.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Άννας Γαϊτανίδου: «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η ορθογραφία»


Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Γλαύκη. «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η ορθογραφία», είναι ο τίτλος του, η ειδική παιδαγωγός Άννα Γαϊτανίδου είναι η συγγραφέας.

Είναι ένα βιβλίο καταληκτικής ορθογραφίας με ύλη μέχρι τη Δ΄ δημοτικού (παιδιά που δυσκολεύονται με την ορθογραφία μπορούν να το χρησιμοποιήσουν μέχρι και την ΣΤ’ δημοτικού).

Πρόκειται για μια μέθοδο διδασκαλίας με οπτικοποιημένα παραμύθια και ασκήσεις για κάθε κανόνα, πιο βιωματική και παιγνιώδη, ώστε τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και αυτά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες να μπορούν να αλληλεπιδράσουν και να παίξουν μαθαίνοντας ορθογραφία.

Στο βιβλίο γίνεται επεξεργασία της ορθογραφίας των βασικών ουσιαστικών, ρημάτων, μετοχών και επιθέτων, καθώς και θεμάτων που δυσκολεύουν πολύ τους μαθητές, όπως η συμφωνία άρθρου – ουσιαστικού, η διάκριση μεταξύ –ο / –ω και –ι /-ει, η παραγωγική ορθογραφία κ.α.

Στο τέλος κάθε κεφαλαίου υπάρχει παράρτημα με βιωματικά και θεατρικά παιχνίδια για την τάξη, το σπίτι και τους χώρους θεραπείας, καθώς και παιχνίδια ορθογραφίας στο βιβλίο με ζωγραφική και αυτοκόλλητα.

Η εξαιρετική εικονογράφηση του βιβλίου οφείλεται στην αρχιτέκτονα Άνση Προγιοπούλου.

Δείτε στη συνέχεια ένα μικρό δείγμα του βιβλίου, συγκεκριμένα το κεφάλαιο με «αρσενικά ουσιαστικά σε –ος»:

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.