.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Άγγελος Χάγιος: Κομμουνιστική η νέα ελπίδα


Στα εκατό χρόνια από τη μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση, με τη διπλή εμπειρία της νίκης και της ήττας των επαναστατικών κυμάτων του 20ου αιώνα, το Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση ανοίγει τον διάλογο στην πορεία προς το 4ο Συνέδριό του.

Συζητάμε για ένα πρόγραμμα κομμουνιστικής εναλλακτικής στον ολοκληρωτικό καπιταλισμό. Για μια στρατηγικού τύπου απάντηση στην αντιδραστική, αντεργατική, πολεμική εκστρατεία του κεφαλαίου που επιδιώκει έτσι να υπερβεί τη δομική του κρίση. Η άνοδος ακροδεξιών και νεοφασιστικών δυνάμεων, η αντικομμουνιστική υστερία των αστικών δυνάμεων, η επικίνδυνη πολιτική Τραμπ, η αντιδραστική ανασυγκρότηση της ΕΕ, ο κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός, φωτίζουν με δραματικό τρόπο την αναγκαιότητα αυτή.

Διαρκείς και ελπιδοφόρες είναι οι εργατικές και λαϊκές αντιστάσεις και στη χώρα μας. Αναγκαία, ωστόσο, είναι η συνένωση τους σε ένα ανώτερο, τακτικό, πολιτικό στόχο ανατροπής των νέων κυμάτων εργατικής και νεολαιίστικης γενοκτονίας που προωθούν κυβέρνηση και ΕΕ μέχρι το 2060. Η ανατροπή της μνημονιακής επιδρομής, της πολεμικής απειλής και της επιτροπείας απαιτεί την ανατροπή της αστικής πολιτικής που, με όργανο τη συμμαχία κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, προωθεί την πιο βάρβαρη ανασυγκρότηση του ελληνικού καπιταλισμού μετά τον Εμφύλιο.

Συζητάμε για την ανώτερη συγκρότηση της ευρύτερης πρωτοπορίας σε όλα τα επίπεδα (κόμμα, μέτωπο, κίνημα), αλλά πρώτα και κύρια στο στρατηγικό πεδίο — ενός σύγχρονου προγράμματος και κόμματος κομμουνιστικής απελευθέρωσης. Με κέντρο τα καθολικά συμφέροντα της εργατικής τάξης στην εργασία αλλά και σε όλες τις σφαίρες της κοινωνικής ζωής που συγκροτούν την κοινωνική προσωπικότητα κάθε ανθρώπου.

Επιχειρούμε να υπερβούμε τα προγράμματα και τα κόμματα που έκαναν θεωρία την εγκατάλειψη της επανάστασης και του κομμουνισμού στο όνομα της «τακτικής». Που αρνούνται τον διεθνιστικό χαρακτήρα της κομμουνιστικής λύσης μέσω της «εθνικοποίησης» της πολιτικής τους, μετατρέποντας την επαναστατική τακτική σε άθροισμα άτακτων κινήσεων, πολιτικαντισμό και, τελικά, υποταγή στην κοινοβουλευτική λογική και την αστική διαχείριση.

Αλλά γι’ αυτό απαιτούνται τομές σε όλα τα επίπεδα και όχι αναπαραγωγή της λογικής ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί κυβέρνηση αστική, επικίνδυνης κλιμάκωσης των αντιδραστικών αντεργατικών αναδιαρθρώσεων (μνημονιακών και άλλων), εχθρική προς το λαό. Καμία σχέση δεν έχει με την Αριστερά. Είμαστε αισιόδοξοι και μπορούμε να τους ανατρέψουμε, αλλά όχι με μια από τα ίδια. Χρειάζεται βαθιά ρήξη με λογικές διαταξικής αντιμνημονιακής ενότητας, «παραγωγικής ανασυγκρότησης πρώτα και μετά να κερδίσουν οι εργαζόμενοι», «πραγματικά αριστερής κυβέρνησης» αλλά και με εκλογικά μέτωπα σωτηρίας, με το κίνημα και τον λαό στον καναπέ.

Το Αντικαπιταλιστικό Εργατικό Μέτωπο, με το πρόγραμμά του, υπηρετεί μια σύγχρονη ανατρεπτική απάντηση. Στο πολιτικό επίπεδο, με την οικοδόμηση του πόλου της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής Αριστεράς καθώς και την αναβάθμιση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν συγκροτούν νέα αριστερά τα αστικοδιαχειριστικά ή ρεφορμιστικά ρεύματα τύπου Κόρμπιν, Σάντερς, Μελανσόν, Ποδέμος, όπως δεν συγκροτούσε κάτι τέτοιο και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από το 2015. Για να υπάρξει νικηφόρος αντικαπιταλισμός, πρέπει να είναι βαθιά και με σύγχρονο τρόπο κομμουνιστικός, διεθνιστικός και επαναστατικός.

Επιδιώκουμε την πολιτική συνεργασία της ΑΝΤΑΡΣΥA με τις αντικαπιταλιστικές, αντιΕΕ, αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις οι οποίες διαχωρίζονται από νεο-διαχειριστικές, νεο-συριζαίικες λογικές. Σχεδιάζουμε την προώθηση αυτής της μετωπικής λογικής με ένα τολμηρό άνοιγμα στο διάσπαρτο δυναμικό που αποδεσμεύεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και αναζητά τις βαθύτερες αιτίες της ενσωμάτωσής του στο αστικό μνημονιακό στρατόπεδο. Η πρόταση συνολικής πολιτικής συνεργασίας δεν μπορεί να απευθυνθεί, με βάση τις θέσεις τους, σε ΚΚΕ και ΛΑΕ, δυνάμεις με τις οποίες επιδιώκεται η υπεραναγκαία και πολύτιμη κοινή δράση μέσα στα σωματεία και τους μαζικούς φορείς.

Η Πρόταση για νέο πρόγραμμα και κόμμα κομμουνιστικής απελευθέρωσης, αναδείχνει ως καθοριστική κινητήρια δύναμη την εργατική τάξη και τη δημιουργική δυνατότητα, μαζί με τους συμμάχους της, να οικοδομήσει τη νέα κομμουνιστική κοινωνία. Απευθύνεται στο υπαρκτό δυναμικό των συνειδητών δυνάμεων (εργατικών πρωτοποριών, οργανώσεων, ανένταχτων κομμουνιστών) που κατανοούν και «υπηρετούν» την κομμουνιστική αναγκαιότητα, δυνατότητα και τάση της εποχής. Που δεν «προσαρμόζονται» στην ηττημένη στρατηγική και τακτική του παραδοσιακού κομμουνιστικού κινήματος και του ανύπαρκτου σοσιαλισμού, όπως το ΚΚΕ, ούτε στις ευρω-διαχειριστικές ή μεταμοντέρνες αντιλήψεις, στο όνομα της επαφής με «πλατιές μάζες».

Φιλοδοξία μας είναι, μέσω μιας συλλογικής δημοκρατικής και ανοικτής διαδικασίας, να καταλήξει το Συνέδριό μας σε ένα μάχιμο πρόγραμμα για το «ψωμί-δουλειά-ειρήνη-ελευθερία» της εποχής μας, για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της αντιδραστικής εκστρατείας του κεφαλαίου. Για τη συγκρότηση του επαναστατικού υποκειμένου με στόχο την επανάσταση. Για μια νέα κομμουνιστική ελπίδα.

Δημοσιεύθηκε στο ΠΡΙΝ, 1.10.2017

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 71.11% ( 9
Συμμετοχές )



19 σχόλια στο “Άγγελος Χάγιος: Κομμουνιστική η νέα ελπίδα

  1. lathranagnostis

    “Δεν συγκροτούν νέα αριστερά τα αστικοδιαχειριστικά ή ρεφορμιστικά ρεύματα τύπου Κόρμπιν, Σάντερς, Μελανσόν, Ποδέμος, όπως δεν συγκροτούσε κάτι τέτοιο και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από το 2015.”
    Φαντάσου δηλαδή, τι θα έλεγε ο Χάγιος, πόσο θα προκαλούσε τη νοημοσύνη μας, αν δεν υπήρχαν και φωτογραφικά ντοκουμέντα!
    ……..εκτός πάλι,αν εννοεί ότι την σύγκροτεί, …..μετά το15…! Ξέρω γω?

    Reply
    1. Dino de L.

      Άλλος προκαλεί τη νοημοσύνη μας. Κακό του κεφαλιού του… Υπάρχουν άπειρες φωτογραφίες, όπως αυτή του ΓΓ σας στη σύσκεψη των αρχηγών που ανέτρεψε το “ΟΧΙ”, και πολλές άλλες… Θα τις στείλω στην Παντιέρα να τις βάλει

      Reply
      1. ΟΧΙ

        Χα,χα!
        Ποιά είναι η “σύσκεψη των αρχηγών(;!)“, που …”ανέτρεψε το ΟΧΙ“;
        Και πότε/ποιός “ανέτρεψε” το “ΟΧΙ”;
        Αν καλά θυμάσαι, το “ΟΧΙ” ήταν η πρόταση του Τσίπρα, στο κάλπικο δημιοψήφισμα, (που ο ίδιος έστησε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμφώνησε να συμμετάσχει).
        Αυτό το “ΟΧΙ”, υλοποίησε στη συνέχεια, και …χωρίς συσκέψεις, ο Τσίπρας, που το είχε προτείνει! Με τον αέρα του 62%.
        Αυτό το “ΟΧΙ” υποστήριξαν αυτοί:
        ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ – ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ
        κι αυτοί:
        1-7-2015/ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΡΗΤΗ ΕΥΘΥΝΗ
        …αλλά .……κι αυτοί!

        ΟΛΟΙ τους με δικαιολογίες του στυλ …”κάλπικο το “ΟΧΙ” σου αλλά το ψηφίζω με το δικό μου σκεπτικό, που θα το επιβάλω στην πράξη μπλα-μπλα-μπλα“….
        …αλλά στην κάλπη ρίξανε τα ίδια ψηφοδέλτια!
        …και είδαμε όλοι, και πως τα …”επιβάλλανε” στην πράξη!

        Δε θα μας τρελλάνετε, “ΟΧΙ”-άδες!
        Τουλάχιστον οι “ΝΑΙ”-νέκοι ήταν συνεπείς με την εθελοδουλεία τους…
        Στο δούλεμα του Λαού πρωτοστατήσατε οι “φίλοι του Λαού”, όλου του πολιτικού φάσματος.

        Reply
        1. νικος

          Ε τι να κάνουμε τώρα,και οι ΚΚΕδες έριξαν το ίδιο στην κάλπη (άκυρο/αποχή) όπως έκανε ο Λεβέντης,ο Καρατζαφύρερ και το…ΚΚΕμλ.
          Τελικά σας πείραξε πολύ το γεγονός ότι γύρω από το ΟΧΙ (που λοιδωρείτε με τους ίδιους χαρακτηρισμούς που το έκαναν οι φιλελέρες)συνασπίστηκαν μεγάλα λαϊκά στρώματα,φτωχογειτονιές,νεολαίοι,άνεργοι (πιθανόν και πολλοί ψηφοφόροι του ΚΚΕ όπως έγινε και στις τελευταίες δημοτικές που αψήφησαν τη γραμμή του Περισσού).

        2. ονομα

          Δεν είναι δύσκολο νομίζω να καταλάβεις ότι η κυρία γραμμή της ατ που εκπροσωπούσαν η συγκυβέρνηση ήταν το ΌΧΙ και όχι το άκυρο/άποχη.

        3. μέλος του ΝΑΡ

          Όνομα, παραληρεις; η…. Κυρια γραμμή της αστικής τάξης στο δημοψήφισμα του ’15 ήταν το….. ΟΧΙ; Γιατί λες ψέματα; α. Δεκάδες καταγγελίες εργαζομενων μεσαιν κ μεγάλων εταιρειών κατειγγειλαν εκβιασμό υπέρ του ΝΑΙ η της αποχης! Β. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ ούρλιαζαν υπέρ του ΝΑΙ κ της αποχης! Γ. Τα καπιταλιστικα κόμματα είχαν ταχθεί με λυσσα υπέρ του ΝΑΙ! Και το ΚΚΕ παρέα με όλους αυτούς! Μπράβο!!

        4. ονομα

          α ναι σωστά ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή η ατ που εκφραζόταν μέσα από αυτόν εκείνη την περίοδο οργάνωσε δημοψήφισμα στο οποίο στήριξε έλεγε να ψηφίσεις οχι αλλά κατά βάθος δεν το πολύηθελε

        5. μέλος του ΝΑΡ

          Όνομα μην παραληρεις. Το δημοψήφισμα ΔΕΝ το ήθελε η αστική τάξη. Λύσσαξε εναντιον του ΟΧΙ τόσο μέσα στους χώρους δουλειας όσο και μέσω των καθεστωτικών μμε. Το ΚΚΕ ΜΗ θέλοντας να οξύνει την κατάσταση κ παίζοντας εντός κοινοβουλευτικου πλαισίου συντάχθηκε με την καταπολέμηση του όχι.

        6. μέλος του ΝΑΡ

          Ο ΤΣΙΡΙΖΑ προκήρυξε το δημοψήφισμα, πιστεύοντας η κυβέρνηση του, πως το ΝΑΙ θα υπερτερησει. Για να μπορέσει μετά, να μας πει σαν λαο, “εσείς το ψηφίσατε” το νέο μνημόνιο. Αλλα το έχασε. Και επειδή ο κόσμος δεν είχε άλλη κεντρική εναλλακτική πέραν της κυβέρνηση τσιριζα, και όντας ανοργάνωτος, έκανε μοκο.

        7. μέλος του ΝΑΡ

          ΑΦου λοιπόν η κυβέρνηση τσιριζα έχασε και το όχι νίκησε κατά κράτος, έκανε την κωλοτουμπα της αλλα μην έχοντας την ψήφο του λαού ως δικαιολογία. Ο λαός, όντας μη οργανωμένος και μην έχοντας άλλη εναλλακτική πέραν της κυβέρνησης τσιριζα, έκανε μοκο.

        8. lathranagnostis

          Καλά, ήταν ανάγκη, το παραμύθι να το γράψεις σε τρεις συνέχειες?

        9. μεταβατικός σοσιαλιστής

          Μας δουλεύεις; Και αφού η α.τ. δεν ήθελε το δημοψήφισμα ποιος της το επέβαλλε; Το κίνημα;
          Δεύτερον, που το ξέρεις ότι ο Τσίπρας ήθελε το όχι, το δήλωσε κάπου ή διαβάζεις πολύ Βαρουφάκη; Στον κόσμο έλεγε να ψηφίσουν ΟΧΙ, άλλο αν έχαφτες την προπαγάνδα των καναλιών και νόμιζες θα βγει το κακό ΝΑΙ. Μια ζωή το ΝΑΡ να βλέπει τους κακούς φιλελέδες, αλλά τα παλιά και νέα ΠΑΣΟΚ πάντα να το μαγεύουν με τις «επαναστάσεις» του καναπέως και των δημοψηφισμάτων.
          Το δ/ψ έγινε για -σχετικά- τον ίδιο λόγο που έγινε το δ/ψ τώρα στην Καταλονία: για ένα επιπλέον χαρτί στη διαπραγμάτευση της εκάστοτε αστικής τάξης. Ο Τσίπρας κυρίως το έκανε για να πάρει το 3% του μνημονίου που είχε τη ρύθμιση για τους εφοπλιστές.
          Αλλά μέσα στην «αφέλειά» είπες και κάτι σωστό. Αυτό ακριβώς που έφαγε τον κόσμο ήταν ότι πιάστηκε στο τυράκι της α.τ. τότε και απογοητεύτηκε. Και όντως η μόνη «εναλλακτική πέραν της κυβέρνηση τσιριζα» ήταν το ΚΚΕ, αλλά δεν ήταν κεντρική δυστυχώς. Και βέβαια (για τον κόσμο του ΚΚΕ τουλάχιστον) η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ είχε επιδοθεί εκείνη την περίοδο στο χορό τσάμικων στην πλατεία και δεν αποτελούσε άλλη εναλλακτική πέρα από την αριστερή παραφυάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

        10. μέλος του ΝΑΡ

          ΕΣΥ μας δουλεύεις αλχημιστή κ ή ζεις σε αλλη χώρα, ή λες συνειδητά ψεμματα. Α. Η αστική τάξη λύσσαξε για να βγει το ΝΑΙ η/και να έχει μεγάλη αποχη. Εσύ δεν το είδες γιατί μάλλον ζουσες σε άλλη χώρα. Β. ΟΣΥΡΙΖΑ νόμιζε πως ο κόσμος θα υποκύψει στην τρομοκρατία κ θα ψηφίσει ναι. Γ. Ο κόσμος μην έχοντας ορατη εναλλακτική κ όντας μη οργανωμένος δεν αντέδρασε. Δ. Η εναλλακτική “ΚΚΕ” είναι μόνο στο μυαλό σου. Ε. Το ΚΚΕ δεν ήθελε να ξεφύγουν τα πράγματα κ αβανταρε το ακυρο/αποχη/φραπέ.

        11. ονομα

          και εφτασες να φαινεται πιο αριστερο απο σενα το μουλου

        12. μέλος του ΝΑΡ

          Τι παραλήρημα!!!!

          α. Ποιό όχι βρε θλιβερέ, εφάρμοσε ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ; Το ΟΧΙ του 62% ήταν ΟΧΙ στην πρόταση Γιουνκέρ γιατί ήταν ήδη άθλια και αντιλαϊκή/εξαθλιωτική! ΑΥΤΟ ακριβώς και τυπικά είπε το 62% του λαού που απέρριψε αυτή την πρόταση, ακριβώς για τον εξαθλιωτικό/αντιλαϊκό της χαρακτήρα!

          2. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας ως πρωθυπουργος, ανέτρεψε αυτο το ΟΧΙ και το έκανε ΝΑΙ σε ακόμα χειρότερη πρόταση!

          3. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρε πουθενά, έδωσε την μάχη του 3πλού έγκυρου ΟΧΙ, όταν το ΚΚΕ καλούσε γιά άκυρο/αποχή/φραπέ! Βέβαια μετά το ΚΚΕ μίλαγε για βροντερό ΟΧΙ που πούλησε ο ΣΥΡΙΖΑ (και εδώ εκτός γραμμής είστε, όπως και το ΚΚΕ με…. τον εαυτό του- δείγμα σύγχυσης)!

        13. lathranagnostis

          Όπως λες και συ, το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, ήταν ΟΧΙ στο σχέδιο Γιούνκερ (το οποίο είχε ήδη αποσυρθεί). Ο Τσίπρας λοιπόν, εφάρμοσε το δικό του σχέδιο, το οποίο ήταν ακόμα χειρότερο.
          “3πλό έγκυρο ΟΧΙ”, δεν υπήρχε πουθενά. Μόνο στη σφαίρα της φαντασίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπήρχε…..ή μάλλον, μόνο στη γραμμή δικαιολόγησης της στάσης της που έπαιξε το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ, (ο οποίος ΤΩΡΑ, κατόπιν εορτής, κατά τον Χάγιο, “δεν συγκροτούσε αριστερά πριν το 15” )*!
          Το άκυρο που έριξε το ΚΚΕ, ήταν πολιτική θέση. Για φαντάσου 62% άκυρο…….!

          *Αυτή η φράση του Χάγιου, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι συνιστά μια έμμεση αυτοκριτική, του στυλ “τελικά σύντροφοι ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε πριν το 15 συγκροτούσε αριστερά κι εμείς τότε κάναμε λάθος που τον στηρίξαμε”, έχει κάποια λογική. Διαφορετικά……..

        14. νικος

          Σε λίγο θα μας πείς ότι όλο το ποσοστό των ακύρων διακατέχεται από “πολιτική θέση”, εκτός αν θεωρείς πολιτική θέση και τα άκυρα που είχαν μέσα ζωγραφισμένες μούτζες,σαλαμάκια,πεντοχίλιαρα κλπ Ή μήπως είναι πολιτική θέση το μπάνιο στην παραλία που συνοψίζεται στο ποσοστό της αποχής…Αστείοι το λιγότερο.Ακόμα θυμάμαι τον γραβατωμένο Κουτσούμπα να πανηγυρίζει για το ποσοστό των ακύρων..μετά από δυό μήνες ήρθε το χαμηλότατο ποσοστό των εκλογών για το ΚΚΕ και προσγειώθηκε.

      2. lathranagnostisΝα

        Να τα λες συχνά αυτά τα ανεκδοτάκια! Είναι σύντομα (οι άλλοι γράφουν ολόκληρα “σεντόνια”), ανάλαφρα μέσα στην αφέλειά τους και βγάζουν και πολύ γέλιο!

        Reply
  2. Βαλεντίνος Μιχαηλ

    Καλή σας μέρα σύντροφοι. Σας διαβάζουμε καθημερινά μερικές φορές υπάρχουν εκ μέρους μας διαφωνίες και άλλες είμαστε απόλυτα σύμφωνοι μαζί σας. Οι διαφωνίες μας άλλοτε είναι μικρές έως ασήμαντες και άλλοτε μεγάλες έως και πολύ σοβαρές. Για να γινόμαστε πιο κατανοητοί σας αναφέρουμε ένα παράδειγμα. Ενώ ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα έπρεπε να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην ενημέρωση προς στους Έλληνες πολίτες 100% Αρκετές φορές έως και πολλές φορές ξεφεύγει από την ουσία και κάνει κριτική προς τις άλλες πολιτικές παρατάξεις. Ή κριτική, ο διάλογος και ή συζήτηση είναι αυτό που ονομάζουμε άμεση δημοκρατία με ισότητα και ευκαιρία να μιλάνε όλοι οι άνθρωποι με ίσες ευκαιρίες και να εκφράζονται ελεύθερα με σεβασμό, κατανόηση καί αποδοχή των διαφορετικών απόψεων με υπομονή. Με όλο τον σεβασμό ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτό μερικές φορές δεν το εφαρμόζεται, όμως αυτό δεν είναι λάθος, λάθος είναι όταν οι πηγές σας δεν είναι 100% έγκυρες. Άλλες περιπτώσεις είναι όταν ενώ έχετε την ευχέρεια να λυθούν οι διαφορές σας με τους πολιτικούς αντίπαλους σας με τη προσπάθειά να βρεθείτε πρόσωπο με πρόσωπο δεν τον κάνετε. Τώρα θα μας πείτε ότι είναι θέμα χρόνου, σημασία στην πολιτική είναι η οργανωμένη πληροφόρηση , ο λόγος είναι ο έξεις: Εάν πρέπει να γίνεται ένα οποιοδήποτε έργο πληροφόρησης σε κοινωνικοπολιτικά θέματα θα πρέπει πάντοτε όλες οι πηγές σας να είναι 100% έγκυρες και ας χρειάζεται μήνες ή χρόνια πριν να δημοσιεύονται δημόσια. Δυστυχώς αυτό δεν εφαρμόζεται από εσάς και είναι ο βασικός λόγος όπου οι Έλληνες δεν σας εμπιστεύονται, ειδικά ή νεολαία. Να είστε όλοι καλά και να μην ξεχνάμε τη σημερινή μέρα όπου έχουν δολοφονήσει σαν σήμερα πριν από 50 χρόνια τον Ερνεστο Τσιε Κουεβαρα. Τέλος αναφέραμε το Τσιε Κουεβαρα γιατί ακριβώς ενώ ήταν πολύ οργανωτικός και αποφασιστικός, υπήρχαν στην πορεία της ζωή του αρκετές περιπτώσεις ενθουσιασμού. Δυστυχώς αυτός ο ενθουσιασμός του στέρησε την ζωή του και συνάμα την Κομμουνιστικη Απελευθέρωση που όλοι μας προσδοκούμε. Με Σεβασμό και εκτίμηση Κίνημα Προόδου Συνεργασίας (ΚΙ.ΠΡΟ.Σ.) Κομμουνιστικη Προοδευτική Συνεργασία. http://www.facebook.com/kostas2014

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.