.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Άντε να έρθουν και οι ψεύτικες απόκριες να ηρεμήσουμε με τους μασκαράδες


maskarades1Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο

– Η Europol παραδέχτηκε επισήμως ότι “χάθηκαν” στα μονοπάτια της προσφυγιάς 10.000 προσφυγόπουλα λες και επρόκειτο για καρφίτσες. Ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός βρίσκει τρόπους να καλύπτει την απανθρωπιά του. Μόνο που τώρα πλέον πρέπει να προσπαθήσει πολύ.

– Η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους σε συνθήκες καπιταλισμού μας οδήγησε στο σημείο, 62 άνθρωποι παγκοσμίως να κατέχουν τον ίδιο πλούτο με αυτόν που κατέχει ο μισός πληθυσμός της γης. Ο καπιταλισμός σε όλο του το μεγαλείο. Το δικαιότερο σύστημα για τους λίγους.

– Η λογική του εφικτού και της διαχείρισης της απανθρωπιάς του καπιταλισμού βρίσκεται στις μέρες μας στην κορύφωσή του. Τα επιχειρήματα που ακούγονται μοιάζουν να απευθύνονται σε άλογα και όχι λογικά όντα αλλά κανένας από αυτούς που τα χρησιμοποιούν δεν νοιάζεται.

– “Συνεχίζουμε Αριστερά”, κραυγάζουν κάποια κυβερνητικά χείλη “διότι η πραγματική Αριστερά πρέπει να προσαρμόζεται στις σημερινές συνθήκες”. Με σκοπό να τις ανατρέψει πηγαίνοντας κόντρα σ’ αυτές και όχι βοηθώντας να γίνουν χειρότερες για τους πολλούς!

– “Αν δεν μειωθούν οι συντάξεις οι επόμενες γενιές δεν θα έχουν σύνταξη”. Άλλο “αριστερό” επιχείρημα αυτό. Ότι λέει και ο Κούλης δηλαδή. Μα ο πλούτος εξακολουθεί να συσσωρεύεται σε λίγους. Αριστερά σημαίνει να κάνεις ανακατανομή προς όφελος των πολλών.

– Αφού ο Υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι ο Λοβέρδος τον εξαπάτησε έληξε την άδεια του Μητροπολίτη που γύρναγε στα σχολεία. Είμαι βέβαιος ότι εξηγούσε στους μαθητές γιατί η Εκκλησία δεν πληρώνει ΕΝΦΙΑ τον οποίο όμως πληρώνουν οι γονείς των μαθητών.

– Πιστεύω επίσης ότι εξηγούσε γιατί ο Άνθιμος και ο άλλος ο Μητροπολίτης που ειρωνεύτηκε τον Χόκινγκ παραμένουν στους κόλπους της Εκκλησίας και δεν τους διώχνουν. Δε νομίζω να τρέφουν και μεγάλη αγάπη για τον συνάνθρωπο. Εκτός αν και η Εκκλησία λειτουργεί όπως οι κυβερνήσεις!

– Δεν αναφέρομαι στην πίστη την ανθρώπων αλλά στην υποκρισία της Εκκλησίας. Προσφέρει φιλανθρωπικό έργο βοηθώντας τους φτωχούς, λένε μερικοί. Και πολλοί άλλοι το κάνουν χωρίς δημοσιότητες και φανφάρες αλλά δεν απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ.

– Από μόνη της η Εκκλησία θα έπρεπε να ζητήσει να πληρώνει ΕΝΦΙΑ γιατί το δικό της μερίδιο μοιράζεται μετά και στους φτωχούς ανθρώπους για τους οποίους διατυμπανίζει πως νοιάζεται. Αλλά τώρα έχει το νου της να τα βάλει με το καρναβάλι. Αυτό την πείραξε!

– Ο ακατονόμαστος ξαναχτύπησε λέγοντας πως δυστυχώς δεν πεθαίνουμε νέοι με αποτέλεσμα τα ασφαλιστικά ταμεία να έχουν πρόβλημα. Είναι δυστυχία να συναντάς υπερήλικες στους δρόμους, στα καφενεία, στις εφημερίδες και στις τηλεοράσεις. Πάμε βουρ για Αράχοβα.

– Τελικά με τους αγρότες τι ακριβώς έγινε; Κέρδισαν κάτι πέρα από το ότι μάθαμε για την απόφαση της κυβέρνησης να υπακούσει στις εντολές της ΕΕ και να ξεπουλήσει την αγροτική παραγωγή σε ελάχιστες μεγάλες εταιρείες; Πώς το λένε οι τράπεζες; Συμβολαιακή Γεωργία! Ωραίο καμουφλάζ!

– Πλησιάζουν οι Απόκριες και για μία ακόμη φορά οι καρναβαλιστές αισθάνονται αμηχανία. Πώς να σατιρίσεις την πολιτική πραγματικότητα όταν βλέπεις ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη παρέλαση καρναβαλιστών; Καλά να μη μιλήσουμε για την ΕΕ. Σκέτο καρναβαλικό άρμα!

– Ο Αλέξης μπορεί να συνομιλεί, λέει, με διαβόλους αλλά δε σημαίνει ότι τους έδωσε και την ψυχή του. Εκείνος ξέρει τι έκανε. Εγώ θυμάμαι κάποιες άλλες συμμαχίες με το διάβολο για να  μην διαγραφούν τα σκάνδαλα και είχαμε τότε μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο. Βρε διώξτε τους διαβόλους!

– Καλά, εκείνα τα τομάρια που ζητούσαν χρήματα από τους πρόσφυγες για τη χρήση της τουαλέτας και ένα σκασμό λεφτά για νερό τι να τους ευχηθείς; Να θέλουν να πάνε τουαλέτα και να μη βρίσκουν ή να διψάνε και να μην έχουν να αγοράσουν νερό; Το κέρδος μπορεί να σε κάνει ζώο!

 

 

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.