.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Το πολιτικό εμπόριο της αλληλεγγύης: Τι είναι άραγε η “αλληλεγγύη για όλους”;…


allilegih_gia_olousΚρύβουνε τα εγκλήματα της Ε.Ε. και του ιμπεριαλισμού

Δημήτρης Σουλιώτης *

Το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα (Λαμπηδόνα) οργανώνει μια εκδήλωση και ένα παζάρι και στέλνει προσκλήσεις σε οργανώσεις για συμμετοχή. Το κείμενο της πρόσκλησης αυτής αποτελεί εμπαιγμό και πρόκληση!…Απορώ πώς άνθρωποι, μερικοί από τους οποίους είναι γνωστό ότι έχουν άλλα πολιτικά προτάγματα, εξαπατήθηκαν και επέτρεψαν να κυκλοφορήσει αυτή η ντροπή!

Πριν από όλα θα ήθελα να ενημερώσω ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΥΡΩΝΑ ότι η οργάνωση «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» δεν ανήκει στις οργανώσεις, οι οποίες έχουν οποιαδήποτε σχέση με το μέτωπο της κοινωνικής αλληλεγγύης και φυσικά δεν είναι οργάνωση του Βύρωνα! Δεν έχει πραγματοποιήσει ποτέ κανένα κοινωνικό έργο. Η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ως οργάνωση αλληλεγγύης ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ! Γι’ αυτό και η πρόσκλησή της στο παζάρι, που πρόκειται να γίνει στην Λαμπηδόνα αποτελεί προϊόν πιθανής άγνοιας ορισμένων από τους οργανωτές του αλλά και πράξη εξαπάτησης μερικών μελών του Κέντρου, που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Η «Αλληλεγγύη για όλους» ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, τα ηγετικά στελέχη του οποίου είναι επαγγελματικά, χρηματοδοτούμενα πλουσιοπάροχα από το κόμμα αυτό. Η πρόσκληση προς αυτήν την οργάνωση είναι λάθος ενώ η τυχόν παρουσία της στην εκδήλωση της Λαμπηδόνας θα αποτελέσει πρόκληση προς τον λαό του Βύρωνα. Η «Αλληλεγγύη για όλους» εμπορεύεται την καταστροφή, τον πόνο και την φτώχεια, που δημιουργεί η πολιτική του κόμματος, το οποίο υπηρετεί, καθώς και η πολιτική της Ε.Ε, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται και εφαρμόζει και μετά κάνει ότι κλαίει! Δεν «ανιχνεύει κανένα μονοπάτι αντίστασης και δημιουργίας» όπως γράφεται!…..
Εμπορεύονται πολιτικά την δυστυχία του λαού μας. Αποκλειστικό τους έργο είναι να οργανώνουν, να καθοδηγούν και να συντονίζουν τις κομματικές τους δυνάμεις στις διάφορες οργανώσεις αλληλεγγύης, με σκοπό να τις ελέγχουν πολιτικά, να επιρρεάζουν εκλογικά το λαϊκό φρόνημα, να δικαιολογούν και να προωθούν τις θέσεις και τις επιδιώξεις των αντιλαϊκών και τυχοδιωκτικών πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγεσίας του, καθώς και τις φίλοϊμπεριαλιστικές επιλογές τους, να ιδρύουν ΜΚΟ και να αναθέτουν την λειτουργία τους σε αμειβόμενα επαγγελματικά στελέχη κοκ.
Πέρα από όλα αυτά, είναι αποκρουστικό και προκλητικό να απευθύνεστε στο λαό και τις οργανώσεις του Βύρωνα και να μη λέτε ούτε μια κουβέντα ενάντια στις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια, να μην καλείτε τον λαό σε αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών αυτών και των διαχειριστών τους !..

Δεν βρήκατε να πείτε ούτε μια κουβέντα για τις αντιδραστικές και μισητές πολιτικές της άθλιας Ε.Ε, τις εγκληματικές πολιτικές της και των συμμάχων της;… Την ώρα που οι εργαζόμενοι παλεύουν στην Γαλλία ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές του Ωλάντ, του φίλου του Τσίπρα, δεν βρήκατε ούτε εδώ να πείτε μια λέξη αλληλεγγύης;…. Και τέλος δεν αρκεί να μιλάτε για τον πόλεμο που γέννησε τους πρόσφυγες. Αυτοί που έκαναν τον πόλεμο έχουν όνομα. Αυτοί που κατέστρεψαν ολόκληρους λαούς όπως το Ιράκ, την Λιβύη, και την Συρία και αυτοί που επιτίθενται στο Αφγανιστάν, αυτοί που αιματοκύλησαν και κατέστρεψαν το Σουδάν και την Σομαλία, που έχουν ολόκληρες Ηπείρους, όπως η Αφρική μέσα στην αφόρητη πείνα και την βαρβαρότητα, έχουν όνομα, είναι ο ιμπεριαλισμός, είναι οι ΗΠΑ και η Ε.Ε, είναι το ISIS που το έφτιαξαν, το εξόπλισαν και το εκγύμνασαν αυτοί που τους κρύβετε, μαζί με τους Τούρκους, την Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ και όλους τους άλλους. Ή μήπως αυτά δεν τα ξέρετε;

Δ. Σουλιώτης
Πολιτικός εξόριστος της δικτατορίας 1967-1974Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

3 Σχόλια στο "Το πολιτικό εμπόριο της αλληλεγγύης: Τι είναι άραγε η “αλληλεγγύη για όλους”;…"

Βυρωνιώτης

κ. σουλιώτη, έχετε παραλήρημα. Το ΚΠΚΒ έχει ταχθεί ΕΝΑΝΤΙΟΝ της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΞΕΚΑΘΑΡΑ!!

Απλά, καλέσαμε το δικτυο αληλλεγύης βυρωνα στο 3ο Φεστιβάλ Λαμπηδονας για να έχει και αυτό -ως μια συλλογικότητα του βύρωνα- περίπτερο στον χώρο του φεστιβάλ. Οπως καλέσαμε ΚΑΙ το κοινωνικό φαρμακείο και ΟΛΕΣ τις συλλογικότητες γειτονιάς του Βύρωνα.

Αλλο αυτό και άλλο τα ψέμματα που γράφετε και το παραλήρημα στο οποίο βρισκεστε. Και για του λόγου το αληθές, παραθέτω το λινκ της ιστοσελίδας του ΚΠΚΒ για να διαπιστώσει ο κάθένας με ένα απλό ψάξιμο τις πολιτυικές θέσεις του ΚΠΚΒ σε μια σειρά ζητήματα:

http://politistikokentrovirona.blogspot.gr/

Παύλος
Για τα ψέμματα που γράφει ο κ. Σουλιώτης. αναρτώ την θέση του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΥΡΩΝΑ για το προσφυγικό/μεταναστευτικό. Κύριε Σουλιώτη ΓΙΑΤΙ βγάζεται τόση χολή για το Κοινωνικό Κέντρο; ΓΙΑΤΙ γράφετε αυτά τα ψέμματα; Περιμένω απάντηση! Με τους πρόσφυγες/μετανάστες είμαστε μαζί. Ανοιχτά σύνορα, άσυλο-προστασία για όλους, να σταματήσουν τώρα οι πόλεμοι! Συνεχίζουμε στον δρόμο της αλληλεγγύης! Το τελευταίο διάστημα όλοι οι δείκτες της λογικής στο μεταναστευτικό, έχουν χτυπήσει κόκκινο. Ενώ από τη μια, στην ανατολή «περισσεύουν» οι πόλεμοι της Ε.Ε.- Αμερικής- Ρωσίας για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, η καταστροφή του κοινωνικού και φυσικού περιβάλλοντος στο όνομα των κερδών, καθώς και η βίαιη καταστολή κάθε ατομικής ή συλλογικής προσπάθειας αντίστασης σε όλα αυτά, από την άλλη, τα εκατομμύρια των ανθρώπων που παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς/μετανάστευσης προς την Ευρώπη, ρισκάροντας τα πάντα για να προστατέψουν τις ζωές τους από τη φρίκη των βομβαρδισμών, της εξαθλίωσης και της καταπάτησης των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων τους, θεωρούνται αυτοί οι άνθρωποι «περισσευούμενοι», ότι αυτοί είναι το «πρόβλημα». Κι έτσι με τη σφραγίδα της Ε.Ε. και τη συμφωνία της κυβέρνησης, διατηρούμε τους φράκτες, πνίγουμε τους απελπισμένους στο Αιγαίο, τους μαντρώνουμε σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης (κλειστά hot-spot), τους καταπατούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους βάζουμε χειροπέδες και… Διαβάστε περισσότερα »
wpDiscuz