.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Άγκυρα: Τα πανό τους έλεγαν όχι στον πόλεμο (φωτο) – Όλοι στη διαδήλωση 12/10


  • Dilan Sarikaya μέλος του ΕΜΕΡ

  • Dilan Sarikaya μέλος του ΕΜΕΡ

  • Διακρίνεται η εφημερίδα EVRENSEL στην τσέπη του νεκρού αγωνιστή

  • Ζήτησαν ειρήνη, τα πανό τους έλεγαν όχι στον πόλεμο, πλήρωσαν με τη ζωή τους 

  • Μετά την επίθεση

  • Μετά την επίθεση

  • Ήταν ιδρυτής του συνδικάτου Οικοδόμων

  • Μέλος του ΕΜΕΡ, τον χάσαμε (σχολιάζει ο Σεΐτ Αλντογάν στο twitter)

  •  Metin Kürklü, τελευταία φωτογραφία του

  • Η ματωμένη πικέτα γράφει: “Ειρήνη εδώ και τώρα”…

  • Αli, μέλος νεολαίας EMEP, “πάντα μπροστάρης, μπροστάρης και στο θάνατο”, γράφει ο Σεΐτ Αλντογάν

  • Η ημερήσια εφημερίδα EVRENSEL, μέσα στα αίματα

  • Fatma karabulutu

  • Σε όλες της πόλεις σε Τουρκία και Κουρδιστάν έγιναν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας

  •  Μεγαλειώδης διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη

  • Διαδήλωση διαμαρτυρίας στην κουρδική πόλη Dersim

  • “Θάνατος στο φασισμό – Λευτεριά στο λαό” φώναζε η διαδήλωση

  • Κωνσταντινούπολη 

[16 μέλη και στελέχη του ΕΜΕΡ ανάμεσα στους δολοφονημένους]

Οι περισσότερες φωτογραφίες και τα σχόλια είναι από το twitter του ανταποκριτή στην Ελλάδα/Αθήνα της ημερήσιας εφημερίδας EVRENSEL Σεΐτ Αλντογάν.

Ανακοίνωση Κούρδων και Τούρκων πολιτικών προσφύγων και μεταναστών

Πρόκειται για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκαν οι Κούρδοι, Τούρκοι, εργάτες, εργαζόμενοι, διανοούμενοι, γυναικείες οργανώσεις, νεολαιίστικα σχήματα, σήμερα το πρωί στις 10:05, την ώρα που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση για την ειρήνη. Στη συγκέντρωση σημειώθηκαν δύο μεγάλες εκρήξεις στις οποίες σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης έχασαν τη ζωή τους 86 άτομα και εκατοντάδες είναι οι τραυματίες.

Η ανησυχία μας είναι μεγάλη για τον αριθμό των δολοφονημένων αγωνιστών που μπορεί να αυξηθεί. [Δυστυχώς ο αριθμός νεκρών και αγνοουμένων συνεχώς αυξάνεται.]

Τη συγκέντρωση είχαν οργανώσει Συνομοσπονδίες και Συνδικάτα όπως: Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων (KESK), Συνομοσπονδία Επαναστατών Εργατών (DISK), Ομοσπονδία Μηχανικών (TMNOB) και Ομοσπονδία Εργαζομένων Υγείας (TTB).

Πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση, η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε μέσα στο πλήθος που ήταν συγκεντρωμένοι τα μέλη και οι οπαδοί του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών.

Η δεύτερη έκρηξη  σημειώθηκε μέσα στα μέλη και τους οπαδούς του Κόμματος Εργασίας EMEP. Μέσα σε δευτερόλεπτα σκορπίστηκαν παντού ανθρώπινα μέλη και η αστυνομία εμπόδισε την έλευση των ασθενοφόρων ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούσε επιθέσεις.

Η επίθεση αυτή δεν είναι απλή μία επίθεση, αλλά έχει χαρακτήρα μιας συνολικής επίθεσης ενάντια σε όλους τους λαούς, μειονότητες, εργάτες, εργαζόμενους και εκμεταλλευόμενα στρώματα που απαιτούν και διεκδικούν ελευθερία και δημοκρατία. Εδώ και καιρό στην Τουρκία και στο Κουρδιστάν όλες οι αριστερές και κουρδικές οργανώσεις, συνδικάτα και δημοκρατικοί φορείς ανακοίνωναν συνεχώς ότι ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του πραγματοποιεί επιθέσεις για να εξασφαλίσει τις εκλογές με τρομοκρατία και αίμα. Μέσα σε δύο μήνες εκατοντάδες άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, δεκάδες συνοικίες έχουν ισοπεδωθεί. Ο αριθμός των συλληφθέντων είναι αμέτρητος. Η σημερινή δολοφονία δείχνει ότι ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του δεν θα διστάσουν να μετατρέψουν σε λίμνη αίματος την Τουρκία και το Κουρδιστάν.

Καλούμε λοιπόν τον ελληνικό λαό, εργάτες, εργαζόμενους, δημοκρατικούς φορείς, πολιτικές οργανώσεις, συνδικάτα και ΜΜΕ να συμπαρασταθούν στον αγώνα των λαών της Τουρκίας.

Καλούμε στη συγκέντρωση που θα γίνει τη Δευτέρα στις 12/10/2015 στις 6:30 μ.μ. στο Σύνταγμα

Κούρδοι και Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες και μετανάστες

…………………………………………………………………………………………………….

Κάλεσμα στη συγκέντρωση της Δευτέρας

Όπως είναι γνωστό στη διεθνή κοινή γνώμη οι εχθροί των λαών της Τουρκίας πραγματοποίησαν επίθεση σε μία μαζική συγκέντρωση που γινόταν σε κεντρικό σημείο της Άγκυρας. Μέχρι στιγμής οι ανακοινώσεις λένε ότι ο αριθμός των δολοφονημένων είναι 86 και οι τραυματίες εκατοντάδες.

Η κυβέρνηση της Άγκυρας και ο Ταγίπ Ερντογάν έχουν κηρύξει πόλεμο ενάντια σε κάθε αντιπολίτευση και φωνή που απαιτεί ελευθερία και δημοκρατία.

Ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του προσπαθούν να κρατηθούν στην εξουσία με φασιστική τρομοκρατία και μαζικές δολοφονίες. Γι’ αυτό το σκοπό μετατρέπουν τη χώρα σε λίμνη αίματος. Όμως ο ηρωικός αγώνας, όποιο και να είναι το αντίτιμο θα συνεχιστεί.

Ο αγώνας των λαών της Τουρκίας έχει ανάγκη την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή σας. Καλούμε λοιπόν όλους και όλες στη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12/10 στις 6:30 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Κούρδοι και Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες και μετανάστες

……………………………………………………………………………………………………

Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης:

 

Δείτε ακόμη: Ανακοίνωση του ΕΜΕΡ για τη μαζική δολοφονία στην Άγκυρα

Το ΝΑΡ για την δολοφονική βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα

Άγκυρα: βόμβα σε διαδήλωση με δεκάδες νεκρούς!

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.