.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Χαλκιδική: Έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής Τόλης Παπαγεωργίου (Βίντεο)


Ο αγώνας συνεχίζεται!

Ο αγωνιστής Τόλης Παπαγεωργίου, ο άνθρωπος που σφράγισε με την παρουσία του το κίνημα για την αποτροπή της περιβαλλοντικής καταστροφής στις Σκουριές Χαλκιδικής από τη δραστηριότητα της Eldorado Gold, έχασε τη μάχη για τη ζωή το απόγευμα της Δευτέρας 22 Σεπτέμβρη 2020.

Ιδρυτής του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων με το πλούσιο έργο, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αριστοτέλη, μηχανικός και πάνω απ’ όλα δραστήριος για πολλές δεκαετίες, ηγετική μορφή του αγώνα για τη διάσωση του Κάκαβου και της ευρύτερης περιοχής από τα επιχειρηματικά συμφέροντα, πάλευε χρόνια με την ασθένεια χωρίς να ολιγωρεί, έχοντας πάντα σε προτεραιότητα τις κινηματικές δραστηριότητες.

Το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων αποχαιρετά τον ιδρυτή του

Είναι δύσκολο να χωρέσει σε ένα σύντομο σημείωμα ο απολογισμός των αγώνων του Τόλη Παπαγεωργίου που, αν μη τι άλλο, είχε φορτωθεί τον μισό ποινικό κώδικα για να καταπέσουν βέβαια όλες οι κατηγορίες στα αλλεπάλληλα δικαστήρια που σύρθηκε. Σημειώνουμε μόνο πως είχε το έμφυτο ταλέντο να συσπειρώνει στην προοπτική του αταλάντευτου αγώνα, όλους αυτούς που τους αφορούσε το πρόβλημα, χωρίς διαχωρισμούς και, κυρίως, ως ένας από αυτούς.

Αξίζει να παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ του 2006 “Της Γης το Χρυσάφι” που παραθέτουμε στη συνέχεια, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιάννη Καρυπίδη, καθώς και το “Άπληστον Κέρδος” του ιδίου, του 2013.

 

 

 

Βρείτε εδώ το Άπληστον Κέρδος

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 6
Συμμετοχές )



4 σχόλια στο “Χαλκιδική: Έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής Τόλης Παπαγεωργίου (Βίντεο)

  1. Γιάννης Σ.

    Το video του “Άπληστον Κέρδος” είναι μή διαθέσιμο…

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.