.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Σχετικά με την παρέμβαση της ΛΑΕ Θεσσαλονίκης στην ΕΑΑΚ


Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης

19.4.2017

Με έκπληξη διαβάσαμε την απαράδεκτη ανακοίνωση της ΛΑΕ Θεσσαλονίκης σχετικά με τα γεγονότα στην ΕΑΑΚ στην πόλη μας. Με την ανακοίνωσή της αυτή η ΛΑΕ αναλαμβάνει την πλήρη πολιτική ευθύνη για την έξαλλη γραμμή υπονόμευσης, φθοράς και τελικά διάσπασης της ΕΑΑΚ που επιχειρεί η ΑΡΑΣ στο εσωτερικό της, με πιθανό στόχο τη δημιουργία κομματικής παράταξης στα πανεπιστήμια, στο όνομα της… ενότητας πάντα!

Η ΕΑΑΚ είναι η πιο μαζική, ελπιδοφόρα, μαχητική και σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση αποτελεσματική συσπείρωση στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και έχει χτιστεί μέσα σε σκληρούς αγώνες και για αυτό άντεξε στον χρόνο. Τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζουν ολόψυχα και με όλες τους τις δυνάμεις την ΕΑΑΚ, μακριά από λογικές κομματικής παράταξης και με σεβασμό στην αυτοτέλειά της.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στην ανάπτυξη της ΕΑΑΚ, στην υπεράσπιση του αντικαπιταλιστικού, δημοκρατικού και ενωτικού της χαρακτήρα, στην προσπάθεια για μια πρόταση μετωπικής συσπείρωσης των πολύμορφων ριζοσπαστικών τάσεων της σπουδάζουσας νεολαίας, την ενίσχυση και διεύρυνση της ΕΑΑΚ. Με το απαραίτητο πολιτικό πλαίσιο ρήξης με την πολιτική κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του αντικαπιταλιστικού τους χαρακτήρα, διολίσθησης σε διαχειριστικές αντιλήψεις, αντιλήψεις κοινοβουλευτικού κρετινισμού και αντιδημοκρατικής επιβολής αυτών. Και προφανώς απομονώνοντας στις γραμμές της κάθε τραμπούκικη – διαλυτική πρακτική.

Η κατακτημένη φυσιογνωμία της ΕΑΑΚ αποτελεί ανάχωμα σε μια ξέπνοη γραμμή «πατριωτικού αντιμνημονιακού μετώπου», ενός νέου ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα και προοπτική, που απλά καλλιεργεί λογικές ανάθεσης και περιορίζει την πληττόμενη νεολαία σε ρόλο καρτερικού χειροκροτητή των μεταρρυθμίσεων μιας «πραγματικά αριστερής κυβέρνησης». Την γραμμή αυτή επιχειρεί να επιβάλλει μια αισχρή μειοψηφία της ΑΡΑΣ στην πλειοψηφία της ΕΑΑΚ άλλοτε επικαλούμενη τη «δημοκρατία» -σύμφωνα με την αντίληψη ότι η πλειοψηφία πρέπει να υποτάσσεται στην μειοψηφία για να «είμαστε όλοι μαζί» και άλλοτε με τραμπούκους κρανοφόρους. Αυτά καλύπτει η ηγεσία της ΛΑΕ και θα τα βρει μπροστά της…

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στηρίζει και προωθεί την ανάγκη για την κοινή δράση όλων των μαχόμενων δυνάμεων για την ανατροπή της κυβερνητικής μνημονιακής βαρβαρότητας, δυστυχώς χωρίς την αναγκαία για την περίοδο ανταπόκριση, αλλά και την πολιτική συνεργασία όλων των αντικαπιταλιστικών, αντιιμπεριαλιστικών, αντίΕΕ και αντιδιαχειριστικών δυνάμεων για μια μαζική αντικαπιταλιστική Αριστερά, για την ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου, των ΕΕ-ΔΝΤ και των κυβερνήσεων τους.

Σε αυτή την λογική θα συνεχίσει με συνέπεια και σταθερότητα. Γιατί αυτό έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και η Αριστερά.Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 55.00% ( 10
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

6 Σχόλια στο "Σχετικά με την παρέμβαση της ΛΑΕ Θεσσαλονίκης στην ΕΑΑΚ"

Ρόμπες ακομβίωτες

Μα τι μαλώνετε βρε κουτά… αφού πάλι με τους «τραμπούκους, κρανοφόρους, του νέου ΣΥΡΙΖΑ» δε θα κατέβετε-καταγραφείτε στις φοιτ. εκλογές; Ως τότε βέβαια θα έχουν αναβαπτιστεί σε «αντικαπιταλιστές»… συνηθισμένα άλλωστε τα βαφτίσια στο αριστεροχώρι, με πρώτο διδάξαντα το ΣΥΡΙΖΑ…

Κ.Σ.

Ενοχλεί η ΕΑΑΚ και αυτό φαίνεται…

arist

Μη μασάτε με τις μαγκιες των αρασιτων μια ζωη τα ιδια. καιρος να παρουν ποδι νομιζω..

ΚΟΚΑ

είναι τρομερό πως μπορείτε συνέχεια να γράφεται ψέμματα. Δεν πειράζει όμως η ιστορία δικαιώνει όπως και τις «προηγούμενες» φορές.

ΥΓ: μην είστε τόσο θυμωμένοι γιατί θα μπερδευτείτε στο τέλος

εργάτης

Οποιος χρησιμοποιεί μεθόδους τραμπουκισμών κλπ σε βάρος του κινήματος, είναι αντικομμουνιστής. είτε αφορά το ΚΚΕ, είτε μικρά γκρουπούσκουλα των 30-40 ατόμων, όπως η ΑΡΑΣ. Η ΑΡΑΣ πρέπει να εκδιωχθεί από την ΕΑΑΚ ΑΕΙ-ΤΕΙ. Είναι ανάγκη η ΕΑΑΚ να λάβει τέτια απόφαση. Επίσης, να χαίρεται η ΛΑΕ τους απατεώνες της που καλύπτει! Α, μην ξεχάσω: Μια χαρά καλύπτει η ΛΑΕ τις απατεωνίες των αντικομμουνιστών της ΑΡΑΣ, αλλά ακόμα να βγάλει ανακοίνωση αλληλεγγύης στον Π. Σωτήρη για την χυδαία επίθεση της Κωνσταντοπούλου.

Ούτε σε ξερονησια

Αντικομμουνιστης είσαι εσύ χυδαίε ηλιθιε . Τζαμπα μαγκιές στο πληκτρολογιο και ξύλο σε κοριτσακια και από κοντά κλανιάρης. Αντε με τους μεταλλαγμενους

wpDiscuz