.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Συνέδριο Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Ο εργατοπατερισμός σε όλο του το μεγαλείο


ergodotikos syndikalismosΤα Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μάρτη πραγματοποιείται το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ).

Στο συγκεκριμένο συνέδριο το «Σωματείο εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας» αποκλείστηκε με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων (κατά τα λεγόμενα της προέδρου της ομοσπονδίας, μετά από επικοινωνία μαζί της) επειδή κάποια άρθρα του καταστατικού του σωματείου δεν συνάδουν (sic) με το καταστατικό της ΟΙΥΕ.

Τα επίμαχα άρθρα του καταστατικού είναι το δικαίωμα εγγραφής στο σωματείο εκτός από τους συναδέλφους που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, όσων δουλεύουν σε αγροτικές επιχειρήσεις και είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και όσων έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας αλλά με μπλοκάκι (ΤΕΒΕ).

Με λίγα λόγια στη προσπάθεια μας να γραφτούν στα σωματεία όσοι δουλεύουν με νέες χειρότερες εργασιακές σχέσεις, απέναντί μας και ενάντιά μας βρίσκετε το επίσημο συνδικάτο. Δεν αναγνωρίζουν το καταστατικό ενός σωματείου το οποίο ανήκει στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, ενός καταστατικού που έχει και δικαστική έγκριση !!!

Την ίδια ώρα έχουν στα χέρια τους ένα σωρό μητρώα μελών και καταστάσεις ψηφισάντων από σωματεία όλης της χώρας χωρίς αριθμούς ασφάλισης του ΙΚΑ! Σωματεία στα οποία όποιος πέρναγε απέξω έριχνε και ένα ψήφο.

Ως «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και συνεργαζόμενοι ιδιωτικοί υπάλληλοι Πρέβεζας» θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την εγγραφή όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα εργασιακής σχέσης στα σωματεία (voucher, πεντάμηνα, αυτασφαλισμένοι κτλ) και καλούμε τις παρατάξεις στην ΟΙΥΕ να πάρουν θέση για τον αποκλεισμό του σωματείου. Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας να καταδικάσει την απόφαση της ΟΙΥΕ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δυναμώσουν το σωματείο, να γυρίσουν τη πλάτη στον κυβερνητικό, εργοδοτικό και εκφυλισμένο συνδικαλισμό, να πάρουν την υπόθεση υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων τους στα χέρια τους.

Ο γραφειοκρατικός υποταγμένος συνδικαλισμός δεν έχει καμιά σχέση με τις ανάγκες μας. Η ταξική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος περνά μέσα από τη μάχη εναντίον του μέσα και έξω από τα επίσημα συνδικάτα.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
και συνεργαζόμενοι ιδιωτικοί υπάλληλοι Πρέβεζας

ΥΓ. Όσον αφορά το συνέδριο, προσέξτε μη χάσετε το λογαριασμό στο μοίρασμα των καρεκλών και καλές διακοπές σε αυτούς που θα «εκλέξετε» για το συνέδριο της ΓΣΕΕ στο πεντάστερο ξενοδοχείο της Ρόδου.Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

6 Σχόλια στο "Συνέδριο Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Ο εργατοπατερισμός σε όλο του το μεγαλείο"

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Να υποθέσω Κώστα ότι οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΛΑΕ (όπως και του ΚΚΕ) σε επίπεδο Ομοσπονδίας, ψήφισαν υπέρ του αποκλεισμού του σωματείου έτσι;

Και μετά θες μέτωπο! Και κατηγοράς κιόλας που δεν θέλουμε μέτωπο συριζα νο2…

Για πες βρε Κώστα μου

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Κώστας

Εγώ που κολλάω και μου απευθύνεσαι ?

Κώστας

Ανώνυμα

Κολλάς Κώστα μου και παρακολλάς!

Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΛΑΕ αποτελούνται στην συντριπτική τους πλειοψηφία απο ΑΥΤΟ το κομμάτι (δλδ της πρώην πλατφόρμας του ΤΣΙΡΙΖΑ).

Αυτό το κομμάτι διαμορφώνει την πολιτική της ΛΑΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα. Και είναι τίγκα γραφειοκρατικό και βολεμένο αυτό το κομμάτι. Είτε σου αρέσει, είτε όχι.

Για διάβασε και εδώ:

http://www.pandiera.gr/%CE%B7-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CF%83%CF%80%CE%B5%CE%AF%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%83/

Και θες με την ΛΑΕ να κάνουμε και μέτωπο; ΝΑΙ αμα δεχτεί έμπρακτα να συμβάλλει στην ταξική ανασυγκρότηση του εργ. κινήματος (δλδ κέντρο αγώνα σε εναντίωση ΚΑΙ με τις δυνάμεις του εργοδοτικού/κυβερνητικού συνδικαλισμού, δημοκρατία στην βάση των σωματείων κλπ), άμα δεχτεί έμπρακτα να διαχωριστεί απο τον ΤΣΙΡΙΖΑ στις γειτονιές, άμα δεχτεί την θέση για διπλή έξοδο απο ΕΕ και ευρώ σε αντιϊμπεριαλιστική/αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, τότε ΝΑΙ.

Αλλιώς τράβα μόνος σου, να φτιάξεις τον ΤΣΙΡΙΖΑ νο2.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Κώστας

Εντάξει, σταμάτα να μου απευθύνεσαι όμως, είμαι ΤΣΙΡΙΖΑ λες, ok, ως εδώ.

Προσπαθώ πόσον καιρό να πούμε 3 σοβαρές κουβέντες, είσαι ένας χυδαίος προβοκάτορας και τίποτε άλλο.

Κώστας

Ανώνυμα

σου φέρνω απτά στοιχεία και τεκμηριωμένα και μου την λές κώστα;

Την ίδια στιγμή που αρνείσαι να μιλήσεις τεκμηριωμένα και ουσιαστικά; Κώστα μου, αν θες να μιλάς πολιτικά, μίλα με στοιχεία.

Εγώ μιλώ με στοιχεία: Οι δυνάμεις της ΛΑΕ (μαζί με το ΠΑΜΕ και ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ) αποκλείουν σωματεία επειδή εντάσσουν μπλοκάκηδες και εργαζόμενους με ασφάλιση ΟΓΑ. Και όχι σε ένα μικρό χωριο: Ολόκληρη Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (Θάνος Βασιλόπουλος, Λία Φράγκου για να μιλούμε και με ονόματα) αποκλείουν το αντίστοιχο σωματείο

Επίσης στο ΕΚ Πειραιά, ΜΑΖΙ οι δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ κατέβηκαν, σε ένα κοινό σχήμα και απο περιεχόμενο βράστα!

ΝΑ γιατί σου λέω: Θες μέτωπο; ΥΠάρχουν όροι. Θες συριζα νο2; Πάλι οκ! Αλλά δεν θα είμαστε παρέα.

Σου μιλώ με στοιχεία Κώστα. ΑΝ θελήσεις να μου μιλήσεις και εσυ με στοιχεία οκ!

Κώστας

Α. Για το Μέτωπο

Λύσε τις διαφωνίες σου με την οργάνωση σου που λέει για μέτωπο με προπαιτούμενο την αντικαπιταλιστική επανάσταση και την εργατική εξουσία και μετά μίλα μαζί μου για το μέτωπο. Δεν είμαστε στην ίδια οργάνωση, έτσι πάει, πρώτα με την οργάνωση σου, μετά με μένα. Έχεις πει ένα εκατομμύριο φορές ότι το έβγαλα από το μυαλό μου. Τώρα που το αποδεικνύω, γιατί έχεις μανία με τα στοιχεία, δεν έχεις βάλει ποτέ σου έστω μια παραπομπή βέβαια, πρέπει να απαντήσεις πολιτικά. Τι θα κάνεις τώρα που η οργάνωση σου με κατηγορηματικότητα που δεν μπορείς να αρνηθείς λέει αυτό που αρνήσαι κατηγορηματικά εδώ και βδομάδες, και λες ότι αυτά είναι σεχταρισμός και ότι προβοκάρω όταν σας τα χρεώνω ?

http://www.pandiera.gr/%CE%BD%CE%B1%CF%81-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-3%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84/

Β Για τα συνδικαλιστικα

έχω απαντήσει ένα εκατομμύριο φορές. Συλλογικές πρακτικές όπου δεν υπάρχουν, που το προσπαθούμε ήδη όλοι μαζί, σύγκλιση δική μας, των Παρεμβάσεων δηλ με το ΜΕΤΑ σε αντί ΣΥΡΙΖΑ-αντιΕΕ ταξική βάση, και αυτό ήδη γίνεται με ασυνέχειες που επιμένεις μόνο αυτές να σχολιάζεις, λογική ταξικής ανεξαρτησίας και ενότητας και όχι στα μονοκομματικά Κέντρα Αγώνα τύπου ΠΑΜΕ και ΛΣ ή αντικαπιταλιστική πτέρυγα- Συνέλευση Αγώνα, ενώ καν δεν έχουμε συγκροτήσει το παραμικρό σαν Συντονισμό Σωματείων με ευθύνες των πάντων.

Κώστας

wpDiscuz