.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΣΥΡΙΖΑ: Το “κόμμα των μελών” ξεκίνησε τις διαγραφές


antonopoulou-500x330Κ. Μαραγκός, avantgarde2009.wordpress.com

Μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ διέδιδε ότι δεν διαγράφει. Ακόμα και ο Τατσόπουλος που μίλαγε ανοιχτά για συγκυβέρνηση με τη ΝΔ έφυγε από την μπροστινή πόρτα και μόνο που δεν του έκαναν τεμενάδες. Όπως και να χει η τακτική να μην διαγράφεται κανείς από το ΣΥΡΙΖΑ, για πολιτικούς λόγους εννοείται, ήταν υποτίθεται τεκμήριο για τη δημοκρατική λειτουργία του σχήματος.

Όπως φαίνεται όμως τα πράγματα αλλάζουν. Κάθε μέρα που περνάει η ηγεσία του κόμματος είτε με προκλητικές πολιτικές δηλώσεις για πρωτογενή πλεονάσματα, για αξιόχρεο του χρέους, και την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, είτε με τις αλλεπάλληλες φιλικές δηλώσεις προς τα “δίκαια” αιτήματα των σωμάτων ασφαλείας, για την εκκλησία που δεν θα παρθούν εναντίον της μονομερείς αποφάσεις και τις φιλοφρονήσεις με τον ΣΕΒ, ακόμα και το “μεταναστευτικό” κοκ δίνει το πλέον ξεκάθαρο μήνυμα για τον πολιτικό της προσανατολισμό.

Να όμως που ούτε αυτό φτάνει. Ύστερα από το άδειασμα του Νάσου Θεοδωρίδη για τις αντιεθνικιστικές του απόψεις (την ώρα που οι πόρτες ανοίγουν διάπλατα για κάθε είδους εθνίκια), και το απεταξάμην στον Ν. Γιαννόπουλο για τον πρόλογο στο βιβλίο του Κουφοντίνα, τώρα ήρθαν οι διαγραφές για να είναι ακόμα πιο ξεκάθαρο το μήνυμα και προς το αριστερό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προς την αστική τάξη. “Σε όποιον δεν αρέσει ας φύγει, αλλά αν δεν μας κάνει τη χάρη θα τον πετάξουμε έξω με τον γνωστό τρόπο”. Αυτό έγινε με τις μαζικές διαγραφές μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ίλιον. Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν συγκροτούνταν πριν 10 χρόνια μας διαφήμιζε την πολυσυλλεκτικότητά του στις απόψεις και στις πολιτικές καταγωγές. Μας έλεγε επίσης ότι οι διαχωρισμοί επαναστάτες και ρεφορμιστές ανήκουν στο παρελθόν. Το ίδιο και ο σταλινισμός που ταλαιπώρησε για δεκαετίες την αριστερά. Τώρα όλα μαζί είναι ξανά εδώ. Εντάξει σύντροφοι το καταλάβαμε. Είσαστε αποφασισμένοι να κυβερνήσετε στα όρια της αστικής νομιμότητας.

Για το “μεμονωμένο” περιστατικό στα Ν. Λιόσια αναδημοσιεύουμε από το Ξεκίνημα το γράμμα μιας σ. από τους διαγραμμένους που την γνωρίζουν στην περιοχή μέχρι και οι πέτρες για την τοπική της αγωνιστική δράση. Περιμένουμε ωστόσο από την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένες αντιδράσεις. Ελπίζουμε να μην το καταπιούν αμάσητο όπως κατάπιαν τον Βουδούρη και διάφορα λαμόγια που περιφέρονται στα τοπικά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σαν υποψήφιοι περιφερειάρχες δήμαρχοι και συμβουλάτορες. Κατά τα άλλα καλά ξεμπερδέματα σε όσους συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πεδίο ανασύνθεσης της αριστεράς και εκφραστής της κοινωνικής ριζοσπαστικοποίησης. Πλέον είναι η ρουφήχτρα της πολιτικής ενσωμάτωσης και της υποχώρησης των κοινωνικών αγώνων.

……………………………………………………………………………………………………………………………………

Διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου – δημόσια επιστολή της δημ. συμβούλου Γεωργίας Αντωνοπούλου

Ανοιχτή επιστολή της δημοτικής συμβούλου Γεωργίας Αντωνοπούλου ενάντια στη διαγραφή της μαζί με άλλα 24 μέλη της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Ίλιον, επειδή συνεχίζουν να στηρίζουν το Αριστερό Σχήμα Ιλίου (ΑΣΙ) στο οποίο συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν

Μετά την επιστολή που είχαμε στείλει στον ΣΥΡΙΖΑ 25 σύντροφοι και συντρόφισσες της Οργάνωσης Μελών Ιλίου και γνωστοποιήσαμε την επιλογή μας και τους λόγους που θα στηρίξουμε στις ερχόμενες εκλογές τη δημοτική κίνηση ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ ΙΛΙΟΥ και δηλώναμε ότι παραμένουμε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμούσα ότι αυτό θα ήταν αρκετό και δεν θα υπήρχε συνέχεια.

Θλίβομαι όμως γιατί μετά από 60 χρόνια αγώνων και στα 74 μου χρόνια, μου ανακοινώθηκε ότι θα διαγραφώ από την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου. Αυτό μου το μετέφεραν και μου το δήλωσαν μια 3μελής αντιπροσωπεία της τοπικής οργάνωσης αλλά και της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λόγος της διαγραφής είναι ότι συνεχίζω να στηρίζω τη δημοτική κίνηση που με εξέλεξε δημοτική σύμβουλο το 2010.

Οι λόγοι που δημοσιοποιώ το κείμενο αυτό, αν και εγώ και όσοι με γνωρίζουν λίγα γράμματα ξέρω αλλά περισσότερα καταλαβαίνω, είναι ότι:

Δηλώνω ότι θα συνεχίσω να κάνω ότι μου λένε τα 60 χρόνια αγώνων και η συνείδηση μου και όχι ότι μου λένε οι κομματικοί παράγοντες.

Να σταματήσει η παλαιοκομματική και δογματική νοοτροπία που δυστυχώς υπάρχει και αναπαράγεται και στη σημερινή αριστερά. Μου θύμισε άλλες εποχές…

Εγώ ήμουν και είμαι στη λογική των αγώνων και της σύμπραξης της Αριστεράς και όχι στην ενσωμάτωση της από το καθεστώς Ζεννέτου. Ήμουν στα ψηφοδέλτια της Δημοτικής Παρέμβασης (υποστηριζόμενο από ΔΗ.Κ.ΚΙ.) της Συνεργασίας Αλλαγής (υποστηριζόμενο από ΚΚΕ) και τα τελευταία 4 χρόνια με το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ ΙΛΙΟΥ, ως μέλος του ΔΗ.Κ.ΚΙ.

Θεωρώ χρέος μου, για τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου αλλά πάνω από όλα για όλα τα παιδιά και τους νέους-νέες του τόπου μου να συνεχίσω να στηρίζω το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ ΙΛΙΟΥ, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο γιατί συμβάλει καθοριστικά στην οργάνωση της αντίστασης και της αλληλεγγύης του λαού, ώστε σε αυτή την οργάνωση της κοινωνίας να στηριχθεί η αυριανή κυβέρνηση της αριστεράς.

Αντωνοπούλου Γεωργία

Δημοτική σύμβουλος του Αριστερού Σχήματος Ιλίου και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το Αριστερό Σχήμα Ιλίου
___
Υ.Γ.:
1. Θα ήθελα να ξέρω τίνος απόφαση θα είναι η διαγραφή μου, αν γίνει και με ποια δημοκρατική διαδικασία θα υλοποιηθεί.
2. Επειδή κάποιοι θα αναρωτηθούν αν εγώ έγραψα την επιστολή λόγω του ότι δεν ξέρω γράμματα, τους απαντώ ότι την επιστολή την έγραψε ο γιος μου αφού προηγουμένως του είπα τι να γράψει.

ΞΕΚΙΝΗΜΑΚριτικές - Συζήτηση

ΣΥΡΙΖΑ: Το “κόμμα των μελών” ξεκίνησε τις διαγραφές

Ιλιον: Διαγράφηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ η δημοτική σύμβουλος Γεωργία Αντωνοπούλου

Βαθμολογία Αναγνωστών: 82.00% ( 5
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

8 Σχόλια στο "ΣΥΡΙΖΑ: Το “κόμμα των μελών” ξεκίνησε τις διαγραφές"

theo

Διάβασε το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ και μην κάνεις μαύρη προπαγάνδα. Είναι σαφές. Όποιος συμμετέχει σε ψηφοδέλτιο αντιπαραθετικό από αυτό που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι μέλος του. Στο Ίλιον με δημοκρατικότατες διαδικασίες αποφάσισαν την ίδρυση ριζοσπαστικής δημοτικής κίνησης με επικεφαλής τον 29χρονο Κ.Κάβουρα. Συνεπώς όσοι συνεχίζουν να στηρίζουν το ΑΣΙ θέτουν τον εαυτόν τους εκτός κόμματος. Μια συμβουλή προς το συγγραφέα του άρθρου: η Αριστερά δε λέει ψέμματα, κοινώς όποιος πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα απλά δεν είναι αριστερός

Ανώνυμα

Μικρή διόρθωση : αυτός που συνεργάζεται με τους καρεκλοκένταυρους πασόκους δεν είναι αριστερός

Ανώνυμα

Μια συμβουλή προς το συγγραφέα του πρώτου σχολίου: Όσοι χρησιμοποιούν εκφράσεις του είδους: «θέτουν τον εαυτόν τους εκτός κόμματος», έχουν σχέση με τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του κινήματος.

αεργος

Η αποφάσεις του Βίτσα είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες?!Πλάκα μας κάνεις? Γιατί διαλύσατε το ΑΣΙ και φτιάξατε κομματικό μαγαζί? Γιατί ο Κουτσιανάς απλά δεν είναι πλέον στο ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι δημοτικές παρατάξεις που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι βαμμένες ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε το μέτωπο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι?

νια ζωη στο περιθωριο
ΡΕ..παλληκαρια της αριστερης συνεπειας ..ποσο μπορει να περιμενει κανενας ..να ευθυγραμμισθουν 10αδες αριστερες αντιληψεις ..για να συγκροτηθει επι τελους μια στοχευμενη συνισταμενη ..που να μπορει να παρει κοσμο ..και οχι ψιχουλα που μαζευεται ολοι εσεις οι εμπνευσμενοι δηθεν αριστεροι??Και μην ξεχνατε την πλειοψηφια θα την δημιουργησουν οι ελληνες ..αυτοι δηλ. που κατα 45-50%καποτε ητανε στο ΠΑΣΟΚ ..και παλι κατα 40-45%ητανε και με τηνΝΔ..η μηπως απευθυνεστε σε εξωγηινους ..και θελετε να ελπιζετε ??ε..το λοιπον οι ελληνες που θα απευθυνθει η αριστερα της νικης και της πλειοψηφιας ..θελουν να ακουσουν πραγματα που να μην ειναι αντιθετα στην κουλτουρα τους και τις παραδοσεις τους..αυτο προσπαθει να κανει σημερα ο συριζα ..το μοναδικο αριστερο κομμα σε ομαλες συνθηκες αστικης δημοκρατιας ..που εχει ελπιδες μετα την ΕΔΑ ..να βρεθει στην εξουσια ..οι ελληνες λοιπον ..δεν καταλαβαινουν ουτε απο διεθνισμους (σικατη εκφραση σημερα» παγκοσμοιοποιηση»)..ουτε απο αποτυχημενους λενινισμους ..ουτε απο σκοτεινες δηθεν επαναστατικες προσωπικοτητες οπως ..λενιν ..τροτσκι ..σταλιν ..και αλλοι ..που αφενος φαγωθηκαν μεταξυ τους χαριν της καρεκλας ..και αφετερου αλλα προβαλαν στο λαο και αλλονων σκοτεινων δυναμεων τους στοχους υπηρετουσαν ..οι δηθεν «επαναστατες «για τους θολωμενους ακομη ..και συνομωτες για αυτους που διαβασανε λιγο την πορεια τους και ιστορια τους.ΑΚΟΜΗκαι ο ΣΥΡΙΖΑ σημερα ταλαιπωρειται σφοδρα απο… Διαβάστε περισσότερα »
trampalos

ο γλείφτης του πασοκ για 20 χρονια( μπάτσης-αντιδημαρχος-προεδρος δημ.συμβουλ)εβαλε τον γαμπρό του να κυβέρνηση το Ίλιον και τον κρύβουν γιατί δεν μπορεί ούτε ένα κείμενο να διάβαση χωρίς λάθη ,δεν ψήφισε τον καλλικράτη,ψήφισε υπέρ στο να πάει το πάρκο στον δήμο( δηλαδή τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που είπε η δούρου προχθές στο παρκο)μεχρι και για της αφισες διαμαρτηρετε,διαμαρτύρεται που ο ίδιος όταν ήταν με το πασοκ είχε ψήφιση υπερ ,,αλλα τότε το σύρριζα ήταν 4% και ήθελε να φίμωση το αριστερο ΑΣΙ

sketos

φίλες μου που λες για παλικαρια,μπερδεύεις την κεντρική πολιτική σκηνη που συμφωνώ απόλυτα μαζί σου,με έναν δήμο που είχε αριστερή έκφραση εδώ και πάνω από μια δεκαετία,για να την αντικατέστησει ποιος??? ένας του συνασπισμού που ψήφισε τα πάντα παρέα με τον Ζενέτο και ένα οντος πολύ καλο παιδί ο Κάβουρας που δεν έχει καθολου γνώσης για το δήμο και καίγεται σε κάθε εμφάνιση που κάνει αφού δε το έχει…διαφωνείς???κάνω κάπου λάθος???

Auto-da-fé

Trampalos, Sketos.. να υποθέσω ότι το ΑΣΙ από 4,21 το 2006 (http://asi.gr/?page_id=67) στο 9,74 το 2010 (http://asi.gr/?page_id=69) έφτασε με τον ανεξάρτητο συνδυασμό του ΑΣΙ (http://epohi.gr/portal/politiki/6312-2010-10-10-14-59-23). Και αν στις δημοτικές του 2014 ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ ΙΛΙΟΥ συμφωνούσε με το ΑΣΙ για τον επικεφαλή (έμπειρο Κουτσιανά) και στο μείζον θέμα του ονόματος του εκλογικού συνδυασμού (“να συνδυάζει ονόματα των ήδη υπαρκτών δημοτικών κινήσεων-συλλογικοτήτων” http://asi.gr/?p=284) τώρα θα προπαγανδίζατε με “αριστερή συνέπεια”?

wpDiscuz