.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ά. Χάγιος: Τσίπρας, ο πιο φιλοατλαντικός πρωθυπουργός από το ’74 (Βίντεο)


“Ο Τσίπρας έγινε πουλέν του αστικού πολιτικού συστήματος, πουλέν της Μέρκελ και του Τραμπ”

Με σκληρές εκφράσεις κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε για τις εξελίξεις και τη συνάντηση Τσίπρα – Τραμπ το στέλεχος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Άγγελος Χάγιος το βράδυ της Τετάρτης 18/10/2017, στην εκπομπή του δημοσιογράφου Πάνου Παναγιωτόπουλου «Χώρα εν Καμίνω» στο κανάλι Kontra.

«Μη βιαστούμε να βγάλουμε συμπέρασμα. Σ’ ένα μήνα από σήμερα, στην πορεία του Πολυτεχνείου, να περιμένετε μεγάλη κινητοποίηση του κόσμου. Αυτή τη φορά, εκτός από το «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Έξω οι βάσεις» κλπ, θα υπάρχει και «Κάτω ο Τσίπρας», ο πιο φιλοατλαντικός και πιο φιλοαμερικανός πρωθυπουργός που έχει προκύψει από το 1974 μέχρι σήμερα. Τον ξέραμε ως ευρωλάγνο, παιδί του Σόιμπλε, τους έκανε τη δουλειά πολύ καλά, με τον χειρότερο τρόπο. Τώρα εμφανίζεται και ως ο πιο φιλοαμερικάνος, μην ξεχνάμε ότι ένα χρόνο πριν έφερε τον Ομπάμα», ανέφερε στην αρχή της τοποθέτησής του.

Ο Τσίπρας έφερε τη μεγαλύτερη ζημιά στον κόσμο της αριστεράς μετά την κατάρρευση του ‘’υπαρκτού σοσιαλισμού’’, προσέθεσε, με την κατάρρευση των αριστερών ελπίδων. Έγινε πουλέν του αστικού πολιτικού συστήματος, πουλέν της Μέρκελ και του Τραμπ.

Το μεγάλο αφεντικό της ΦΙΑΤ, ο Ανιέλι, σε μια κρίσιμη πολιτική περίοδο της Ιταλίας, όταν παιζόταν το θέμα του ιστορικού συμβιβασμού και της συγκυβέρνησης με το PCI, το κόμμα του Μπερλινγκουέρ, είχε πει μια μεγάλη αλήθεια –όχι πια οι ξένοι, η μεγάλη αστική τάξη:

«Είναι κάποιες στιγμές, που χρειάζεται να γίνει μια δουλειά την οποία δεν μπορεί να την κάνει η δεξιά και πρέπει να μας την κάνει η αριστερά, ή ένα κομμάτι της.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ο Ά. Χάγιος, είναι ένα αστικοποιημένο κόμμα που δεν έχει καμιά σχέση με την αριστερά παρά μόνο την επικαλείται και κάνει ζημιά. Δεν μπορεί να πηγαίνει ο Τσίπρας και να λέει ότι έχουμε ίδιες αξίες με τον Τραμπ! Οι βόμβες ναπάλμ δοκιμάστηκαν εδώ, στο Γράμμο και στο Βίτσι. Τη χούντα, με τη στήριξη των αμερικανών, ντόπιοι την κάνανε. […] Μια κυβέρνηση που μιλάει στο όνομα της αριστεράς, οικονομικά δολοφονεί κόσμο, ανέφερε σε άλλο σημείο.

«Πάμε για τη γιορτή του Πολυτεχνείου… Κάποια στιγμή η κοινωνία, εκεί που όλοι ετοιμάζονται να κάνουν κυβερνήσεις, να τα βρούνε με τους αμερικανούς –και τότε τα ίδια γινόντουσαν, σε άλλο επίπεδο,- ξεσηκώνεται κάποιο κομμάτι της κοινωνίας, το νεολαιίστικο, το εργατικό […]», είπε, αναφερόμενος στον ‘’απρόβλεπτο’’ ξεσηκωμό του Νοέμβρη του ’73.

Ακούστε στο βίντεο που ακολουθεί, αποσπάσματα από την παρουσία του στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην εκπομπή:

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 73.33% ( 6
Συμμετοχές )



2 σχόλια στο “Ά. Χάγιος: Τσίπρας, ο πιο φιλοατλαντικός πρωθυπουργός από το ’74 (Βίντεο)

  1. Ανώνυμα

    Ερμηνεία: Νίκος Ξυλούρης

    Πουλημένοι Πουλημένοι
    Άλλη Στράτα δε σας μένει
    Μνήμα Σας Προσμένει
    Κάσα Καρφωμένη

    Για τους Πουλημένους
    Βόλι δε Χαλάμε
    Με Πέτρες και Κοτρόνια
    Τους Πετροβολάμε

    Πουλημένοι Πουλημένοι
    Άλλη Ωρα δε Σας μένει
    Μνήμα Σας Προσμένει
    Κάσα Αφορισμένη

    Και για Ολους Ιδια
    Θα ’χετε Κονάκι
    Λακούβες με Σκουπίδια
    Κι Απάνω τους Κοράκι

    Όλοι οι Πουλημένοι
    Είστε ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ
    Απ’ την Δική μας τη Γενιά
    Από Εργάτη Ποιητή Επιστήμονα
    Κι από Γραφιά…..

    ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ! ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΣΤΟΝ ΆΔΗ!!!

    Reply
  2. lathranagnostis

    Ο Ανιέλλι, τα είχε πει αυτά για την “αριστερά”, έχοντας κατα νου το PCI, πολύ πριν το 2012.
    Φαίνεται όμως, ότι το 12, μέσα στον “επαναστατικό πυρετό” της Πρώτης φοράς αριστερά, ο Χάγιος τα είχε ξεχάσει!

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.