.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Άμεσα μέτρα για τους ανέργους τώρα


energoi_anergoi1Οι εκλογές τελείωσαν με την αντιλαϊκή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να αποτελεί παρελθόν και μια νέα κυβέρνηση να αναλαμβάνει την εξουσία υποσχόμενη ότι θα καταργήσει τα μνημόνια και θα καταπολεμήσει την φτώχεια.

Όπως και στην προεκλογική περίοδο έτσι και στις μετεκλογικές δηλώσεις των νέων υπουργών, δεν έχει γίνει καμία αναφορά στα πραγματικά προβλήματα ανακούφισης των ανέργων (επίδομα ανεργίας, δωρεάν μετακινήσεις κλπ) αλλά και στο βασικό ζήτημα να βρουν σταθερή εργασία με αξιοπρεπή μισθό και δικαιώματα.

Τα κάποια θετικά μέτρα που ανακοινώθηκαν όπως η κατάργηση του 5ευρου στα νοσοκομεία και η δυνατότητα εισόδου όλων των ανασφάλιστων στα νοσοκομεία, δεν επαρκούν. Παράλληλα όμως με αυτές τις δηλώσεις, στο βασικό ζήτημα της ανεργίας η νέα αρμόδιος υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου, φαίνεται μέσα από δηλώσεις της, να προωθεί σαν λύση για το ζήτημα της ανεργίας 550.000 νέες θέσεις μέσα από τα 5μηνα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. Προγράμματα που δημιούργησε η προηγουμένη Κυβέρνηση και δεν αποτελούν καμία λύση. Μιλάμε για νέες θέσεις για 5 μήνες με μισθούς πείνας και κουτσουρεμένα δικαιώματα. Στην πραγματικότητα είναι προγράμματα που ανακυκλώνουν την ανεργία και παρέχουν φτηνό εργατικό δυναμικό.

Η παλιά λαομίσητη Κυβέρνηση μπορεί να έφυγε αλλά τα προβλήματα των ανέργων παραμένουν ακόμα εδώ. Μόνη λύση στην είναι η οργάνωσή μας και η συνέχιση του αγώνα μας. Με οργάνωση και πάλη παντού. Να στήσουμε παντού μαζικές ενωτικές επιτροπές ανέργων. Να σχεδιάσουμε και να παλέψουμε για τα δικαιώματα μας με τόλμη και αποφασιστικότητα.

Να απαιτήσουμε με τους αγώνες από την νέα Κυβέρνηση να παρθούν τώρα άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων.

Για το δικαίωμα στη δουλειά με αξιοπρέπεια

Για επιδότηση για όλους τους ανέργους για όσο είναι άνεργοι, χωρίς προϋποθέσεις.

Για πρόσβαση σε όλα τα κοινωνικά αγαθά. Δωρεάν υγεία. Δωρεάν πρόσβαση στα ΜΜΜ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.