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία καθώς και τις κατακτήσεις του εργαζόμενου λαού, κάνουμε έκκληση, οι δυνάμεις αυτές να απαντήσουν ενωμένα, ολοκληρωμένα και ενιαία. Είναι αναγκαίο να δραστηριοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση η ευρεία αντιιμπεριαλιστική συμμαχία για την εξάρθρωση των τρομοκρατικών σχεδίων πραξικοπήματος. Είναι επείγουσα ανάγκη η κοινή δράση και η κοινή θέση της ανώτατης κυβέρνησης και των κομμάτων του Μεγάλου Πατριωτικού Πόλου, των δυνάμεων του εργατικού και λαϊκού κινήματος και των πατριωτών αξιωματικών των FANB. Είναι αναγκαίο ένα ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟ ΣΧΕΔΙΟ για να ηττηθούν η τρομοκρατική Δεξιά και ο ιμπεριαλισμός. Το να πράττει κανείς το αντίθετο θα ήταν ανεύθυνο ή πρακτικά [θα σήμαινε] παράδοση. Εμείς, οι πραγματικοί επαναστάτες, δεν παραδινόμαστε, αγωνιζόμαστε ενωμένοι μέχρι τη νίκη.

Ο εργαζόμενος λαός της Βενεζουέλας χρειάζεται, ώστε τα μικροαστικά στρώματα που ασκούν την ηγεμονία στην εθνική εκτελεστική εξουσία, στους άλλους [τομείς] της κρατικής εξουσίας και στο κυβερνητικό κόμμα, να παραιτηθούν αμέσως από κάθε σεχταριστική και αυτάρεσκη στάση, επειδή αυτή αποδυνάμωσε τη μπολιβαριανή διαδικασία και πρακτικά εξυπηρετεί το σχέδιο του εχθρού.

Το ΚΚ Βενεζουέλας εδώ και χρόνια έχει επισημάνει την αναγκαιότητα για μια συλλογική και ενιαία ηγεσία της μπολιβαριανής διαδικασίας αλλαγών, όμως οι μικροαστικές τάσεις που έχουν ασκήσει η ηγεμονική ηγεσία της κυβέρνησης, δεν έδωσαν καμιά προσοχή σ’ αυτές τις εκκλήσεις και προτάσεις. Ως εκ τούτου, στη σημερινή κατάσταση υποστηρίζουμε σθεναρά αυτή την αναπόφευκτη αναγκαιότητα: Ενότητα δράσης όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που είναι έτοιμες να υπερασπιστούν την πατρίδα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό εχθρό και τους λακέδες του.

Ενόψει, όμως, της ταλάντευσης και της ασυνέπειας της μικροαστικής τάξης που ασκεί την εξουσία, κάνουμε έκκληση στα πιο συνειδητά και στα πιο μαχητικά τμήματα του εργατικού και λαϊκού κινήματος, στους αγρότες, στα μεσαία στρώματα και στους επαναστάτες διανοούμενους καθώς και στους πατριώτες αξιωματικούς, για το σχηματισμό ενός μπλοκ δυνάμεων που θα τεθεί επικεφαλής μιας πλατιάς πατριωτικής και αντιιμπεριαλιστικής συμμαχίας, προκειμένου να ματαιώσει τις προσπάθειες παραπλάνησης της φιλικής προς τους γιάνκηδες Δεξιάς, αλλά να ξεπεράσει και τις ρεφορμιστικές-συνθηκολογικές τάσεις, οι οποίες, προερχόμενες από τις κυβερνητικές αρχές, τείνουν να παρέχουν πλεονεκτήματα στη μεγαλοαστική τάξη και να συμβιβάζονται με τη δεξιά σοσιαλδημοκρατία.

Μόνο η πιο ευρεία ενότητα του λαού υπό την ηγεμονία της συνειδητής και οργανωμένης εργατικής τάξης εγγυάται την υπεράσπιση της μπολιβαριανής πατρίδας και την επαναστατική εμβάθυνση των αλλαγών, με προοπτική την πραγματική οικοδόμηση του σοσιαλισμού πάνω σε επιστημονική και συνεπή βάση.

ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ, ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ!

Το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής

του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας

Καράκας, 19 Απριλίου 2017

Πηγή: kordatos.org

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 8
Συμμετοχές )



21 σχόλια στο “Έκκληση του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας για αντιιμπεριαλιστική ενότητα δράσης

  1. Κώστας

    Κατήγγειλε το ΚΚΕ το ΚΚΒ για στήριξη στην μια αστική μερίδα έναντι της άλλης ή όχι ακομα ?

    Βγάλτε ρε σ του ΚΚΕ ένα σεντόνι στην επόμενη ΔΚΕ, οι σ στην Βενεζουέλα έχουν δικαίωμα στην κωμωδία και το γέλιο, τόσα που περνάνε

    Κώστας

    Reply
  2. μεταβατικός σοσιαλιστής

    Όποιος βγήκε να φωνάξει ότι το ΚΚΒ ζητάει την ενότητα της Αριστεράς και αισθάνεται δικαιωμένος, ας ψάξει να δει και μια καταγγελία που είχε βγάλει καμιά 20αριά μέρες πιο πριν. Όχι μόνο να το χρησιμοποιούμε όποτε μας αρέσει.

    Reply
    1. Κώστας

      O χαμηλός βαθμός υποστήριξης της γραμμής του ΚΚΕ από τα μέλη και τους φίλους του είναι στα λίγα θετικά της συγκυρίας.

      Η ενότητα της αριστεράς που είναι ακριβώς ?

      Το ΚΚΒ λέει άλλα από αυτά που λέει το ΚΚΕ. Εγώ λέω πως έχει δίκιο το ΚΚΒ, προφανώς και εσύ γι αυτό και το ρίχνεις στην τρέλα.

      Το ΚΚΒ λέει πως υπάρχει Μπολιβαριανή πατρίδα, διαδικασία κλπ και καλεί τον λαό, το PSUV, την κυβέρνηση, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον GPP και τον στρατό να την υπερασπιστούν και να την βαθύνουν.

      Το ΚΚΕ λέει πως αυτά δεν υπάρχουν και βγαίνει μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο και καλεί σε ανατροπή της κυβέρνησης Μαδούρο.

      Φέρε μου μια ανακοίνωση του ΚΚΒ που να λέει πως η κυβέρνηση, το PSUV και ο GPP είναι σαν την ένοπλη ακροδεξιά και τον ιμπεριαλισμό και πως καθήκον δεν είναι η υπεράσπιση της πατρίδας αλλά η ανατροπή της κυβέρνησης.

      Εδώ ο πορτοκαλί εμετός του ΚΚΕ μέσα στο ευρωκοινοβούλιο. Και προφανώς έχει σημασία το που, αλλά το ΚΚΕ ξέρει να υπογράφει δήλωση εκεί που μετράει, εκεί που θα το δουν όλοι, εκεί που δεν θα αφήσει καμία αμφιβολία σε κανέναν για την υποταγή του. Και μην μου πει κανένας ότι στις πορτοκαλί “επαναστάσεις” δεν υπάρχουν αυτά, δεν υπάρχουν ταξικές αντικαπιταλιστικές φλυαρίες

      http://www.902.gr/eidisi/eyrovoyli/128030/psifisma-gia-ti-venezoyela-propompos-imperialistikon-epemvaseon-tis-ee

      Κώστας

      Reply
      1. lathranagnostis

        “O χαμηλός βαθμός υποστήριξης της γραμμής του ΚΚΕ από τα μέλη και τους φίλους του…”
        “Εδώ ο πορτοκαλί εμετός του ΚΚΕ μέσα στο ευρωκοινοβούλιο”

        Μάλλον για δική σου αντικομμουνιστική παράκρουση πρόκειται!
        Να πας να “κοιταχτείς” γιατί αν η βλάβη προχωρήσει, η θεραπεία είναι πανάκριβη!
        ………ειδικά αν γυρίσουμε στη δραχμή που λέει και ο “δικός σου”, θα ψάχνεις τα φάρμακα στη “μαύρη”!

        Reply
        1. Ανώνυμα

          Λαθραναγνωστη οι εργαζομενοι ζουν απο την δουλεια τους, αν εσυ ζεις απο την ΕΕ και ταραζεσαι αυτο ειναι αλλο ζητημα.Μπορουμε να ζησουμε, και να παραγουμε, και να εισαγουμε, και να ζουμε σαν ανθρωποι και να βλεπουμε τα ανθρωπακια τους μενουμευρωπηδες σαν εσενα σαν θλιβερη μνημη του παλιου κοσμου.

          Κωστας

        2. lathranagnostis

          Δηλαδή για σένα (σας), ο “παλιός κόσμος”, η ουσία του, συνίσταται στην ΕΕ και στο ευρώ?
          Ο καπιταλισμός προφανώς, έχει θέση και στον “νέο κόσμο” που επαγγέλλεστε……
          Αυτό θα πει ρεφορμισμός! Όλα ν αλλάζουν κι όλα να μένουν το ίδιο!

        3. Κώστας

          είναι ληγμένο θέμα, για τους κομμουνιστές, αν οι επαναστάσεις γίνονται με γραμμή την ανατροπή του καπιταλισμού.

          Κώστας

        4. Κώστας

          άρα ή δεν είσαι κομμουνιστής ή μετάνιωσες για το σχόλιο σου.

          το βασικό που με νοιάζει πάντως είναι να πει όποιος κάνει τον κόπο και τα θεωρεί αυτά τα πράγματα ενδιαφέροντα αν συμφωνεί με το ΚΚΒ ή το ΚΚΕ. Ξεκίνησες λέγοντας ότι περίπου διαστρεβλώνω τις θέσεις του ΚΚΒ, επειδή συμφωνώ με τον ΠΓ της ΚΕ του.

          εσύ συμφωνείς με το ΚΚΒ, ότι η Μπολιβαριανή διαδικασία αξίζει στήριξης απέναντι στην δεξιά και τον ιμπεριαλισμό και βαθέματος ή με το ΚΚΕ ότι είναι η μια πτέρυγα της αστικής τάξης, δεν πάμε “κάτω από ξένη σημαία” και τέτοια, να την ανατρέψει ο λαός και όχι στην επέμβαση στην Βενεζουέλα ? Γιατί υπάρχει και το τελευταίο αλλά δεν λέει πολλά, το ΚΚΒ δεν λέει αυτό, κάνει εντελώς άλλη ανάλυση του κράτους, της κυβέρνησης, του GPP, του PSUV κλπ από το ΚΚΕ. Και όταν αντί να συζητάμε αν μπορούμε να στείλουμε εθελοντές να υπερασπιστούν τον λαό και το Μπολιβαριανό εγχείρημα το ΚΚΕ λέει ότι να τους ανατρέψει ο λαός αυτό είναι ο ορισμός της αριστεράς της πορτοκαλί “επανάστασης” δηλ του πραξικοπήματος.

          αλλά φλυαρώ. Με το ΚΚΕ ή με το ΚΚΒ ?

          Κώστας

        5. lathranagnostis

          Με το ΚΚΕ φυσικά! Άντε, να στο πω έτσι, σε στυλ άσπρο-μαύρο, διότι με τα πιο πολύπλοκα δεν φαίνεται να τα καταφέρνεις.
          Όσο για εθελοντές, ποιός σας εμποδίζει? Δώστε εσείς το παράδειγμα κι αφήστε το ΚΚΕ να λέει τα δικά του.

        6. Κώστας

          Χα χα, τώρα το είδα, κωλοτουμπίτσα, πριν μιλήσει η … ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ (πσσσσσσσ, μεγαλεία, το ΚΚΕ αλλάζει την Ελλάδα, αλλάζει την Ευρώπη) είχες άγχος να μην διαστρεβλώνω το ΚΚΒ. Τώρα φοβήθηκες και πίσω από την διαδικτυακή ανωνυμία και άρχισες τα “λέμε και καμιά μπιπ
          για να περνάει η ώρα”.

          Μακάρι να μπορέσει να γίνει κάτι, υπάρχουν λέει ιδέες, δεν περιμένω πολλά βέβαια από ένα τσακισμένο κίνημα, λαό και αριστερά, τουλάχιστον όμως να μην είναι made in USA and EU, αυτό το απαιτώ. Το απαιτεί ο λαός, το κίνημα, η αριστερά, οι κομμουνιστές, η ιστορία μας, ο αγώνας μας και οι νεκροι μας.

          Δεν θα σας αφήσουμε λοιπόν να λέτε τα δικά σας, ο τζάμπας πέθανε, θα πληρώσετε. ¨Οταν οι κομμουνιστές “γλιστράνε” και περνάνε απέναντι αυτό δεν μένει έτσι, δεν έχουν οι υπόλοιποι δικαίωμα να αφήνουν τους πρώην έτσι

          Κώστας

        7. lathranagnostis

          Επίσης, απ ότι καταλαβαίνω, έχεις σοβαρό πρόβλημα ανάγνωσης κειμένων στα ελληνικά. Πότε το ΚΚΕ έχει πει: “…το ΚΚΕ λέει ότι να τους ανατρέψει ο λαός αυτό είναι ο ορισμός της αριστεράς της πορτοκαλί «επανάστασης» δηλ του πραξικοπήματος.” (χώρια που και αυτή η φράση σου, είναι ακαταλαβίστικη)

        8. ένας

          Λέει ο αστείος τύπος “…να στείλουμε εθελοντές να υπερασπιστούν τον λαό και το Μπολιβαριανό εγχείρημα”. Καλά φαφλατάκο ΛΑΕτζή, στείλτε πρώτα κανένα στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις “3 και ο κούκος” του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού και μετά, αν σας περισσέψει στέλνετε και “διεθνιστική” αλληλεγγύη, τρομάρα σας, μικρομέγαλα οπορτουνιστικά ψώνια

        9. Ηλίας Τζ.

          Είπα κι εγώ να δω τον …”πορτοκαλλί εμετό του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο”….
          ….και ακολουθώντας το λινκ του κυρ-Κώστα διάβασα:
          Το KKE έχει καταδικάσει και καταδικάζει κάθε ξένη ιμπεριαλιστική επέμβαση. Εκφράζει σταθερά την αλληλεγγύη του στο λαό της Βενεζουέλας, που, όπως και κάθε λαός, έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να ανατρέψει τις αντιλαϊκές πολιτικές, να απαλλαγεί με τη δύναμη και την πάλη του από τα δεσμά της εκμετάλλευσης του κεφαλαίου, να πάρει στα χέρια του την εξουσία και να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει.
          Δηλαδή ο Λαός θα καθαρίσει μόνος του τους λογαριασμούς του με τους νταβατζήδες του, ας έχουνε και χρώμα …λαχανί!
          Ούστ, πασόκια!
          Πάνε αυτά, που ξέρατε. Τελειώσανε τα ψωμιά σας.
          Το εμπόριο των κοινωνικών οραμάτων του Λαού εδώ τελείωσε το ’89!
          Κάποια στιγμή θα τελειώσει και στην Βενεζουέλα. Χάρη ΚΑΙ στην προλεταριακή αλληλεγγύη του ΚΚΕ.
          …Μπανιστηριτζήδες της …”αποχής”, που προσβλέπετε στην μεγαλοθυμία του Κεφαλαιοκράτη, επειδή “στριμώχνετε” τους κομμουνιστές!
          Κούνια, που σας κούναγε.

        10. Κώστας

          Μάλιστα. Είστε λοιπόν 3 του ΚΚΕ εδώ, ο Ηλίας, ο ένας και ο λαθραναγνώστης. Οι 2, απ ότι καταλαβαίνω, ο λαθραναγνώστης και ο ένας, συμφωνούν με μένα και το ΚΚΒ. Ο Ηλίας με το ΚΚΕ. Γιατί τότε συζητάτε μαζί μου ? Γιατί δεν συζητάτε μεταξύ σας, ο μεν ένας να πείσει τους άλλους 2 για την θέση του ΚΚΕ και οι άλλοι 2 για την θέση του ΚΚΒ. ΛΑΕ, πρωτομαγιά, ΕΕ, ευρώ, για όλα έχουμε συζητήσεις εκτός από την Βενεζουέλα.

          Ο Ηλίας βέβαια είπε, ανατροπή της κυβέρνησης και του Μπολιβαριανού μπλοκ. Αυτό είναι πορτοκαλί ‘επανάσταση” Ηλία, μήπως δεν είχε στο Μαιντάν τάσεις που δεν ήταν με τον ιμπεριαλισμό αλλά έλεγαν πως έχουν τακτική σύμπτωση σκοπού μαζί του ?

          Κώστας

        11. lathranagnostis

          Η μόνη λογική εξήγηση είναι, να μην ξέρει καλά ελληνικά.

        12. Ηλίας Τζ.

          Ξέρει. Αλλά έχει πασόκικο μεταγλωττιστή.

  3. Κώστας

    Η σιωπή της αριστεράς στην Ελλάδα για το εξελισσόμενο πραξικόπημα και ιμπεριαλιστική επέμβαση κατά της Μπολιβαριανής Βενεζουέλας καλό είναι να σταματήσει. Είναι κάτι χωρίς συνέπειες το να συκοφαντούμε την Βενεζουέλα και να την χαρίζουμε στον τσιπριζα που συντάσσεται με την παρακρατική εξέγερση και την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Δεν μπορεί το κράτος στην Ελλάδα να βάζει σαν όρο για να υπάρχεις στην δημόσια σφαίρα το να καταδικάζεις την Βενεζουέλα και εμείς να παριστάνουμε ότι το κάνουμε από τα αριστερά, άρα είμαστε OK. Σε τελευταία ανάλυση ας διαβάσουμε τι λέει το ΚΚΒ. Δεν λέω πως είναι εύκολο για το κίνημα και την αριστερά στην Ελλαδα να σηκώσουν μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης αλλά δεν έχουμε αυτό το φαινόμενο και το πρόβλημα, έχουμε την άρνηση τους να βγάλουν μια ανακοίνωση, να κάνουν μια κίνηση στην πρεσβεία, να κάνουν κάτι έστω σε επιπεδο οργανωμένου κόσμου.

    Κώστας

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.