.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Χουσεΐν: Ο Έλληνας δολοφονημένος του Μονάχου


Hussein725Ν.Ξ.

Ένας από τους δολοφονημένους του Μονάχου, «δυστυχώς», όπως διαβάσαμε σε κάποιες από τις πρώτες δημοσιογραφικές ανταποκρίσεις, ήταν Έλληνας.

Μια περίεργη αποστείρωση όμως ακολούθησε στη συνέχεια στη σχετική ειδησεογραφία των ελληνικών ΜΜΕ, και όχι μόνο σε αυτά. Κανένα στοιχείο του θύματος, ούτε καν το όνομά του.

Το υπουργείο Εξωτερικών «επιβεβαιώνει», όπως διαβάσαμε, ότι στα θύματα συγκαταλέγεται και Έλληνας. Προφανώς γνωρίζει το όνομα και τα στοιχεία του, όμως εκδίδει την παρακάτω ανακοίνωση:

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Υπηρεσία Ενημέρωσης και
Δημόσιας Διπλωματίας

Αθήνα, 23 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για το θάνατο Έλληνα πολίτη κατά τη χθεσινή επίθεση στο Μόναχο

Ο απολογισμός της χθεσινής τραγικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου περιλαμβάνει, δυστυχώς, και έναν Έλληνα πολίτη μεταξύ των αθώων θυμάτων.

Τις δύσκολες αυτές στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές.»

 

Η ίδια αποστείρωση και στα τουΐτ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

pr-min-twet

mits-twet
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Η χθεσινή, τραγική επίθεση στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου, δημιουργεί αισθήματα αποτροπιασμού και θλίψης. Αυτές τις δύσκολες στιγμές, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των αθώων θυμάτων, μεταξύ των οποίων βρίσκεται, δυστυχώς, και ένας έλληνας πολίτης, καθώς και τη συμπαράστασή μας στους πολίτες του Μονάχου και τον γερμανικό λαό».

Χριστιανός ήταν ο δράστης –αμόκ εκ προμελέτης, μας λένε, το κίνητρο. Ο μουσουλμάνος στην περίπτωση αυτή, ήταν ο Έλληνας. Από τη μειονότητα της Θράκης.

Χουσεΐν Νταϊτσίκ ήταν το όνομα του 17χρονου, ενός από τα θύματα του Μονάχου. Από τον Άρατο της Ροδόπης, λίγο έξω από την Κομοτηνή, η καταγωγή του. Εκεί θα γίνει σε λίγες μέρες η κηδεία του.

Από δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων έγιναν γνωστά στην Ελλάδα η φωτογραφία και τα στοιχεία του ήρωα, που θυσίασε τη ζωή του για να σώσει τη ζωή της τρίδυμης αδελφής του, όπως διαβάσαμε. Μαζί με την ιστορία των γονιών του.

Μετανάστες, όπως και οι μισοί κάτοικοι του μικτού χωριού Άρατος. Είχαν πάει με την αδελφή του για τα τελευταία ψώνια πριν το ταξίδι του γυρισμού, που έκαναν κάθε καλοκαίρι. Ο πατέρας του έπαθε καρδιακή προσβολή όταν έμαθε τον θάνατο του γιού του.

Εμείς όμως μάθαμε ότι στα θύματα συγκαταλέγεται  «ένας Έλληνας» στην αρχή, «ο ήρωας Έλληνας» χωρίς ονοματεπώνυμο, στη συνέχεια. Όταν βέβαια από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε το όνομα και η ιστορία του άτυχου νεαρού μετανάστη Χουσεΐν, αναγκάστηκαν αρκετά από τα σοβαρά ενημερωτικά σάιτ να γράψουν το όνομα του ανώνυμου ήρωα. Ίσως η πολιτική ορθότητα δεν τους το επέτρεπε, μέχρι που διαδόθηκε ότι η κηδεία θα γίνει στην Ελλάδα οπότε δεν μπορούσε να κρυφτεί άλλο.

Αναμένονται βέβαια τηλεοπτικές ανταποκρίσεις και μελό περιγραφές για αυτόν, τον 17χρονο ήρωα, που η πολιτεία θα του έδινε δικαίωμα ψήφου, ορθώνοντάς του όμως το κατώφλι του 3% για «εθνικούς λόγους»…Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

1 Σχόλιο στο "Χουσεΐν: Ο Έλληνας δολοφονημένος του Μονάχου"

Ανώνυμα

Σε όλα τα ατυχήματα τα ΜΜΕ γράφουν π.χ. ήταν και 3 Έλληνες ανάμεσα στα θύματα. Δεν θυμάμαι ποτέ να αναφέρουν ονόματα και διευθύνσεις ούτε το θρήσκευμα των θυμάτων. Αντίθετα θα έλεγα ότι είναι από τις λίγες φορές που γίνεται τόσο μεγάλη αναφορά στο όνομα και τη θρησκεία ενός θύματος. Ας χαλαρώσουν λιγάκι οι δήθεν «αριστεροί» που φέρνουν μνημόνια και δεν χάνουν ευκαιρία να μας ζαλίζουν με τις ιδεοληψίες τους.

wpDiscuz