.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Το ΠΑΜΕ, ο Χ. Ζαγανίδης και εκείνη η θλιβερή 48ωρη απεργία φάντασμα…


pame1Παναγιώτης Μαυροειδής

Έγραψε  λοιπόν το ΠΑΜΕ σε μια ανακοίνωση για την υπόθεση καθαίρεσης και διαπόμπευσης του εκπαιδευτικού, μέλους των Παρεμβάσεων,  Χ.Ζαγανίδη:

«Υπάρχουν διάφορα είδη αγωνιστικότητας. Η αγωνιστικότητα στην υπεράσπιση του συστήματος, προσδοκώντας σε προσωπικό όφελος. Ο αγωνιστής που ψάχνει για λύσεις μέσα στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, με αλλαγή διαχειριστών. Κι οι αγωνιστές που πάνε κόντρα στο σύστημα, παλεύουν για την ανατροπή της βαρβαρότητας.»

 Κοντολογίς,  ο Χ. Ζαγανίδης θα πρέπει να ριχτεί στην πυρά, επειδή «τα παίρνει» και ταυτόχρονα παλεύει να σώσει το «σάπιο καπιταλιστικό σύστημα»!

Θα τον βάλουν δε στη θέση του, οι «ανατροπείς της βαρβαρότητας», δηλαδή οι μνημονιακοί βρυκόλακες των ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, με ταξικό υπομόχλιο το ΠΑΜΕ!

Για ποιόν τα γράφουν αυτά;

Για ποιους τα γράφουν αυτά (διότι τα ίδια γράφουν και λένε και σε άλλους συνδικαλιστικούς χώρους);

Ο πολιτικός φανατισμός  αφαιρεί λοιπόν  κάθε έννοια ταξικής αλληλεγγύης και  ενστίκτου και  προσθέτει μόνο ασυλλόγιστα λόγια και πρακτικές πολιτικής και ηθικής  απαξίωσης;

Αυτές τις χυδαιότητες, μπορεί να τις φιλοξενεί το χαρτί που είναι χωρίς ψυχή,  κανένας όμως άνθρωπος του ΚΚΕ δεν μπορεί να τις ψελλίσει «δια ζώσης» στην πλατεία του Πύργου, στο Καλοχώρι, ή σε ένα σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Για το τι πραγματικά είναι ο καθένας μας, υπάρχει ένας αψευδής και αντικειμενικός «μάρτυρας». Και αυτός είναι ο συνάδελφος μας που τριβόμαστε καθημερινά μαζί του. Από αυτόν δε μπορείς να κρυφτείς, τα δε λόγια δίνουν γρήγορα λογαριασμό και δεν μπορούν να αμολιούνται αβασάνιστα.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, που δεν γνωρίζουν ούτε το Χ.Ζαγανίδη, ούτε λεπτομέρειες της θλιβερής μεθόδευσης διαπόμπευσής του, είμαστε σίγουροι ότι τελικά θα προβληματιστούν πάνω σε άλλα πράγματα.

Το ΚΚΕ κάθε φορά που βγαίνει στην επιφάνεια κάποιο από τα συνηθισμένα οικονομικά σκάνδαλα που αφορά το αστικό πολιτικό κατεστημένο και την ολιγαρχία, συνηθίζει να λέει ότι η «σκανδαλολογία» συνιστά  αποπροσανατολισμό από την ανάδειξη του κύριου ζητήματος που είναι ο εκμεταλλευτικός χαρακτήρας του καπιταλισμού. Πράγματι, μέχρι σημείου παρεξηγήσεως, δε βάζει τέτοια θέματα στην ατζέντα του.

Βρήκε λοιπόν τώρα  αφορμή να αλλάξει ρεπερτόριο, εξαπολύοντας κατηγορίες περί …οικονομικών ατασθαλιών (!) σε ένα σωματείο κατά του προέδρου του, που όλως τυχαίως είναι αγωνιστής της αντικαπιταλιστικής αριστεράς;  Και όλα αυτά μαζί με ΔΑΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ;

Ο ευρύτερος κόσμος της κομμουνιστικής αριστεράς και του μαχόμενου κινήματος, βλέπει αυτά τα πράγματα με άλλο κριτήριο. Αναλογίζεται τι αποτέλεσμα μπορούν να έχουν οι προσπάθειες αντίστασης απέναντι στην αντεργατική καταιγίδα μέτρων από κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΕΕ, αν το ΚΚΕ,  η μεγαλύτερη δύναμη στο χώρο της αριστεράς, αναζητεί όχι την κοινή δράση με την αντικαπιταλιστική αριστερά ενάντια στον ταξικό και πολιτικό αντίπαλο, αλλά πασχίζει για ένα «αντίστροφο ενιαίο μέτωπο». Και δεν είναι μόνο η υπόθεση Ζαγανίδη, που δημιουργεί αυτές τις σκέψεις.

Ποιος θυμάται αλήθεια εκείνη την περιβόητη 48ωρη απεργία φάντασμα, που είχε αποφασιστεί με πρόταση ΠΑΜΕ και συμφωνία ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ στην ΓΣΕΕ;  Μια απεργία αποφασισμένη στις 4 Φλεβάρη και με ημερομηνία πραγματοποίησης ανοιχτή να τη συμπληρώσει η κυβέρνηση «όταν και αν  θα κατέβαζε το ασφαλιστικό». Και η κυβέρνηση διάλεξε φυσικά Πασχαλινές και άλλες Κυριακές. Η  περίφημη «κλιμάκωση» πήγε περίπατο, αλλά το ασφαλιστικό και τα άλλα μέτρα έσκασαν στα κεφάλια μας…

Ποιος αλήθεια θυμάται με περηφάνεια αυτή την «απεργία»;

Πόσο θα απαλύνει το πρόβλημα των αδιεξόδων και των θλιβερών ενοχών η καθαίρεση του ενοχλητικού Χ. Ζαγανίδη;

Μήπως μια γενναία κοινή  πρωτοβουλία για οριζόντιο αγωνιστικό συντονισμό σωματείων και άλλων συλλογικοτήτων, που θα διαμόρφωνε ένα ορατό ανεξάρτητο κέντρο πραγματικού αγώνα απέναντι στην κυβέρνηση και τον υποταγμένο συνδικαλισμό θα ήταν πιο χρήσιμη;

 Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 61.11% ( 9
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

8 Σχόλια στο "Το ΠΑΜΕ, ο Χ. Ζαγανίδης και εκείνη η θλιβερή 48ωρη απεργία φάντασμα…"

Ανώνυμα

Μ. μη χώνεις τη μύτη σου σε ζητήματα που δε γνωρίζεις.

Ανώνυμα

ανώνυμε για πες εσύ που γνωρίζεις!! Για πές γιατί το ΚΚΕ μόνο συκοφαντίες και λάσπη κατά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ανένταχτων αγωνιστών ξέρει να πετάει!

Περιμένω τα στοιχεία που έχεις ανώνυμε του ΚΚΕ: Γραψτα! Αλλιώς σώπα και σταμάτα να λές ψέμματα φίλε ΚΚΕ.

Επώνυμος

Αυτό είναι γκαιμπελισμός… Μην ανακατεύεσαι…δεν ξέρεις, άρα κάτι γίνεται, κάτι παίζει… Ντροπή. Τα στοιχεία και οι πολιτικές γραμμές παρουσιάστηκαν. Κάθε δύναμη θα κριθεί. Και οι εργαζόμενοι, το σωματείο του συνάδελφου ξέρει πολύ καλά. όπως και αυτοί που εξαπολύουν καταγγελίες… Με ψέματα και λάσπη δεν κάνεις πολιτική, ούτε αντιπαράθεση!

ανώνυμος

Ποιος θυμάται την στάση του ΠΑΜΕ στην περίπτωση των δύο συντρόφων που μηνύθηκαν από Παναγόπουλο από τον πρόεδρο του Ε.Κ.Θεσσαλονίκης και από την πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ του σωματείου ΕΛΒΟ? Απλά κατάπτυστη στάση, όπου μπορούσαν οι παμίτες μπλοκάραν και τα ψηφίσματα συμπαράστασης, βάζοντας πλάτη να περάσουν οι μηνύσεις και να καταδικασθούν οι εργαζόμενοι, οι οποίες τελικά δεν πέρασαν όπως δεν θα περάσει και η πρόταση μομφής στο πρόσωπο του Χρήστου. Τέρμα οι αυταπάτες καμιά συνεργασία με τον κομματικό συνδικαλισμό του ΠΑΜΕ.

G.T.

Δε θυμόμαστε μόνο αυτά που αναφέρεις αλλά θυμόμαστε και πως όλο αυτό το διάστημα ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ούτε για ενημέρωση ούτε για οργάνωση της απεργίας. Το μόνο πράγμα που κάνατε ήταν η υπονόμευσή της.Αρκεί κανείς να δει τις αναρτήσεις σας, τις ανύπαρκτες κινητοποιήσεις σας και εν τέλει την ίδια σας τη συμμετοχή στην απεργία. Το ΠΑΜΕ ήταν καθημερινά στους δρόμους, στους χώρους δουλειάς, οργάνωνε συγκεντρώσεις, ενημέρωνε για τα μέτρα, περιφρουρούσε τις απεργίες, όπου κι αν γινόταν, κατέβηκε μαζικά στους δρόμους!!!! Εσείς κάνατε αυτό που σας έχει απομείνει: να βγάζετε λόγους για συσπείρωση αριστερών δυνάμεων. Συσπειρωθείτε λοιπόν……..

Μιχάλης

To KKE έχει εγγράψει τις χειρότερες σελίδες της ιστορίας του διασύροντας πρώην στελέχη του. Μοιάζει κοινοτοπία να αναφερθώ στον Πλουμπίδη, αλλά κάποιοι θα θυμούνται ακόμα τη διαπόμπευση του πρώην δήμαρχου Περιστερίου Δ. Φωλόπουλου, ο οποίος κατά το ΚΚΕ έκλεβε ταφόπλακες από το νεκροταφείο για να τις πηγαίνει στο εξοχικό του. Με τέτοιες «περγαμηνές» δεν θα έπρεπε να ξενίσει η διαπόμπευση του Ζαγανίδη

Κώστας Β.

Ξανά στην ίδια πεπατημένη τα παιδιά της ανταρσυα (εν προκειμένω ως παρεμβάσεις):
όταν ζορίζεσαι πολιτικά απέναντι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα το ρίχνεις στον αυριανισμό μπας και συσπειρώσεις και κανένα που τσιμπάει εύκολα (αν και πια κι αυτοί σπανίζουν στις μέρες μας). Άλλωστε ο συγκεκριμένος χώρος ξέρει πολύ καλά πόση πέραση έχουν σε διάφορους κύκλους τα αντιΠΑΜΕ στερεότυπα και κάνει ότι μπορεί για να τα αναπαράγει, δίνοντας τροφή ακόμα και στον αντικομμουνισμό: καμία έκπληξη-από αυτά τρέφεται.

Δυστυχώς δεν έχετε όμως καν τη στοιχειώδη δεοντολογία να μεταφέρετε έστω την θέση του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, που το «λούζετε» προδίνοντας τα πιο πηγαία αντιδραστικά αντανακλαστικά σας. Και πάλι καμία έκπληξη…

http://edupame.gr/content/%CE%93%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%98%CE%B5%CF%83%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%93%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7-%CE%B4%CE%AF%CF%89%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%A7%CE%96-%CE%AE-%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CE%B8%CF%8D%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CF%8D%CE%BC%CE%B1

Θεόδωρος Σαμιωτακης

Πραγματικά με θλίβει το επίπεδο αυτών που υπερασπίζονται τις θέσεις του ΚΚΕ σε αυτή την ιστοσελίδα.Εντελώς λούμπεν τύποι με ιδεολογία κάτι μεταξύ μαρτύρων του Ιεχωβά και θύρας 7(η 13 ή 21).
Ελπίζω να είναι οπαδοί του κόμματος και όχι στελέχη ……

wpDiscuz