.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Σχετικά με τις εξελίξεις στην Τουρκία


nar-anakoinosi725ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επικίνδυνη εξέλιξη για τους λαούς της Τουρκίας και της ευρύτερης περιοχής σηματοδοτεί η απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος και τα όσα διαδραματίστηκαν στην Τουρκία την Παρασκευή το βράδυ. Καταδικάζουμε κάθε πραξικοπηματική, αλλά και κάθε αυταρχική ενέργεια που όχι μόνοδεν πηγάζει από το λαό,αλλά τελικά στρέφεται ενάντιαστο λαό.

Η διαπάλη και οι ανταγωνισμοί των κέντρων εξουσίας στα πλαίσια του αστικού συστήματος και του στρατού στη γειτονική χώρα εκφράζουν τις αντιθέσεις και τους προσανατολισμούς διαφορετικών μερίδων της τουρκικής άρχουσας τάξης και των κέντρων πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής εξουσίας. Εκφράζουν ταυτόχρονα και τις γενικότερες ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, ιδιαίτερα στα πλαίσια της καπιταλιστικής κρίσης, που οξύνονται ειδικά στην περιοχή της Αν. Μεσογείου και της Εγγύς Ανατολής, με την ενεργή ανάμειξη ιδιαίτερα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των ευρωπαίων συμμάχων τους, την Ε.Ε., που επιτίθενται στις λαϊκές, αγωνιστικές και αριστερές αντιστάσεις, αλλά και δεν ανέχονται ούτε δευτερεύουσες διαφοροποιήσεις των υποδεέστερων αστικών τάξεων και επιδιώξεων.

Με το πραξικόπημα που εκδηλώθηκε, αλλά και με την αυταρχική «νεο-οθωμανική» εξουσία και διακυβέρνηση Ερντογάν, αποδεικνύεται, ότι οι δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων στον σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό του κεφαλαίου περιορίζονται καθημερινά και δραματικά σε βάρος των λαών.

Η επικράτηση Ερντογάν και η λαϊκή κινητοποίηση στήριξής του, που έγειρε τελικά την πλάστιγγα σε βάρος των επίδοξων πραξικοπηματιών, δεν πρόκειται να οδηγήσει σε ενίσχυση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, των εργατικών λαϊκών ελευθεριών και σε αποτροπή του πολέμου κατά του κουρδικού λαού ή των τουρκικών υποϊμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Συρία, όπως υποκριτικά αναφέρουν οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στηρίζοντας το καθεστώς του. Οι κυρίαρχες δυνάμεις θα επιχειρήσουν να επιταχύνουν την προώθηση νέων αυταρχικών και αντιδημοκρατικών μέτρων με πρόσχημα τους «εθνικούς κινδύνους». Οι προεδρικές υπερεξουσίες που επιδιώκει να αποκτήσει ο ίδιος ο Ερντογάν, η αντιδραστική συνταγματική μεταρρύθμιση, τώρα θα επιχειρηθεί να προωθηθούν, μαζί με τις επιθέσεις ενάντια στους εργαζόμενους, τον τουρκικό και τον Κουρδικό λαό.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς της Τουρκίας, στο δημοκρατικό, μαζικό και λαϊκό κίνημα, στην εργατική τάξη και στους αγωνιστές της αριστεράς και συντασσόμαστε μαζί τους στο κάλεσμα για ανάπτυξη της πάλης σε όλη την περιοχή, για τις λαϊκές ελευθερίες, τα δημοκρατικά δικαιώματα, για απελευθέρωση από τα δεσμά του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Η απελευθέρωση μπορεί να γίνει μόνο με την ενεργητική πάλη των λαών, με τον αγώνα και την παρέμβαση του λαϊκού κινήματος.

Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις δυνάμεις του στην περιοχή, ενάντια στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Δυναμώνουμε την διεθνιστική αλληλεγγύη και την κοινή πάλη των λαών μας ενάντια σε κάθε δυνάστη και την αστική εξουσία που καταπιέζει τους εργαζόμενους και τους λαούς στα πλαίσια του συστήματος της εκμετάλλευσης και της κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση θα επιταχύνει πρωτοβουλίες για μια διεθνιστική συνεργασία των εργατικών, επαναστατικών, κομμουνιστικών και αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή της Αν. Μεσογείου.

Το γραφείο Τύπου του
ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
16/7/2016
www.narnet.grΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 80.00% ( 5
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

23 Σχόλια στο "Σχετικά με τις εξελίξεις στην Τουρκία"

Ηλίας Τζ.

Οταν ένας νεο-Σουλτάνος κινητοποιεί τον παρακρατικό μηχανισμό και τις φανατισμένες ορδές του καλύτερα από τους επιδόξους αντιπάλους του, αυτό δεν το λέμε «λαϊκή κινητοποίηση στήριξής του, που έγειρε τελικά την πλάστιγγα κλπ.».
Λίγος σεβασμός σε έννοιες, όπως «Λαός» και «λαϊκή κινητοποίηση», δε βλάπτει.
Το κάθε μπουλούκι και κάθε αφιονισμένος όχλος δεν είναι «Λαός».
Ασε, που, καταρχήν δεν ξέρουμε ακόμη αν υπήρχε καμιά «πλάστιγγα» για να «γείρει», και τι ακριβώς έγινε, ποιές ήταν οι αντιμαχόμενες μερίδες της αστικής τάξης, που ενεπλάκησαν, τι ρόλο είχαν οι ιμπεριαλιστές (όλων των βαθμίδων).
Η προσήλωση στα φαινόμενα δε δείχνει πολύ σοφία.

Γνώστης

Ηλία Τζ., λίγη προσπάθεια να μην είσαι αφιονισμένος εμπαθής και μπορείς να γράψεις πολύ καλύτερα. Στρωτή και μεστή η ανακοίνωση του ΝΑΡ.

Ο νεο-Σουλτάνος Ερντογάν είναι ο ένας πόλος της αντιλαικής πολιτικής της άρχουσας αστικής τάξης στην Τουρκία. Οι επίδοξοι πραξικοπηματίες ο άλλος.

Δυστυχώς όμως το λάθιος που κάνεις είναι που θεωρείς τον λαό κάτι εκ γενετής ταξικά συνειδητοποιημένο. Και ονομάζεις «ορδές αφιονισμένων» και «όχλο» ανθρώπους οι οποίοι ΕΙΝΑΙ λαός. Δυστυχώς φίλε Ηλία, «λαός» ήταν και τα εκατομμύρι;α που στήριξαν τους ναζί, λαός είναι και τα εκατομμύρια που στηρίζουν τους ισλαμιστές του Ερντογάν. Το αν είναι λαός που ςεμφορείται απο αστικες/εθνικιστικές/ρατσιστικές κλπ αντιλήψεις, ΔΕΝ αναιρεί το ότι ο κόσμος αυτός ΕΙΝΑΙ λαός.

Μάλλον όμως αναδεικνύεται η προσπάθεια που πρέπει να κάνουν οι επαναστάτες (κομμουνιστές, αναρχικοί, αριστεροί) για να συμβάλλουν στην ταξική εργατική συνειδητοποίηση του λαού σε μια αντικαπιταλιστική κομμουνιστική βάση. Μια προσπάθεια, που όσο λές πως δεν είναι λαός «οι άλλοι» επειδή εμφορούνται από ρατσιστικές/εθνικιστικές κλπ ατιλήψεις, ή που όσο βρίζεις λαϊκά κινήματα όπως των πλατειών (δεν συγκρίνω καταστάσεις απλά αναφέρομαι στα μόνιμα θέματα με τα οποία ασχολείσαι), ΔΕΝ ΘΑ ΦΕΡΕΙΣ ποτέ σε πέρας.

Ηλίας Τζ.

Γνώστη, ειναι σαφής η διαφωνία μας.
Για σένα μπορούν να έχουν κοινό όνομα («Λαός») δύο ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ, όπως, από την μια, ο Λαός, που έκανε την Γαλλική Επανάσταση, ο Λαός, που έκανε την Ελληνική επανάσταση, ο ρωσσικός Λαός, που επανεστάτησε το 1917, ο ελληνικός Λαός, που έγραψε το έπος της Λαϊκής Αντίστασης 1940-1949, κπ., κλπ.,
και από την άλλη,
οι ορδές, που στήριξαν τους Ναζί στη Γερμανία, οι ταγματασφαλήτες,που συνεργάστηκαν με τις δυνάμεις κατοχής στην ελλάδα του ’40-’44, οι διαδηλωτές της «κατσαρόλας» στην Χιλή το ’73, η «αντιπολίτευση στην Βενεζουέλα σήμερα, κλπ., κλπ..
Η όποια παιδεία μου, δεν μου επιτρέπει τέτοια σύγχυση.
Λυπάμαι.

Ηλίας Τζ.

….και να συμπληρώσω εδώ μια πολύ χαρακτηριστική συνέπεια αγνόησης βασικών κανόνων της Λογικής (oύτε καν του Μαρξισμού):
» Χαιρετίζουμε την ηρωική αντίσταση στο πραξικόπημα ,των εργατών και των λαών της Τουρκίας, στην Ινσταμπούλ, την Άγκυρα και τις πόλεις του Κουρδιστάν. Ο κόσμος που πλημμύρισε τους δρόμους έφραξε το δρόμο στους πραξικοπηματίες, οι οποίοι …..»
Είναι ο τυπάς, Π. Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον Δήμο Αθηναίων, που έχει ταχτεί ΑΝΟΙΧΤΑ με τον ….»εξεγερμένο λαό» της …..Συριακής Αντιπολίτευσης!
Μήπως η παραπάνω ανακοίνωση του ΝΑΡ με την επίμαχη διατύπωση, προσπαθεί να διασώσει την …»μετωπική» (ο θεός να την κάνει…) πολιτική του;

Καλά ξεμπερδέματα, φίλοι του ΝΑΡ.

Ηλίας Τζ.

Συμπληρωματικά, επειδή ο κειμενογράφος δεν δέχεται hypertext link:
Το κείμενο σε εισαγωγικά προέρχεται από εδώ:
https://keerfablog.wordpress.com/2016/07/16/%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B8%CF%8D%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82/

λαθραναγνώστης

Αποκρουστικό και χυδαίο κείμενο από άτομα που στην αναζήτηση του πολιτικού τους αντικειμένου, αδίσταχτα ανακατεύουν, λούμπεν, παρακρατικούς, νταβατζήδες…….και τους πλασάρουν για «λαό».
Ο αριστερός οπορτουνισμός, στα πιο αισχρά του!

λαθραναγνώστης

Παιδιά, πολύ «fit» ο τούρκικος λαός!
Παρόμοιο «fittness» με τον ελληνικό λαό……που είχε μαζευτεί στο πάνω μέρος της πλατείας…….

μαλι μαδι

Ηλία Τζ. να διαβάζεις όλη την πρόταση πριν κάνεις σχόλια. Η πρόταση που σχολιάζεις λέει (ολόκληρη): «Η επικράτηση Ερντογάν και η λαϊκή κινητοποίηση στήριξής του, που έγειρε τελικά την πλάστιγγα σε βάρος των επίδοξων πραξικοπηματιών, δεν πρόκειται να οδηγήσει σε ενίσχυση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, των εργατικών λαϊκών ελευθεριών και σε αποτροπή του πολέμου κατά του κουρδικού λαού».
Δηλαδή δεν χαϊδεύει όσους κινητοποιήθηκαν (λέει ότι κινητοποιήθηκαν υποστηρικτές του Ερντογάν, πράγμα που ισχύει, χιλιάδες οπαδοί του βγήκαν στους δρόμους). Και λέει ότι μόνο το λαϊκό κίνημα με την οργανωμένη παρέμβασή του μπορεί να αλλάξει τα πράγματα.
Όχι την μπάλα στην εξέδρα…

λαθραναγνώστης

Μην προσπαθείς να αλλάξεις με ταχυδακτυλουργίες το περιεχόμενο της ανακοίνωσης μπρος στα μάτια μας!
Η ανακοίνωση δεν γράφει πουθενά «υποστηριχτές του Ερντογάν», κάτι που θα ήταν και σχετικά ακριβές. Μιλάει για «λαϊκή κινητοποίηση στήριξής του», λες και ο Ερντογάν είναι κανας λαοπρόβλητος δημοκρατικός ηγέτης.
Φυσικά και τους χαϊδεύει και φυσικά λαϊκίζει αφόρητα.

αλήθειας

λαθραναγνώστη, μάλλον διαπρέπεις στο να ανακαλύπτεις άσχετα νοήματα στις ανακοινώσεις του ΝΑΡ. Μπράβο! είναι και αυτό μια ειδίκευσις!

Το ότι βγαίνουν χιλιάδες λαού (αυτοί που ΔΕΝ τους ονομάζει λαό ο Ηλίας Τζ., αλλά όχλο, λές και μεγάλα τμήματα του λαού δεν έχουν παράλληλα και χαρακτηριστικά όχλου), το προσπερνάς. Και μάλιστα κατηγορείς και το ΝΑΡ για…λαϊκισμό!

Πάμε λοιπόν:

Ο «λαός» ως έννοια εμπεριέχει πολλά και αντιθετικά πράγματα μεταξύ τους. Ενυπάρχουν χειραφετητικές τάσεις με τις τάσεις υποταγής. Ενυπάρχουν τα χαρακτηριστικά των συνειδητοποιημένων τμημάτων με τα χαρακτηριστικά του όχλου που ασπάζεται ρατσιστικές/εθνικιστικές κλπ δοξασίες. Συνεπώς, ΔΕΝ υπήρξε ποτέ μια «καθαρή» νοηματοδότηση της έννοιας «λαός». Το ΠΟΙΕΣ τάσεις θα επικρατήσουν τελικά, εξαρτάται ΚΑΙ από την παρέμβαση των κομμουνιστών. Οπότε καλό είναι την επόμενη φορά που το ΚΚΕ θα χυδαιολογήσει απέναντι σε λαϊκά κινήματα (πχ πλατείες), να το ξανασκεφτείται: Αν ο λαός απο μόνος του μπορούσε να γίνει κομμουνιστής, ΔΕΝ θα χρειάζονταν οργανώσεις και κόμματα.

Στην Τουρκία συγκεκριμένα, βγήκαν κάποια τμήματα του λαού στους δρόμους υπέρ του εθνικιστή/φασίστα/υπηρέτη των πλουσίων ερντογάν. Κακό; Κάκιστο! ΑλλάΤα πράγματα δεν τα αλλάζουμε, αν κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα

Κώστας

σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από τον λαθραναγνώστη λαός στην Τουρκία είναι μόνο όσοι, όχι πολλοί, είναι μέλη, στελέχη, ψηφοφόροι και φίλοι του ΚΚΤ. Αν είσαι εργαζόμενος. άνεργος, αγρότης, νέος και ψηφίζεις ΑΚP δεν είσαι λαός αλλά ρουφιάνος της μιας αστικής μερίδας

αντίστοιχα και στην Ελλάδα λαός είναι μόνο το πολύ πολύ οι 300.000 ή όσοι είναι βαριέμαι να κοιτάξω, του ΚΚΕ, υποθέτω.

γιατί δεν μπορείς να βγεις στον δρόμο για να μην γίνει πραξικόπημα, πρέπει να έχεις μια στρατηγική για την εργατική εξουσία, και αν το ΚΚΤ ή όποιος άλλος δεν μπορεί να την δώσει, είσαι ρουφιάνος της μιας αστικής μερίδας, οπότε καλά να πάθεις.

προσέχτε διαπαιδαγώγηση, όποιος δεν είναι κομμουνιστής δεν είναι λαός σου λέει, και ειναι το ίδιο κόμμα που επιχειρεί να απαντήσει στην μονοκομματικότητα του ΠΑΜΕ ότι ίσα ίσα έχει ανοιχτές πόρτες σε πασόκους, νεοδημοκράτες και όλο τον κόσμο.

γιατί ρε λαθραναγνώστη αν όλοι αυτοί δεν είναι λαός ?

Κώστας

λαθραναγνώστης

Με την ίδια λογική, και τις διαδηλώσεις της «κατσαρόλας» στη Χιλή, λαός τις έκανε.
Τα αμερικάνικα ΜΜΕ, τότε, λέγαν ότι ο λαός τον έριξε τον Αλλιέντε – οι λαϊκές κινητοποιήσεις! Το ίδιο λένε όλα τα αστικά ΜΜΕ σήμερα και για τη Βενεζουέλα.
Τον Χίτλερ, λαός τον στήριξε, άνεργοι πεινασμένοι. Τον Μουσολίνι, όταν έκανε τη «μεγάλη πορεία» Μιλάνο Ρώμη, τον ακολουθούσαν μιλιούνια λαού.
Η νεολαία Μεταξά, λαός ήταν.
Φυσικά και όλοι οι παραπάνω, αν απλοποιήσει κανείς τα κριτήρια, είναι μερίδες λαού, αλλά εξαθλιωμένες, λουμπενοποιημένες μάζες, που παίζουν πάντα ρόλο αντιδραστικό.
Πουθενά δεν είπα ότι θεωρώ ως λαό μόνο τα μέλη και τους φίλους των ΚΚ, αλλά όχι και να υμνώ τα «freicorps» του κάθε δικτάτορα και να τα αναφέρω σαν παραδείγματα λαϊκής κινητοποίησης που απέτρεψαν κάποιο πραξικόπημα….!
Από την άλλη, φυσικά και οι κομμουνιστές θα απευθυνθούν και απευθύνονται και σε αυτές τις μερίδες, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να ξεκαθαρίζουν ποιές λαϊκές αντιδράσεις έχουν προοδευτικό χαρακτήρα και ποιές αντιδραστικό.
Όχι να τις υμνούν όλες μαζί συλλήβδην!
Η ανακοίνωση του ΝΑΡ, σίγουρα και θα μπορούσε να τα ξεκαθαρίζει αυτά και όχι να τα συσκοτίζει λαϊκίζοντας σκόπιμα, σε μια προσπάθεια αναζήτησης πολιτικού αντικειμένου.

Κώστας

λυπάμαι λαθραναγνώστη, έχετε χάσει, ή έστω εσύ έχεις χάσει, κάθε αίσθηση μέτρων και κριτηρίων

κυβέρνηση Αλλιέντε=καλή, συζητάμε για τα όρια της κλπ, πουλάτε και σαν ΚΚΕ τρελλίτσα ότι δήθεν είστε με πιο … επαναστατική γραμμή, αλλά τέλος πάντων ήταν ένα εγχείρημα του λαού, αντιιμπεριαλιστικό κλπ, και η κινητοποίηση εναντίον του κίνημα κατσαρόλας, υποκινούμενη από την αστική τάξη τον ιμπεριαλισμό και παρακρατικούς.

η κίνηση κόσμου κατά των στρατόκαβλων είναι θετική γιατί είναι κατά των στρατόκαβλων και όχι του Αλλιέντε.

το ότι μπορεί να μας εκβιάσουν και να μας πουν ότι κάθε κίνηση κόσμου δεν είναι θετική δεν σημαίνει ότι θα φάμε τον εκβιασμό και ότι θα ταυτίσουμε τον Αλλιέντε και τον Τσάβεζ με τους στρατόκαυλους.

σημείωση: αν ήμουν στην Κωνσταντινούπολη, που έχω πάει πολλές φορές και είναι και πρώτης τάξης εκδρομή, ίσως, κατέβαινα και κατά του πραξικοπήματος, αλλά δεν είμαι με τον Ερντογάν, και αυτό δηλ είναι αυθαίρετο, να ταυτίζουμε όλο τον κόσμο που κατέβηκε κατά των στρατόκαυλων

Κώστας

λαθραναγνώστης

Κοσμος (ξεκάβλωτος?) vs στρατόκαβλων!
Αυτή μάλιστα, είναι ανάλυση αξιώσεων:
Να την στείλεις και στην «espresso», εκεί θα την εκτιμήσουν δεόντως και θα αποκτήσει και η αριστερά βήμα στο χώρο της……τέχνης!

Κώστας

Ϊσως προτιμούσες να πω ρουφιάνοι του Ερντογάν vs εκσυγχρονιστών στρατιωτικών παιδιών του λαού και της προόδου, δεν είναι η γνώμη μου όμως

Κώστας

Τ.Κ

Ά ρε συ με τη γαλλική κουλτούγα… που σε κόφτει για τους στραβόκαβλους και τους ξεκάβλωτους της Τουρκίας για πες μου ρε συ γιατί δεν σε ενδιαφέρει το ίδιο και για τον Άσαντ και το ΚΚΣυρίας αυτούς τους μακελλάρηδες του Συριακού λαού ,εκεί ρίχνετε ροδοπέταλα έ; Πολλά τα λεφτά άρχοντα.Και τώρα που στενεύει το ρευστό βλέπω ότι τραβάτε και για Βιετνάμ μεριά.

λαθραναγνώστης

Δεν το γράφω, γιατί δεν θα δημοσιευθεί, αλλά θεώρησε ότι σου απευθύνω ένα βαρύ «γαλλικό».

Τ.Κ

Άκου εγώ δεν κολώνω από τέτοιες προστυχιές.Δεν ξέρεις τι να απαντήσεις και έχεις χάσει τη ψυχραιμία σου ,απλώς είσαι γυμνός από επιχειρήματα.Τώρα πες μας για το ταξίδι στο Βιετνάμ και τη συμπαράσταση στο ΠΑΣΟΚ Βιετνάμ με »οικονομία της αγοράς με σοσιαλιστικό προσανατολισμό».Στους μεγάλους αγώνες πάντοτε απόντες είσαστε τα συμφέροντα του κεφαλαίου υπηρετείτε και προσπαθείτε να ξεφύγετε με λόγια , παπάρες και παραμιλητό.Πρόσεξε όμως γιατί αυτά μπορεί να πιάνουν τώρα που δεν υπάρχει κίνημα,όταν όμως θα ξεσπάσει το κίνημα τότε και πάλι θα κράζετε με τον Καρατζαφέρη υπέρ του κεφαλαίου.

λαθραναγνώστης

Ότι πεις…!
Πρόσεχε μόνο μη στραμπουλίξεις κάνα επαναστατικό σου προσόν και όταν ξεσπάσει το κίνημα δεν θα μπορείς να κατέβεις πλατεία να πολεμήσεις το κεφάλαιο!

Κώστας Β.
Αν και μάλλον έχει ελάχιστη σημασία να απαντήσει κανείς στον αναρχο-μλ (σπάνιος συνδυασμός πολιτικής σχιζοφρένειας!!!) «κοντρίτη» TK, έτυχε να είμαι μερακλής: Τη μια μας πρήζετε για την θεσμική συνάντηση με τον Τσίπρα, την άλλη για την επίσκεψη στο Βιετνάμ. Αυτό για σας συνιστά κάποιου είδους πολιτική ταύτιση ή έστω στήριξη στο μοντέλο που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια στο Βιετνάμ, ε; Τι κι αν το ΚΚΕ έχει πάρει επανειλημμένα ξεκάθαρη θέση απέναντι στην πολιτική που ασκείται από διάφορα ΚΚ εξουσίας, εσείς το χαβά σας. Θα μου πεις, τη δουλειά σας κάνετε και θα χεις δίκιο. Μ’ αυτή τη σάπια «λογική» σου βέβαια ή τα γκεμπελίστικα περί χρηματοδότησης (τύφλα να χουν κάτι Πάγκαλοι και κάτι χρυσαυγίτες φιδέμποροι-μανούλες στην κατασκευή αντικομμουνισμού) το ΚΚΕ θα έπρεπε να κάνει πλάτες και στην Cosco και στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ αφού «είναι πολλά τα λεφτά», «είναι με το ΚΚΚ» και την »οικονομία της αγοράς με σοσιαλιστικό προσανατολισμό» και άλλες τέτοιες παπαριές που είχες το θράσος να ξαναξεράσεις εδω πέρα. Πλην όμως δυστυχώς για σένα και τη γκρούπα σου η ζωή και η ταξική πάλη σε ξαναδιαψεύδουν. Όσο για το τι θεωρείς κίνημα, κι εδώ μοιράζεσαι τις ίδιες αντιλήψεις με όλο τον υπόλοιπο οπορτουνισμό- καμία έκπληξη. Ασχοληθείτε εσείς… Διαβάστε περισσότερα »
Τ.Κ

Εσείς ρε γίγαντα σε ποιούς απευθύνεστε;Στα ΜΑΤ απευθύνεστε;Στους ασφαλίτες απευθύνεστε;Στους δικαστικούς απευθύνεστε;Οι καταλήψεις του 1979 που κατάργησαν ήδη ψηφισμένο νόμο τον 815 είχαν αντιδραστικό περιεχόμενο;Άντε άστην πλάκα τώρα γιατί εκτός απ’ τις κότες θα αρχίσουν να γελάνε και τα μάρμαρα.

γνώστης

Καμία σύγχυση Ηλία Τζ: Ο λαός δεν υπήρξε ποτέ ένα ενιαίο κοινωνικό σώμα. Πάντα διέπεται από πολλές αντιφάσεις. Πάντα διέπεται από την τάση χειραφέτησης (από τον καπιταλισμό) και από την τάση υποταγής στον καπιταλισμό και τις διάφορες αντιδραστικές δοξασίες. Το ΠΟΙΑ τάση θα επικρατήσει κάθε ιστορική περίοδο, κρίνεται ΚΑΙ από την παρέμβαση των πολιτικών υποκειμένων (κόμματα, οργανώσεις, κινήματα).

Μην θεοποιείς τον λαό γιατί θα καταλήξεις στο ίδιο από την ανάποδη: Να τον μηδενίσεις, γινόμενος ελιτίστας (όπως έγινες και εσύ και το ΚΚΕ με τις πλατείες πχ).

Τ.Κ
Άστα αυτά ρε Κώστα Β που όταν σου κατεβάσαμε στοιχεία απ’ τον Ριζ. ότι είσαστε εκλογολάγνοι και το μόνο που κάνετε είναι να κυνηγάτε τη ψήφο ,με το ΠΑΜΕ περιοδεύον θίασο που ζητά τη ψήφο για τον Περισσό τότε εσύ εξαφανίστηκες..Γιατί ξαναεμφανίστηκες σε καίει έ;Όλοι οι μεγάλοι αγώνες για σένα ύποπτοι ,ο προβοκατόρικος και κατασταλτικός σας ρόλος γνωστός,Ξέχασες ρε που το 2008 αντιγράψατε τον Καρατζαφέρη περί ξένων κέντρων;Ξέχασες τον κατασταλτικό σας ρόλο στις καταλήψεις του 1979,ξέχασες ποιά ήταν η στάση σας στις καταλήψεις του 2006;Ξέχασες ποιά ήταν η στάση σας στις απεργίες του 2010 -11-12, εσείς ζητάγατε εκλογές,μαζί σας ζήταγε και ο Σύριζα.Το μόνο που επιδιώκατε ήταν εκτόνωση των αγώνων με ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Κι’ αυτά που λέτε ρε συ για την Τουρκία γιατί δεν τα λέτε και για τη Συρία,για το ΚΚΣυρίας που βρίσκεται στην κυβέρνηση του φασίστα Άσαντ και εξοντώνουν το Συριακό λαό.Σε τι διαφέρει αλήθεια ο Ερτογάν και οι άλλες αστικές κλίκες στην Τουρκία απ’ τον Άσαντ-ΚΚΣυρίας;Αλλά στο ΚΚΣυρίας στέλνετε τηλεγραφήματα αλληλεγγύης και τους καλείτε ,τους μακελλάρηδες σε διεθνιστική εκδήλωση,αυτός είναι οπρολεταριακός διεθνισμός;Να την χέρεστε τη σχέση σας μ’αυτά τα αστικά κόμματα που εσείς τα βαφτίζετε κομμουνιστικά.Αλλά και με το λεγόμενο ΚΚΒιετνάμ που οικοδομεί τον καπιταλισμό,τι σχέση μπορεί να… Διαβάστε περισσότερα »
wpDiscuz